Kan mij dat in de zomer best voorstellen, die royal o porto heb ik ook gekoeld gedronkenquote:Op zondag 9 februari 2025 11:10 schreef sigme het volgende:
Enige tijd geleden was ik in een prachtig (prachtig!) Portugees landhuis. (Gaat dat zien, 't is een hotel en niet duur).
Die schonken ook fraaie port. De bardame vroeg of ik er ijs in wou. Dat leek me een volstrekt belachelijke toeristenaanpassing, maar ze vertelde dat zij dat gewoon zo vinden horen. Dus vooruit dan maar.
Goeie port met een klont ijs. Ik vond het nogal een verbetering van de port, maar zou er dus zelf nooit opgekomen zijn.
Witte port? Dan kan het best volgens mij.quote:Op zondag 9 februari 2025 11:10 schreef sigme het volgende:
Enige tijd geleden was ik in een prachtig (prachtig!) Portugees landhuis. (Gaat dat zien, 't is een hotel en niet duur).
Die schonken ook fraaie port. De bardame vroeg of ik er ijs in wou. Dat leek me een volstrekt belachelijke toeristenaanpassing, maar ze vertelde dat zij dat gewoon zo vinden horen. Dus vooruit dan maar.
Goeie port met een klont ijs. Ik vond het nogal een verbetering van de port, maar zou er dus zelf nooit opgekomen zijn.
Rood.quote:Op maandag 10 februari 2025 23:03 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Witte port? Dan kan het best volgens mij.
Ik ga altijd voor rood, tawny. Die is wat minder fruitig dan ruby en wat meer 'aards'. Vintage kan erg verschillen in kwaliteit.
Roquefortquote:
Moet zeggen dat de enige tawny die ik geproefd heb uit een miniatuur setje grahams en kopte kwam, dat was niet echt mijn ding. Heb alleen niet het idee of dat een goede referentie is.quote:Op maandag 10 februari 2025 23:03 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Witte port? Dan kan het best volgens mij.
Ik ga altijd voor rood, tawny. Die is wat minder fruitig dan ruby en wat meer 'aards'. Vintage kan erg verschillen in kwaliteit.
Probeer eens wat uit zou ik zeggen. Net als bij wijn kun je beter wegblijven van de goedkoopste en is de slijterij een betere dan de supermarkt. En als je meer van fruittonen houdt is tawny waarschijnlijk niet je favoriet.quote:Op dinsdag 11 februari 2025 08:35 schreef 111210 het volgende:
[..]
Moet zeggen dat de enige tawny die ik geproefd heb uit een miniatuur setje grahams en kopte kwam, dat was niet echt mijn ding. Heb alleen niet het idee of dat een goede referentie is.
Wordt al volop voor whisky gebruikt.quote:Op dinsdag 11 februari 2025 16:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Zouden Portvaten wat zijn om whiskey of rum in te rijpen?
Kijk, altijd als ik een goed idee heb had iemand anders dat allang.quote:Op dinsdag 11 februari 2025 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Wordt al volop voor whisky gebruikt.
https://blog.drankdozijn.nl/nl/alles-over-portvaten-en-whisky/
Nee, niet chique.quote:Op donderdag 13 februari 2025 14:54 schreef Bocaj het volgende:
Port. Is dat niet hele chique (zware) wijn?
Hier ook fan van Niepoort.quote:Op donderdag 13 februari 2025 14:49 schreef Gimmick het volgende:
[ afbeelding ]
Deze is mijn favoriet, naar mijn mening zelfs beter dan de duurdere Tawny van het zelfde merk. Maar vind het een gevaarlijk drankje. Drinkt te makkelijk weg.
Zo heb je ook Franse "Port" Banyul en Pineaux bijvoorbeeld. Het process van druivensap te laten vergisten en dan voor het uitgegist is en de suikers weg en alcohol aan toe te voegen (Mutage) wordt niet alleen in Portugal gebruikt. Net zoals het laten verschimmelen van de druiven of de most niet alleen Sherry maakt, maar ook Tokaij en Eiswein. Champagne een streek is, maar Cremant (FR), Sekt (D) Cava (ES), Sparkling Wine (UK, NZ) uitstekende schuimwijnen voorbrengen die zich er zeker aan kunnen meten, zelfs beter smaken, maar een fractie kosten.quote:Op maandag 17 februari 2025 20:10 schreef Weltschmerz het volgende:
Er is trouwens ook best aardige Zuid-Afrikaanse port die niet zo mag heten.
1 Deel port, 1 deel droge schuimwijn, 2 delen spa rood, ijsklontjes.quote:Op vrijdag 4 april 2025 17:37 schreef Gimmick het volgende:
Tip voor de goedkopere port op een warme vrijdagmiddag: klont ijs en scheutje (Agnostura) bitters.
Er is ook droge port, die is niet zoet, maar ook niet echt droog, medium.quote:Op donderdag 13 februari 2025 17:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, niet chique.
Port is een versterkte wijn met een volle, zoete smaak. Port wordt gemaakt volgens hetzelfde principe als een normale wijn, maar het fermentatie proces wordt na betrekkelijk korte tijd afgebroken door er sterke drank aan toe te voegen. Net als wijn kan port wit, rosé of rood van kleur zijn.
De keuringsdienst had er een aflevering over. Leuk om op het fleslabel te zetten maar echte smaak geven die vaten niet af.quote:Op dinsdag 11 februari 2025 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Wordt al volop voor whisky gebruikt.
https://blog.drankdozijn.nl/nl/alles-over-portvaten-en-whisky/
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |