abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_217608744
Hallo,

Ik ga verplicht van het gas af en zal via inductie gaan koken. Dus, u raadt het al, wil ik een inductiekookplaat kopen, maar welke?

De afmeting moet max. 62 cm. breed zijn en de nis, oftewel de 'diepte' moet max. 60 cm. zijn; dus 62x 60 cm.
Tevens dient deze geschikt te zijn voor 3 x 25A, 3 fasen en voorzien van een perilex stekker.
Een vierpitter is voldoende.
Tevens graag een schuifregelaar** voor de warmte, uiteraard per pit. Het schijnt dat ook een boosterfunctie tot de mogelijkheden behoort.
En ben ik nog iets vergeten???
Budget is pak hem beet ¤ 800,=.
ik heb inmiddels begrepen dat er een prijsrange is van tussen de 200 en 3.500 Euro.

Wie kan mij van advies voorzien?

Resumerend:
-62x 60 cm. max. vierpitter
-3 x 25A, 3 fasen
-perilex stekker
-boosterfunctie
-max. pakweg ¤ 800,=


**ik beschik ook over een airfryer en ik blijf de knopjes voor tijd en temperatuur maar aanklikken. Handiger lijkt mij een schuifregelaar.

Voor de geïnteresseerden:
Van het gas af is nogal een ingreep. De hele straat en straten in de omgeving waren/zijn opgebroken. De huisaansluitingen gaven ook gedonder en tijdens de eindfase zal de aannemer 10 dagen in je huis aanwezig moeten zijn om de stoppenkast te vernieuwen, de gasleidingen te verwijderen, de perilex-aansluiting in de keuken te verzorgen, de cv-installatie te vervangen voor een stadswarmte apparaat en iets met de radiatoren en thermostaat te doen.
Gedurende deze tijd zal je één of twee dagen geheel geen elektra hebben en ben ik verplicht om een "warmte-contract" bij Eneco af te sluiten. Ben ik allemaal mooi klaar mee.

En voor de liefhebber:
Ik heb daarna een Atag 4 pitter inbouwgaskookplaat van roestvrij staal met heuse ontstekingsbougies (230V.) over, die in de jaren 80 800 gulden kostte. Moet iets opgeknapt worden. Voor een zacht prijsje over te nemen.
N.B. Eén keer per 3 maanden met chroomreiniger schoonmaken en dat ding bling-blinkt, waarna het vuil er met een doekje zo vanaf te schuiven is. Izz handig. :P
  maandag 12 mei 2025 @ 12:17:05 #2
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_217608898
Ik hoop dat ze dat bij mij niet verplicht gaan doen, want naast de kosten voor een inductie-kookplaat heb ik dan voor meer dan 2k EUR aan aluminium pannen (vooral Calphalon en Woll) die dan waardeloos zijn geworden.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_217608975
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 12:17 schreef mvdejong het volgende:
Ik hoop dat ze dat bij mij niet verplicht gaan doen, want naast de kosten voor een inductie-kookplaat heb ik dan voor meer dan 2k EUR aan aluminium pannen (vooral Calphalon en Woll) die dan waardeloos zijn geworden.
Goeie tip.
pi_217609121
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 12:17 schreef mvdejong het volgende:
Ik hoop dat ze dat bij mij niet verplicht gaan doen, want naast de kosten voor een inductie-kookplaat heb ik dan voor meer dan 2k EUR aan aluminium pannen (vooral Calphalon en Woll) die dan waardeloos zijn geworden.
Ben je ook klaar mee. Ik krijg 4 kookpannen 'gratis' en een hapjespan. Fluitketel moet ik zelf verzorgen (en de rest).
Ik heb ook vernomen dat er keramische kookplaten in de handel zijn. Zelf heb ik daar niet naar gekeken (zie nou al door de bomen het bos niet), maar wellicht is dat bij jouw een oplossing voor het probleem. Geen idee of dat wat is.
pi_217609244
Toen ik nog thuis woonde hadden mijn ouders keramisch toen ze een jaar of 20 geleden een nieuwe keuken kochten en het gasfornuis de deur uit deden. Was op zich best prima (zeker in die tijd), maar de pitten bleven na het koken nog heel lang warm en het opwarmen duurde ook best een tijdje. Bij inductie is dat allemaal vrijwel instant, bijvoorbeeld water koken gaat bizar snel en een paar minuten nadat je het fornuis hebt uitgezet kan je de pit alweer aanraken.

Qua inductie, de voornaamste tip die ik kan geven is kijken naar het aantal kookstanden. Je hebt ze met 10 standen (1 tot en met 9 en een booster) of met 19 (1 tot en met 9 maar ook met halfjes en een booster) en dan zou ik altijd die met 19 nemen. Zelf hebben wij er eentje met 10 standen en ik mis de halfjes regelmatig. Bijvoorbeeld pasta koken, op stand 4 is bij ons het water van de kook af maar op stand 5 kookt de pan over.
Ook hebben wij er eentje zonder sier/beschermrand er omheen, daardoor komt er nog wel eens wat vuil tussen het aanrecht en de kookplaat. En m'n vrouw heeft er ook een vaas op laten vallen waardoor er al een hoekje vanaf is want zonder beschermrand ook niet zou zijn gebeurd :P
Voor mij een excuus om op zoek te gaan naar eentje met de halve standen, maar dat is er nog niet van gekomen helaas :D
pi_217609260
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 12:40 schreef gepromoveerT het volgende:

[..]
Ben je ook klaar mee. Ik krijg 4 kookpannen 'gratis' en een hapjespan. Fluitketel moet ik zelf verzorgen (en de rest).
Ik heb ook vernomen dat er keramische kookplaten in de handel zijn. Zelf heb ik daar niet naar gekeken (zie nou al door de bomen het bos niet), maar wellicht is dat bij jouw een oplossing voor het probleem. Geen idee of dat wat is.
Keramische kookplaten zijn wat kritischer met pannen omdat deze goed vlak moeten zijn. Ze verwarmen door contact met de pan dus met oude pannen die op gas gebruikt zijn, kan het zijn dat de pannen al wat krom zijn. Maar dat hoeft niet. Kwestie van testen. En zoals Irritatie100 al zegt: keramische kookplaat blijft langer warm, ook niet handig als je katten of vrij vliegende vogels hebt.

Inductiekookplaten zijn niet zo kritisch, die werken vaak zelfs nog als je de pannen op (platliggende) suikerklontjes zet. Maar het vereist wel pannen die kunnen werken op inductie. Aluminium bodems vallen sowieso af dan.

Bij veel keukenboeren proberen ze je altijd een nieuwe pannenset aan te smeren en zullen ze dus zeggen dat dat ook bij inductie nodig is maar dat zou ik gewoon eerst per pan (vullen met wat water) testen. Ze worden warm of ze worden niet warm. Zo simpel is het.
pi_217609348
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 12:07 schreef gepromoveerT het volgende:
Hallo,

Ik ga verplicht van het gas af en zal via inductie gaan koken. Dus, u raadt het al, wil ik een inductiekookplaat kopen, maar welke?

De afmeting moet max. 62 cm. breed zijn en de nis, oftewel de 'diepte' moet max. 60 cm. zijn; dus 62x 60 cm.
Tevens dient deze geschikt te zijn voor 3 x 25A, 3 fasen en voorzien van een perilex stekker.
Een vierpitter is voldoende.
Tevens graag een schuifregelaar** voor de warmte, uiteraard per pit. Het schijnt dat ook een boosterfunctie tot de mogelijkheden behoort.
En ben ik nog iets vergeten???
Budget is pak hem beet ¤ 800,=.
ik heb inmiddels begrepen dat er een prijsrange is van tussen de 200 en 3.500 Euro.

Wie kan mij van advies voorzien?

Resumerend:
-62x 60 cm. max. vierpitter
-3 x 25A, 3 fasen
-perilex stekker
-boosterfunctie
-max. pakweg ¤ 800,=


**ik beschik ook over een airfryer en ik blijf de knopjes voor tijd en temperatuur maar aanklikken. Handiger lijkt mij een schuifregelaar.

Voor de geïnteresseerden:
Van het gas af is nogal een ingreep. De hele straat en straten in de omgeving waren/zijn opgebroken. De huisaansluitingen gaven ook gedonder en tijdens de eindfase zal de aannemer 10 dagen in je huis aanwezig moeten zijn om de stoppenkast te vernieuwen, de gasleidingen te verwijderen, de perilex-aansluiting in de keuken te verzorgen, de cv-installatie te vervangen voor een stadswarmte apparaat en iets met de radiatoren en thermostaat te doen.
Gedurende deze tijd zal je één of twee dagen geheel geen elektra hebben en ben ik verplicht om een "warmte-contract" bij Eneco af te sluiten. Ben ik allemaal mooi klaar mee.

En voor de liefhebber:
Ik heb daarna een Atag 4 pitter inbouwgaskookplaat van roestvrij staal met heuse ontstekingsbougies (230V.) over, die in de jaren 80 800 gulden kostte. Moet iets opgeknapt worden. Voor een zacht prijsje over te nemen.
N.B. Eén keer per 3 maanden met chroomreiniger schoonmaken en dat ding bling-blinkt, waarna het vuil er met een doekje zo vanaf te schuiven is. Izz handig. :P
Bij 60 centimeter inductiekookplaten zal je vaak op 2 kookgroepen uitkomen, bij 90cm op 3.
Dan gebruik je 2 van de 3 fasen in totaal (dus 7,4kW maximaal).

Daar zijn mogelijk wel uitzonderingen op maar ik denk niet dat die extra fase veel toevoegt, tenzij je altijd op volle boost alles wil laten overkoken ;)

Ik denk dat je heel blij gaat worden van de Siemens EX675HXC1E en die is wel te vinden binnen je budget, als je wat online rond shopt.

Deze kookplaat heeft ook halve standen, wat veel nauwkeuriger werkt (net het verschil tussen pruttelen of overkoken).
pi_217609617
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 13:03 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Bij 60 centimeter inductiekookplaten zal je vaak op 2 kookgroepen uitkomen, bij 90cm op 3.
Dan gebruik je 2 van de 3 fasen in totaal (dus 7,4kW maximaal).

Daar zijn mogelijk wel uitzonderingen op maar ik denk niet dat die extra fase veel toevoegt, tenzij je altijd op volle boost alles wil laten overkoken ;)

Ik denk dat je heel blij gaat worden van de Siemens EX675HXC1E en die is wel te vinden binnen je budget, als je wat online rond shopt.

Deze kookplaat heeft ook halve standen, wat veel nauwkeuriger werkt (net het verschil tussen pruttelen of overkoken).
Thanks, Denk dat ik daar ook heel erg blij mee zal zijn :)
Wellicht heb je nog wat andere tips?

Belangrijkste kenmerken

-60,2 cm breed | Inbouw
-4 Inductie kookzones waaronder 2 flexZones: Gebruik kookgerei van elke vorm of afmeting waar dan ook binnen
de 40 cm lange zone
-17 Instelbare vermogensstanden
-FlexMotion: bij het verplaatsen van een pan naar een andere kookzone (Flex zone) worden alle eerdere
instellingen met één druk op de knop overgezet naar de nieuwe zone
-Intelligente flexZones: automatische aanpassing van de kookzone voor maximale flexibiliteit
-CookConnect: bedien uw "cookConnect" afzuigkap via deze kookplaat
-HomeConnect: met de app voor Android en iOS heeft u altijd en overal controle over uw kookplaat
-BraadSensor Pro: voorkomt aanbranding d.m.v. temperatuurgestuurd bakken en braden
-Aansluitwaarde van 7400 Watt, geleverd met aansluitsnoer (100 cm) echter zonder Perilex stekker, wij adviseren
dit apparaat aan te laten sluiten door een erkend installateur
pi_217609927
Je kunt volgens mij ISDE subsidie krijgen voor je kookplaat, omdat je van het gas af gaat.
Wellicht handig om even in te duiken.
pi_217610045
Als je eenmaal gewend bent aan inductie wil je nooit meer anders, voor het dagelijkse huis tuin en keuken-koken.
-nee-
pi_217610318
Ik heb zelf een 60 cm gastoestel vervangen door een 80 cm inductie kookplaat.
Die past in hetzelfde gat, maar door de extra breedte passen de koekenpannen er beter op dan een 60 cm kookplaat.
pi_217610977
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2025 15:13 schreef Wantie het volgende:
Ik heb zelf een 60 cm gastoestel vervangen door een 80 cm inductie kookplaat.
Die past in hetzelfde gat, maar door de extra breedte passen de koekenpannen er beter op dan een 60 cm kookplaat.
Ja, helaas is het gat niet het probleem, maar de afstand tussen een richel in de muur en het aanrecht. Die afstand is krek 62 cm.
Ik heb de subsidie al binnen, maar thanks voor de tip.
pi_217611008
quote:
14s.gif Op maandag 12 mei 2025 14:41 schreef Marsenal het volgende:
Als je eenmaal gewend bent aan inductie wil je nooit meer anders, voor het dagelijkse huis tuin en keuken-koken.
Okee, maar mijn ervaring met elektrisch, al 30 jaar geleden of zo is: pannetje melk op "vuur". Melk gaat koken, je blaast tegen het overkoken en zet de elektra uit. Blijft heet, pannetje kookt over. :P
Is dat met inductie anders? Kan je het pannetje laten staan?
pi_217611179
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 16:46 schreef gepromoveerT het volgende:

[..]
Okee, maar mijn ervaring met elektrisch, al 30 jaar geleden of zo is: pannetje melk op "vuur". Melk gaat koken, je blaast tegen het overkoken en zet de elektra uit. Blijft heet, pannetje kookt over. :P
Is dat met inductie anders? Kan je het pannetje laten staan?
Inductie reageert ongeveer zoals koken op gas.

Bij elektrisch of keramisch koken heb je een bron die warm wordt en via warmteoverdracht je pan verwarmt.
Zet je dat lager, dan is die energie niet direct weg dus je moet een beetje vooruit denken (of de pan even van de warmtebron halen als het te gek gaat).

Bij inductie zorgt een elektromagnetisch veld er voor dat de pan (het metaal) zelf warm wordt.
Haal je dat weg door het lager te zetten, dan koelt de pan ongeveer net zo snel af als op gas.

[ Bericht 2% gewijzigd door TheFreshPrince op 12-05-2025 17:04:30 ]
pi_217611439
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 16:46 schreef gepromoveerT het volgende:

[..]
Okee, maar mijn ervaring met elektrisch, al 30 jaar geleden of zo is: pannetje melk op "vuur". Melk gaat koken, je blaast tegen het overkoken en zet de elektra uit. Blijft heet, pannetje kookt over. :P
Is dat met inductie anders? Kan je het pannetje laten staan?
Precies wat onze Prins al zegt, het koken stopt onmiddellijk als je de inductiekookplaat uitzet.

Bij overkoken van melk haal je dan even een vochtige doek erover en klaar.
Dat is weer een voordeel ten opzichte van gas: geen hoekjes etc bij het schoonmaken, en er bakt niets aan op de plaat.

Dat gebeurt alleen als je de plaat of onderkant van de pan niet goed schoon houdt, waardoor door de hitte van de pan zelf etensresten aankoeken op de plaat.
pi_217611476
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2025 17:22 schreef Wantie het volgende:

[..]
Precies wat onze Prins al zegt, het koken stopt onmiddellijk als je de inductiekookplaat uitzet.

Bij overkoken van melk haal je dan even een vochtige doek erover en klaar.
Dat is weer een voordeel ten opzichte van gas: geen hoekjes etc bij het schoonmaken, en er bakt niets aan op de plaat.

Dat gebeurt alleen als je de plaat of onderkant van de pan niet goed schoon houdt, waardoor door de hitte van de pan zelf etensresten aankoeken op de plaat.
En zelfs dat krijg je er vrij makkelijk af allemaal. Ik maak elke avond de kookplaat schoon met speciale spray en dan is het weer als nieuw.
Wat op inductie dus vrijwel direct na het koken gedaan kan worden, bij m'n ouders op de keramische plaat kon dat echt pas een uur ofzo erna waardoor dat er nog wel eens bij inschoot :+
pi_217611494
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2025 17:22 schreef Wantie het volgende:

[..]
Precies wat onze Prins al zegt, het koken stopt onmiddellijk als je de inductiekookplaat uitzet.

Bij overkoken van melk haal je dan even een vochtige doek erover en klaar.
Dat is weer een voordeel ten opzichte van gas: geen hoekjes etc bij het schoonmaken, en er bakt niets aan op de plaat.

Dat gebeurt alleen als je de plaat of onderkant van de pan niet goed schoon houdt, waardoor door de hitte van de pan zelf etensresten aankoeken op de plaat.
Okee, thanks, en nu maar gaan zoeken, waar ik een teringhekel aan heb. Zal dus waarschijnlijk de Siemens van Prince worden.
Wellicht eens bij AliExpress gaan kijken (nee, geintje). Overigens heb ik al wel 2 e-steps via Ali gekocht en die werken prima. Nu, na 8 jaar weer op zoek naar een derde, mja, dat is een ander verhaal :P
pi_217611512
En inductie is heul snel. Probeer maar eens een pannetje water te koken. Dan flikker je meteen de waterkoker in de kliko, je leeft nu in de toekomst. :P
-nee-
pi_217612982
quote:
14s.gif Op maandag 12 mei 2025 17:33 schreef Marsenal het volgende:
En inductie is heul snel. Probeer maar eens een pannetje water te koken. Dan flikker je meteen de waterkoker in de kliko, je leeft nu in de toekomst. :P
Mag het ook mijn ouderwetse fluitketel zijn die ik wegflikker, die inmiddels helemaal geblakerd is vanwege het droogkoken; hetgeen wel weer goed is tegen ketelsteen.

Het klinkt allemaal heel geweldig en na aansluiting krijg je natuurlijk stroomstoornissen door heel het land, net zoals in die pauperlanden, omdat we zo nodig te gauw van het gas afmoeten. Zit ik straks met m'n prima inductieplaat :)

En wat ik het meest verbazingwekkend vind, dat HomeConnect: met de app voor Android en iOS heeft u altijd en overal controle over uw kookplaat.
Hahaha, waar is dat nou weer goed voor; om je vriendin te pesten? Maar dan zit jij met een verpieterde maaltijd. Trouwens, moet ik eerst een vriendin zien te vinden. Wellicht een goede openingszin voor in het café: "ik heb een Siemens inductiekookplaat". Wat zal het antwoord zijn? "Jammer, dan kan je niet aan het gas gaan hangen" of zoiets :P :9
pi_217613150
quote:
14s.gif Op maandag 12 mei 2025 17:33 schreef Marsenal het volgende:
En inductie is heul snel. Probeer maar eens een pannetje water te koken. Dan flikker je meteen de waterkoker in de kliko, je leeft nu in de toekomst. :P
Eigenlijk voor water koken is dat heel fijn maar voor bakken kan je beter eerst de pan rustig opwarmen. Het nadeel is dat de inductie uit een kleine cirkel van cirkel 10 cm doorsnede komt. De koekenpan heeft tijd nodig om de warmte goed door te geven tot aan de randen. Als je te snel doet dan smelt de boter aan de binnenkant maar niet aan de buitenkant.

quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 20:03 schreef gepromoveerT het volgende:

[..]
Mag het ook mijn ouderwetse fluitketel zijn die ik wegflikker, die inmiddels helemaal geblakerd is vanwege het droogkoken; hetgeen wel weer goed is tegen ketelsteen.

Het klinkt allemaal heel geweldig en na aansluiting krijg je natuurlijk stroomstoornissen door heel het land, net zoals in die pauperlanden, omdat we zo nodig te gauw van het gas afmoeten. Zit ik straks met m'n prima inductieplaat :)

En wat ik het meest verbazingwekkend vind, dat HomeConnect: met de app voor Android en iOS heeft u altijd en overal controle over uw kookplaat.
Hahaha, waar is dat nou weer goed voor; om je vriendin te pesten? Maar dan zit jij met een verpieterde maaltijd. Trouwens, moet ik eerst een vriendin zien te vinden. Wellicht een goede openingszin voor in het café: "ik heb een Siemens inductiekookplaat". Wat zal het antwoord zijn? "Jammer, dan kan je niet aan het gas gaan hangen" of zoiets :P :9
Kijk even goed naar dit soort functies en de toegevoegde waarde. Mijn oven heeft de functie om op afstand te bedienen maar moet altijd van te voren worden aangezet op de oven en vervalt na 24 uur. Eigenlijk heeft het weinig nut en gebruik ik het nooit. Bij het koken moet je er toch vaak bij zijn.
pi_217613488
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 20:09 schreef Brembo het volgende:

[..]
Eigenlijk voor water koken is dat heel fijn maar voor bakken kan je beter eerst de pan rustig opwarmen. Het nadeel is dat de inductie uit een kleine cirkel van cirkel 10 cm doorsnede komt. De koekenpan heeft tijd nodig om de warmte goed door te geven tot aan de randen. Als je te snel doet dan smelt de boter aan de binnenkant maar niet aan de buitenkant.
[..]
Kijk even goed naar dit soort functies en de toegevoegde waarde. Mijn oven heeft de functie om op afstand te bedienen maar moet altijd van te voren worden aangezet op de oven en vervalt na 24 uur. Eigenlijk heeft het weinig nut en gebruik ik het nooit. Bij het koken moet je er toch vaak bij zijn.
10 cm lijkt mij erg stug.
In de meeste gevallen is de inductie zone even groot als de diameter van je pan.
Bij het uitzoeken van een plaat een van de punten om op te letten.

Een koekenpan kun je het beste wat langzamer opwarmen, omdat die anders krom kan trekken.
Dat is bij inductie een no go.
pi_217613663
quote:
1s.gif Op maandag 12 mei 2025 20:28 schreef Wantie het volgende:

[..]
10 cm lijkt mij erg stug.
In de meeste gevallen is de inductie zone even groot als de diameter van je pan.
Bij het uitzoeken van een plaat een van de punten om op te letten.

Een koekenpan kun je het beste wat langzamer opwarmen, omdat die anders krom kan trekken.
Dat is bij inductie een no go.
Klopt hoor, die zijn best fors maar de energie wordt wel vooral in het midden afgegeven.
Als je pannen hebt met een dikke bodem is dat geen probleem natuurlijk.

pi_217619683
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2025 13:03 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Bij 60 centimeter inductiekookplaten zal je vaak op 2 kookgroepen uitkomen, bij 90cm op 3.
Dan gebruik je 2 van de 3 fasen in totaal (dus 7,4kW maximaal).

Daar zijn mogelijk wel uitzonderingen op maar ik denk niet dat die extra fase veel toevoegt, tenzij je altijd op volle boost alles wil laten overkoken ;)

Ik denk dat je heel blij gaat worden van de Siemens EX675HXC1E en die is wel te vinden binnen je budget, als je wat online rond shopt.

Deze kookplaat heeft ook halve standen, wat veel nauwkeuriger werkt (net het verschil tussen pruttelen of overkoken).
Hoorde vandaag dat die extra fase ervoor zorgt dat je de 4 pitten op volle hitte kan zetten, wat met twee fasen niet kan. Morgen komt de aannemer langs en dan zal ik het hem eens vragen.
Voorlopig is het dus exit met die Siemens. Als je gebruik kan maken van 3 fasen, dan wil ik ook 3 fasen, vooral omdat ik het nieuw aanschaf. Helaas peanutbutter of zoiets.
pi_217619815
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2025 16:10 schreef gepromoveerT het volgende:

[..]
Hoorde vandaag dat die extra fase ervoor zorgt dat je de 4 pitten op volle hitte kan zetten, wat met twee fasen niet kan. Morgen komt de aannemer langs en dan zal ik het hem eens vragen.
Voorlopig is het dus exit met die Siemens. Als je gebruik kan maken van 3 fasen, dan wil ik ook 3 fasen, vooral omdat ik het nieuw aanschaf. Helaas peanutbutter of zoiets.
Hoe vaak kook je 4 pannen water tegelijkertijd.

Met 2 fasen kun je inderdaad 2 pitten op de booster zetten.

Maar de booster schakelt zichzelf na enkele minuten weer uit.
pi_217620079
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2025 16:10 schreef gepromoveerT het volgende:

[..]
Hoorde vandaag
Hoorde van wie?

quote:
dat die extra fase ervoor zorgt dat je de 4 pitten op volle hitte kan zetten, wat met twee fasen niet kan. Morgen komt de aannemer langs en dan zal ik het hem eens vragen.
60cm en 3-fasen? Succes met zoeken.

Doorgaans heb je bij 80-90cm kookplaten ongeveer 5 of 6 kookzones ("pitten") waarbij je 2 kookzones verdeelt per fase en er bij de modellen met 5 zones vaak 1 een "flexibele" kookzone is die wat groter kan zijn.

Bij 60cm kookplaten heb je meestal 4 kookzones waarbij je er ook 2 verdeelt per fase.
Dus je levert qua vermogen per zone niets in t.o.v. 90cm modellen, behalve dat je minder pannen kwijt kan (wat logisch is want je mist 20-30cm breedte).

Bij de 60cm 1-fase modellen (meestal met standaard Schuko stekker) is het wel schipperen, dan heb je 4 zones op 1 groep, dus die adviseer ik dan ook niet.

Besef ook wat "volle hitte" inhoudt. Hoe vaak kook je op 4 gaspitten waarbij iedere gaspit voluit staat?

quote:
Voorlopig is het dus exit met die Siemens. Als je gebruik kan maken van 3 fasen, dan wil ik ook 3 fasen, vooral omdat ik het nieuw aanschaf. Helaas peanutbutter of zoiets.
Je hebt nu een beetje een probleem in je hoofd gecreëerd dat er niet is.

Als je een 3-fase kookplaat hebt, zal deze 5 of 6 kookzones hebben, waardoor je alsnog per zone het vermogen moet delen.

En met "exit Siemens" laat je dus een heel fijn werkende kookplaat met prettige bediening links liggen, omdat je denkt dat je 4 pannen water op de boost-stand wil kunnen koken in 5 minuten.

[ Bericht 6% gewijzigd door TheFreshPrince op 13-05-2025 17:09:05 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')