quote:
Op donderdag 2 januari 2025 14:33 schreef 111210 het volgende:Wij kopen die zakjea van santa maria wel eens.
Crispy chicken, kipfilet snijden, kruiden en 5 minuutjes in de airfryer (afhankelijk van de grootte natuurlijk)
[
afbeelding ]
Lekker op een wrap
Voor india’s is die potjes van patak prima te doen.
[
afbeelding ]
Die kleinere potjes met kruiden pasta/marinade zijn trouwens beter dan deze grote die eigenlijk een kant en klare saus zijn.
Mja, die doe ik zo
Kipnuggets
Snack, bijgerecht.
Tot 4 personen.
Nou ben ik uitgegaan van een dubbele kipfilet, ipv kippengehakt/separatorvlees, waar veel nuggets van gemaakt zijn.
Die heb ik in blokjes gesneden.
Ik zag laatst plakjes. Ook een idee.
Die heb ik bestoven met een eetlepel bloem met wat specerijen;
Zout,
Witte peper,
Gember,
Knoflookpoeder,
Uienpoeder,
Mosterdzaad. Of een eetlepel mosterd door de kip mengen, vóórdat je het bestuift met het bloemmengsel,
Cayennepeper.
Begin maar met een vlakke theelepel van elk.
Zout 2x, cajenne 1/2x
In delen over de kip strooien en doorwerken, totdat de bloem onderin de schaal blijft liggen.
Paneerstationnetje geklutst eitje > panko.
Door het ei halen tot alles nat > door de panko tot alle nat weer is bedekt.
Daarna per 6 tot 8 tegelijk frituren op 180 graden, tot goudbruin.
Een minuut of 3 á 4 heeft het wel nodig.
Of zogenaamd shallow fryen, in een laag olie in een koekenpan. 2 minuten per kant of zo.