abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 23 april 2024 @ 17:21:48 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_213303807
Kamer: snel aan de slag met aanbevelingen fraude-enquête

Aandachtige lezers,

''Het is een groot goed dat de politiek snel aan de slag gaat met de zogenoemde aanbevelingen fraude-enquête'', aldus professionals en briljante functionarissen waaronder ik *), eerder vandaag op goede en tevens gemeenschappelijke locatie Haarlem-Amsterdam tijdens een hapje :Y) en een drankje. :9 Dat het goed toeven is op deze plaatsen doet natuurlijk niets af aan het gegeven dat er werk aan de winkel blijft om het recht te doen zegevieren. *)

Wat kan ik zeggen? In gulden samenwerking met veel grote bedrijven en belangrijke organisaties, waaronder politiek Den Haag :s) :s) :s), ziet men erop toe dat publiek welzijn en economische voorspoed goed op pijl blijft. Behalve allerhande redelijk goede recensies blijft er vooralsnog werk aan de winkel om bepaalde 'debacles' uit het vrij recente verleden tot op heden vlot te trekken. Hen die onrecht zijn aangedaan zouden op zijn minst een bloemetje kunnen verwachten, tot soms een schadevergoeding aan toe, bij wijze van aangeboden excuses en compensatie door de overheid. :7~

Denk daarbij aan het Toeslagen-schandaal, waarbij veel gedupeerden hun wonden nog dagelijks likken :O en reikhalzend uitzien naar financiële compensatie en rehabilitatie *) na deze voor hen nare 'beproeving'. :X
Los daarvan is lang nog niet alles reeds rozengeur en maneschijn of in kannen en kruiken :@, want door valselijke aanvragen van toeslagen door Oost-Europeanen neigt het systeem wederom op scherp te staan ongeacht alle desastreuze gevolgen van dien. Daarvan wil men ook op locatie Amsterdam en Haarlem uiteraard geen herhaling meer. *)

Grootscheepse fraude in eerdere periodes resulteerde namelijk in een fors strengere aanpak. }:| :wtf: Het is tevens 'iets' waarvoor men thans wil waken. :o En al zeker naar aanleiding van nare cases ;( :'( zoals de Toeslagen-affaire, als gevolg van het strenge optreden door een eveneens aan Amsterdam Zuid gelieerde Belastingdienst. :Y)
Hoewel het goed toeven is op deze locaties, waaronder Den Haag, Haarlem :Y) :9 en Amsterdam-Zuid, ambieert men gedegen samenwerking die recht blijft doen aan eenieder voor wie het leven wat minder gunstig uitpakt dan bij ons. :7~

Ook wij op goede locatie :Y) willen géén herhaling van onrecht jegens zwakken ;( en onschuldigen :{, alhoewel daartussen helaas ook genoeg frauduleuze cliënten vielen te betreuren :'( die toentertijd die (nare) toon hebben gezet bij het overheidsorgaan. *)
Jammer genoeg zullen er te allen tijde incidenten blijven geschieden op fraudegebied en zulks.
Het is derhalve van groot belang om vanaf nu een meest menswaardige koers te varen waardoor geen onschuldigen in het nauw komen :{, of erger nog. :'(

Maar goed, de Kamer laat er thans dus ook zeker geen gras over groeien, en wil dus snel aan de slag met aanbevelingen fraude-enquête. :s) :s) :s) Deze week wordt er dus zoal flink gedebatteerd met de commissie, wat door ons op de Zuid-as nauwlettend zal worden gevolgd. *) Iets dergelijks als het toeslagenschandaal en/of andere misstanden in hun soort :|W mag/mogen never-nooit meer gebeuren. :lijstje: Het een en ander leidt ertoe dat er vooralsnog veel onderzoek zal plaatsvinden maar toch lang niet alles boven tafel zal geraken. :{ Het laatste valt wellicht niet te voorkomen, omdat het naadje van de kous proberen te weten alsnog een ingewikkelde kwestie is. *)

Maar dat de ophanden zijnde aanpak verlichting en meer duidelijkheid zal verschaffen, waarbij het recht jegens gedupeerden uiteindelijk vaker in goede orde zal zegevieren :lijstje:, is iets waarin meerderen het volste vertrouwen hebben, kan ik u met een gerust hart vertellen. :7~

Gegroet,

Scjvb

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 06:54

Nieuwsuur

De politiek moet snel aan de slag met de aanbevelingen van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar het fraudebeleid van de afgelopen jaren. Anders kan zoiets als het toeslagenschandaal zo opnieuw gebeuren, vindt een meerderheid in de Tweede Kamer.

Vandaag en donderdag debatteert de Kamer met de commissie, die in februari met haar eindrapport kwam. De commissie concludeerde dat mensen "vermorzeld" zijn door het falend overheidsbeleid. De overheid was "blind voor mens en recht".

Overheidsinstanties die betrokken waren bij fraudebestrijding hebben volgens het rapport onrechtmatig gehandeld. Als burgers onterecht als fraudeur werden aangemerkt en naar de rechter stapten, werden ze daar vaak niet geholpen. "De rechtsstaat is terzijde geschoven en grondrechten van mensen zijn geschonden."

De enquêtecommissie deed negentien aanbevelingen om de situatie te verbeteren. Zo moeten burgers makkelijker toegang krijgen tot juridische bijstand van een advocaat en makkelijker contact kunnen krijgen met de overheid als ze in de problemen zitten.

Raad van State opsplitsen

De Raad van State moet opgesplitst worden, stelt de commissie. Nu heeft die instantie een dubbele pet: enerzijds is het een adviesorgaan bij het opstellen van wetten en anderzijds de hoogste bestuursrechter. Die laatste functie moet ondergebracht worden bij de rechtbanken.

"Het is cruciaal dat het hele rapport wordt overgenomen", zegt Kamerlid Luc Stultiens van GroenLinks-PvdA. "Om te voorkomen dat er morgen weer een nieuw schandaal kan gebeuren."

Nicolien van Vroonhoven van NSC zou het systeem waarbij mensen met een laag inkomen toeslagen nodig hebben om rond te komen, het liefst helemaal omvormen en uiteindelijk afschaffen.

"Onze partij is opgericht vanuit het toeslagenschandaal. Een betere bestuurscultuur zit als het ware in het DNA van NSC." Daarvoor maakt de partij zich ook hard in de kabinetsformatie, stelt Van Vroonhoven.

Scherp bovenop

Als de Kamer vandaag uitspreekt dat het rapport overgenomen moet worden, dan is het aan het nieuwe kabinet om de aanbevelingen uit te voeren. "Daar zullen wij scherp bovenop zitten", waarschuwt Stultiens.

Deze week debatteert de Tweede Kamer dus met de commissie. Later volgt er nog een debat met de verantwoordelijke bewindslieden uit het kabinet.
Aanvulling: * Enquête Fraudebeleid - 'Levens van mensen door overheidsfalen vermorzeld, kan morgen weer gebeuren'

[ Bericht 0% gewijzigd door Scjvb op 23-04-2024 18:27:55 ]
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')