Denk het niet, woning zal normaal gesproken in box 1 vallen en de hoeveelheid overwaarde weet je pas als je het verkocht hebt.quote:Op vrijdag 6 september 2024 11:16 schreef DJKoster het volgende:
Valt je woning nu niet onder 'vermogen' of 'bezit' in de regels van de sociale woningbouw?
Voor de Nederlandse Sociale woningvoorziening maakt dat niet uit.quote:Op vrijdag 6 september 2024 11:16 schreef DJKoster het volgende:
Valt je woning nu niet onder 'vermogen' of 'bezit' in de regels van de sociale woningbouw?
Hier vind ik dan weer wat anders maar ik zoek nog naar een 2e bron.quote:Op vrijdag 6 september 2024 11:17 schreef Whiskers2009 het volgende:
Er is voor zover ik weet alleen een vermogenstoets voor de huurtoeslag. Niet voor het in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Daarvoor geldt (alleen) een inkomenstoets.
bron: https://www.advocaatzoeken.org/faq-huurrecht/hoeveel-spaargeld-mag-je-hebben-voor-een-sociale-huurwoning/quote:De vermogensgrens
De overheid heeft een vermogensgrens vastgesteld die bepaalt hoeveel spaargeld en vermogen u mag hebben om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Deze grens is gelijk aan de grens die geldt voor het betalen van vermogensbelasting. Als uw vermogen hoger is dan deze grens, komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning.
bron: https://www.mijnurgentie.nl/alles-over-wanneer-recht-op-sociale-huurwoning/quote:Vermogenscriteria
Behalve naar het inkomen wordt er ook gekeken naar het vermogen van aanvragers. Er kan een maximale vermogensgrens zijn vastgesteld waaronder een huishouden moet blijven om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Dit vermogen omvat zowel spaargelden als beleggingen, en de definities van vermogenscriteria en saldi kunnen per gemeente verschillen. Indien het vermogen te hoog is, kan dit de kans op een sociale huurwoning verkleinen.
u heeft gelijk, mijn quote is een Belgische, stom!quote:Op vrijdag 6 september 2024 11:13 schreef Confetti het volgende:
Gaat dit over Belgie? Omdat je spreekt over personen ten laste.
Ik ken eigenlijk niet dat er in Nederland een vermogenstoets is voor sociale huurwoningen.
Er is geen officiële bron omdat er geen vermogenstoets isquote:Op vrijdag 6 september 2024 11:19 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Hier vind ik dan weer wat anders maar ik zoek nog naar een 2e bron.
[..]
bron: https://www.advocaatzoeken.org/faq-huurrecht/hoeveel-spaargeld-mag-je-hebben-voor-een-sociale-huurwoning/
Hier staat weer wat anders:
[..]
bron: https://www.mijnurgentie.nl/alles-over-wanneer-recht-op-sociale-huurwoning/
Maar verder geen officiële bronnen, dus ik denk dat het in de praktijk niet uitmaakt (in Nederland).
Ja, of fictief inkomen uit vermogen dan. Want het echte inkomen wordt nog niet berekend.quote:Op vrijdag 6 september 2024 11:34 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Er is geen officiële bron omdat er geen vermogenstoets is![]()
Overigens telt inkomen uit vermogen logischerwijs wél mee bij de inkomenstoets.
Is er geen VvE die daarvoor opdraait?quote:Op vrijdag 6 september 2024 11:08 schreef paulowna het volgende:
en ik word ouder en wat wrakkig, dus kan zelf weinig meer doen aan onderhoud.
Gemeentes hebben een vrijwilligersorganisatie (Stichting Welzijn o.i.d.) Daar kan je soms klusjesmannen huren voor interne werkzaamheden. Been there, did that.quote:Op vrijdag 6 september 2024 12:13 schreef Stepperoller het volgende:
Ik zou zeggen dat zelf regie over het onderhoud hebben (via VvE en onderhoud puur voor jouw woning zelf mensen inhuren als je het zelf niet kan) echt zo gek nog niet is.
quote:Op vrijdag 6 september 2024 12:23 schreef blomke het volgende:
[..]
Gemeentes hebben een vrijwilligersorganisatie (Stichting Welzijn o.i.d.) Daar kan je soms klusjesmannen huren voor interne werkzaamheden. Been there, diddone that.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |