Mikeytt | zondag 13 oktober 2024 @ 21:14 |
De laatste tijd weer helemaal obsessed door eetbaar cookie dough... Ik maakte het vroeger vaak waardoor ik het perfecte recept heb die ik met jullie ga delen ![]() ![]() Wat heb je nodig? 300 gram tarwebloem 250 gram blok margarine zonder zout in blokjes gesneden. (ik doe het altijd zo: LINK) 120 gram witte suiker 210 gram bruine suiker (basterdsuiker aangeraden) 2 eetlepels appelmoes scheutje vanille aroma halve theelepel zout (fijn) Smaakjes? Chocolate chip cookie dough > voeg 250 gram chocolate chips toe Double chocolate cookie dough > voeg 3 eetlepels cacaopoeder toe en 250 gram chocolate chips Caramel toffee cookie dough > voeg 4 eetlepels karamel toe (mixer) en 100 gram fijngesneden toffeeblokjes Stroopwafel cookie dough > Voeg 300 gram gesneden stroopwafels en 100 gram walnoten toe M&m's cookie dough > voeg 350 gram fijngesneden m&m's toe (vegan) Bereiding 1. We moeten de tarwebloem eerst verhitten. Doe je tarwebloem in een kom en doe het steeds 30 seconden in de magnetron. Elke 30 seconden even doorheen roeren. Blijven doen tot de bloem 75 graden heeft bereikt. Dit maakt het koekjesdeeg eetbaar. Doe daarna je bloem in de koelkast om te koelen. 2. Doe je blokjes margarine in de magnetron voor een paar seconden tot ongeveer 20% van je margarine is gesmolten. Volledig vloeibare margarine gebruiken is niet goed voor dit recept. 3. Doe de margarine, witte en bruine suiker in een kom en even een paar minuten goed mixen met een handmixer, op de hoogste stand tot je mix wat 'fluffy' is geworden. 4. Mix nu je appelmoes, vanille en zout erdoorheen met een spatel. 5. Nu rustig je bloem erdoorheen mixen met de handmixer. Niet te veel mixen. Zodra alles gemixt lijkt, meteen stoppen! 6. Nu kun je je smaak toevoegen en met een spatel erdoorheen mixen. Zo min mogelijk roeren! 7. Zet je cookie dough minimaal een uur in de koelkast ![]() | |
KvanG | zondag 13 oktober 2024 @ 21:16 |
Kun je er ook varkensgelatine aan toevoegen? | |
Mortaxx | zondag 13 oktober 2024 @ 21:22 |
Ik vind een recept delen zonder eigen foto's toch een beetje nep | |
maily | zondag 13 oktober 2024 @ 21:22 |
Op welke stand moet de bloem in de magnetron? | |
Pizzakoppo | zondag 13 oktober 2024 @ 21:23 |
Altijd een beetje fijngemalen koffie bij chocolate chip cookies doen. | |
Mikeytt | zondag 13 oktober 2024 @ 21:24 |
Ik gebruik 700watt, maar het maakt an sich niet heel veel uit. Je gaat gewoon door tot de bloem 75 graden heeft bereikt. | |
Mikeytt | zondag 13 oktober 2024 @ 21:25 |
Bedoel je oploskoffie korrels? Dacht dat gemalen koffie slecht was vanwege de cafestol | |
maily | zondag 13 oktober 2024 @ 21:26 |
Waarom appelmoes gebruiken? | |
Mikeytt | zondag 13 oktober 2024 @ 21:30 |
Maakt het deeg uiteindelijk iets zachter en 'romiger'. Zonder is ie iets te droog. Je kan ook dezelfde hoeveelheid sojamelk gebruiken. Is als het ware een vervanging van ei die je in gebakken koek wel gebruikt. | |
Pizzakoppo | zondag 13 oktober 2024 @ 21:34 |
Ik doe gewoon een theelepel fijngemalen koffie, de hoeveelheid cafestol is te verwaarlozen t.o.v. een regulier kopje koffie. | |
Mikeytt | zondag 13 oktober 2024 @ 21:39 |
aha! zal ff googlen of t rauw ook te eten is. eens proberen overmorgen. | |
sp3c | zondag 13 oktober 2024 @ 23:19 |
Wanneer moet het in de frituur dan? | |
junkiesietze | maandag 14 oktober 2024 @ 13:06 |
margarine ![]() | |
golfer | maandag 14 oktober 2024 @ 15:39 |
CUL / [FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2 |