Ik denk dat het vooral heel zacht en zompig kan gaan worden en naar mijn mening daarom niet meer te eten. Maar dat is vooral smaak.quote:Op zaterdag 16 november 2024 18:39 schreef KV7blue het volgende:
Hoi
Ik heb wat teveel pasta gekookt, pastasaus zit er ook door gemengd, kan ik de pan in de koelkast zetten en de volgende dag nog veilig opeten? Ik las eens iets dat je met pasta bewaren moet oppassen, maar 1 dagje kan wel toch?
Ik al 35 jaar niet.quote:Op zondag 17 november 2024 12:48 schreef capricia het volgende:
Hoeveel mensen hier zijn er al dood gegaan van de pasta een dagje in de koelkast bewaren?
quote:Op zondag 17 november 2024 12:48 schreef capricia het volgende:
Hoeveel mensen hier zijn er al dood gegaan van de pasta een dagje in de koelkast bewaren?
quote:Op zondag 17 november 2024 12:49 schreef maily het volgende:
[..]
Ik al 35 jaar niet.
1 dag of 2 dagen.
Pasta, soep, Chinees.
Ik ben in al die jaren nooit ziek geweest van opgewarmde pasta of rijst, de saus of het vlees dat er in zit.quote:Op zondag 17 november 2024 12:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat wil je nu eigenlijk hiermee? Dat je er schijt aan verstandig advies hebt? Dat je risico =. kans x impact niet snapt?
Dat je liever een paar cent aan pasta of rijst besparen wil dan het duidelijke risico neemt doodziek te worden?
Ik maak er hele meal preps van. Pasta, pasta salade etc.quote:Op zondag 17 november 2024 17:25 schreef Kanaroe het volgende:
Ik leef nog, en mjjn gezin ook! Tis een mirakel
Pannetje pasta of lasagna over....in een tupperwarebakje in de koelkast bewaren en de volgende dag of 2(!) dagen later lekker opwarmen
Echt geen probleem
Met een vergiet op je hoofd.quote:Op zondag 17 november 2024 17:35 schreef TheFreshPrince het volgende:
En als het mis gaat, je snel bekeren tot de kerk van het Vliegend Spaghetti Monster, dan kom je iig nog in de pastahemel.
Die mensen kunnen toch niet meer reageren?quote:
Als je het aandurft; doen.quote:Op zondag 17 november 2024 21:44 schreef KV7blue het volgende:
Na veel twijfelen toch maar in de prullenbak geflikkerd. Was vast nog veilig om op te eten, maar in combinatie met de saus waarschijnlijk niet zo lekker meer. De volgende keer gewoon minder grote portie koken, of pasta en saus apart houden.
Nu mijn laatste vraag, daarna val ik jullie niet meer lastig 😜:
Heb gister een halve pot overgebleven pastasaus in de koelkast gezet, kan ik die nu nog invriezen? Op pot staat in vriezer 3 maanden houdbaar, hij staat nu in koelkast dus nog enigszins vers lijkt me.
Mijn idee. Vaak is de smaak dan ook sterker. Als vrijgezel kook ik ook altijd voor 2 dagen en doordat ik de pasta meng met de saus om hem er kort mee te bakken gaat het gerecht met pasta en al de koelkast in. Bij rijst doe ik dat trouwens niet.quote:Op zondag 17 november 2024 15:21 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik ben in al die jaren nooit ziek geweest van opgewarmde pasta of rijst, de saus of het vlees dat er in zit.
Ook niet toen ik nog bij m'n ouders woonde, waar we ook gewoon een dag later nog opgewarmde macaroni aten als dat over was.
Dat risico noem ik verwaarloosbaar, zolang je de ingrediënten maar goed verwarmt tijdens het koken / wokken / bakken en het op tijd in de (voldoende) koeling zet.
En nee, het gaat me niet om paar cent aan rijst of pasta, het gaat er om dat het gewoon geen probleem is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop