FOK!forum / Culinesse à gogo / Matzes crackers
Mikeyttzaterdag 19 juli 2025 @ 18:52
poehhh, wie kent deze crackers van vroeger nog? op de basisschool bij het paasontbijt met suiker, hagelslag of chocola..

Als volwassene al een hele tijd niet gekocht, maar vandaag toch een poging gedaan. bbohhhhh, ze zijn echt verslavend lekker nog :9~ :9~

Snap niet dat dit nog zo weinig wordt verkocht omdat het als ouderwets wordt gezien. Vroeger had je nog 4 verschillende smaken en 3 formaten. Nu nog alleen de normale variant in 1 formaat
Matzes-Pasen.jpg
capriciazaterdag 19 juli 2025 @ 18:57
Lekker he. O+
Ook die ingrediënten: tarwebloem en water. Gewoon goed koosjer eten.
En geen andere toevoegingen. De fabriek staat ook onder rabbinaal toezicht.
mailyzaterdag 19 juli 2025 @ 19:36
40+ / Ieder die 40+ is zal deze producten herkennen #33 Nooit weg doen meuk
Mikeyttzaterdag 19 juli 2025 @ 20:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 juli 2025 18:57 schreef capricia het volgende:
Lekker he. O+
Ook die ingrediënten: tarwebloem en water. Gewoon goed koosjer eten.
En geen andere toevoegingen. De fabriek staat ook onder rabbinaal toezicht.
Moest googlen wat koosjes precies is :@

Héél vroeger waren ze blijkbaar vierkant.
1200px-Machine-made_Shmura_Matzo.jpg
capriciazaterdag 19 juli 2025 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2025 20:03 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Moest googlen wat koosjes precies is :@

Héél vroeger waren ze blijkbaar vierkant.
[ afbeelding ]
Koosjer is volgens de joodse spijswetten.
Matze is namelijk een ongezuurd plat brood uit de Joodse keuken.

Maar ook wij niet-joodse stervelingen eten dit graag. :D
Mikeyttzaterdag 19 juli 2025 @ 20:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 juli 2025 20:45 schreef capricia het volgende:

[..]
Koosjer is volgens de joodse spijswetten.
Matze is namelijk een ongezuurd plat brood uit de Joodse keuken.

Maar ook wij niet-joodse stervelingen eten dit graag. :D
Ja, inmiddels gevonden inderdaad! Moet ook op een bepaalde wijze worden bereid. :9

Volgens mij maak ik het wel onkoosjer door er hazelnootpasta op te doen :@
capriciazaterdag 19 juli 2025 @ 21:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2025 20:53 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Ja, inmiddels gevonden inderdaad! Moet ook op een bepaalde wijze worden bereid. :9

Volgens mij maak ik het wel onkoosjer door er hazelnootpasta op te doen :@
Het is gewoon lekker.

Ik hoorde laatst trouwens dat de Zeeuwse bolus ook van origine joods is. Vind ik ook zo lekker.

Maar meer joodse gerechten die hier zo populair zijn, ken ik eigenlijk niet.
Evangelionzaterdag 19 juli 2025 @ 21:44
Vroeger wel gegeten, zou het zelf niet kopen.
Als je te gulzig eet heb je ineens een scherp stuk in je gehemelte of tandvlees.

Wel respect voor 30+ jaar dezelfde verpakking.
golferzondag 20 juli 2025 @ 11:49
Ik eet elke week op zondagochtend nog matzes.
Nu dus ook.
Marsenalzondag 20 juli 2025 @ 12:05
Ik vind dit ook heel erg lekker maar het is ook iets wat ik vaak in de kerk moest eten rondom de vastentijd en daar heb ik geen leuke herinnering aan.

-knip-

[ Bericht 36% gewijzigd door miss_sly op 21-07-2025 15:34:21 ]
Deisyymaandag 21 juli 2025 @ 15:04
-> Culinesse à gogo

[ Bericht 75% gewijzigd door Deisyy op 21-07-2025 15:15:06 ]
Molomaandag 21 juli 2025 @ 17:53
Nog steeds verkrijgbaar in meerdere maten

Lekker man. En uiteindelijk is iedereen een Jood ^O^
Fanniemaandag 21 juli 2025 @ 19:59
Matzes, lekker, een grote ronde of een kleintje, heerlijk met een dun laagje smeerkaas, nom nom nom :9
golfermaandag 21 juli 2025 @ 20:23
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2025 19:59 schreef Fannie het volgende:
Matzes, lekker, een grote ronde of een kleintje, heerlijk met een dun laagje smeerkaas, nom nom nom :9
Ik heb de grote ronde altijd en doe er graag pure hagelslag op. :9
Molomaandag 21 juli 2025 @ 20:45
quote:
0s.gif Op maandag 21 juli 2025 20:23 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik heb de grote ronde altijd en doe er graag pure hagelslag op. :9
Probeer Hagelswag eens, een merk met echt je lekkere goed pure hagelslag, ietsjes grover. Echt echt lekker :9
Molomaandag 21 juli 2025 @ 20:48
Nostalgie hier is boter en kristalsuiker. En dan de boter óveral smeren, heel dun laagje. En dan de suiker perfect en heel dun verdelen :D
Deisyymaandag 21 juli 2025 @ 22:39
quote:
1s.gif Op maandag 21 juli 2025 20:48 schreef Molo het volgende:
Nostalgie hier is boter en kristalsuiker. En dan de boter óveral smeren, heel dun laagje. En dan de suiker perfect en heel dun verdelen :D
Jaaaaah O+