abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 oktober 2023 @ 15:44:58 #1
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210814376
Ja hallo

Na weekendje Limburg en kersenvlaai met slagroom bikken ben ik weer terug in de Randstad en heb ik een vraagje

Zijn er vlaaienbakkers op Fok die een goed recept hebben voor dichte dekselvlaai? De kersenvariant dus :9

Want, die zou ik graag eens willen uitproberen

Dank u!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 2 oktober 2023 @ 18:29:16 #2
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_210815596
Je bedoelt zo dicht zegt maar?

  maandag 2 oktober 2023 @ 19:16:01 #3
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210816065
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2023 18:29 schreef kwiwi het volgende:
Je bedoelt zo dicht zegt maar?

[ afbeelding ]
Jazekers!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 23:13:22 #4
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210828642
Er zijn zover ik weet 3 soorten deeg waarmee vla gebakken wordt. Linzerdeeg, Harde wener en brooddeeg. Slagroom bij de vla is eigenlijk niet Limburgs. De vraag is dus allereerst, hoe was de structuur van de dichte vla het deeg? Was dat brood-achtig (de klassieke vla),

250 gr bloem
5 gr gedroogde gist
½ tl zout
40 gr boter, op kamertemperatuur
30 gr suiker
½ ei
100 ml melk, lauwwarm

of wat harder, Linzerdeeg (Zoeter, geen gist)
350 gram zelfrijzend bakmeel (of gebruik bloem en voeg 1 1/2 theelepel bakpoeder toe)
snufje zout
175 gram (basterd)suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gram boter
3 eetlepels melk
1 ei

Nog harder, en minder zoet, harde wener, geen gist, geen bakpoeder
Ingrediënten
100 gr suiker
200 gr boter
300 gr bloem
1/2 ei
snuf zout

Persoonlijk vind ik Linzerdeeg lekkerder dan de klassieke vlaai, bij een kersenvulling (Zure kersen uit een pot, sap en kersen scheiden, wat citroensap erbij, suiker naar smaak en de vloeistof met maizena aan de kook brengen. Dan de kersen er weer bij en af laten koelen) zou ik de bodem blind voor bakken, deeg uitrollen, in de vorm en dan met bakpapier (kreukelen) en droge bonen vullen. 15-20 minuten bij 175 graden bakken, leeghalen, twee keer met eiwit insmeren en nog eens 10-15 minuten droog bakken.
Vulling er in, deeg uitrollen en er op leggen (vulling moet koel zijn voor je het stort), paar gaten erin voor de stoom.
inwrijven met ei en bestrooien met grove suiker.
ca 20 minuten afbakken bij 175 graden.

Het resultaat zit nu ergen tussen een Limburgse Vla en een Amerikaanse Cherry Pie, maar GVD wat is dit lekker.

Toen Twin Peaks voor het eerst op TV liep (bij de BBC) had ik dit recept bedacht en als dessert op de kaart.
  maandag 16 oktober 2023 @ 14:23:27 #5
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210971515
nieuwsgierig of uitgeprobeerd
  maandag 16 oktober 2023 @ 14:26:03 #6
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210971543
Nog geen tijd voor gehad dus neen helaasch
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')