Tja, dus iedereen moet een beetje harder werken om voor een paar mensen wat belasting te besparen voor geld wat ze zonder tegenprestatie in de schoot geworpen krijgen.quote:Op donderdag 19 december 2024 20:55 schreef TornadoDK het volgende:
Op personeel kan ook nog genoeg bespaard worden als ze eens normaal gaan werken.
Je kunt ook die vrijstelling flink omhoog schroeven, of dat geld ongemoeid laten (ze betalen immers al Vermogensbelasting over een fictief rendement ).quote:Op donderdag 19 december 2024 21:01 schreef 215 het volgende:
[..]
Tja, dus iedereen moet een beetje harder werken om voor een paar mensen wat belasting te besparen voor geld wat ze zonder tegenprestatie in de schoot geworpen krijgen.
Veel succes daarmee.
De rest negeer je maar voor het gemakquote:Op donderdag 19 december 2024 21:01 schreef 215 het volgende:
[..]
Tja, dus iedereen moet een beetje harder werken om voor een paar mensen wat belasting te besparen voor geld wat ze zonder tegenprestatie in de schoot geworpen krijgen.
Veel succes daarmee.
Haha je lijkt op deze debiel die een vraag stelt.quote:Op donderdag 19 december 2024 16:49 schreef CertLog2 het volgende:
Erfbelasting gewoon op 100% zetten.
Erfenissen vergroten alleen het verschil tussen arm en rijk.
Over meerdere generaties gaat dit helemaal fout.
Natuurlijk wel als compensatie loonbelasting een stuk omlaag.
Dan heeft een iedere 20 jarige ook meteen voordeel en hoeft ie niet 30+ jaar te wachten op mogelijk geld van zijn/haar ouders.
Maar goed, dat is mijn mening.
Op macro niveau moet de begroting rond. Anders werkt het niet.quote:Op donderdag 19 december 2024 15:49 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Hou er rekening mee dat als de erfbelasting wordt verlaagd, er ergens anders iets wordt verhoogd.
Ik denk dat ik liever belasting betaal als ik dood ben dan bij leven.
Iedereen die in de periode 1980 - 2003 bij de deskundige, onafhankelijke en klantgerichte hypotheekadviseur kwam, kreeg het professionele advies: "los je hypotheek niet af, dat gaat ten koste van je belastingaftrek". Dus typisch die generatie die in die periode een hypotheek afsloot, heeft zo'n geweldig productquote:Op donderdag 19 december 2024 17:17 schreef Managarm het volgende:
We praten over erfbelasting, het leek mij dat bij het grootste gedeelte van de mensen die doodgaan en een huis achterlaten het huis afbetaald is. Hoe krijgen die mensen het voor elkaar om het huis niet afbetaald te hebben.
Dus omdat je overal tegen bent kom je hier een discussie vervuilen die je naar je eigen verklaring niet eens relevant vindt.quote:Op donderdag 19 december 2024 21:27 schreef TornadoDK het volgende:
Overigens gaat het me niet perse om de erfbelasting maar meer algemene frustratie over hoe de overheid werkt.
De meeste mensen erven pas van de ouders als ze zelf al zestig zijn. Hoezo is het dan een probleem een huis te verkopen of er een kleine hypotheek op te nemen?quote:Op donderdag 19 december 2024 21:44 schreef ludovico het volgende:
Neveneffect van een belastingclaim bij erven is dat de claim zo hoog is dat ze het geerfde zullen moeten verkopen om die claim te betalen...
Want jou bijdrage is zo zinvolquote:Op donderdag 19 december 2024 22:32 schreef 215 het volgende:
[..]
Dus omdat je overal tegen bent kom je hier een discussie vervuilen die je naar je eigen verklaring niet eens relevant vindt.
We kunnen ook alle ambtenaren naar huis sturen en over twintig jaar met knuppels gaan rondlopen rond een kampvuur.quote:Op donderdag 19 december 2024 21:09 schreef capricia het volgende:
[..]
Je kunt ook die vrijstelling flink omhoog schroeven, of dat geld ongemoeid laten (ze betalen immers al Vermogensbelasting over een fictief rendement ).
Heb je die ambtenaren helemaal niet nodig.
Win-win
Het heeft op macro niveau geen toegevoegde waarde maar wel dit nadeel.quote:Op donderdag 19 december 2024 22:35 schreef 215 het volgende:
[..]
De meeste mensen erven pas van de ouders als ze zelf al zestig zijn. Hoezo is het dan een probleem een huis te verkopen of er een kleine hypotheek op te nemen?
Ouwe baas die Milton.quote:Op donderdag 19 december 2024 21:39 schreef Vvdjemoeder het volgende:
[..]
Haha je lijkt op deze debiel die een vraag stelt.
Bekijk deze YouTube-video
Gelukkig wordt iedere volgende generatie rijker dan de vorige zoals deze meneer aangeeft. Oh nee, wacht…quote:Op donderdag 19 december 2024 21:39 schreef Vvdjemoeder het volgende:
[..]
Haha je lijkt op deze debiel die een vraag stelt.
Bekijk deze YouTube-video
Dus de grote meerderheid moet last hebben, omdat een hele kleine minderheid waar jij het niet mee eens bent geld erft?quote:Op vrijdag 20 december 2024 06:35 schreef CertLog2 het volgende:
[..]
Gelukkig wordt iedere volgende generatie rijker dan de vorige zoals deze meneer aangeeft. Oh nee, wacht…
Wat er gebeurt is dat er een paar ultra rijke families ontstaan en de rest kan kapot vallen.
Daarom idd 100% erfbelasting.
Afgunstquote:Op vrijdag 20 december 2024 07:39 schreef Managarm het volgende:
[..]
Dus de grote meerderheid moet last hebben, omdat een hele kleine minderheid waar jij het niet mee eens bent geld erft?
mits je op dezelfde voet geld blijft uitgeven.quote:Op donderdag 19 december 2024 18:59 schreef Leandra het volgende:
[..]
De middengroep betaalt dan ook geen enorm bedrag aan erfbelasting.
En ja, als je de erf- en schenkbelasting weghaalt moet dat ergens anders vandaan komen.
van afschaffen erfbelasting? dat is dus echt niet zo...quote:Op vrijdag 20 december 2024 08:37 schreef opgebaarde het volgende:
De rijke Nederlander profiteert daar het meeste van en dat was toch niet de insteek van je betoog
In de meeste gevallen is rijkdom binnen 3 generaties verdwenen... om te zeggen dat welvaart zich steeds verder concentreert is simpelweg niet het geval.quote:Op vrijdag 20 december 2024 06:35 schreef CertLog2 het volgende:
[..]
Gelukkig wordt iedere volgende generatie rijker dan de vorige zoals deze meneer aangeeft. Oh nee, wacht…
Wat er gebeurt is dat er een paar ultra rijke families ontstaan en de rest kan kapot vallen.
Daarom idd 100% erfbelasting.
Niet zozeer verdwenen, vooral verdeeld, minder geconcentreerd dus.quote:Op vrijdag 20 december 2024 10:20 schreef flyguy het volgende:
[..]
In de meeste gevallen is rijkdom binnen 3 generaties verdwenen... om te zeggen dat welvaart zich steeds verder concentreert is simpelweg niet het geval.
Nee, niet opgesplitst (dan blijft het nog steeds het vermogen van de familie). Daadwerkelijk verbrast, verkeerde investeringen, inflatie, etc.quote:Op vrijdag 20 december 2024 10:26 schreef Leandra het volgende:
[..]
Niet zozeer verdwenen, vooral verdeeld, minder geconcentreerd dus.
Als ik een miljoen heb en 2 kinderen dan krijgen die ieder de helft, als zij ook weer ieder 2 kinderen hebben dan is mijn miljoen dan al 250.000 pp en als mijn 4 kleinkinderen ook ieder 2 kinderen hebben is het nog 125.000 pp, wat tegen die tijd ook nog eens niets meer is.
Een miljoen in goudstaven is waarschijnlijk het meest waardevast en het makkelijkst te splitsen over volgende generaties, maar dat heeft vrijwel niemand.
Alleen als het vermogen iedere keer naar één erfgenaam gaat is het nog aardig in stand te houden.
Oh, ook dat, maar "in de familie" is echt wel een ruim begrip.quote:Op vrijdag 20 december 2024 10:28 schreef flyguy het volgende:
[..]
Nee, niet opgesplitst (dan blijft het nog steeds het vermogen van de familie). Daadwerkelijk verbrast, verkeerde investeringen, inflatie, etc.
Heb een poos in de private banking//wealth management gezeten. Daar zie je bijna dagelijks voorbeelden van intergenerationele verschillen die bijdrage aan dat wat de 1ste generatie opbouwt, relatief snel daarna ter ziele gaat. Slecht weinigen van de 2de en 3de generatie heeft dezelfde principes, snapt risico's of kent de echte waarde van dat vermogen. Gelukkig voor dergelijke families zijn dergelijke topics een steeds groter onderdeel van dergelijke diensten en wordt er mee begonnen als 2de/3de generatie nog relatief jong zijn en de 1ste vaak nog leeft. Dat scheelt een hele slok op de borrel.quote:Op vrijdag 20 december 2024 10:31 schreef Leandra het volgende:
[..]
Oh, ook dat, maar "in de familie" is echt wel een ruim begrip.
Want je weet ook niet wat er van andere kanten bij komt.
Mijn moeder had 4 kleinkinderen die allevier een volledig verschillende financiële situatie hebben, en dat heeft weinig te maken met de centjes van oma, laat staan hoe dat voor de generatie daarna gaat zijn.
Als dat zo is, is dat vooral door de erfbelasting. Boek van Geert Mak : "De levens van Jan Six" is illustratief hoe een rijke familie hun kunstwerken moesten verkopen, om de erfbelasting te betalen. Gevolg: Rembrandts die in de Hermitage hangen te verschimmelen.quote:Op vrijdag 20 december 2024 10:20 schreef flyguy het volgende:
[..]
In de meeste gevallen is rijkdom binnen 3 generaties verdwenen... om te zeggen dat welvaart zich steeds verder concentreert is simpelweg niet het geval.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |