Dit is waar gourmetten voor uitgevonden isquote:Drie personen eten geen vlees (maar wel vis), drie personen eten geen vis (maar wel vlees) en we hebben mensen bij wie de kerst niet geslaagd is als ze geen vlees gegeten hebben, dus een compleet vegetarisch diner gaat het ook niet worden.
Ik denk dan, dat lijkt mij een tamelijk ondankbare taak. Wat doe je jezelf aan?quote:Op maandag 25 november 2024 15:11 schreef shadax het volgende:
Volgende maand is het al weer kerst, dus tijd om plannen te maken. Op eerste kerstdag komt bij ons een grote groep eten, met wat uitdagingen, dus ik hoop dat jullie de ideale recepten hebben om in 5 minuten het ideale 3 gangen diner in elkaar te zetten.
Er komen in totaal 17 man eten. Waarvan 7 kinderen (tussen de 3 en 10). In principe kunnen de kinderen iets simpeler eten en hoeven ook niet persé hun gangen precies tegelijk met de volwassen te krijgen. Ze kunnen best wat eerder klaar zijn om vervolgens nog een stukje film te kijken ofzo. De kinderen hebben geen echte beperkingen qua eten (behalve dat het kinderen zijn. De volwassenen zijn lastiger. Drie personen eten geen vlees (maar wel vis), drie personen eten geen vis (maar wel vlees) en we hebben mensen bij wie de kerst niet geslaagd is als ze geen vlees gegeten hebben, dus een compleet vegetarisch diner gaat het ook niet worden. Het is kerst, dus er wordt wel een beetje wat chis, verwacht, dus een pan boerenkool (met/zonder spekjes) gaat het niet worden,
Voorbereidingstijd is geen issue. Het is geen probleem om een week in de keuken te staan om dingen voor te bereiden. (Het is juist een pré als er wat meer voorbereidingstijd nodig is, om op de avond zelf minder te hoeven doen).
Het idee is om dus een 3 gangen diner te doen. Met misschien een amuse vooraf en eventueel een soepje.
Bij dit soort hoeveelheden is het misschien handig om een korte schets van de keuken te geven. Ik heb één inbouwoven (/magnetron) (hoogte 45 cm). Verder nog een extra losse over (/magnetron), die is net iets kleiner. Vier pits gasstel. Voor een 1-1,2 kg patat / pommes duchesse een airfryer. Ik heb ergens nog een anova sous vide ding liggen.
Dus eigenlijk is de hamvraag -> Wie heeft recepten voor grote groepen die goed voor te bereiden zijn en echt lekker zijn.
Dit dus.quote:Op maandag 25 november 2024 17:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik denk dan, dat lijkt mij een tamelijk ondankbare taak. Wat doe je jezelf aan?
Zou al helemaal geen gangen doen met zulke lastige eters, maar een buffet neerzetten, of de tafel vol zetten met gerechten die jij goed beheerst en die goed van te voren zijn voor te bereiden
Salades, Warme groenten (rode kool?) , aardappel gratin, appelcompote, stoofperen, Rund of Hertenstoofvlees, Hazepeper? Gebakken Gambas in Knoflookolie? Dat soort dingen
Gangen na elkaar is stress voor jou
Voor een groep in deze grote betwijfel ik of een huishoud oventje genoeg vermogen heeft dat te trekken.quote:Op maandag 25 november 2024 18:37 schreef herverwijderd het volgende:
Kip uit de oven en vis in bladerdeeg uit de oven ook zou ik doen.
Yepquote:Op maandag 25 november 2024 18:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het heel leuk om voor een groep wat lekkers te maken, uitgebreid diner, prachtig, maar als er verwacht wordt dat ik rekening ga houden in dezelfde groep met wij eten geen vlees, wij eten geen vis, er moet een kindermenu zijn, wij MOETEN vlees, dan denk ik, go funny fuck yourselfs.
Met verse tortillas erbij, zure room, heerlijk. Maar dan moeten dus ook niet gezeurd worden dat men een groot stuk vlees wil, of vegan, of gangen na elkaar, Marietje lust alleen friet en appelmoes.quote:Op maandag 25 november 2024 18:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Yep
Ik (heb zelf een kind en veel vrienden met kinderen) doe niet aan kindermenu's.
Wat wel relaxt is zijn van die soepketels, daar kun je ook stoofpotten en andere warme vloeibare dingen top warm in krijgen en houden
Ook een idee, en top ook met lastige eters en kinderen die kunnen pakken wat ze willen/lusten:
Grote pan met chili con carne en eentje met chili sin carne, bak Mexicaans gekruide kabeljauw met chipotle ofzo. (Of Braziliaanse moqueca, dat is echt een bazen stoofgerecht met inktvis en ook prima vooraf te maken).
Veel zakken met nachochips, tortilla's, groenten verse kruiden en toebehoren qua sausjes en diverse soorten kaas.
Kan iedereen er zelf wat van maken.
Kun je je nog uitleven op de cocktails en mocktails eromheen en bijzondere toetjes na
Staat genoteerd.quote:Op maandag 25 november 2024 18:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Voor een groep in deze grote betwijfel ik of een huishoud oventje genoeg vermogen heeft dat te trekken.
Dat zouden ze hier dan weer niet blij van worden al dat buitenlandse eten en zeker niet die inktvis. Is lastig en ondankbaar werk om zo grote groep te voorzien zonder dat mensen gaan piepen. Aardappelgratin is wel een goede als er geen veganisten bij zitten, in mijn beleving lust echt bijna iedereen dat. En een aantal simpele salades op tafel. Stokbrood met een paar sausjes. Desnoods groot toetje na, taart en ijs gaat er eigenlijk bij iedereen vaak wel goed in, ook al zeggen sommige mannen dat ze niet zoveel hebben met "zoet spul"quote:Op maandag 25 november 2024 18:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Yep
Ik (heb zelf een kind en veel vrienden met kinderen) doe niet aan kindermenu's.
Wat wel relaxt is zijn van die soepketels, daar kun je ook stoofpotten en andere warme vloeibare dingen top warm in krijgen en houden
Ook een idee, en top ook met lastige eters en kinderen die kunnen pakken wat ze willen/lusten:
Grote pan met chili con carne en eentje met chili sin carne, bak Mexicaans gekruide kabeljauw met chipotle ofzo. (Of Braziliaanse moqueca, dat is echt een bazen stoofgerecht met inktvis en ook prima vooraf te maken).
Veel zakken met nachochips, tortilla's, groenten verse kruiden en toebehoren qua sausjes en diverse soorten kaas.
Kan iedereen er zelf wat van maken.
Kun je je nog uitleven op de cocktails en mocktails eromheen en bijzondere toetjes na
@shadax .quote:Op maandag 25 november 2024 16:08 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Dit is waar gourmetten voor uitgevonden is
Een stoverij is ook ideaal. Prima een dag van te voren te maken, bijv. Boeuf bourguignonquote:Op maandag 25 november 2024 17:33 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik denk dan, dat lijkt mij een tamelijk ondankbare taak. Wat doe je jezelf aan?
Zou al helemaal geen gangen doen met zulke lastige eters, maar een buffet neerzetten, of de tafel vol zetten met gerechten die jij goed beheerst en die goed van te voren zijn voor te bereiden
Salades, Warme groenten (rode kool?) , aardappel gratin, appelcompote, stoofperen, Rund of Hertenstoofvlees, Hazepeper? Gebakken Gambas in Knoflookolie? Dat soort dingen
Gangen na elkaar is stress voor jou
Oneens.quote:Op maandag 2 december 2024 18:30 schreef yessie234 het volgende:
Ik zou kiezen voor zeevis, gewoon lekkerder
Zoetwater roofvissen hebben idd zo'n apart melange. Ook lekker.quote:Op maandag 2 december 2024 18:48 schreef SoS87 het volgende:
[..]
Oneens.
Snoekbaars, liefst zelfgevangen
Stoof van wild zwijn met rode wijn en paddenstoelen, heerlijkquote:Op maandag 2 december 2024 18:53 schreef yessie234 het volgende:
[..]
Zoetwater roofvissen hebben idd zo'n apart melange. Ook lekker.
Ik weet niet wat TS wil uitgeven pp
Wild is ook lekker. Reerug of wildzwijn mmm.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |