abonnement Unibet Coolblue
  maandag 12 februari 2024 @ 16:14:09 #1
345631 Scjvb
Genieten op z'n Haarlems!
pi_212401522
>> Argentijnse president noemt paus ‘imbeciel’ en brengt lievelingskoekjes om het goed te maken

Goedendag allemaal,

Oh, dagelijkse mensen op FOK!.nl, ''wat 'n heerlijke manier van bijleggen is dit toch!'', waren gister (zondagmorgen) de woorden van meerdere rooms-katholieke leden van het bisdom Haarlem-Amsterdam O~), waarvan m'n dito Roomse partner :* en ikzelf *) uiteraard sinds jaar en dag praktiserend deel uitmaken zoals u weet. O-)

En dat deze paus sinds 2013 z'n ambt nu bijna 11 jaar onberispelijk vervuld, waardoor veel ten goede is veranderd binnen de RKK, waaronder het eerder beschadigde imago als gevolg van wansmakelijk :6 en wellicht onwelriekend :|W misbruik door slechts 'n handjevol geestelijken op duistere plekken tussen zeer oude kerkelijke muren |:(, maar óók wat meer moderne koersen binnen de Kerk van heden', valt thans niet langer te ontkennen. :7~

Dus, vandaar dat onzerzijds een alsmaar groeiend vertrouwen in Franciscus sinds jaar en dag hoogtij viert *), ondanks bij tijd en wijle de onzekerheid omtrent zijn hoge leeftijd en 'houdbaarheid' :o, kan ik u vandaag ook met passend enthousiasme berichten. Echter, met betrekking tot de inhoud van het artikel ging aanvankelijke verontwaardiging uit van diverse bosdommen naar aanleiding van de Argentijnse president in kwestie. }:|

Welnu: m'n dito Haerlemsche partner dus :*, ik uiteraard *), waaronder meerdere gelovigen O-) die rondgaan in het zeer culinair ingestelde Haarlem :Y) en haar prachtige omgeving :s) :s) :s) waaronder het vrij bosrijke en tevens rustiek gelegen Bloemendaal >:O zich schaart, kunnen deze 'verzoening' tussen de nieuwe Argentijnse president Javier Milei en paus Franciscus wel waarderen. *) *En uiteindelijk overwint het goede*, zegt men dan. Want niet zelden is het ook de waarheid als een koe. ):O Alle lievelingskoekjes :9, evenals verzoenende woorden die de revue passeerden :S___D, hebben per omgaande ook bijgedragen aan 'n prima en waardevol vooruitzicht voor paus Franciscus en de Rooms-katholieke Kerk voor jong *G* :9 en oud O~), lijkt mij althans. :7~

Geniet van de onderstaande beelden! Nu tijd voor 'n Jopen :9 en een hartige Haerlemsche versnapering :Y), dus wens u allen welgemeend ook nog een mooie dag verder! :)

Scjvb

++++

quote:
Buitenlandredactie 12-02-24, 13:21 Laatste update: 13:35

Paus Franciscus tijdens zijn ontmoeting met de nieuwe Argentijnse president Javier Milei en zijn zus Karina Milei, maandag in het Vaticaan. © via REUTERS

De nieuwe Argentijnse president Javier Milei heeft in het Vaticaan een bezoek gebracht aan paus Franciscus, die hij eerder nog een ‘imbeciel’ had genoemd. Milei had koekjes en gebakjes meegenomen voor zijn landgenoot, als teken van verzoening.

De radicaal-liberale Milei haalde tijdens zijn verkiezingscampagne hard uit naar de paus, maar matigde zijn toon nadat hij de macht had veroverd. Afgelopen weekend noemde het Argentijnse staatshoofd Franciscus nog ‘de belangrijkste Argentijn in de geschiedenis’. De paus, geboren in Buenos Aires als Jorge Mario Bergoglio, is populair onder de Argentijnse bevolking en Milei probeert meer steun onder zijn landgenoten te krijgen.

Milei nam traditionele Argentijnse Alfajores de dulce mee, karamelkoekjes, en een merk citroenkoekjes dat de paus lekker vindt. Bij de ontmoeting moest Franciscus glimlachen en riep naar de president: ,,Je bent naar de kapper geweest!”

De twee spraken volgens het Vaticaan ongeveer een uur. Franciscus heeft aangegeven dat hij in de tweede helft van het jaar mogelijk voor het eerst zijn geboorteland zal bezoeken sinds hij aantrad als paus in 2013.

© AFP

© ANP / EPA

© ANP / EPA

© ANP / EPA
-Het leven is goed in het beschaafde en welgestelde milieu op Haarlemse bodem, waar wij met volle teugen van het leven genieten! :Y)
pi_212401583
Grappige is, dat het alletwee imbecielen zijn. De ene vanwege zijn overtuigingen, de ander vanwege zijn overtuigingen.
-nee-
pi_212401603
:O Buenos Aires ligt 12.000km verderop. En door.
pi_212401742
quote:
1s.gif Op maandag 12 februari 2024 16:24 schreef Nober het volgende:
:O Buenos Aires ligt 12.000km verderop. En door.
Europeanen zijn extreme Nimby's. We willen geen mijnen hier. Milei is geen vriendje van China. Voor Europa de kans om aan lithium te komen voor de energie-transitie. Milei heeft het lidmaatschap van Brics al afgezegd. Beter zoek we nu toenadering om zelf aan die Lithium te geraken.

quote:
The geopolitics of
Argentina’s lithium trade

Argentina, home to the largest share of the world’s salt-lake lithium resources, 21% of the global total, enjoys relatively lower production costs. Despite this, Argentina’s lithium production, currently at 6%, trails behind leaders such as Australia (52%) and Chile (26%), primarily due to technological and capability constraints. In recent years, the country has used preferential policies such as tax cuts to attract investment, namely China. In response, Chinese firms have deepened their footprint in Argentina, and have fostered long-standing relationships with local stakeholders, backed by strategic investments in infrastructure and the transfer of green technologies.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212401761
quote:
14s.gif Op maandag 12 februari 2024 16:21 schreef Marsenal het volgende:
Grappige is, dat het alletwee imbecielen zijn. De ene vanwege zijn overtuigingen, de ander vanwege zijn overtuigingen.
Gelukkig heb jij geen overtuigingen :P
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_212401779
quote:
14s.gif Op maandag 12 februari 2024 16:21 schreef Marsenal het volgende:
Grappige is, dat het alletwee imbecielen zijn. De ene vanwege zijn overtuigingen, de ander vanwege zijn overtuigingen.
Het ergste is dat imbecielen veel helpende handen hebben.
pi_212404718
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')