quote:Shoarma?
Op zondag 23 februari 2003 17:24 schreef Ms_Furious het volgende:
Wat is allemaal echt typisch Hollands eten, er komen in april namelijk 2 vriendinnen van mij uit Amerika naar mij toe en ik wil ze eigenlijk wel iets typisch Hollands voorschotelen iets wat (bijna) nergens ter wereld gegeten wordt zegmaar.
snert
[Dit bericht is gewijzigd door Jordy-B op 23-02-2003 17:27]
quote:wat ben jij trouwens voor nephollander dat je niet weet wat hollands voer is...
Op zondag 23 februari 2003 17:24 schreef Ms_Furious het volgende:
Wat is allemaal echt typisch Hollands eten, er komen in april namelijk 2 vriendinnen van mij uit Amerika naar mij toe en ik wil ze eigenlijk wel iets typisch Hollands voorschotelen iets wat (bijna) nergens ter wereld gegeten wordt zegmaar.
quote:m'n moeder heeft anders geen problemen met 't vinden van normale rooie bieten...
Op zondag 23 februari 2003 18:13 schreef Evil-Cherry het volgende:
Alle stamppotten.. Hutspot, bietenstamppot (succes met het vinden van gewone, ongekookte, ongewassen bieten.. Je mag blij zijn dat je je eigen aardappels nog mag schillen en koken..), andijvie stamppot.. Etc..
verder: wortel-stampot, andijvie-stampot, boerenkool, asperges (?)gehaktbal, zuurkool, snert, bruine bonensoep, haring....
Wat dacht je van "met je luie krent in de bank zitten, een buil chips voor je neus, een sappie bij de hand en een jointje voor je neus...."?
Of bruine bonen met speklapjes, gebakken bacon en bietensalade (bietensalade van rode bieten, blokjes augurk, zilveruitjes, blokjes appel en stukjes zure haring). Ook heel lekker.
quote:
Op zondag 23 februari 2003 17:27 schreef Salvad0R het volgende:
space cake
En wat de drop betreft ik weet niet of ik dat durf, heb ooit drop meegenomen naar Australië en ik zat bij een gastgezin in huis, nadat ze begonnen waren aan de drop was de wc continu bezet.
Hun lichaam kon er niet tegen, niet gewend ofzo
quote:yeah right.. daarom staat er altijd een italiaanse vlag op.. pizaria's kom je btw ook in Japan of US tegen
Op maandag 24 februari 2003 09:44 schreef Diovarus het volgende:
Pizza is echt hollands..
quote:yeah right.. daarom staat er altijd een italiaanse vlag op.. pizaria's kom je btw ook in Japan of US tegen
Op maandag 24 februari 2003 09:44 schreef Diovarus het volgende:
Pizza is echt hollands..
oh ja:
kwark/ kwarktaart, slagroomsoesjes, tom poes?
quote:hamburgers, hot dogs, nasi, etc
Op maandag 24 februari 2003 09:44 schreef Diovarus het volgende:
Pizza is echt hollands..
quote:dat maakt mijn oma toen ze nog leefde kan ik me vaag herinneren
Op zondag 23 februari 2003 17:34 schreef DzjieDub het volgende:
"Broeder" = dikke pannenkoek (2 cm) met appel, rozijnen, kaneel... erg lekker als dessert; met bijvoorbeeld vanillevla of een bolletje ijs.
en als delicatesse 'Kozakken' Maar dat schijnen ze in het westen al niet meer te kennen
edit- minder leuke opmerking verwijderd
[Dit bericht is gewijzigd door Karin op 27-02-2003 11:49]
quote:vla? vergeet dan niet de Haagse Bluf erbij te doen
Op donderdag 27 februari 2003 10:51 schreef Brighteyes het volgende:
En vla als toetje! Gewoon uit een pak dan he!
Haagse Bluf
(een lekker toetje)
Nodig:
1 dl Bessensap
2 Eiwitten
3 Eetlepels suiker
Bereiding:
Doe de bessensap,eiwitten ( beslist geen eigeel ) en de suiker in een kom.
Klop het geheel met een mixer goed stijf.
Serveer:
De Haagse Bluf serveren met vanillevla en een beetje slagroom.
De Haagse Bluf vlak voor het opdienen bereiden. (hoeft niet perse, anders in de koelkast bewaren
(vlak voor de maaltijd bereiden)
quote:is het ook
Op donderdag 27 februari 2003 14:17 schreef Ms_Furious het volgende:
Oeoehhh Haagse bluf klinkt echt heerlijk
en mayonaise, kennen ze dat daar?
quote:gewoon in een flesje bij de supermarkt
Op donderdag 27 februari 2003 14:32 schreef Ms_Furious het volgende:
Nog een speciaal soort bessen nodig? (bosbessen, aalbesen etc?)
En maak jij die bessensap vers of koop je t gewoon in een pak bij de supermarkt?
quote:
Op donderdag 27 februari 2003 20:57 schreef Scighera het volgende:[..]
gewoon in een flesje bij de supermarkt (bewaart makkelijker in de koelkast dan zo'n groot pak)
quote:Ik eet het altijd met lange vingers ofzo
Op donderdag 27 februari 2003 12:34 schreef Scighera het volgende:[..]
-
quote:Ja, maar heel ranzig.
Op donderdag 27 februari 2003 20:01 schreef SpecOp het volgende:
en mayonaise, kennen ze dat daar?
Oh ja, dat vriendinnetje vond gourmetten ook erg leuk want dat kennen ze daar ook niet.
Misschien een tip?
Verder boerenkool, pannenkoeken/poffertjes, erwtensoep etc.
ps. wij doen het meestal met oud bruinbrood ipv wit brood
quote:Is kaas fondu Nederlands?
Op donderdag 27 februari 2003 22:40 schreef Mashimaro_scum_bunny het volgende:
Brabantse zult
Limburgse vlaai
hutspot/boerenkool
bruine bonensoep
kaas fondu??
Dacht dat het Zwitsers was?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |