Op maandag 1 april 2024 13:46 schreef Jan_Onderwater het volgende:Bij NPO start even de aflevering teruggekeken. De belangrijkste vraag "Hoe groot is het risico op kanker" werd dus niet gesteld.
Ja, PAK uit rook zijn kankerverwekkend. Maar hoe...
In bv kaneel, cassia (valse kaneel), tonkabonen, lievevrouwebedstro, zit Cumarin wat ook kankerverwekkend is.
In brood, koekjes, chips, cornflakes, friet etc Alles waar zetmeel krokant gemaakt wordt door hitte ontstaat acrylamide, ook dit is kankerverwekkend.
Koffie gold eerst als kankerverwekkend, toen weer als werkend tegen kanker en nu wordt weer gezegd dat warme dranken slokdarmkanker kunnen veroorzaken.
In de zon zitten is goed voor je vitamine D, maar slecht vanwege huidkanker....
Van niet masturberen schijn je zelfs kanker te krijgen.
Iedere jaar of zo is er weer een nieuwe hype in de pers over zaken die kankerverwekkend zijn, rook, kaneel, brood, koekjes, koffie, rood vlees, spek, worst, in de zon zitten, etc etc
Lekker voor de oplages een de reuring, maar HOE gevaarlijk is het en zet dat eens op een rijtje. Het voert er al jaren toe dat mensen er hun schouders over ophalen en zeggen, je krijgt van alles kanker tegenwoordig.
In plaats van de stompzinnige telefoontjes, graag wat meer diepgang, wat verder graven. Heb het eens over journalistiek en manier van berichtgeving?