Dus gewoon een geperst citroentje met wat water?quote:Op donderdag 24 oktober 2024 19:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Mocamaster regelmatig ontkalken met citroenzuur (Nooit met azijn) dan gaat ie een leven lang mee.
Nee, bij drogist citroenzuur poeder kopen.quote:Op donderdag 24 oktober 2024 21:09 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Dus gewoon een geperst citroentje met wat water?
Theoretisch reageert citroenzuur met het koper van het verwarmingselement. Daarom raden ze bij koperen (en aluminium) boilers over het algemeen aan om gespecialiseerde producten te gebruiken.quote:Op donderdag 24 oktober 2024 21:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nee, bij drogist citroenzuur poeder kopen.
https://www.deonlinedrogist.nl/citroenzuur-poeder/
Je kan er van vinden wat je wil, maar voor mijn werk heb ik er lang geleden metingen aan gedaan. Moccamaster is een van de meest stabiele filterkoffiezetapparaten als het aankomt op watertemperatuur en doorstroomsnelheid. Dat heeft een groot effect op het zetproces, en daardoor smaakt bij minder goede apparaten een tweede kan koffie of een halve kan koffie anders dan de eerste kan die je zet. Of jij dat de prijs waard vindt, dat mag je helemaal zelf bepalen.quote:Op vrijdag 25 oktober 2024 10:51 schreef Boca_Raton het volgende:
Beetje snobistisch wel die moccameester.
Als ik echt zo’n fijnproever zou zijn is de prijs geen probleem. Maar dat ben ik niet. Hoe het zetproces verloopt dat proef ik echt niet. Maar… ieder zijn ding.quote:Op vrijdag 25 oktober 2024 10:55 schreef knoopie het volgende:
[..]
Je kan er van vinden wat je wil, maar voor mijn werk heb ik er lang geleden metingen aan gedaan. Moccamaster is een van de meest stabiele filterkoffiezetapparaten als het aankomt op watertemperatuur en doorstroomsnelheid. Dat heeft een groot effect op het zetproces, en daardoor smaakt bij minder goede apparaten een tweede kan koffie of een halve kan koffie anders dan de eerste kan die je zet. Of jij dat de prijs waard vindt, dat mag je helemaal zelf bepalen.
Dat mag natuurlijk, maar dat maakt het moccamaster apparaat niet meteen snobistisch. Objectief gezien is het een betere koffiemachine dan een 25 euro ding van de blokker.quote:Op vrijdag 25 oktober 2024 11:02 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Als ik echt zo’n fijnproever zou zijn is de prijs geen probleem. Maar dat ben ik niet. Hoe het zetproces verloopt dat proef ik echt niet. Maar… ieder zijn ding.
Thanks voor deze tip!quote:Op vrijdag 25 oktober 2024 10:50 schreef knoopie het volgende:
[..]
Theoretisch reageert citroenzuur met het koper van het verwarmingselement. Daarom raden ze bij koperen (en aluminium) boilers over het algemeen aan om gespecialiseerde producten te gebruiken.
Op de site van Moccamaster zelf raden ze Durgol aan. Dat is speciaal er voor gemaakt. Wel een stukje duurder dan citroenzuur, maar tegelijkertijd moet je je wel afvragen hoe verstandig het is om daarop te besparen bij een koffiezetapparaat van 200 euro.
https://www.moccamaster.n(...)oud-mijn-moccamaster
https://www.vanpommeren.nl/Durgol-Universal-Snel-ontkalker-750-ml
Als TS 260 euro voor een Moccamaster al (te) veel geld vindt…quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 15:40 schreef Rodgrod het volgende:
De TT kan je vertalen als filterkoffie vs slootwater.
Anders kan je altijd naar een volautomaat kijken
Interesseert me niet wat het is.quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 16:59 schreef Lienekien het volgende:
Goh, hoe zou je er nou achter kunnen komen wat een Moccamaster is?
Moeilijk, moeilijk.
Nee. Leve de Senseo.quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 17:28 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Interesseert me niet wat het is.
En sarcasme herkennen niet de jouwe.quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 17:31 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Begrijpend lezen is niet je sterkste kant
Kinderbakkiequote:Op zaterdag 26 oktober 2024 18:26 schreef Nieuwschierig het volgende:
De fout die veel koffiedrinkers maken is dat ze de koffie puur willen drinken en dus de smaak van het zwarte brouwsel maatgevend is. Maar in de Nederlandse koffiecultuur wordt koffie van oudsher gedronken met een wolkje melk en 2 á 3 lepeltjes suiker. Dan is de manier van zetten veel minder belangrijk.
De reden dat jij geen koffie drinkt bij de meeste mensen is omdat de meeste mensen je niet uitnodigen.quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 18:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Kinderbakkie
Als je melk en veel suiker nodig hebt, gebruik je
waarschijnlijk slechte kwaliteit Robusta koffie.
Dit is ook de reden waarom ik geen koffie drink bij de meeste mensen. Geen zin in een bak die naar verbrande takken smaakt
quote:Op zaterdag 26 oktober 2024 23:59 schreef Beathoven het volgende:
[..]
De reden dat jij geen koffie drinkt bij de meeste mensen is omdat de meeste mensen je niet uitnodigen.
Ik kan me best voorstellen dat dat uit een onderzoek komt, maar een consument zet (bijna) nooit koffie met dezelfde hoeveelheid koffie en water, daar zal altijd (miniem) verschil in zitten. Daarom kan dat ook zeker invloed hebben op het verschil in ervaring/kwaliteitquote:Op vrijdag 25 oktober 2024 10:55 schreef knoopie het volgende:
[..]
, en daardoor smaakt bij minder goede apparaten een tweede kan koffie of een halve kan koffie anders dan de eerste kan die je zet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |