Mikeytt | woensdag 11 juni 2025 @ 17:44 |
Ik eet mijn pasta altijd al dente. Vandaag geleerd dat dat blijkbaar beter voor je is. ![]() Al dente pasta staat lager op de glycemic index waardoor je minder snel een suikerpiek krijgt. ![]() Zo zie je maar weer dat er wel degelijk redenen zijn waarom vroeger dingen zo werden gedaan, zoals in Italië | |
Mikeytt | woensdag 11 juni 2025 @ 17:46 |
Buiten dat volledig gekookte pasta natuurlijk gewoon smerig is. | |
SwJ | woensdag 11 juni 2025 @ 17:47 |
Ok. En nu? | |
Mikeytt | woensdag 11 juni 2025 @ 17:48 |
Interessant om te weten, en wel benieuwd of dit met meer dingen zo is. Zie dat dit bij rijst ook zo is. Iets te weinig gekookt is beter | |
Hiddendoe | woensdag 11 juni 2025 @ 18:40 |
Of het gezonder is, weet ik niet (en dit boeit me nog minder), maar het is zonder twijfel veel smakelijker dan die tot snot gekookte smerige drab. | |
miss_sly | woensdag 11 juni 2025 @ 18:46 |
-alle off topic verwijderd- | |
Mikeytt | woensdag 11 juni 2025 @ 19:18 |
Veel smakelijker ja. ![]() Niet per se gezonder, maar afhankelijk van je doel. Als ke geen suikerpiek wil, dan is al dente beter. Als je gewoon snelle energie wil, dan is overkookt beter. | |
Hyaenidae | woensdag 11 juni 2025 @ 21:40 |
Ik eet hem volledig ongekookt, nog beter 💪🏽 | |
Dven | donderdag 12 juni 2025 @ 07:19 |
Al dente is niet te weinig gekookt. | |
SuperNeger | donderdag 12 juni 2025 @ 08:38 |
Ik kook altijd alles iets te kort. Is gezonder en lekkerder. Behalve vlees natuurlijk geen zin in een voedselvergiftiging. Schijnt een Nederlands iets te zijn. | |
Mikeytt | donderdag 12 juni 2025 @ 09:15 |
Is maar wat je als standaard neemt. De meeste mensen in Nederland koken volgens mij iets meer dan al dente. | |
Dven | donderdag 12 juni 2025 @ 11:51 |
Volg de instructies op de doos en je hebt al dente. Dat lijkt me een redelijke standaard. | |
CarbonC | donderdag 12 juni 2025 @ 11:59 |
/dagboek |