abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_212165854
Zouden jullie eens mee willen denken over het volgende: Ik zou voor bij de lunch of snelle hap (bij nasi of frietjes) zelf porties kipsate met stokjes en saus willen maken die je invriest en vervolgens in heet water kan opwarmen zoals de Hebro en huismerken varianten.

Kopen is geen optie, woon in het buitenland.

Hoe zou je dit succesvol kunnen doen?
- sealen en invriezen?
- welk saterecept zou geschikt zijn?
  Moderator donderdag 25 januari 2024 @ 15:59:22 #2
505534 crew  Flitsbezorger
Binnen een kwartier bij je!
pi_212165922
Dit doe ik al een tijdje en dat gaat mij prima af. Ik woon dan niet in het buitenland, maar ik geloof dat daar geen verschil in zit (behalve het kopen van de satésaus wellicht).

Ik zou het gewoon bereiden zoals je het normaal ook doet. Persoonlijk gebruik ik bijvoorbeeld 100% Pindakaas van de AH voor de satésaus bij mijn recept, dus dat zou je eventueel kunnen oppikken en meenemen bij je eerstvolgende bezoek aan Nederland. Ze verkopen dat ook in emmers ipv potten tegenwoordig.

Daarna inderdaad de (gebakken) kipsaté in een vershoudzakje doen, de saus erin gieten en dan in de vriezer. Genot!
Op maandag 16 december 2024 21:05 schreef GGMM het volgende:
[..]
Flitsbezorger en Bezsen niet
pi_212166141
Als je een vacuümmachine hebt, zou ik dat inderdaad gebruiken. Voor de saté zou ik eerder voor kippendij kiezen dan kipfilet. Misschien de saus ietsje pietsje dikker maken dan je normaal zou doen (ik ga ervan uit dat het vlees bij opwarmen nog wat vocht verliest).

[ Bericht 0% gewijzigd door Jordy-B op 25-01-2024 16:55:11 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_212166209
Ik zou wel de stokjes eruit halen voor je ze in de vriezer stopt. Minder kans dat je zakje lek geprikt wordt.
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_212167192
Pindasaus.

Stukje ui, zeer fijn gesnipperd, eetlepel,
Teentje knoflook, heel fijn gesnipperd,
Stukje gember, heel fijn gesnipperd, geraspt, of een halve theelepel poeder,
Sambal oelek, ik doe er een gladde eetlepel van in. Ik hou wel van een brandje, zeg maar. Doe naar smaak.
Rode peper uit de vijzel met wat zout is praktisch hetzelfde.
Aanfruiten in een steelpannetje op laag vuur, in een beetje zonnebloemolie,
Half blikje kokosmelk.
Vuur kan omhoog,
Zo vol als je hem kan krijgen eetlepel pindakaas. Persoonlijk vind ik die van Jumbo lekkerder dan Calvé hiervoor, maar gebruik wat je wil.
2 eetlepels A-merk ketjap manis. Zou je kunnen vervangen door donkere sojasaus met bruine suiker.
Evt scheutje volle melk, om de smaken een beetje te verzachten.
Aan de kook brengen terwijl je blijft roeren met een garde.
Als de saus wat dikker wordt, nog een keer proeven voor zoet, zout en pittigheid.
Nog een keer doorroeren en vuur uit.

Ik gooi de helft over 2 kipfilets in blokjes voor ruim saus en hou nog genoeg over voor een medium conservenpotje, voor een volgende ronde.

Voor de kipsaté (zonder stokjes), doe ik vaak marineren met kipkruiden met wat zonnebloemolie en dan bakken in een wok.
Met stokjes op een grill of bbq lukt ook wel ;)

Misschien de gebakken kipblokjes in een ziplock, saus erbij gieten en invriezen?
Kan je ze ook mooi meteen in opwarmen, in een pan heet water.

[ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 25-01-2024 19:00:03 ]
  vrijdag 26 januari 2024 @ 16:43:50 #6
296595 foodlover
live and learn
pi_212177406
quote:
1s.gif Op donderdag 25 januari 2024 18:52 schreef marc0871 het volgende:
Pindasaus.

Stukje ui, zeer fijn gesnipperd, eetlepel,
Teentje knoflook, heel fijn gesnipperd,
Stukje gember, heel fijn gesnipperd, geraspt, of een halve theelepel poeder,
Sambal oelek, ik doe er een gladde eetlepel van in. Ik hou wel van een brandje, zeg maar. Doe naar smaak.
Rode peper uit de vijzel met wat zout is praktisch hetzelfde.
Aanfruiten in een steelpannetje op laag vuur, in een beetje zonnebloemolie,
Half blikje kokosmelk.
Vuur kan omhoog,
Zo vol als je hem kan krijgen eetlepel pindakaas. Persoonlijk vind ik die van Jumbo lekkerder dan Calvé hiervoor, maar gebruik wat je wil.
2 eetlepels A-merk ketjap manis. Zou je kunnen vervangen door donkere sojasaus met bruine suiker.
Evt scheutje volle melk, om de smaken een beetje te verzachten.
Aan de kook brengen terwijl je blijft roeren met een garde.
Als de saus wat dikker wordt, nog een keer proeven voor zoet, zout en pittigheid.
Nog een keer doorroeren en vuur uit.

Ik gooi de helft over 2 kipfilets in blokjes voor ruim saus en hou nog genoeg over voor een medium conservenpotje, voor een volgende ronde.

Voor de kipsaté (zonder stokjes), doe ik vaak marineren met kipkruiden met wat zonnebloemolie en dan bakken in een wok.
Met stokjes op een grill of bbq lukt ook wel ;)

Misschien de gebakken kipblokjes in een ziplock, saus erbij gieten en invriezen?
Kan je ze ook mooi meteen in opwarmen, in een pan heet water.
Eens kijken in hoeverre die ziplocks hitteproof zijn dat vind ik wel een goed idee.
  Spellchecker vrijdag 26 januari 2024 @ 16:44:51 #7
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_212177415
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2024 16:43 schreef foodlover het volgende:

[..]
Eens kijken in hoeverre die ziplocks hitteproof zijn dat vind ik wel een goed idee.
https://www.google.nl/sea(...)nt=mobile-gws-wiz-hp

Dit gaat over ziplockzakjes van Jumbo.
Van -40 tot 100°C.
  vrijdag 26 januari 2024 @ 17:54:02 #8
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_212178063
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2024 16:33 schreef Jordy-B het volgende:
Als je een vacuümmachine hebt, zou ik dat inderdaad gebruiken. Voor de saté zou ik eerder voor kippendij kiezen dan kipfilet. Misschien de saus ietsje pietsje dikker maken dan je normaal zou doen (ik ga ervan uit dat het vlees bij opwarmen nog wat vocht verliest).
Zou het niet beter kunnen beschrijven. Ik neem zelf ook graag varkensschouder.
Sate grillen, af laten koelen, stokjes verwijderen, portiegewijs met saus in de vacumeerzakken, vacumeren en met een Edding op de zak schrijven wat er in zit, invriezen.
pi_212178111
Waarom dan niet die Mora kipsate bakjes flink inslaan als ze in de aanbieding zijn? Vaak zat dat ik die dingen voor een euro per stuk in de aanbieding zag.

Als je ze van het huismerk koopt, zijn ze vaak nog goedkoper...
  Spellchecker vrijdag 26 januari 2024 @ 18:30:22 #10
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_212178463
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2024 17:57 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Waarom dan niet die Mora kipsate bakjes flink inslaan als ze in de aanbieding zijn? Vaak zat dat ik die dingen voor een euro per stuk in de aanbieding zag.

Als je ze van het huismerk koopt, zijn ze vaak nog goedkoper...
TS woont in het buitenland dus dat is al lastiger.

Offtopic; ah-merk kipsaté is volgens ons hetzelfde als Mora.
pi_212178778
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 januari 2024 16:43 schreef foodlover het volgende:

[..]
Eens kijken in hoeverre die ziplocks hitteproof zijn dat vind ik wel een goed idee.
Ik heb er wel gloeiendhete erwten- en tomatensoep in gedaan, waarna ik het ingevroren heb.
Ik vreesde nog dat ze zouden smelten, maar het ging goed.
Zat toch gauw 1½ liter gloeiendhete soep per zak in.
  vrijdag 26 januari 2024 @ 18:53:54 #12
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_212178799
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2024 17:57 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Waarom dan niet die Mora kipsate bakjes flink inslaan als ze in de aanbieding zijn? Vaak zat dat ik die dingen voor een euro per stuk in de aanbieding zag.

Als je ze van het huismerk koopt, zijn ze vaak nog goedkoper...
Omdat die lang zo lekker niet zijn, blokjes persvlees
pi_212191380
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2024 18:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Omdat die lang zo lekker niet zijn, blokjes persvlees
Maar die saus is zo goddelijk....
Nog geen enkel recept gevonden die de satesaus van mora vertegenwoordigt..

Weet jij het recept @Jan_Onderwater ?
pi_212192855
Ik vind deze pindasaus echt lekker (fout). Pindasaus zoals bij de Chinees:
  zaterdag 27 januari 2024 @ 21:26:21 #15
296595 foodlover
live and learn
pi_212193394
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 januari 2024 21:05 schreef Yinny het volgende:
Ik vind deze pindasaus echt lekker (fout). Pindasaus zoals bij de Chinees:
De dame heeft veel leuke en goede recepten ^O^ .
Maar een pindasaus a la chinees vind ik minder lekker persoonlijk. Denk dat het "geheime" ingrediënt de tomaat is in deze variant.
pi_212194137
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 januari 2024 21:05 schreef Yinny het volgende:
Ik vind deze pindasaus echt lekker (fout). Pindasaus zoals bij de Chinees:
Deze had ik ooit gezien en zal ik nooit vergeten. Half pak suiker erin. :+
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')