Veel zinloos geweld deze week weer maar ok zinnig wellen bestaat ook : Het wellen van Erwten,
Weken en wellen en koken van gedroogde gewelde kikkererwten
![Kikkererwt-wellen-en-koken.jpg]()
Het vooraf weken van de kikkererwten verkort de kooktijd en zal ervoor zorgen dat de kikkererwten heel blijven tijdens het koken. Deze basisbereiding kun je voor vele vervolgbereidingen gebruiken. Als alternatief kun je gekookte kikkererwten van goede kwaliteit inkopen.
Werkwijze
Giet het water in een passende bak.
Voeg de kikkererwten toe, dek af en laat 12 uur weken.
Zeef de kikkererwten, giet ze over in een pan en breng met water aan de kook.
Kook 45 à 60 minuten voor kikkererwten met een bite, kook 60 à 90 minuten voor zachte kikkererwten voor bijvoorbeeld een puree.
Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
Koel terug en bewaar in de koeling.
Toepassingen
Perfect als basis voor hummus, soep of stoofgerechten.
Heerlijk met courgette, aubergine en citroen.
Combineert goed met varken, artisjok en aubergine of kip of eend of rund of schapenvlees
https://www.gastronomixs.(...)droogde-kikkererwten