abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_212355288
Gisteren Frank Visser gezien en toevallig zat er n op visite die zei dat 80% van de mensen wel een ruzie heeft gehad met de buren, hijzelf een keer wegens duiven. Mijn persoonlijke ervaring is geluidsoverlast midden in de nacht.
  vrijdag 9 februari 2024 @ 07:40:44 #2
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_212355383
nope, nog nooit.
The Admirals......1995-2007
pi_212355391
Zeker wel

De coniferen van de buren :r
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 9 februari 2024 @ 07:48:23 #4
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_212355411
Ruzie? Neuh. Wel wat irritaties, zowel om dingen die ze zonder enige communicatie doen als om het regelmatige geschreeuw (cht geschreeuw, zo hard mogelijk) en gescheld tegen elkaar en de kleine kinderen.

Voordat ze er woonden drie decennia lang nul problemen :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_212355457
Jawel.
De eerste keer: ontelbaar aantal keren luide muziek van een tiener als buurman twee huizen geleden. 's Nachts, overdag, 's avonds. Ik werd letterlijk gek. Op een gegeven moment er naartoe gegaan en toen nog een doodsverwensing van zijn kant naar mijn hoofd geslingerd gekregen.
De tweede keer: Over darten van de beneden buurman in mijn vorige appartement. Meneer had het in zich om in een aangeschoten bui me toe te wensen dat ie me van de trap zou willen duwen. Gelijk daarna al het contact met 'm afgekapt. Bekijk het maar.
De derde keer: Over het lint wat de buurman onaangekondigd gespannen had in mijn tuin om zijn duiven te beschermen. Hij dreigde met loshaken van mijn schutting die aan zijn hok vast zat. Ik dreigde terug dat ik zijn regenpijp die over mijn tuin liep, eraf te halen, met bewijs van het kadaster. Meneer werd ineens heel poeslief.
Google is your friend, abuse your friends
  vrijdag 9 februari 2024 @ 08:10:29 #6
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_212355544
Nou ruzie niet, maar wel een anderhalf jaar ofzo een bovenbuurman gehad die gewoon een groot kind was. Hij had wat mot met mijn onderbuurvrouw, ik zat er dus precies tussenin maar hield me zoveel mogelijk afzijdig.
Ze waren alletwee werkloos. Hij was een ernome kleuter en zij was een neuroot zonder sociaal leven die zich aan alles ergerde en stoorde.
Hij deed dingen als: om half negen 's avonds de muziek keihard aanzetten, en dan echt KEIhard, en dan 10 seconden voor negen weer uitzetten (want volgens het reglement mocht je tot 21 uur lawaai maken)
Of hij vond een zwaar object aan een touw en liet dat uit het raam zakken zodat hij ermee tegen het raam van de onderbuurvrouw kon tikken.
Af en toe klonk het alsof hij de hele flat kort en klein aan het slaan was.
Stond ook regelmatig compleet bezopen om 3 uur 's nachts ofzo te proberen met zijn sleutel mijn voordeur open te maken (dan had hij denk ik niet door dat hij nog een verdieping hoger moest zijn).
Op een gegeven moment was er ook drama om een camera die hij in zijn flat had die gericht was op de buitendeur... I don't know.
De onderbuurvrouw dacht kennelijk dat ik de schuld was dit alles was, terwijl ik voltijd werkte en vrijwel nooit thuis was.
Kwam ik haar wel eens tegen op straat, begon ze te schreeuwen: JA DIE DAAR, DIE IS HET! DIE TIKT NIET RICHTIG (die spoort niet)

Kortom, best wel doffe ellende eigenlijk. Uiteindelijk 'opgelost' doordat de bovenbuurman een andere woning aangeboden kreeg.
pi_212355596
quote:
JA DIE DAAR, DIE IS HET! DIE TIKT NIET RICHTIG (die spoort niet)


Kom je uit Heerlen toevallig?


Zelf heb ik aan n kant redelijk vreemde buren. Toen ik hier net woonde appte de buurvrouw wel eens als ze iets te zeiken had. Dat heb ik afgekapt, ik wil niet appen over problemen met buren. Allereerst woon ik naast ze, dus als er iets is bellen ze maar aan. Ten tweede, ik wil dat mensen een drempel voelen als ze iets te zeiken hebben. Het is zoveel makkelijker om gezeik te appen in plaats van iemand aan te spreken. Sindsdien zijn de meeste problemen ineens als sneeuw voor de zon verdwenen.
pi_212355606
Nee, eigenlijk nooit.
  vrijdag 9 februari 2024 @ 08:24:48 #9
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_212355611
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 08:23 schreef Hatseflats22 het volgende:

[..]
Kom je uit Heerlen toevallig?

Zelf heb ik aan n kant redelijk vreemde buren. Toen ik hier net woonde appte de buurvrouw wel eens als ze iets te zeiken had. Dat heb ik afgekapt, ik wil niet appen over problemen met buren. Allereerst woon ik naast ze, dus als er iets is bellen ze maar aan. Ten tweede, ik wil dat mensen een drempel voelen als ze iets te zeiken hebben. Het is zoveel makkelijker om gezeik te appen in plaats van iemand aan te spreken. Sindsdien zijn de meeste problemen ineens als sneeuw voor de zon verdwenen.
Dit speelde zich af in Maastricht, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat die onderbuurvrouw ook uit Maastricht kwam. Misschien kwam ze wel uit Heerlen en omstreken oorspronkelijk.

Die man was wel echt een sjeng, die schold tamelijk vaak met slaoikut :')
pi_212355621
Ooit een aan drank en drugs verslaafde buurman gehad. Kwam vanuit Bonaire hierheen, lag de hele dag in de hangmat te videobellen (schreeuwen!) met zijn familie daar. Handelde opzichtig in drugs, zijn klanten die moesten voor ons huis wachten, stonden dan bijna binnen want geen voortuin. Uiteindelijk heeft hij in een doorgesnoven bui op ons raam staan bonken met een lege bierfles en heeft hij (lees: zijn vrouw), na wat toevalligheden aan mijn kant, zowel een nieuw raam als een schilder moeten betalen uit eigen zak _O- . Op dat moment was ons huis verkocht maar was de oplevering nog niet geweest.

Kort daarna zijn we verhuisd.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_212355624
Ja met mijn vorige buurvrouw. Ze zat altijd te zeiken op mij dat ik overlast zou veroorzaken. Eerste keer had ze misschien wel een punt, toen speelde ik electrisch gitaar. Dus dat heb ik niet meer gedaan daarna. Maar daarna werd het steeds meer gezeur, tot op het punt dat ze zei dat het ook wel heel veel lawaai maakte als ik ging pissen. Of ik voortaan zittend wilde pissen, was de onuitgesproken boodschap. Fuck off, toen was ik klaar met haar.

Aantal maanden later werd ze 40 en vierde ze een feestje, en daar bleek ze muzikanten voor uitgenodigd te hebben. Een trompettist en een drummer, for fuck's sake. Ik kwam rond middernacht uit de kroeg rollen en het was een enorme tiefusherrie, niet normaal. En dat was om 2 uur nog niet klaar. De bel en bonzen op de deur hoorden ze niet dus ben ik via het balkon gaan schreeuwen. Dat hoorde ze wel en toen heb ik haar feestje gecrashed.

Nooit meer goedgekomen daarna, gelukkig is ze niet lang daarna verhuisd.
pi_212355634
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 08:24 schreef herverwijderd het volgende:

[..]
Dit speelde zich af in Maastricht, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat die onderbuurvrouw ook uit Maastricht kwam. Misschien kwam ze wel uit Heerlen en omstreken oorspronkelijk.

Die man was wel echt een sjeng, die schold tamelijk vaak met slaoikut :')
Woonde je beneden Dave in Nazareth?

Heb altijd burenruzie, vroeg of laat ga je je toch irriteren aan dingen. Na een tijdje gewoon totaal negeren en voor dood aanzien, scheelt een hoop gezeur en je reigd jezelf niet meer op, omdat het niet meer boeit.
anoniem
pi_212355663
Mijn inmiddels ex-buurman vond het een goed idee om elektrisch te gaan drummen in de slaapkamer om 23:30

(met koptelefoon op, want ik hoorde alleen maar tik tiktik tik tik tiktiktik tik, ik had geen idee wat ie aan t uitvreten was, dus toen ik 10min later in m'n boxershort bij m aanbelde....hoorde hij de deurbel ook niet :(

Toen heb ik m'n sjek gepakt en een sjekkie gerold met m'n reet tegen de deurbeul... riiiiiiiiiiiiiiiiiing. Ik was toch wakker :D Even later stopte het (maar t sjekkie was bijna op!) :7 , de deur is niet open gedaan. Toen ik 'm een paar dagen later op de galerij tegenkwam sprak ik m er op aan. 'jamaar ik had een hoofdtelefoon op hoor' Ik: 'ja rot lekker op, dat getik gaat dwars door de buur en ik slaap er naast. Gewoon nokken graag.'

Maargoed, vorig jaar zomer was ik een lul, want ik had de muziek belachelijk hard aan staan :muziek: met de balkondeur open, dus kwam een buurvrouw van de overkant van de straat (zit nog een groot grasveld tussen) even vragen of het wat zachter kon, want ze wilde naar bed. Ik: "Oeps! Sorry!" :@

Verder heb ik ooit mijn telefoonnummer aan mijn onderburen en buurvrouw naast me gegeven, juist voor dit soort ongein. (of voor verkeerd bezorgde post).
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  vrijdag 9 februari 2024 @ 08:34:53 #14
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_212355666
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 08:30 schreef streamjohan het volgende:

[..]
Woonde je beneden Dave in Nazareth?

Nee, wij hadden geen tuinhek :P
pi_212356396
Nee, maar op zich wel zin om er 1 te ontketenen met de buren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_212356415
Nope.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  vrijdag 9 februari 2024 @ 09:56:43 #17
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_212356509
Nee, nooit gehad.
pi_212357026
Ooit wel eens met een buurvrouw maar ik ben inmiddels verhuisd. Zij deed echt rare dingen, soort van pestgedrag.
Geen idee wat ik ooit verkeerd gedaan heb. Ik was vriendelijk en voor zover ik weet zorgde ik niet voor bijvoorbeeld geluidsoverlast of iets dergelijks.
Ooit eens een woordenwisseling gehad toen ze er net kwam wonen waarbij zij vond dat ik op 'haar' parkeervak stond.
Dit was een straat met zo'n 14 woningen en slechts plek voor 6 auto's en helemaal geen vaste parkeerplaatsen. Wanneer er plek was kon je parkeren en anders moest je naar de parkeerplaatsen iets verderop. Niemand maakte daar een probleem van maar zij dus wel.
Meerdere keren aan de deur gestaan om het op te lossen maar dan deed ze de deur niet open.

Enkele voorbeelden.
Ze gooide regelmatig afval over de schutting heen in mijn tuin. Dan lagen er open poepluiers van haar kind in mijn tuin. Oude kolen van de bbq en zo nog meer dingen.

Wij hadden met de buurt een brandgang om naar de schuurtjes bij de achtertuin te kunnen komen. Vrijwel iedereen reed dan een stuk over de stoep langs de voordeuren om bij de brandgang te kunnen komen omdat dit het makkelijkst was.
Zij deed dit ook altijd met haar scooter. Wanneer mijn vriend of ik dan op de stoep liepen of bij de voordeur stonden kwam ze vol vaart met haar scooter aan op de stoep. Meedere keren mijn woning naar binnen moeten stappen omdat ze gewoon niet stopte en vol op je inreed. Ook een keer blijven staan en op het laatste moment uitgeweken waarbij ik dus wel deels geraakt werd.

Wanneer wij voor het huis parkeerden dan heeft zij regelmatig onze auto klem gezet door bumper op bumper te parkeren en aan de andere kant een familielid strak op ons te laten parkeren.

Ze zette fietsen op 'haar' parkeerplek om deze te blokkeren. Wanneer je deze probeerde te verzetten ging ze helemaal door het lint.

Met periodes lange tijd bonken op de muren wanneer ze hoorde of zag dat wij naar bed gingen.

Woningbouw en politie ingeschakeld maar die ondernamen geen actie. Politie kwam een enkele keer langs maar dan deed ze ook de deur niet open. Vanuit de Woningbouw een gesprek aangeboden gekregen ter bemiddeling maar daar wilde zij niet aan meewerken.
  vrijdag 9 februari 2024 @ 10:53:50 #19
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_212357065
Ik heb wel eens geklaagd over een logeerhondje wat mijn buren hadden en die dagen- en nachtenlang liep te janken omdat hij alleen was. Maar een burenruzie is dat nooit geworden en tegenwoordig heb ik mijn buren zelfs op Facebook. Een burenruzie is niet echt in je belang. Je zit dicht op die mensen, als je elkaar gaat traineren heb je daar zelf het meeste last van. Als het type tokkie is, is dat wellicht wat lastiger, maar is het altijd handiger om in gesprke te blijven dan dat je elkaar gaat terroriseren.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  Moderator vrijdag 9 februari 2024 @ 10:58:15 #20
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_212357108
Niet echt ruzie. Wel eens wat kleine hickupjes in het verleden. Maar dat zijn ergernissen over hoe de buren de opvoeding uitwerken :') !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accnt aigu
  vrijdag 9 februari 2024 @ 11:04:31 #21
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_212357186
Nee, nooit.
To BG or not to BG!
pi_212357222
Nog nooit.
pi_212357986
Nooit
pi_212359372
Nog nooit. Maar ik heb dan ook hele leuke buren die elkaar graag een handje helpen. :Y O+
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  vrijdag 9 februari 2024 @ 14:29:28 #25
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_212359400
Nee en gaat ook nooit gebeuren.
pi_212359587
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 14:29 schreef ueberduitser het volgende:
Nee en gaat ook nooit gebeuren.
Kan je nooit zeggen. Je weet nooit wie of wat er in de toekomst naast je komt wonen.
Het hoeft niet aan jou te liggen. Of wil jij mij zeggen dat als je buurman om twee uur snachts hardcore of Metall speelt dat jij een lieve jongen blijft?
pi_212360070
Nou, ruzie zou ik het niet noemen maar wel diverse irritaties gehad.

Ik heb een tijdje in een oud rijtjeshuis in Haarlem gewoond. Geen idee hoe het precies tot stand is gekomen maar ik vermoed dat het 'vroeger' 1 grote woning was die na verloop van tijd door midden is gedeeld en waar ze toen een muur tussen hebben gezet. Het probleem was echter dat die muur echt -fucking- dun was. Je kon met een beetje kwade wil eigenlijk vrijwel alles horen wat de buren deden. TV kijken, neuken, koken. Ik heb in studentenwoningen gezeten waar ik in principe meer privacy had.

Het was een relatief jong stel met een klein kind en daar had ik wel de nodige last van. Ik werkte in die tijd nachtdiensten (tot een uur of 4-5) en had dat soms de hele week door. Vaak kwam ik dan gebroken thuis en werd ik de volgende dag alweer tamelijk vroeg wakker gemaakt door de buren. Niet omdat ze zo'n lawaai maakte, maar gewoon, omdat de muur nogmaals fucking papier gemaakt was. Je hoorde nou eenmaal alles.

Maar ik ga natuurlijk daar niet moeilijk over doen. Zij deden het niet expres en ik heb er alle begrip voor dat een baby lawaai maakt. Het hoort er nou eenmaal bij.

Helaas was die emotie totaal niet wederzijds. De buurman kwam regelmatig bij mij langs om te klagen over lawaai. Als ik een muziekje draaide, als er bij mij eens wat vrouwelijk bezoek langs kwam, als ik TV keek. En ik ben echt niet iemand die keihard muziek aan het pompen was. Zelfs op zachtste niveau kwamen er al klachten over. Het leek voor die man totaal niet in hem op te komen dat ik net zo goed elke poep en scheet van hun hoorde en daar mijn bek over hield. Toen ik hem dat tegen wierp ontkende hij ook glashard dat zij ook maar enig overlast veroorzaakten.

Uiteindelijk heb ik daar niet lang meer gewoond dus het is nooit echt gescaleerd maar het stoorde mij verschrikkelijk dat deze man in de veronderstelling was dat ik schijt had aan mijn buren terwijl hij zelf z'n handen in onschuld baadde. Volgens mij was het verder ook geen dom gezin dus ik begrijp niet hoe zij tot de conclusie kwamen dat alles eenzijdig was.

Net op tijd weg anders had het weleens vervelend kunnen worden. Wel hoop ik dat de mensen die daarna daar gingen wonen tapdansers en drummers waren.
Conscience do cost.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 vrijdag 9 februari 2024 @ 16:04:47 #28
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_212360451
Vroeger een keer met Tokkies , maar ik leef nog
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_212360656
Echt ruzie niet.

Vriendin is weleens compleet geflipt naar de buurvrouw toe omdat ze voor de zoveelste keer heel overdreven en zeer luid (gehorige woning toen)zat klaar te komen.
Was ook van dat typische porno achtige zeg maar, dan 3x zo hard met de ramen open en dat hoorde je echt zowel buiten als binnen een straat verder.

Maar enfin, niet “ruzie” te noemen, de buurvrouw zei immers niks terug en deden alsof ze gek waren, wat ze sowieso zijn.

Later is dat huis nog half afgebrand nadat wij al aantal maanden verhuisd waren.
Karmaaaa.
pi_212360749
Belgen met blaffende honden naast ons gehad, die waren uit de weekendzone in Belgi gegooid wegens geluidsoverlast van de honden (daar wonen wordt gedoogd, tot je overlast veroorzaakt), dus gingen ze het maar midden in een woonwijk in Nederland proberen. Lekker in de morgen naar het werk om 6:30 en de honden werden in de tuin gezet. Blaffen tot 13:00, niet prettig als je er recht naast zit en thuis werkt.

Opgelost door een brief van onze advocaat, zonder enige wettelijke ondergrond overigens, maar maakte zoveel indruk dat de honden binnen zaten overdag (praten hielp niet, politie deed niets).
pi_212361766
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 16:36 schreef Managarm het volgende:
Belgen met blaffende honden naast ons gehad, die waren uit de weekendzone in Belgi gegooid wegens geluidsoverlast van de honden (daar wonen wordt gedoogd, tot je overlast veroorzaakt), dus gingen ze het maar midden in een woonwijk in Nederland proberen. Lekker in de morgen naar het werk om 6:30 en de honden werden in de tuin gezet. Blaffen tot 13:00, niet prettig als je er recht naast zit en thuis werkt.

Opgelost door een brief van onze advocaat, zonder enige wettelijke ondergrond overigens, maar maakte zoveel indruk dat de honden binnen zaten overdag (praten hielp niet, politie deed niets).
Vreselijk dit soort buren.
Hier in mijn nieuwe huis iets soortgelijks: hond wordt niet buiten uitgelaten, maar in de tuin. Gwvolg: regelmatig geblaf. Klagen doe ik niet, voor je het weet heb je bloedbonje. Met een Wajong kan ik mij geen duur huis permitteren, dus krijg ik vaak dit soort buren.
Handboek voor klimaat ontkenners
Complothuilers voelen zich voortdurend in hun megalomane kuif gepikt. ^(;,;)^
pi_212363217
Echt ruzie niet, maar vorig jaar mei verjaardag gevierd in de tuin. Overdag, zaterdagmiddag, bewust, omdat ik weet dat sommige vrienden om drie uur 's nachts keihard kunnen gaan staan boeren. Afijn, muziekje aan, binnen tien minuten staat er een verzuurde kut, tieten op half zeven, je kent het wel, van een paar deuren verderop, bij ons aan de deur. "Ik verzoek jullie nu, onmiddellijk, die muziek uit te zetten!" _O-

Zoon had opengedaan, ik zei: "joh, gooi die deur in haar gezicht dicht." Op zo'n manier ga ik niet in gesprek met mensen. Nog eens tien minuten later komen er twee agenten de tuin binnengewandeld, die overduidelijk aan mijn kant stonden. "Wij krijgen een melding en daar moeten we nou eenmaal op af, dus zet hem n tandje zachter en wat ons betreft is het dan goed." Zoon zei later nog dat hij het superchill vond om eens de deur keihard in iemands gezicht dicht te gooien...

De weken daaropvolgend elke keer een heel vrolijk: "halloooo" vanuit haar, alsof er niks gebeurd was. Dat was ik op een gegeven moment zat, dus haar duidelijk gemaakt dat ze mij en mijn gezin met rust moest laten. Vlak vr die verjaardag vertoonde ze ander, hoe zal ik het zeggen, gekkie-gedrag. "Maar we kunnen toch normaal tegen elkaar doen..." Nee kut, "dat kunnen we niet, dus houd gewoon je bek!" Geen veel te vrolijke 'halloooo' meer naar m'n hoofd sindsdien.

Ben benieuwd naar dit jaar, dan wl 's nachts... :D
pi_212363397
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 20:20 schreef DjVero het volgende:
Echt ruzie niet, maar vorig jaar mei verjaardag gevierd in de tuin. Overdag, zaterdagmiddag, bewust, omdat ik weet dat sommige vrienden om drie uur 's nachts keihard kunnen gaan staan boeren. Afijn, muziekje aan, binnen tien minuten staat er een verzuurde kut, tieten op half zeven, je kent het wel, van een paar deuren verderop, bij ons aan de deur. "Ik verzoek jullie nu, onmiddellijk, die muziek uit te zetten!" _O-

Zoon had opengedaan, ik zei: "joh, gooi die deur in haar gezicht dicht." Op zo'n manier ga ik niet in gesprek met mensen. Nog eens tien minuten later komen er twee agenten de tuin binnengewandeld, die overduidelijk aan mijn kant stonden. "Wij krijgen een melding en daar moeten we nou eenmaal op af, dus zet hem n tandje zachter en wat ons betreft is het dan goed." Zoon zei later nog dat hij het superchill vond om eens de deur keihard in iemands gezicht dicht te gooien...

De weken daaropvolgend elke keer een heel vrolijk: "halloooo" vanuit haar, alsof er niks gebeurd was. Dat was ik op een gegeven moment zat, dus haar duidelijk gemaakt dat ze mij en mijn gezin met rust moest laten. Vlak vr die verjaardag vertoonde ze ander, hoe zal ik het zeggen, gekkie-gedrag. "Maar we kunnen toch normaal tegen elkaar doen..." Nee kut, "dat kunnen we niet, dus houd gewoon je bek!" Geen veel te vrolijke 'halloooo' meer naar m'n hoofd sindsdien.

Ben benieuwd naar dit jaar, dan wl 's nachts... :D
quote:
een verzuurde kut, tieten op half zeven
:o
:D
Handboek voor klimaat ontkenners
Complothuilers voelen zich voortdurend in hun megalomane kuif gepikt. ^(;,;)^
pi_212367286
Turks gezin onder me destijds.

Vrouw: kopvod, totaal niet te verstaan. Raar wijf.
Man: niet bijster intelligent en schizofreen. Slikte dus zn pillen niet.
Zoon: autist? Vond het ook normaal om met fietsen te gooien in de berging.
Jongste zoon: de enige normale in het gezin.

Eerder heb ik al geschreven dat ik mn huis uit ben geknikkerd. De klachten van dit gezin werden ook in de dagvaarding genoemd en aangevoerd als reden voor de huisuitzetting. De klachten: 'lopen in huis, lopen van de aquariumpomp, stofzuigen en boren, gooien met deuren, ruzies'. Ik was een nachtbraker, dus liep nog weleens in mn slaapkamer en dat was boven hun slaapkamer. Jaren '50 woning, blootvoets. Klopte op zich wel, ik schijn op mn hakken te lopen maar dan nog zijn dit gewoon leefgeluiden. Het zullen hooguit lichte plofjes zijn geweest die ze horen: leefgeluiden dus, want dat was het ook bij een andere buurvrouw die op naaldhakken loopt in dr huis tot grote onvrede van haar onderburen.

Op een gegeven moment is meneer met een kapstok door de ruit van de voordeur binnengevallen omdat ie niet kon slapen door ons ofzo. We zaten gewoon tv te kijken of lagen al in bed. Het werd knokken, er is vanuit hem geslagen met een paraplu van ons. Er is aangifte gedaan, er volgde een rechtszaak en daar bleek dat meneer schizofreen bleek te zijn en hij slikte zn pillen niet. De schade aan onze voordeur mocht ie vergoeden.

Verhuurder heeft buurtbemiddeling ingeschakeld na de klachten en 10 jaar later lees je dus een en ander in de dagvaarding wat MIJ dus kwalijk werd genomen wat die klachten dus allemaal inhielden, waaaronder dus het klachten dat ze mn aquariumpomp (Eheim professional II) hoorden lopen snachts onder andere. Huh!?

En ook een brief naar verhuurder, waarin het wijf schreef dat 'de politie zegt dat ik dingen hoor die er niet zijn, maar ik hoor het echt'. Nou, dat bleek ook wel, want zij bonkten altijd met een bezemsteel op het plafond als ze weer meenden wat te horen. Tot op een gegeven moment mn buren van boven ons aanspraken wat er nou die nacht aan de hand was, want ze hadden weer de halve nacht lopen bonken. We wisten het niet, want we waren niet thuis die nacht..

Toen het aquarium paar maanden later 2x lek was, werd er pas 5 uur later nadat ze gedrup hoorden aangebeld en vonden ze het nogal vreemd dat we niet bepaald bereid waren om de boel op te lossen. Lees: het schilderwerk dus dat aangetast was omdat er water door het plafond was gesijpeld. De deur werd dichtfgeflikkerd (spreekwoordelijk) in hun gezicht.
Wijf heeft me ook bespuugd, met de schoenen van de buurman bekogeld maar weet niet meer precies waarom.

Uiteindelijk wel goedgekomen met in ieder geval de buurman. We spraken m nog weleens nadat ie verhuisd was. Was geen kwade vent verder. Het was zn wijf dat de broek aanhad.

Was het ruzie? Nee. Meer geklaag om eigenlijk niets. Mocht ik ze? Nee.. niet meer, maar ik ga me niet verlagen tot hun niveau dus ik bleef ze altijd vriendelijk begroeten als ik ze in het portiek tegenkwam, wat ik altijd deed. Teruggroeten was voor de zoon en de vrouw te moeilijk.

Zij en haar zoon spoorden niet. Haar man, op zich wel. Van de buren die er na hen woonden zijn er nooit klachten ontvangen.

Het was niet echt een ruzie eigenlijk, het was meer dat zij op een of andere manier een teringhekel aan ons hadden en dingen hoorden die gewoon horen bij een enigzins oud huis. En dus niet helemaal normaal waren.

[ Bericht 3% gewijzigd door Inbox op 12-02-2024 00:03:54 ]
pi_212368259
Momenteel ervaren wij al meer dan 8 jaar overlast van de buurvrouw en wij zijn gelukkig niet de enige. Het is een type chaoot dat haar zaakjes niet op orde heeft. Haar tuin is een puinzooi, binnen is het een rotzooi en als zij een container aan de weg zet staat deze na een week nog aan de weg. Zij schaft een airco aan, hang zonder vergunning twee grote units op aan de gevel terwijl het van de gemeente niet mag (die moet ze overigens weer weghalen van de gemeente maar dat weigert ze), haar kinderen gaan niet altijd naar school (is het bijvoorbeeld dinsdagochtend om 10:45 en lopen de kinderen nog rond haar huis de hond uit te laten terwijl het een gewone schooldag is) en zijn rond 23:30 nog op terwijl ze de leeftijd hebben dat ze allang in bed horen te liggen.

Wij wonen in een gehorige rijtjeswoning (vroeger van de woningbouw gebouwd en verhuurd dus alles moest zo goedkoop mogelijk). Eerst begon het met drumstellen, elektrische gitaren, zangoefeningen om 00:45 in de nacht, stofzuigen en hard schreeuwen met haar kinderen om boven de stofzuiger uit te komen om 00:00 en veel meer. Zowel de buurman als ik hebben haar heel vaak aangesproken maar niks hielp. Totdat de buurman aan de andere kant van haar en wij woedend voor haar deur stonden omdat ze op een zondagavond om 21:30 met twee gitaren stond te jengen. WOEDEND waren wij en toen had ze het door dat ze te ver was gegaan.

Het bleef een tijdje stil totdat ze ineens een hond aanschafte. Als puppy en je raadt het al die wordt niet goed afgericht. Dat beest blaft 's nachts en op de koop toe is haar nachtelijke huishouden weer begonnen. Wasmachine /droger aan om 23:30, stofzuigen, hoop gebonk en gekletter en meer. Ook wederom met de buurman haar vaak aangesproken maar niks helpt. Ze heeft zelfs gezegd dat wij ons aanstellen. De buurman en ik houden al maanden een logboek bij, inmiddels zijn er al 8 meldingen van overlast bij de gemeente gedaan en het schijnt dat er nog een derde persoon te zijn want de handhaving is al een keer bij haar langs geweest vanwege haar hond die niet goed afgericht is. Om het nog leuker te maken hebben ze nog een tweede hond aangeschaft.

De gemeente gaat nu eindelijk een wijkagent inschakelen om met haar te praten want zij maken zich o.a. zorgen over de welzijn van haar kinderen.

Ze heeft in een paar jaar 12 zonnepanelen op dak geplaatst, badkamer verbouwd en twee airco's aangeschaft maar waar ze het allemaal van doet mag Joost weten want werken doet ze amper.

[ Bericht 3% gewijzigd door HSG op 10-02-2024 09:55:26 ]
mon citoyens vous serez unis.
pi_212378201
quote:
7s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 09:49 schreef HSG het volgende:
Momenteel ervaren wij al meer dan 8 jaar overlast van de buurvrouw en wij zijn gelukkig niet de enige. Het is een type chaoot dat haar zaakjes niet op orde heeft. Haar tuin is een puinzooi, binnen is het een rotzooi en als zij een container aan de weg zet staat deze na een week nog aan de weg. Zij schaft een airco aan, hang zonder vergunning twee grote units op aan de gevel terwijl het van de gemeente niet mag (die moet ze overigens weer weghalen van de gemeente maar dat weigert ze), haar kinderen gaan niet altijd naar school (is het bijvoorbeeld dinsdagochtend om 10:45 en lopen de kinderen nog rond haar huis de hond uit te laten terwijl het een gewone schooldag is) en zijn rond 23:30 nog op terwijl ze de leeftijd hebben dat ze allang in bed horen te liggen.

Wij wonen in een gehorige rijtjeswoning (vroeger van de woningbouw gebouwd en verhuurd dus alles moest zo goedkoop mogelijk). Eerst begon het met drumstellen, elektrische gitaren, zangoefeningen om 00:45 in de nacht, stofzuigen en hard schreeuwen met haar kinderen om boven de stofzuiger uit te komen om 00:00 en veel meer. Zowel de buurman als ik hebben haar heel vaak aangesproken maar niks hielp. Totdat de buurman aan de andere kant van haar en wij woedend voor haar deur stonden omdat ze op een zondagavond om 21:30 met twee gitaren stond te jengen. WOEDEND waren wij en toen had ze het door dat ze te ver was gegaan.

Het bleef een tijdje stil totdat ze ineens een hond aanschafte. Als puppy en je raadt het al die wordt niet goed afgericht. Dat beest blaft 's nachts en op de koop toe is haar nachtelijke huishouden weer begonnen. Wasmachine /droger aan om 23:30, stofzuigen, hoop gebonk en gekletter en meer. Ook wederom met de buurman haar vaak aangesproken maar niks helpt. Ze heeft zelfs gezegd dat wij ons aanstellen. De buurman en ik houden al maanden een logboek bij, inmiddels zijn er al 8 meldingen van overlast bij de gemeente gedaan en het schijnt dat er nog een derde persoon te zijn want de handhaving is al een keer bij haar langs geweest vanwege haar hond die niet goed afgericht is. Om het nog leuker te maken hebben ze nog een tweede hond aangeschaft.

De gemeente gaat nu eindelijk een wijkagent inschakelen om met haar te praten want zij maken zich o.a. zorgen over de welzijn van haar kinderen.

Ze heeft in een paar jaar 12 zonnepanelen op dak geplaatst, badkamer verbouwd en twee airco's aangeschaft maar waar ze het allemaal van doet mag Joost weten want werken doet ze amper.
In Nederland moet het echt heel ver komen voordat ze iemand uit huis zetten. In jullie geval moet je denk ik misschien wat minder orthodoxe maatregelen nemen aangezien ze niet voor rede vatbaar is. Mijn ervaring is dat wanneer je even je tanden laat zien dat dan plots een hoop mogelijk is. Redelijkheid is een groot goed, maar in sommige situaties gewoon even niet.
pi_212378954
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 22:21 schreef SemperLibertas het volgende:

[..]
In Nederland moet het echt heel ver komen voordat ze iemand uit huis zetten. In jullie geval moet je denk ik misschien wat minder orthodoxe maatregelen nemen aangezien ze niet voor rede vatbaar is. Mijn ervaring is dat wanneer je even je tanden laat zien dat dan plots een hoop mogelijk is. Redelijkheid is een groot goed, maar in sommige situaties gewoon even niet.
Dat heeft bij haar weinig zin. Zelfs afspraken maken werkt niet want ze zegt op dat moment tijdens een gesprek "prima" en twee dagen later legt ze het naast zich neer en gaat ze op de oude voet verder.

Een keer zat ze te zeiken dat ik om 23;15 aanbelde omdat ze de wasmachine aan had en dat vond ze niet leuk. Worden haar kinderen wakker namelijk. Alsof die kinderen door de herrie van een wasmachine kunnen slapen en een van haar dochters zat toen beneden achter de laptop. Maar ik wacht eerst even op de wijkagent om daarmee om de tafel te gaan en daarna met de buurvrouw en de wijkagent om een paar harde afspraken te maken. Ik hou rekening met iedereen en vooral na 22:00. Dan verwacht ik dat ook van haar.

En anders ga ik elke keer na 23:00 aan de deurbel hangen als zij weer lawaai maakt om haar aan te spreken en zodat haar kinderen wakker worden. Dan word ik ook ontzettend vervelend.

[ Bericht 3% gewijzigd door HSG op 11-02-2024 15:03:14 ]
mon citoyens vous serez unis.
pi_212385530
quote:
7s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 22:56 schreef HSG het volgende:

[..]
Dat heeft bij haar weinig zin. Zelfs afspraken maken werkt niet want ze zegt op dat moment tijdens een gesprek "prima" en twee dagen later legt ze het naast zich neer en gaat ze op de oude voet verder.

Een keer zat ze te zeiken dat ik om 23;15 aanbelde omdat ze de wasmachine aan had en dat vond ze niet leuk. Worden haar kinderen wakker namelijk. Alsof die kinderen door de herrie van een wasmachine kunnen slapen en een van haar dochters zat toen beneden achter de laptop. Maar ik wacht eerst even op de wijkagent om daarmee om de tafel te gaan en daarna met de buurvrouw en de wijkagent om een paar harde afspraken te maken. Ik hou rekening met iedereen en vooral na 22:00. Dan verwacht ik dat ook van haar.

En anders ga ik elke keer na 23:00 aan de deurbel hangen als zij weer lawaai maakt om haar aan te spreken en zodat haar kinderen wakker worden. Dan wordt ik ook ontzettend vervelend.
Ja, op een gegeven moment moet je kwaad met nog kwader bestrijden.
pi_212392518
Ikzelf niet,maar de buurman wel met ons/mij.

Toen we net samenwoonden op een klein appartementengebouw (5 breed, 2 hoog). Die werd altijd al helemaal leip als ik de trap opliep, een deur dicht maakte of tijdens de seks. Iedere keer als een bezetene kloppen op die muur :')

Een keer moest ik ff een kabeltje leiden dus 10x met de hamer moeten kloppen om wat vast te zetten.. meneer stond helemaal gestresst aan de deur. Moest snel afgelopen zijn, hij moest naar bed want morgen werken (was 20 uur..).
Kom ik 's avonds om 22.30 uur weer thuis, brand er nog overal licht.

Ik bel dus aan, hij "wat moet je"... "Ik wil je er alleen op attenderen dat je morgen moet werken en naar bed moet, fijne avond nog en slaap lekker."

Verder alleen topburen gehad.
pi_212392748
quote:
7s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 09:49 schreef HSG het volgende:
Momenteel ervaren wij al meer dan 8 jaar overlast van de buurvrouw en wij zijn gelukkig niet de enige. Het is een type chaoot dat haar zaakjes niet op orde heeft. Haar tuin is een puinzooi, binnen is het een rotzooi en als zij een container aan de weg zet staat deze na een week nog aan de weg. Zij schaft een airco aan, hang zonder vergunning twee grote units op aan de gevel terwijl het van de gemeente niet mag (die moet ze overigens weer weghalen van de gemeente maar dat weigert ze), haar kinderen gaan niet altijd naar school (is het bijvoorbeeld dinsdagochtend om 10:45 en lopen de kinderen nog rond haar huis de hond uit te laten terwijl het een gewone schooldag is) en zijn rond 23:30 nog op terwijl ze de leeftijd hebben dat ze allang in bed horen te liggen.

Wij wonen in een gehorige rijtjeswoning (vroeger van de woningbouw gebouwd en verhuurd dus alles moest zo goedkoop mogelijk). Eerst begon het met drumstellen, elektrische gitaren, zangoefeningen om 00:45 in de nacht, stofzuigen en hard schreeuwen met haar kinderen om boven de stofzuiger uit te komen om 00:00 en veel meer. Zowel de buurman als ik hebben haar heel vaak aangesproken maar niks hielp. Totdat de buurman aan de andere kant van haar en wij woedend voor haar deur stonden omdat ze op een zondagavond om 21:30 met twee gitaren stond te jengen. WOEDEND waren wij en toen had ze het door dat ze te ver was gegaan.

Het bleef een tijdje stil totdat ze ineens een hond aanschafte. Als puppy en je raadt het al die wordt niet goed afgericht. Dat beest blaft 's nachts en op de koop toe is haar nachtelijke huishouden weer begonnen. Wasmachine /droger aan om 23:30, stofzuigen, hoop gebonk en gekletter en meer. Ook wederom met de buurman haar vaak aangesproken maar niks helpt. Ze heeft zelfs gezegd dat wij ons aanstellen. De buurman en ik houden al maanden een logboek bij, inmiddels zijn er al 8 meldingen van overlast bij de gemeente gedaan en het schijnt dat er nog een derde persoon te zijn want de handhaving is al een keer bij haar langs geweest vanwege haar hond die niet goed afgericht is. Om het nog leuker te maken hebben ze nog een tweede hond aangeschaft.

De gemeente gaat nu eindelijk een wijkagent inschakelen om met haar te praten want zij maken zich o.a. zorgen over de welzijn van haar kinderen.

Ze heeft in een paar jaar 12 zonnepanelen op dak geplaatst, badkamer verbouwd en twee airco's aangeschaft maar waar ze het allemaal van doet mag Joost weten want werken doet ze amper.
Dit soort mensen. :')
Vakman pur sang
pi_212392851
Vroeger ooit 1 keer.
We waren met de financiele administratie bezig toen de buurvrouw langs kwam met een vraag.
Een paar dagen later werden we aangesproken door iemand die van haar bepaalde info had gehoord over onze financiele huishouding.
Toen ik haar confronteerde zei ze dat diegene dat nooit aan ons had moeten vertellen en wij die papieren niet moesten laten slingeren (ze kwam immers overwachts langs).
Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat de wereld te klein was, daarna ook geen contact meer mee gehad.
pi_212392908
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2024 21:07 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Dit soort mensen. :')
Hoe bedoelt u? :{
mon citoyens vous serez unis.
pi_212392915
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2024 21:14 schreef NaOnsDeZondvloed het volgende:
Vroeger ooit 1 keer.
We waren met de financiele administratie bezig toen de buurvrouw langs kwam met een vraag.
Een paar dagen later werden we aangesproken door iemand die van haar bepaalde info had gehoord over onze financiele huishouding.
Toen ik haar confronteerde zei ze dat diegene dat nooit aan ons had moeten vertellen en wij die papieren niet moesten laten slingeren (ze kwam immers overwachts langs).
Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat de wereld te klein was, daarna ook geen contact meer mee gehad.
Wat kan er dan mogelijk zo relevant voor alle partijen zijn dat er zoveel emoties in gestoken zijn? Gaf je 10.000 euro uit aan babydoekjes?
Conscience do cost.
pi_212392958
quote:
7s.gif Op zondag 11 februari 2024 21:16 schreef HSG het volgende:

[..]
Hoe bedoelt u? :{
Nou die buurvrouw van je. Dat soort mensen…
En idd hoe komen ze aan geld?
Vakman pur sang
pi_212392976
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2024 21:18 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Nou die buurvrouw van je. Dat soort mensen…
En idd hoe komen ze aan geld?
Ja nou...dat vragen wij ons ook af want ze werkt amper.
mon citoyens vous serez unis.
pi_212393024
quote:
8s.gif Op zondag 11 februari 2024 21:16 schreef ems. het volgende:

[..]
Wat kan er dan mogelijk zo relevant voor alle partijen zijn dat er zoveel emoties in gestoken zijn? Gaf je 10.000 euro uit aan babydoekjes?
Het maakt niks uit wat er stond.
Ze heeft er niks mee te maken en als haar oog erop was gevallen zeker niet het rechtom het aan anderen door te vertellen.
En zeker niet als de confrontatie daar is anderen de schuld geven.
Had ze gewoon eerlijk daarover geweest was het heel anders.
  zondag 11 februari 2024 @ 21:54:23 #47
389558 britneycheers
It's Britney Bitch
pi_212393568
Ja, tot vechten aan toe zelfs.
If you're easy to get, you are probably easy to forget.
pi_212393575
Mijn vader woonde ooit in een sociale huurwijk waar enorm veel overlast was. Hij had geen ruzies met buren, maar die naast ons en tegenover ons hadden ruzie met elkaar en eentje heeft toen met een baksteen de keukenruit van mijn vader ingegooid. Ik weet niet hoe je per ongeluk zo ver kunt missen maar goed. De buren naast ons hadden veel veel kinderen die steeds dingen uit onze voortuin steelden. Kleine crimineeltjes in de dop. 5-jarigen die de hele dag energy drink liepen te drinken. Bijna elke nacht geluidsoverlast van knalharde Bulgaarse muziek. Dan ging mijn vader op de muur bonken en bonkten zij terug :') .
Iemand heeft het konijnenbok gesloopt waardoor het konijn is ontsnapt en daarna in de buurt dood werd gevonden. Ik voelde me zo onveilig daar.

Het huis waar mijn vader daarna woonde was in een stuk nettere buurt maar de buurvrouw van de ene kant haatte ik echt. Wij hadden een buitenkat en als die in hun tuin kwam schopte ze hem om hem weg te jagen. Als ik de kat riep, die dan altijd kwam, deed ze me na met een heksenstem. Echt, hoe oud ben je...Soms schreeuwde ik terug dat ze haar bek moest houden :@ .
Ze heeft een keer recht in mijn gezicht gezegd dat ze de kat dood zou schoppen als ze die weer zeg. Een serieus dreigement. Ik bleef beleefd, zei 'ja, ik begrijp dat dat heel vervelend is' (ook al had ik genoeg redenen om boos te reageren) maar omdat ik elke keer zo mijn best deed om begripvol te zijn en ruzie te voorkomen, kropte ik al die woede op en na dat gesprek toen ik weer thuis was had ik zo veel adrenaline in me door de woede dat ik serieus overwoog om weer bij haar aan te bellen en een mes in haar te steken. Zij doet mijn kat pijn, dan doe ik haar pijn. Ik was echt niet ver van actie verwijderd.
Ik kan nog steeds moeilijk gematigde, gepaste boosheid tonen. Dat is mijn probleem.
Nu woon ik beschermd en hier met mensen psychische problemen heb ik nooit last van mijn directe buren (wel een onderbuurvrouw die elke dag schreewt en spullen sloopt). Ik wil hier ooit weg, maar moet er tegelijkertijd niet aan denken in een sociale huurwoning te wonen. Je kan het treffen, maar er woont toch vooral asociaal volk.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_212394888
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 22:21 schreef SemperLibertas het volgende:

[..]
In Nederland moet het echt heel ver komen voordat ze iemand uit huis zetten. In jullie geval moet je denk ik misschien wat minder orthodoxe maatregelen nemen aangezien ze niet voor rede vatbaar is. Mijn ervaring is dat wanneer je even je tanden laat zien dat dan plots een hoop mogelijk is. Redelijkheid is een groot goed, maar in sommige situaties gewoon even niet.
Nee hoor. Beetje liegen en bedriegen en je wordt eruit gezet. Been there, done that.
pi_212395088
Ooit in een complex met kleine 2 kamer appartementen gewoond, niet Nederland. Prima verder, weinig burenkontakt. Onderbuurvrouw kreeg op een gegeven moment een relatie en overnachtte daar dan met enige regelmaat. Niet mijn business natuurlijk, alleen jammer dat ze dan haar 6:00 alarmklok niet uitzette. En zo goed was die isolatie niet, dus dan werd ik iedere keer wakker. Niet fijn. Verschillende keren aangeklopt om te overleggen maar kreeg haar nooit te spreken. Frustratie werd groter en groter. Tot ik na een aantal keer doorkreeg dat via het stoppenbord in de gedeelde kelder, haar stroom kon uitzetten }) Kon ik in elk geval doorslapen. Maar goed, dan moest ik dus wel ‘s morgens in pyjama naar die kelder, dus op een gegeven moment ook een briefje in de bus gedaan met het vriendelijke verzoek die wekker uit te zetten als ze niet thuis sliep. Dat hielp redelijk en het werd minder vaak. Tot ik een half jaar later een pagina’s lange brief kreeg hoe ik haar leven had verwoest. :? En met allerlei beschuldigingen over geluidsoverlast die ik totaal niet herkende. Echt bizar. En ik heb haar dus uiteindelijk niet n keer gesproken. Gelukkig woon ik inmiddels al jaren vrijstaand, ik wil nooit meer buren!
Jesus saves but death prevails.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')