kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 17:47 |
Je hebt van die pindakaas, meestal een bio variant, die bestaat uit een enorme klomp pindakaas en dan een laag olie er bovenop. Zoiets dus, kon geen beter plaatje vinden. ![]() Maar hoe smeer je dat in godsnaam op je brood zonder het brood kapot te maken? ![]() ![]() Tips? ![]() | |
Metalfrost | maandag 21 april 2025 @ 17:49 |
De eerst gedachte die bij me opkomt is dat je een vork pakt en in het potje de boel gaat prakken. Verder geen ervaring. | |
ieniminimuis | maandag 21 april 2025 @ 17:50 |
Pindakaaspot elke dag omdraaien bij het weg zetten. | |
Karzai | maandag 21 april 2025 @ 17:51 |
met stevig desembrood of duits brood moet dat wel lukken ![]() | |
Jordy-B | maandag 21 april 2025 @ 17:51 |
toch mengen. | |
Dr_Flash | maandag 21 april 2025 @ 17:52 |
Brood invriezen, dan smeren en laten ontdooien. | |
Dr_Flash | maandag 21 april 2025 @ 17:52 |
En gewoon normale pindakaas kopen ![]() | |
ieniminimuis | maandag 21 april 2025 @ 17:53 |
![]() En deze bestaan, pindakaasmixer | |
Nizno | maandag 21 april 2025 @ 17:54 |
als ze met een lepel het al voor elkaar krijgt om de olie op het aanrecht te dumpen... vermoed ik met dit gevaarte nog erger | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 17:56 |
Ok ik zat dat ding net op te zoeken ![]() | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 17:57 |
Werkt ook niet echt, tenminste niet als de pot nog helemaal vol zit. | |
Nizno | maandag 21 april 2025 @ 17:58 |
grote smeerboter kopen. verpakking bewaren nadat het leeg is. schoonmaken daar je potje pindakaas in mikken en roeren | |
ieniminimuis | maandag 21 april 2025 @ 17:59 |
Mes er gewoon verticaal in dumpen en dan roeren toch? Zo moeilijk toch niet? Gewoon met beleid | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 18:01 |
![]() Zit te denken om alles in een grote wekpot te dumpen die ik nog heb, en dan te roeren, dan vliegt niet gelijk alles over het aanrecht. En zit het ook weer goed verpakt. Maar dit kan toch niet de bedoeling zijn als je zo'n pot koopt ![]() | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 18:01 |
Die klomp is echt keihard ![]() | |
hilliebillie | maandag 21 april 2025 @ 18:02 |
Dit inderdaad. Dat werkt perfect. Een mes of lepel inderdaad niet. | |
Nizno | maandag 21 april 2025 @ 18:02 |
ook een optie idd maar nee idd ik snap ook niet dat ze het niet in een plastic zakje leveren, dat kun je met je vingers kneden ![]() | |
Dr_Flash | maandag 21 april 2025 @ 18:03 |
niet meer van die biologische overhypete bedriegerstroep kopen. | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 18:03 |
Dit zou helemaal niet slecht zijn ![]() | |
Harvest89 | maandag 21 april 2025 @ 18:04 |
Calve kopen | |
Nizno | maandag 21 april 2025 @ 18:04 |
dan wordt het een beetje warmig... en door het kneden komt er steeds iets meer olie door en gaat het kneden steeds makkelijkerder | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 18:05 |
Toch maar even naar kijken dan. | |
Kreator | maandag 21 april 2025 @ 18:07 |
| |
Anonyappelmous | maandag 21 april 2025 @ 18:19 |
Bel die fabrikant anders gewoon op? Ff keuringsdienst van waarde spelen, lachen. | |
Mikeytt | maandag 21 april 2025 @ 18:33 |
Gewoon mes rechtop erin en dan roeren. Lukt altijd prima. Maar voor op brood eet je dit toch niet? Ik gebruik dit iig alleen voor op havermout, smoothies, yoghurt etc... Op brood lijkt me Calvé een stuk handiger. | |
Evangelion | maandag 21 april 2025 @ 18:42 |
nu3 sowieso te duur hipster merk | |
Donna | maandag 21 april 2025 @ 18:47 |
Pot elke dag omdraaien | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 19:52 |
Is gewoon die 100% pindakaas, zonder toevoegingen. Tenzij het geen 100% pindakaas is, is het geen bedriegerstroep ![]() | |
Lospedrosa | maandag 21 april 2025 @ 20:09 |
Wij hebben dat spul ook sinds een jaar ofzo. De inkoopdirectie kwam daar ineens mee. Maar heb er nog steeds ruzie mee. Goed doorroeren wil helpen maar dan is het vaak nog te ruw en scheurt het door de boterham. | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 20:15 |
En de volgende ochtend kun je weer opnieuw beginnen. Althans, de ene keer dat ik het enigszins door elkaar geroerd kreeg, was het de volgende ochtend weer ongedaan gemaakt ![]() | |
hilliebillie | maandag 21 april 2025 @ 20:43 |
Nee als hij goed is doorgeroerd kun je hem de dag er na gewoon met een kleine beweging weer goed doorgeroerd krijgen. Ik heb zelf een ander merk, maar zelfde effect. Hier gaat ie altijd door de kwark dus schep het er met een klein lepeltje uit. Roer hem elke ochtend een beetje door voor ik het er uit schep. Maar dat gaat zonder moeite als hij de eerste keer goed is doorgeroerd | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 20:50 |
Nou, ik ga ervoor morgenochtend ![]() ![]() | |
knoopie | maandag 21 april 2025 @ 21:12 |
Als je inderdaad helemaal hip wil gaan met je 100% pindakaas, dan moet je natuurlijk wel ook zelf zuurdesem-speltbrood bakken. | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 21:34 |
Ja jongens ik heb de pindakaas niet gekocht, wil alleen weten hoe ik 'm kan eten als ie er dan toch staat ![]() ![]() | |
Harvest89 | maandag 21 april 2025 @ 21:38 |
Kun je er niet gewoon een satesausje van maken? | |
kwiwi | maandag 21 april 2025 @ 21:41 |
Als het mixen met de tips uit dit topic niet lukt, is dit geen slecht idee eigenlijk ![]() | |
kwiwi | woensdag 23 april 2025 @ 20:19 |
O ja update, mocht iemand ooit met hetzelfde probleem zitten ![]() ![]() | |
Metalfrost | woensdag 23 april 2025 @ 21:02 |
Oke dus met alle elektriciteitskosten die deze procedure met zich meebrengt, heb je voor hetzelfde geld een pindakaas die vanuit de pot wél goed wil smeren. | |
Hyperdude | woensdag 23 april 2025 @ 21:11 |
Dan heb je een flessenlikker nodig om al die kostelijke pindakaas te redden die aan je wekpot blijft plakken. | |
kwiwi | woensdag 23 april 2025 @ 21:12 |
Sterker nog die 100% pindakaas is sowieso al duurder dan een potje goed smerende ![]() | |
kwiwi | woensdag 23 april 2025 @ 21:13 |
Over een paar dagen komen we tot de conclusie dat ik een nieuwe keuken nodig heb. | |
thabit | woensdag 23 april 2025 @ 21:44 |
Niet te dik, maar ook niet te dun, en op de ruwe kant van de boterham. Bekijk deze YouTube-video | |
Werkperd | woensdag 23 april 2025 @ 22:03 |
Terechte vraag/klacht. Datzelfde probleem heb je ook met standaard Nutella pasta. Het zetten van een eerste laag gaat altijd goed. Lekker zacht. Maar als je diezelfde laag verder wil verdelen dan lukt dat niet omdat die laag op een of andere manier gelijk uithard. Je maakt dan je brood gewoon kapot. | |
JopieKlaassen | woensdag 23 april 2025 @ 22:12 |
Die 100% pindakaas zal ongetwijfeld qua zout en suiker een stuk gezonder zijn, maar doe mij maar deze qua smaak:![]() | |
RetepV | woensdag 23 april 2025 @ 22:15 |
Precies. Zelfde als met Tahin. Hoewel Tahin wel weer next-level is, vergeleken met pindakaas. |