FOK!forum / Culinesse à gogo / Flammkuchen toppings?
Mikeyttzaterdag 5 april 2025 @ 11:19
Hebben jullie wat tips voor flammkuchen toppings? :@ ben weer helemaal geobsedeerd van dit lekkere gerecht.

Heb de laatste dagen deze combi's gehad, allemaal met creme fraiche als bodem:
- prei, ui en speckjes
- zalm, feta en tijm
- appel, aardbei en kaneel
- peer, nootmuskaat
- ham, ui en rucola
- zalm, asperge en feta
- peer, kaneel, chocola
kwiwizaterdag 5 april 2025 @ 14:54
Mijn lievelings Flammkuchen is met vijgen, geitenkaas en honing.
Sorellazaterdag 5 april 2025 @ 15:01
Gehakt (op smaak gebracht), paprika, ui
Shoarmavlees, knoflooksaus, ijsbergsla
Mikeyttzaterdag 5 april 2025 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2025 15:01 schreef Sorella het volgende:
Gehakt (op smaak gebracht), paprika, ui
Shoarmavlees, knoflooksaus, ijsbergsla
Bohh, dan raakt ie wat te veel gevuld ofnie?

En neen aN de ijsbergsla en knoflooksaus dan na het afbakken?
Mikeyttzaterdag 5 april 2025 @ 19:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 april 2025 14:54 schreef kwiwi het volgende:
Mijn lievelings Flammkuchen is met vijgen, geitenkaas en honing.
Dit klinkt eigenlijk wel lekker. Heb nog een jaarvoorraad dadels, dus denk dat vijgen, dadels, geitenkaas en stroop ook wel lekker zou zijn. :@
Seven.zaterdag 5 april 2025 @ 19:32
Creme fraiche, cherry tomaatjes, lente uitjes en spekjes :9~
Sorellazaterdag 5 april 2025 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2025 19:31 schreef Mikeytt het volgende:

[..]
Bohh, dan raakt ie wat te veel gevuld ofnie?

En neen aN de ijsbergsla en knoflooksaus dan na het afbakken?
Niet teveel er opdoen :) Sla na het afbakken
nostrazaterdag 5 april 2025 @ 20:44
Heksenkaas (en wat vlees en groenten).
FlippingCoinzaterdag 5 april 2025 @ 20:53
Parmaham honing en gehakte pistache
Kreatorvrijdag 18 april 2025 @ 19:03
Gekookte geprakte aardappeltjes met jus, kippenlevertjes, artisjokkenhart en ananas.
Postbus100vrijdag 18 april 2025 @ 22:43
Maken jullie zelf de bodem? (zo ja, wat voor recept is dat? Gewoon pizzadeegrecept of anders?)
Postbus100vrijdag 18 april 2025 @ 22:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2025 15:01 schreef Sorella het volgende:
Shoarmavlees, knoflooksaus, ijsbergsla
Dit klinkt wel echt :9 :9 :9 *kwijl*
Sorellazaterdag 19 april 2025 @ 11:14
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 april 2025 22:43 schreef Postbus100 het volgende:
Maken jullie zelf de bodem? (zo ja, wat voor recept is dat? Gewoon pizzadeegrecept of anders?)
Ik gebruik altijd het flammkuchen deeg van tante fanny.
Mikeyttzondag 27 april 2025 @ 09:11
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 april 2025 22:43 schreef Postbus100 het volgende:
Maken jullie zelf de bodem? (zo ja, wat voor recept is dat? Gewoon pizzadeegrecept of anders?)
Tante Fanny zoals hierboven :Y Tegenwoordig ook het huismerk van AH omdat ze geen tante Fanny meer verkopen -O- maar smaken hetzelfde.
Sorellazondag 27 april 2025 @ 09:59
Ik heb weleens dit flammkuchen deeg gemaakt.

100 gram spekvet (ik kocht spekvetblokjes bij de super en bakte die uit)
200 ml heet water
450 gram meel
Tot een deeg kneden.
Deeg heel dun uitgerollen.
Op 2 a 3 ovenblikken met bakpapier leggen (afhankelijk van hoe groot je blikken zijn) en topping naar keuze erop doen.

Tante Fanny o.i.d. is makkelijker maar dit deeg is wel smaakvoller.
FlippingCoinzondag 27 april 2025 @ 10:09
Gehakt mozerella pesto parmazaan harissa
Harveozondag 27 april 2025 @ 11:26
Was laatst ergens waar ze flamkuchen op de kamado aan het maken waren. Hij combineerde de creme fraiche met rode of gele curry pasta. Was erg lekker!
derLudolfmaandag 28 april 2025 @ 19:45
De keren dat ik Flammkuchen heb gemaakt was met Schmand ipv creme fraiche. Ik dacht ook dat dat er op "hoort", maar je kunt dat in Nederland niet kopen.
Koettiemaandag 28 april 2025 @ 20:10
Brie, pecannoten en honing. Vet lekker. Of kip met spinazie.