abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 22 juli 2025 @ 20:45:29 #1
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_218291641


iemand die dit weleens heeft gemaakt en tips heeft over welke het beste te bereiden is? Wil dit misschien later in de nacht maken als snack.
Heeft me nooit echt aangesproken omdat er weinig eiwit in zit, maar bij nader inzien kan het best een lekkere toevoeging zijn als snack i.p.v. maaltijd :9
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_218292069
Ik vind bloemkool echt wel een lekkere groente maar om er een "steak" van te maken slaat echt nergens op. Dan kun je ook een "steak" maken van een bruine boterham.
  dinsdag 22 juli 2025 @ 21:17:39 #3
299769 SoS87
FC Utereg
pi_218292214
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2025 21:10 schreef Farenji het volgende:
Ik vind bloemkool echt wel een lekkere groente maar om er een "steak" van te maken slaat echt nergens op. Dan kun je ook een "steak" maken van een bruine boterham.
Breng hem nou niet op ideeën...
  dinsdag 22 juli 2025 @ 21:25:26 #4
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_218292325
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2025 21:10 schreef Farenji het volgende:
Ik vind bloemkool echt wel een lekkere groente maar om er een "steak" van te maken slaat echt nergens op. Dan kun je ook een "steak" maken van een bruine boterham.
noemen wij een tosti, lekker met kaas.
  dinsdag 22 juli 2025 @ 21:27:34 #5
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_218292354
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2025 21:10 schreef Farenji het volgende:
Ik vind bloemkool echt wel een lekkere groente maar om er een "steak" van te maken slaat echt nergens op. Dan kun je ook een "steak" maken van een bruine boterham.
Is maar een naam he :T
Meer een vervanging bij een gerecht waar normaal steak op het bord ligt in de vorm van een 'steak'.

Heerlijk ja, maar ik ga het in de airfryer proberen wellicht. Denk dat dat wat beter is dan de oven. Weet alleen nog niet welke kruiden/coating
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  Admin woensdag 23 juli 2025 @ 10:15:09 #6
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_218295756
Mij lijkt bloemkool erg zwaar als midnightsnack.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin woensdag 23 juli 2025 @ 10:15:45 #7
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_218295768
quote:
17s.gif Op woensdag 23 juli 2025 10:15 schreef yvonne het volgende:

[..]

Geef dan het recept door
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_218295816
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2025 21:10 schreef Farenji het volgende:
Ik vind bloemkool echt wel een lekkere groente maar om er een "steak" van te maken slaat echt nergens op.
En bloemkoolrijst? Al eens geprobeerd?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 23 juli 2025 @ 10:38:34 #9
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_218295970
quote:
17s.gif Op woensdag 23 juli 2025 10:15 schreef yvonne het volgende:
Mij lijkt bloemkool erg zwaar als midnightsnack.
Juist licht :T afhankelijk van je ingrediënten zitten er net 70 kcal in zo'n hele steak.

Niet als midnight snack gehad, want moe... wel als avondeten straks. :9
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  woensdag 23 juli 2025 @ 10:39:42 #10
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_218295975
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2025 10:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
En bloemkoolrijst? Al eens geprobeerd?
Best chill. Ik doe weleens 50% bloemkoolrijst + 50% witte rijst als ik merk dat ik nog geen groenten op heb die dag.

Als mix prima, maar als volledige vervanger vind ik het niet volstaan tbh -O-
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_218296014
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2025 10:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:

En bloemkoolrijst? Al eens geprobeerd?
Je bedoelt versnipperde bloemkool? :)

Als pizzabodem is bloemkool overigens niet heel verkeerd vind ik.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
pi_218296015
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2025 10:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
En bloemkoolrijst? Al eens geprobeerd?
Nee, wat is er mis met gewone rijst?
Bloemkool eet ik gewoon als bloemkool. In roosjes. In de curry, geroosterd uit de oven, desnoods gekookt (maar niet met een papje). Of als gobi manchurian, met een kruidig beslaglaagje gefrituurd, en dan in een lekker sausje.
  Moderator woensdag 23 juli 2025 @ 11:13:52 #13
5428 crew  miss_sly
pi_218296230
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2025 10:42 schreef Farenji het volgende:

[..]
Nee, wat is er mis met gewone rijst?
Bloemkool eet ik gewoon als bloemkool. In roosjes. In de curry, geroosterd uit de oven, desnoods gekookt (maar niet met een papje). Of als gobi manchurian, met een kruidig beslaglaagje gefrituurd, en dan in een lekker sausje.
Bloemkoolrijst kan als vervanging van gewone rijst worden gebruikt als je wat meer groente en minder rijst/pasta/aardappelen wil eten. Ik heb het wel eens gebruikt en het is best prima voor een keer. Maar op zich is rijst natuurlijk helemaal geen ongezond eten in niet te enorme hoeveelheden (zoals met alles).
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_218297721
quote:
10s.gif Op woensdag 23 juli 2025 10:42 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]
Je bedoelt versnipperde bloemkool? :)

Als pizzabodem is bloemkool overigens niet heel verkeerd vind ik.
Het product heet bloemkoolrijst, maar het is natuurlijk gewoon versnipperde bloemkool. Geen idee of ze er verder nog iets mee doen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_218298329
Ik heb deze weleens gemaakt en wij vonden het lekker, komt bij hugo kennis vandaan:

Japanse bloemkoolschnitzel 4 pers
• 1 bloemkool
• 3 eetlepels ahornsiroop
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 theelepel gerookt paprikapoeder
• 100 gr. bloem
• 100 gr. panko
• neutrale olie
Stap 1: Snijd de bloemkool in dikke plakken van 2 centimeter. Let op: zorg dat elk stuk een steel heeft, zodat de bloemkool niet uit elkaar vallen.
Stap 2: Breng een pan water aan de kook. Blancheer de bloemkoolplakken 4 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken en dep droog met een schone doek.
Stap 3: Meng in een kommetje de ahornsiroop, sojasaus en gerookte paprikapoeder.
Stap 4: Maak in een schaal een mengsel van bloem met panko.
Stap 5: Bestrijk de bloemkool met het ahornsiroopmengsel en druk het daarna in het pankomengsel.
Stap 6: Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bloemkoolschnitzels krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer met rijst en curry.
pi_218298387
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2025 14:10 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Het product heet bloemkoolrijst, maar het is natuurlijk gewoon versnipperde bloemkool. Geen idee of ze er verder nog iets mee doen.
Ja, ze belazeren ons ermee. Bloemkoolrijst is per kg meer dan twee keer zo duur dan zelfs de voorgesneden bloemkoolroosjes, en vele malen duurder dan gewone losse bloemkool. Terwijl het inderdaad gewoon versnipperde bloemkool is waarschijnlijk grotendeels van snijafval wordt gemaakt.
pi_218298928
Ik heb 1 x broccoli rijst gekocht, sry maar dat was eens en nooit meer er zaten zoveel harde stukjes in echt niet normaal/
  Admin woensdag 23 juli 2025 @ 16:44:39 #18
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_218298984
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2025 15:34 schreef Sorella het volgende:
Ik heb deze weleens gemaakt en wij vonden het lekker, komt bij hugo kennis vandaan:

Japanse bloemkoolschnitzel 4 pers
• 1 bloemkool
• 3 eetlepels ahornsiroop
• 2 eetlepels sojasaus
• 1 theelepel gerookt paprikapoeder
• 100 gr. bloem
• 100 gr. panko
• neutrale olie
Stap 1: Snijd de bloemkool in dikke plakken van 2 centimeter. Let op: zorg dat elk stuk een steel heeft, zodat de bloemkool niet uit elkaar vallen.
Stap 2: Breng een pan water aan de kook. Blancheer de bloemkoolplakken 4 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken en dep droog met een schone doek.
Stap 3: Meng in een kommetje de ahornsiroop, sojasaus en gerookte paprikapoeder.
Stap 4: Maak in een schaal een mengsel van bloem met panko.
Stap 5: Bestrijk de bloemkool met het ahornsiroopmengsel en druk het daarna in het pankomengsel.
Stap 6: Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bloemkoolschnitzels krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer met rijst en curry.
Dat klinkt heerlijk 👌
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')