roos94 | donderdag 7 augustus 2025 @ 21:39 |
OP uit vorig deel:
____
Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen.


De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans! De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit!

Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee.
De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten.
Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch.

Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken.

De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt.
Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens.
Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten.
Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus.
Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen.

Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks.
Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen.
[ Bericht 2% gewijzigd door ijs_beer op 09-08-2025 11:59:53 ] |
golfer | donderdag 7 augustus 2025 @ 21:41 |
Had je die gedateerde OP uit 2021 niet even een beetje kunnen actualiseren? |
marc0871 | vrijdag 8 augustus 2025 @ 00:33 |
Voer en meuk is ook wel echt van toepassing op dit topic. Voedsel kan ik het niet noemen. |
Vincent_student | vrijdag 8 augustus 2025 @ 01:02 |
Bij het zien van de foto's vergaat me de eetlust compleet.  |
Discombobulate | vrijdag 8 augustus 2025 @ 10:18 |
Ik lees nog steeds kant en klare -> k&k -> kk meuk zoals het een hele tijd geleden was in de titel.  |
marc0871 | vrijdag 8 augustus 2025 @ 11:21 |
quote: K&K kan ik inkomen. Dat KK zit in jouw hoofd. Alhoewel deze zut waarschijnlijk niet bevorderlijk is voor de voorkoming van het daarmee bedoelde. |
CarbonC | vrijdag 8 augustus 2025 @ 11:24 |
quote: Op donderdag 7 augustus 2025 21:39 schreef roos94 het volgende:Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen. [ afbeelding ] [ afbeelding ] De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans! De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit! [ afbeelding ] Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee. De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten. Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch. [ afbeelding ] Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken. [ afbeelding ] De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt. Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens. Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten. Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus. Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen. [ afbeelding ] Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks. Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen. Je bent ook compleet debiel als je dit koopt. |
mschol | vrijdag 8 augustus 2025 @ 11:25 |
quote: Op donderdag 7 augustus 2025 21:39 schreef roos94 het volgende:Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen. [ afbeelding ] [ afbeelding ] De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans! De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit! [ afbeelding ] Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee. De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten. Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch. [ afbeelding ] Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken. [ afbeelding ] De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt. Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens. Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten. Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus. Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen. [ afbeelding ] Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks. Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen. waar haal je dat soort meuk  |
Bargehassus | vrijdag 8 augustus 2025 @ 11:27 |
quote: Op donderdag 7 augustus 2025 21:39 schreef roos94 het volgende:Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen. Daar gaat iets fout. |
CarbonC | vrijdag 8 augustus 2025 @ 11:29 |
quote: Op donderdag 7 augustus 2025 21:39 schreef roos94 het volgende:Vandaag een klassieker in vele midden-Europese keukens, verse gevulde koolrolletjes. Deze had ik al sinds vorig jaar in de kast liggen, maar eerder nog niet aan toe gekomen. [ afbeelding ] [ afbeelding ] De verpakking wenst ons smakelijk eten in meerdere Europese talen, behalve Nederlands. Gemiste kans! De folie is wel makkelijk van de magnetronbak af te trekken, zonder lijmrandjes ofzo achter te laten. De magnetronbak zelf is ook goed stevig, hard plastic. Kwaliteit! [ afbeelding ] Onder een dikke laag 'pikante saus' zien we inderdaad twee koolrolletjes drijven, als een soort kwallen in een bruinige zee. De verpakking raadt aan enkele gaatjes in de folie te prikken, en de hele zaak dan circa 5 minuten op 600 Watt in de magnetron te laten opwarmen. Mijn magnetron heeft geen 600W-stand, maar wel 720W, dus ik verkort de bereidingstijd tot 4,5 minuten. Al snel wordt het huis gevuld door de kenmerkende, koolgeur die we allemaal wel van vroeger kennen! Nostalgisch. [ afbeelding ] Eenmaal opgediend ziet het er niet onaardig uit. Er is wel wat meer kool en wat minder vlees te bekennen dan wat je op grond van het plaatje op de verpakking in eerste instantie zou denken. [ afbeelding ] De kool is wel erg gaar, om niet te zeggen wat zeewier-achtig (slijmerig), maar smaakt wel een beetje naar kool. Het vlees is volgens mij separatorvlees wat in een vormpje geperst is, dat kun je duidelijk zien in bovenstaande foto. Het ontbreekt bij het vlees ook aan enige smaak, maar wat zout helpt. Echt warm is het trouwens niet, die 5 minuten op 600W is sowieso te kort. Ik zou 7,5 minuten aanhouden, minstens. Als je je neus dichthoudt en er verder niet bij nadenkt, is dit wel weg te krijgen. Met wat aardappels erbij zou je hier twee keer van kunnen eten, of met twee personen. Je moet elkaar dan wel goed kennen, aan vreemden of aan bijvoorbeeld een date, zou ik dit niet snel voorzetten. Van de 'pittige saus' tenslotte moet je je ook niet teveel voorstellen. Het is absoluut niet pittige, het heeft eerder een heel zwakke bouillonsmaak. En er is ook wel erg veel van, ik denk dat zeker de helft van die 900 gram die op de verpakking staat, afkomstig is van de saus. Op zichzelf ziet de saus er ook niet erg appetijtelijk uit, zeker niet nadat het paar uurtjes heeft staan afkoelen. [ afbeelding ] Een soort olie-achtige drab met klontjes gestold vet of iets dergelijks. Helaas, dit product van de 'Landkeuken' is beneden de maat. Daar kan ook de prijs (een schappelijke 1,99) niets aan veranderen. Een complete "maaltijd" voor 1,99 euro en dan gaat er nog geen lampje branden?? |
Kopiko | vrijdag 8 augustus 2025 @ 12:09 |
quote: Bij de ZierikC1000. |
Näsenbar | vrijdag 8 augustus 2025 @ 12:27 |
Ik dacht al, wat kan roos ineens goed schrijven.
Neemt niet weg dat dit een van mijn favoriete topics is, dus mooi dat er weer leven in zit en we aan een nieuw deel toe zijn  |
Vincent_student | vrijdag 8 augustus 2025 @ 15:01 |
Maar het is inderdaad wel een briljant topic, die ik graag lees. |
Whiskers2009 | vrijdag 8 augustus 2025 @ 15:04 |
quote: En @roos94 is degene die het zowat in haar eentje 'in leven' houdt.. |
Vincent_student | vrijdag 8 augustus 2025 @ 15:05 |
quote: Op vrijdag 8 augustus 2025 15:03 schreef Whiskers2009 het volgende:[..] Nee, dat is het niet  Er is helemaal niks doelbewust gekopieerd waarbij werd gedaan alsof het eigen werk was. Er is slechts op de "open nieuw deel"-knop gedrukt. Ok. Whatever. Het is vrijdagmiddag, bijna weekend. Oh nee, ik drink niet, maar toch.. |
StateOfMind | vrijdag 8 augustus 2025 @ 15:09 |
quote: Op vrijdag 8 augustus 2025 15:03 schreef Whiskers2009 het volgende:[..] Nee, dat is het niet  Er is helemaal niks doelbewust gekopieerd waarbij werd gedaan alsof het eigen werk was. Er is slechts op de "open nieuw deel"-knop gedrukt. Dat.
En om de een of andere reden wordt het pas automatisch gereekst vanaf deel 3.
Deel 2 reeksen moet altijd handmatig door een mode gebeuren.
Wat wel gangbaar is is dat degene die het het nieuwe deel opent, aan de OP toevoegt 'niet mijn OP' (of iets dergelijks). |
Nobu | vrijdag 8 augustus 2025 @ 18:17 |
quote: K&k-topic over k&k-meuk, precies zoals het hoort. |
ijs_beer | zaterdag 9 augustus 2025 @ 11:47 |
Nou fijn jongens. Ik ga wel even ruimen hoor. 
Edit: een hoop off-topic posts verwijderd, idem voor de pseudo-modding. Verder: Het staat een ieder verder vrij om een nieuwe OP te schrijven, indien gewenst. Verder staat het ook een ieder vrij om zich aan te melden voor de crew. (forum@fok.nl) Vragen of opmerkingen over de moderatie -> welkom in het feedback topic.
Hier verder met posts over -matig- blikvoer.
[ Bericht 56% gewijzigd door ijs_beer op 09-08-2025 11:55:35 ] |