abonnement Unibet Coolblue
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter donderdag 22 februari 2024 @ 00:28:51 #1
485843 crew  Jippie
pi_212531623
De 52-jarige Jeremy E. uit Uithoorn moet tien jaar de gevangenis in en krijgt tbs met dwangverpleging, omdat hij zijn ex-vriendin Sylvia Steunenberg (45) om het leven heeft gebracht. Daarna heeft hij haar levenloze lichaam achtergelaten in een bos in Wenum-Wiesel om haar dood te verhullen.

Op 22 maart kneep hij de hals van zijn ex-vriendin dicht. Vervolgens legde hij haar lichaam in een busje en liet het achter in een berm in Wenum-Wiesel.
Na afloop van zijn daad stuurt hij berichten naar de telefoon van Sylvia en haar familie. Ook tegenover de buitenwereld zei hij niet te weten waar de Apeldoornse toch was. Dat deed hij om de schijn op te houden dat ze nog leefde en dat hij niet te maken had met haar dood, volgens de rechtbank.

Foto verspreid
Toen op de ochtend van 23 maart een lichaam werd gevonden in het bos langs de Wieselseweg in Wenum-Wiesel, tastte de politie aanvankelijk in het duister over de identiteit van de vrouw. Er werd een foto verspreid van haar levenloze lichaam. Haar familie herkende Sylvia al snel, een beeld dat naar eigen zeggen niet meer van hun netvlies gaat.

De twee hebben twaalf jaar een relatie gehad, en waren niet meer samen. Toch was Van E. nog regelmatig bij Sylvia over de vloer. “Een douche, eten en slapen, dat is wat Sylvia mij te bieden heeft“, appte hij naar een vriendin. In zijn verklaringen brengt hij het anders: hij ondersteunde Sylvia nadat ze meerdere operaties onderging.

Keel dichtknijpen
E. verklaarde na enkele maanden dat hij de keel van de vrouw had dichtgedrukt. Volgens de verdachte is hij door Sylvia op de bewuste dag aangevallen met de beugel van een fitnessapparaat, een mes, een schop en een bijl. Dat bleek tijdens een eerdere zitting.

Daar ging een woordenwisseling aan vooraf. “Ze kwam op me afgerend en schreeuwde. We vielen. Ik was in paniek en legde mijn hand op haar mond.” Sylvia zou die hand vervolgens naar haar keel hebben geduwd, waarna ze is gestikt. Die lezing acht justitie ongeloofwaardig. Uit de verwondingen blijkt dat Sylvia zich nauwelijks heeft verzet. Ze moet door haar ex-partner zijn overvallen. Meer feiten zouden wijzen in die richting.

De rechtbank vindt op basis van onder andere deze bekentenis bewezen dat de man het slachtoffer opzettelijk van het leven heeft beroofd. Volgens de rechtbank maakte hij zich ook schuldig aan het wegvoeren van het lijk met het oogmerk om het feit en de oorzaak van de dood te verhullen.

Geen moord
Het Openbaar Ministerie stelde dat Jeremy E. zijn ex met een voorbedacht plan om het leven heeft gebracht. De rechtbank ging daar vandaag niet in mee, omdat volgens haar niet vastgesteld kan worden dat de man een vooropgezet plan had om haar te doden. Hij wordt daarom schuldig bevonden aan doodslag, en niet aan moord.
De rechtbank houdt rekening met de schade die de man heeft veroorzaakt bij de familie van de vrouw. De berekenende manier waarop hij zijn betrokkenheid bij de dood van Sylvia probeerde te verhullen en de respectloze wijze waarop hij met haar lichaam omging.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum constateerden bij de man een chronische persoonlijkheidsstoornis met narcistische en antisociale kenmerken. Deze stoornis was volgens deskundigen aanwezig op het moment dat hij zijn ex-vriendin doodde.

De rechtbank vindt het aannemelijk dat de stoornis invloed heeft gehad op het toepassen van dodelijk geweld. Daarom vindt de rechtbank dat de man enigszins verminderd toerekenbaar is.

Ruim een ton schadevergoeding
De rechtbank legt hem een gevangenisstraf van tien jaar op. "Kijkend naar de ernst van de stoornis van de man, de ernst van het misdrijf en het feit dat de man eerder is veroordeeld voor geweldsfeiten, vindt de rechtbank het opleggen van de tbs-maatregel met dwangverpleging noodzakelijk", aldus de rechtbank.

Het opleggen van die maatregel is volgens de rechtbank in het belang van de veiligheid van anderen. Ook moet de man een schadevergoeding van ruim 108.000 euro betalen aan de familie van Sylvia.

Bron

999193d7c835a67255114758b0aafc3777d9138b.jpg?1708558082
De vindplaats van het lichaam van Sylvia (@Omroep Gelderland)
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter donderdag 22 februari 2024 @ 01:21:00 #2
485843 crew  Jippie
pi_212531782
Vreselijk voor de familie dat hij ze eerst nog heeft voorgelogen.

De conclusie van het Pieter Baan had deze leek van afstand kunnen maken.
pi_212532009
Wie gaat die ton betalen?
  donderdag 22 februari 2024 @ 09:25:06 #4
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_212532996
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2024 06:45 schreef SnodeSnuiter het volgende:
Wie gaat die ton betalen?
De dader, voorgeschoten door de overheid door de overheid indien hij dit niet direct betalen kan.

Wanneer het je zo enorm boeit dan is dat iets dat je zelf heel lang geleden al eenvoudig had kunnen opzoeken.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')