abonnement Unibet Coolblue
pi_212601271
Vorige topic: NWS / Belastingdienst toeslagaffaire #9:Nlandse overheid vijand van het volk werd gesloten met weer een nieuwe misstand:

quote:
6s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 11:00 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Burgers onder bestaansminimum door Belastingdienst'

De Belastingdienst past niet uit eigen beweging de beslagvrije voet toe bij de verrekening van toeslagen. Het kan daarom voorkomen dat burgers onder het bestaansminimum terechtkomen.

Mensen raken in grote problemen als de beslagvrije voet niet wordt gerespecteerd.
Daarvoor waarschuwt de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR). Zij roepen staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën op om dit zo snel mogelijk alsnog te regelen.

De invoering van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet zou moeten voorkomen dat burgers nog onder de beslagvrije voet - het bestaansminimum - terechtkomen.

Bestaansminimum
Schuldeisers mogen niet aan het deel van het inkomen van een schuldenaar komen dat diegene echt nodig heeft voor zijn of haar levensonderhoud. Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling, maar meestal even hoog als een bijstandsuitkering. Op de website van het Juridisch Loket kun je je beslagvrije voet berekenen.

https://www.uwbeslagvrijevoet.nl/controleren-beslagvrije-voet :7

Burgers die door een invordering onder het bestaansminimum terecht dreigen te komen, moesten tot voor kort zelf aan de bel trekken. Sinds januari 2021 zou hier verandering in moeten zijn gekomen, maar volgens de LOSR is dat nog niet op orde.

Geldstress
,,Het aanleveren van de benodigde gegevens om de beslagvrije voet te berekenen was in praktijk voor veel mensen een probleem. Wetenschappelijk onderzoek over schaarste, geldstress en beperkt 'doenvermogen' bevestigde dit beeld. Mensen willen wel, maar kúnnen niet", zegt André Moerman voorzitter signaleringscommissie LOSR.

De instantie wil dat de fiscus de wet toepast en bij verrekening van toeslagen de beslagvrije voet proactief toepast. Een verzoek om een persoonlijke betalingsregeling moet volledig en met terugwerkende kracht worden toegepast. Ook moeten burgers en de medewerkers van de Belastingtelefoon beter worden voorgelicht over de beslagvrije voet.

https://www.telegraaf.nl/(...)door-belastingdienst

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker :r
Wat een klerelijers :(
En zo kloten we lekker verder en verandert er niets in Bureaucratisch belastingdienst land...
pi_212601292
‘Media hadden aanjagende en onthullende rol in fraudebeleid en toeslagen’

Michiel van Nispen , voorzitter van de parlementaire enquete Fraudebeleid en Dienstverlening, en Martin Bosma, Tweede Kamervoorzitter, tijdens de presentatie van het rapport van de parlementaire commissie. - © Robin Utrecht/ANP
In de totstandkoming en de uitvoering van de toeslagenaffaire hadden media een ‘aanjagende en onthullende rol’, zo concludeerden de leden van de parlementaire enquête naar de toeslagenaffaire in het rapport ‘Blind voor mens en recht’ (.pdf) dat maandag gepubliceerd is.
Laatste wijziging: 26 februari 2024, 15:34
Wouter van Atteveldt, hoogleraar politieke communicatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, verklaarde tegenover de leden van de enquêtecommissie dat de toon in de Tweede Kamer vanaf de jaren ’90 ‘verhardt’ is en hoe dit navolging kreeg in de media.

‘Elke piek in de mediaberichtgeving over de sociale zekerheid [gaat] gepaard met de discussie over fraude en altijd specifiek over herkomstlanden.’ Voorbeelden daarvan zijn te vinden in de berichtgeving over ‘aanhoudende problemen rond kinderbijslag en bezit in het buitenland’, met als voorbeeld de affaires die later de ‘Bulgarenfraude’ (2013) en de ‘Polenfraude’ (2017) zijn gaan heten.

In 1992 zei voormalig burgemeester van Rotterdam Bram Peper tegen Het Parool dat in zijn stad ‘busladingen vol mensen uitkeringen komen halen’ om hiermee ‘terug te keren naar Turkije’. Daar blijft het niet bij. In 1998 kopte het AD: “Turken frauderen met kinderbijslag; Mogelijk miljoenen guldens te veel uitgekeerd”.

Aan het begin van de eenentwintigste eeuw speelt er een conflict met de Marokkaanse staat over uitkeringsgerechtigden die misbruik maakten van die uitkering. De Telegraaf kopte op 18 maart 2001 (‘met chocoladeletters’): “BIJSTANDSFRAUDE MAROKKANEN: HUIZENBEZIT IN GEBOORTELAND”.

Uit onderzoek van de enquêtecommissie, dat de media-aandacht naar ‘hard fraudebeleid’ in kaart bracht, blijkt dat veel mediagolven rondom sociale zekerheid ‘gelieerd zijn aan buitenlanders of Nederlanders met een migratieachtergrond, waarbij “fraude” vooral wordt geassocieerd met doelgerichte en bewuste overtredingen om er zelf beter van te worden.’

https://www.villamedia.nl(...)ebeleid-en-toeslagen

Niet eerder rusten dan dat verantwoordelijken in de gevangenis zitten })
pi_212601362
quote:
6s.gif Op maandag 26 februari 2024 19:53 schreef ikweethetookniet het volgende:

Wat gaat er nu gebeuren?

Waar wil je het van weten achter de schermen of voor de schermen

Achter:

• Hoop gegrinnik dat ze er mee weg weten en wisten te komen
• idem dat burgers zelf de schade moet ophoesten
• Deloitte geruststellen dat ze opdrachten voor idiote dingen blijven ontvangen voor woekertarieven
• Complimenten aan de advocaten en hun voorlichters om de boel kleiner te maken
• Bonus betalen van ons geld aan bovengenoemde
• Verantwoordelijken wegpromoveren met zwijgclausule in hun contract

Voor

• Lessen trekken
• Geen schuldigen aanwijzen
• Schuld ook bij andere leggen zoals media :r
• Moeilijk in camera kijken
• Roepen dat het zo moeilijk is om bekwame mensen te vinden
• dus wat er zit niet ontslaan
• Aan talkshows vanavond loopjongens sturen om de boel te bagetalisseren
• Zondag bij WNL Rick Nieman vast reserveren voor Nijpels en cs om het te bagetalisseren
• Nieuwsuur verbieden om er iets over te zeggen of te veroordelen

Komt dit bekend voor :?
pi_212601378
quote:
6s.gif Op maandag 26 februari 2024 20:08 schreef ikweethetookniet het volgende:
Esther Bakker afdelingshoofd Bezwaar en Beroep bij het directoraat-generaal Toeslagen

Esther Bakker is met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 benoemd tot afdelingshoofd Bezwaar en Beroep bij de directie Toeslagen van het directoraat-generaal Toeslagen bij het ministerie van Financiën.

Het directoraat-generaal Toeslagen (DG Toeslagen) zorgt ervoor dat vitale voorzieningen als wonen, medische zorg en zorg voor kinderen voor burgers betaalbaar zijn door middel van toeslagen. Deze taak omvat meer dan alleen het bepalen van het recht op en de hoogte van toeslagen; het draait om het aansturen van massale processen, het controleren van de rechtmatigheid, het verlenen van dienstverlening met waar nodig persoonlijk maatwerk. De organisatie maakt hierbij een ingrijpende transitie door, waarbij de burger centraal staat in alles wat het DG Toeslagen doet.

Als afdelingshoofd Bezwaar en Beroep is Esther verantwoordelijk voor de juiste en tijdige behandeling van bezwaarschriften, herzieningsverzoeken en ingebrekestellingen die zijn ingediend bij de directie Toeslagen. De uitdaging is hierbij om de burger zo optimaal dienstverlenend tegemoet te treden en de ´menselijke maat´ toe te passen. Als leidinggevende wordt van Esther verwacht dat zij medewerkers op een verbindende en inspirerende wijze meeneemt in de visie en missie van Toeslagen en hen enthousiast maakt om continue te willen verbeteren.
[..]
. In 2021 is Esther via een leerwerkplek gestart als afdelingshoofd Bezwaar bij de directie Toeslagen. In deze functie was zij al verantwoordelijk voor onder andere de afhandeling van bezwaarschriften, herzieningsverzoeken en ingebrekestellingen. Deze ervaring komt haar goed van pas nu de teams Beroep aan de afdeling Bezwaar zijn toegevoegd. Esther heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Coert Kleijwegt, algemeen directeur Toeslagen : “Ik ben blij met de benoeming van Esther. Zij is gedreven, betrokken, heeft oog voor de medewerkers, geeft ruimte maar neemt ook beslissingen waar nodig. Ik heb er alle vertrouwen in dat Esther de uitdaging om de burger zo optimaal dienstverlenend tegemoet te treden verder zal brengen.”

Esther Bakker: “Ik vind het een goede ontwikkeling dat de afdelingen Bezwaar en Beroep zijn samengevoegd bij de directie Toeslagen. Dat gaat ons helpen om de mensen die recht hebben op een toeslag nog beter van dienst te kunnen zijn. Ik ben er trots op dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.”

De benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. Deze vacature is niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en
[..]
https://www.algemenebestu(...)t-generaal-toeslagen

Dit bedoelde ik dus
12 jaar gewerkt bij toeslagen en gigantische puinhoop van gemaakt

net even voor rapport weg gepromoveerd, zonder concurrentie want ze was zo geschikt :|W
Gierend incompetent en aansprakelijk maar ze weet teveel
pi_212601425


Dit dus en snel en ja ook dit sujet is verantwoordelijk als min van financien
  maandag 26 februari 2024 @ 21:37:19 #7
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212602420
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 20:12 schreef ikweethetookniet het volgende:
Vorige topic: NWS / Belastingdienst toeslagaffaire #9:Nlandse overheid vijand van het volk werd gesloten met weer een nieuwe misstand:
[..]
En zo kloten we lekker verder en verandert er niets in Bureaucratisch belastingdienst land...
er zijn heel veel stiekeme dictators in nederland

dat zijn de toeslag beslissingsambtenaren, MACHT , MACHT ,

hup terug betalen jij , buitenlander
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_212602437
quote:
6s.gif Op maandag 26 februari 2024 20:18 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Lijkt mij niet meer dan logisch dat je de aansturing van bezwaar & beroep bij elkaar belegd.

Ik lees trouwens nergens dat ze al 12 jaar bij Toeslagen zit. Volgens is het hele MT daar de afgelopen jaren vervangen, maar kennelijk vindt jij iedereen die daar instapt per definitie incompetent. Ik vraag me dan wel af hoe jij de aansturing ziet. Die toko zal toch door moeten draaien, aangezien miljoenen mensen iedere maand afhankelijk zijn van die toko

[ Bericht 0% gewijzigd door kaputwiehund op 26-02-2024 21:44:48 ]
Zu hause ist alles besser
  dinsdag 27 februari 2024 @ 17:37:03 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212610103
twitter
  dinsdag 27 februari 2024 @ 17:39:37 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212610120
twitter
  dinsdag 27 februari 2024 @ 17:42:37 #12
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212610142
Dit verzin je niet :o :(

twitter
pi_212610181
quote:
Henk Kamp is toch wel de grootste pisvlek van de VVD samen met Gerrit Zalm
Stelletje bloedzuigers
  dinsdag 27 februari 2024 @ 18:44:36 #14
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212610784
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2024 17:46 schreef Cupfighter het volgende:
Henk Kamp is toch wel de grootste pisvlek van de VVD samen met Gerrit Zalm
Stelletje bloedzuigers
Vergeet Rutte en Jorritsma niet
Dat krapuul hoort kaalgeplukt levenslang in de gevangenis

Gerrit Zalm is al verdachte en wacht op zijn zittingsdatum voor witwassen als abnamro directeur :') :|W

Champagne staat al koud bij veroordeling *O*
  maandag 4 maart 2024 @ 17:17:55 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212690981
Slachtoffers toeslagenaffaire moeten jaren wachten op antwoorden

‘De overheid is blind geweest en heeft levens vermorzeld,’ aldus het nieuwste rapport over fraudebestrijding. Keiharde conclusies, maar wat hebben de ouders die onterecht verdacht werden in het toeslagenschandaal hieraan? De slachtoffers willen weten waarom de Belastingdienst hen heeft getiranniseerd. Daarom eisen ze álle documenten op die de Belastingdienst over hen heeft verzameld, maar daar moeten ze veel geduld voor hebben. De wachttijd is maar liefst drie jaar. En ondertussen zitten de slachtoffers in onzekerheid.

Vanavond in trosradar

https://radar.avrotros.nl(...)lagenschandaal-60271
  maandag 4 maart 2024 @ 17:20:29 #16
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212691030
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2024 21:39 schreef kaputwiehund het volgende:
Lijkt mij niet meer dan logisch dat je de aansturing van bezwaar & beroep bij elkaar belegd.
:') :|W

Verschil bezwaar en beroep

Het grote verschil tussen beide procedures zit in de behandelaar van het proces. Bij bezwaar behandelt het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen het proces. Administratief beroep wordt aangevoerd bij een ander bestuursorgaan.

Daarom is het dus juist niet handig en verboden maar kartel maffia doet alles om de burger te naaien :(
pi_212693347
quote:
6s.gif Op maandag 4 maart 2024 17:20 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
:') :|W

Verschil bezwaar en beroep

Het grote verschil tussen beide procedures zit in de behandelaar van het proces. Bij bezwaar behandelt het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen het proces. Administratief beroep wordt aangevoerd bij een ander bestuursorgaan.

Daarom is het dus juist niet handig en verboden maar kartel maffia doet alles om de burger te naaien :(
Euh Toeslagen procedeert bij de bestuursrechter, en die velt een oordeel, maar iemand zal Toeslagen als verweerder moeten vertegenwoordigen.

Nu heb inmiddels wel door dat je ook die rechter niet onafhankelijk zult vinden.
Zu hause ist alles besser
  maandag 4 maart 2024 @ 20:52:15 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212694827
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2024 19:51 schreef kaputwiehund het volgende:
...Nu heb inmiddels wel door dat je ook die rechter niet onafhankelijk zult vinden.
Rechter verdacht van foutief tekenen

Hof Den Haag heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie wegens een ambtsmisdrijf door een raadsheer, meldt NRC. Eind vorig jaar werd duidelijk dat de raadsheer, een van de teamleiders in de strafsectie, in 43 kleine strafzaken opzettelijk foutief vonnissen tekende.

De raadsheer deed het voorkomen alsof de uitspraken door een meervoudige strafkamer van drie raadsheren waren gewezen. In werkelijkheid waren het enkelvoudige uitspraken, gedaan door alleen de raadsheer zelf. Als gevolg declareerde het hof ten onrechte gedurende twee jaar zo'n 110.000 euro te veel bij de Raad voor de rechtspraak.

De Raad, het landelijke bestuursorgaan van de rechtspraak, maakte in een persbericht bekend een landelijk extern onderzoek in te stellen om uit te sluiten dat "deze werkwijze ook bij andere gerechten is toegepast". De Raad zegt dinsdag geen objectieve reden te hebben om dat aan te nemen, maar dat het louter om voorzorg gaat.

https://www.taxlive.nl/nl(...)van-foutief-tekenen/

Rechters en vertrouwen in hebben :') |:(
  dinsdag 5 maart 2024 @ 22:10:49 #19
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_212709511
wie zijn de ambtenaren die vervolgd gaan worden ?
https://eenvandaag.avrotr(...)dbaarheid-verdwijnt/

die persoon met zijn afpakjesdag
quote:
Discriminerende ambtenaren kunnen vanaf nu vervolgd worden, wat zijn de gevolgen? 'Gevoel van onschendbaarheid verdwijnt'
05-03-2024 17:31
Veiligheid en recht
Auteur: Petra Gaffke
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 5 maart 2024 @ 22:32:02 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212709843
Laten we bij de grootste beginnen

https://www.nu.nl/algemee(...)t-discriminatie.html

Daar staat de discriminatie al vast bij vonnis dus alleen de straf nog opleggen ^O^
  woensdag 6 maart 2024 @ 19:19:54 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_212719572
Niets te maken met toeslagenaffaire, toch duizenden euro's op rekening: ‘Absurd’

Stiefkinderen van gedupeerden in de toeslagenaffaire die helemaal niets van de ellende hebben meegekregen, krijgen schadevergoedingen van duizenden euro’s uitbetaald. En dat geld wordt gewoon uitgekeerd ondanks hun bezwaren. ,,Ik snap nou wel waarom ik zo veel belasting moet betalen.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)ing-absurd~a920f137/

Kunnen ze dan echt helemaal niets goed doen daar :|W |:( |:(
  woensdag 6 maart 2024 @ 19:37:25 #22
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_212719794
quote:
6s.gif Op woensdag 6 maart 2024 19:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
Niets te maken met toeslagenaffaire, toch duizenden euro's op rekening: ‘Absurd’

Stiefkinderen van gedupeerden in de toeslagenaffaire die helemaal niets van de ellende hebben meegekregen, krijgen schadevergoedingen van duizenden euro’s uitbetaald. En dat geld wordt gewoon uitgekeerd ondanks hun bezwaren. ,,Ik snap nou wel waarom ik zo veel belasting moet betalen.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)ing-absurd~a920f137/

Kunnen ze dan echt helemaal niets goed doen daar :|W |:( |:(
Het is zo makkelijk hè, doen ze niks omdat ze eerst alles in kaart willen brengen voor ze uitbetalen, staat het land in brand WANT DE SLACHTOFFERS MOETEN GEHOLPEN WORDEN !!1!11!!! en zwichten ze dan voor de druk en gaan ze (te) snel uitbetalen ER WORDEN MENSEN BETAALD DIE NIET BETAALD HOREN TE WORDEN KUNNEN ZE NOU HELEMAAL NIKS

Wat moet het makkelijk zijn om gewoon alleen maar vrijblijvend je onderbuik leeg te laten lopen en overal op te kankeren
Laffe huichelaar
  woensdag 6 maart 2024 @ 20:10:08 #23
421394 Abrikozentaart
vrouw jong en hip
pi_212720462
quote:
6s.gif Op woensdag 6 maart 2024 19:19 schreef ikweethetookniet het volgende:
Niets te maken met toeslagenaffaire, toch duizenden euro's op rekening: ‘Absurd’

Stiefkinderen van gedupeerden in de toeslagenaffaire die helemaal niets van de ellende hebben meegekregen, krijgen schadevergoedingen van duizenden euro’s uitbetaald. En dat geld wordt gewoon uitgekeerd ondanks hun bezwaren. ,,Ik snap nou wel waarom ik zo veel belasting moet betalen.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)ing-absurd~a920f137/

Kunnen ze dan echt helemaal niets goed doen daar :|W |:( |:(
VAN ONZE BELASTING CENTEN!!!!
ik ben gek op abrikozentaart en Zelda
  woensdag 6 maart 2024 @ 20:13:11 #24
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_212720515
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2024 19:37 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Het is zo makkelijk hè, doen ze niks omdat ze eerst alles in kaart willen brengen voor ze uitbetalen, staat het land in brand WANT DE SLACHTOFFERS MOETEN GEHOLPEN WORDEN !!1!11!!! en zwichten ze dan voor de druk en gaan ze (te) snel uitbetalen ER WORDEN MENSEN BETAALD DIE NIET BETAALD HOREN TE WORDEN KUNNEN ZE NOU HELEMAAL NIKS

Wat moet het makkelijk zijn om gewoon alleen maar vrijblijvend je onderbuik leeg te laten lopen en overal op te kankeren
Het zou ook raar zijn als ze op aangeven van een (stief)moeder de kinderen niet zouden uitbetalen. Volgens de regels heeft het kind er recht op, dus als iemand er vanaf kan zien is dat waarschijnlijk enkel het kind zelf, niet anderen in de omgeving met een mening. En ja, in deze gevallen lijken de kinderen er geen last van te hebben ondervonden, maar er zullen vast ook kinderen zijn die er wel last van hadden dat de nieuwe stiefmama/papa schulden had en in de stress zat, ook al leerden ze die pas kennen na het feitelijke jaar waarvan men de toeslag moest terugbetalen.
  woensdag 6 maart 2024 @ 20:15:07 #25
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_212720562
quote:
99s.gif Op woensdag 6 maart 2024 20:13 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]
Het zou ook raar zijn als ze op aangeven van een (stief)moeder de kinderen niet zouden uitbetalen. Volgens de regels heeft het kind er recht op, dus als iemand er vanaf kan zien is dat waarschijnlijk enkel het kind zelf, niet anderen in de omgeving met een mening. En ja, in deze gevallen lijken de kinderen er geen last van te hebben ondervonden, maar er zullen vast ook kinderen zijn die er wel last van hadden dat de nieuwe stiefmama/papa schulden had en in de stress zat, ook al leerden ze die pas kennen na het feitelijke jaar waarvan men de toeslag moest terugbetalen.
Dat weet je dus alleen als je het zaak voor zaak, op maat gaat bekijken. Maar daar spreekt de onderbuik ook weer schande van want dat duurt allemaal te lang.
Laffe huichelaar
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')