junkiesietze | vrijdag 22 september 2023 @ 10:42 |
Nou daar heb ik dus al maanden trek in maar ik vergeet het steeds te maken in het weekend ![]() Deel hier je geheime wentelteefjes recept. Moet het met oud brood? vers brood is not done? | |
FlippingCoin | vrijdag 22 september 2023 @ 10:43 |
Brioche brood, dik gesneden, gebakken in roomboter, beetje suiker op sprenkelen voor ze de pan in gaan zodat het carameliseert. | |
hoechst | vrijdag 22 september 2023 @ 10:43 |
mej suuker | |
marc0871 | vrijdag 22 september 2023 @ 11:44 |
Volgens Nick Toet https://youtube.com/shorts/VMUsb6ULns0?si=9I6ljynPGBZYCJ5k Zelf weet ik niet of ik ze ooit heb gegeten. | |
junkiesietze | vrijdag 22 september 2023 @ 12:10 |
oehh met suikerbrood ![]() | |
Speedfight | vrijdag 22 september 2023 @ 12:12 |
Wat ouder brood omdat vers brood sneller scheurt als je t nat maakt. 1 ei kloppen 200 ml melk 1 el vanillesuiker Roeren roeren roeren Brood dompel je aan beide kanten kort in het mengsel en doe je in een verwarmde koekenpan waar al klein beetje boter in zit. Bakken tot aan beide kanten mooi bruin en knapperig, niet te donker! Op bord nog wat gewone of vanillesuiker en kaneel eroverheen Lekker met vruchtjes ernaast, niet noodzakelijk | |
junkiesietze | vrijdag 22 september 2023 @ 12:18 |
Dat is idd het klassieke recept, maar ik zie graag de recepten waar een twist in zit ![]() | |
Tinkepink | vrijdag 22 september 2023 @ 12:21 |
Dit. Oud brood om goed te besparen en heeft meer body. Soort brood maakt niet veel uit: belangrijk is wel dat het goed vocht kan opnemen (roggenbrood is dus niet geschikt) Zelf eet ik het met suiker en kaneel of jam. | |
Speedfight | vrijdag 22 september 2023 @ 12:23 |
Why change a winning team? ![]() Ook lekker met kaneelsuiker ![]() | |
miss_sly | vrijdag 22 september 2023 @ 12:24 |
Dit een beetje anders: met Fries suikerbrood met kaneelsuiker, watgewoon suiker gemengd met kaneel is | |
Gibson88 | vrijdag 22 september 2023 @ 13:21 |
Rietsuiker gebruiken | |
essnhills | vrijdag 22 september 2023 @ 13:24 |
Dit is echt heerlijk inderdaad ![]() | |
lemonlime | vrijdag 22 september 2023 @ 13:34 |
Gevuld met banaan (en evt chocola): gewoon twee plakjes brood op elkaar met banaan geprakt er tussen, dan dompelen in het ei-mengsel en bakken. | |
foodlover | vrijdag 22 september 2023 @ 13:41 |
Ik eet ze alleen hartig eigenlijk, dus brood wentelen in het ei, bakken, wat kaas tussen 2 stuks in laten smelten. | |
Speedfight | zaterdag 23 september 2023 @ 08:52 |
Suikerbrood en vullen met banaan ga ik zeker eens proberen ![]() Moet suikerbrood ook wat ouder zijn @miss_sly ? | |
Lucky_Strike | zaterdag 23 september 2023 @ 09:24 |
Ik heb gisteren dit recept voor Indiase of Surinaamse wentelteefjes opgeslagen Ik maak ook wel eens wentelteefjes van oliebollen ![]() Meestal doe ik jam of vers fruit op mijn wentelteefjes. | |
junkiesietze | zaterdag 23 september 2023 @ 13:10 |
![]() So fuckin good | |
mschol | zaterdag 23 september 2023 @ 13:20 |
dit een keer ooit geprobeerd, maar knapperig wilden ze niet worden.. | |
miss_sly | zaterdag 23 september 2023 @ 13:21 |
Suikerbrood is van zichzelf al wat steviger dan gewoon brood. En je snijdt het zelf, waardoor je iets dikkere sneetjes kunt snijden. Dus dat hoeft niet per se ouder te zijn, maar het is niet erg als dat wel zo is. | |
Speedfight | zaterdag 23 september 2023 @ 13:22 |
Ja je moet ze kort dompelen. Vaak staat er op een recept 20 seconden, dan blijven ze nat. Ik doe echt hop hop erin eruit, niet erin laten liggen. | |
mschol | zaterdag 23 september 2023 @ 13:23 |
hmm dat zou wel kunnen helpen ja.. wellicht gaan ze van geroosterd brood uit ofzo? dat al gortgort droog is? ![]() | |
MadMaster | zaterdag 23 september 2023 @ 14:28 |
Ik heb ze wel van suikerbrood gegeten als dessert, met kaneelijs er bij. Helemaal goed… ![]() | |
FlippingCoin | zaterdag 23 september 2023 @ 14:30 |
20 seconden is veeeeeel te lang ja. | |
MadMaster | zaterdag 23 september 2023 @ 14:33 |
Dan wordt het een soort van broodmilkshake… ![]() | |
Speedfight | zaterdag 23 september 2023 @ 15:05 |
Ik heb t wel eens gedaan, 20 seconden.. erg nasty. ![]() | |
Morgane89 | zaterdag 23 september 2023 @ 19:36 |
Is er nog een alternatief voor oud brood, behalve suikerbrood? Ik vind wentelteefjes heerlijk, maar omdat we ons brood altijd invriezen hebben we nooit oud brood. Anders moet ik al een paar dagen van tevoren brood uit de vriezer halen/laten als ik wentelteefjes wil maken. | |
FlippingCoin | zaterdag 23 september 2023 @ 19:37 |
Waarom wil je geen suikerbrood gebruiken? Dan kan ik en anderen een beter alternatief geven wss. Zelf gebruik ik wel eens brioche brood en dat was een groot succes. ![]() | |
Marsenal | zaterdag 23 september 2023 @ 19:54 |
Ik doe het bijna nooitx maar voor wentelteefjes heb ik een heel wit ongesneden, en dan snij ik zelf de korst er af en met een dun scherp mes (ik gebruik het lange fileermes (of 'zalmmes' waarmee ik ook zijdes zalm van de huid ontdoe) snij ik dan dikke plakken. Met een goed scherp mes kruimelt het niet, en krijg je hele fancy dikke brokken wentelteef ![]() | |
Morgane89 | zaterdag 23 september 2023 @ 21:03 |
Ik hoopte eigenlijk dat ik een iets gezondere variant kon vinden ![]() | |
FlippingCoin | zaterdag 23 september 2023 @ 23:45 |
Dan met volkorenbrood misschien, denk dat dat wel kan op zich. | |
MadMaster | zondag 24 september 2023 @ 07:04 |
We halen hier bij de warme bakker vaak een 'broodje van gisteren'. Meestal casino brood, dat dan die dag nog prima te eten is. Het restant bewaren we dan voor tosti's een paar dagen later. Kortom, niet altijd je brood invriezen als je wentelteefjes of tosti's op het programma hebt staan… [ Bericht 0% gewijzigd door MadMaster op 24-09-2023 07:11:42 ] | |
Lucky_Strike | zondag 24 september 2023 @ 13:05 |
Dat kan prima. Lekker juist. Het brood hoeft ook niet per se oud te zijn. Je kunt de sneden ook een paar uur op het aanrecht laten liggen. Of vers brood/net uit de vriezer nemen. Dat komt allemaal niet zo nauw hoor, het zijn maar wentelteefjes. | |
drakin | zondag 24 september 2023 @ 13:14 |
Met suikerbrood, bakken in roomboter en beetje kaneel erdoor. | |
D. | maandag 25 september 2023 @ 13:02 |
Ik heb er zojuist maar weer eens aan toegegeven ![]() 4 sneetjes 2 (grote) eieren 150/175ml melk snufje kaneel En na het bakken nog 1 gram (kaneel)suiker er overheen strooien | |
Sharuun01 | dinsdag 26 september 2023 @ 11:20 |
Maak er dan een Croque Mosieur van, dan doe je nog 2 plakken kaas en wat ham ertussen om het helemaal goed te maken. Mijn recept (ik weeg voor dit nooit iets af): Ei Melk Vanille extract Cayenne peper goed kloppen en dan brood soppen Plakje yorkham in de pan waar al wat boter in zit, goed bakken (niet crispy maar gewoon lekker) eruit halen en wat hot curry kruiden erover doen. 2 sneetjes wentelteefje erin, doorgaan tot 1 kant goed is, flippen, dan op de afgebakken kant kaas en je klaargemaakte plak ham erop, bij de andere snee wat gegratineerde kaas erop, zodra de onderkant gaar is dit sneetje op de andere leggen, nog een keertje flippen en dan eten ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 26 september 2023 @ 12:00 |
![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 29 september 2023 @ 08:53 |
Ik las net in het receptenboekje van de Verspillingsvrije Week een recept voor wentelteefjes besmeerd met hummus, belegd met geroosterde paprika en bestrooid met sesamzaadjes ![]() Dat is denk ik juist lekker met volkorenbrood @Morgane89 | |
Lucky_Strike | vrijdag 29 september 2023 @ 14:48 |
Ik heb net wentelteefjes met Surinaamse masala en wat extra chili gemaakt. Besmeerd met mangochutney. Zeker voor herhaling vatbaar ![]() | |
Postbus100 | zaterdag 30 september 2023 @ 21:57 |
Mijn moeder maakte deze vroeger altijd zonder ei. Dus alleen een diep bord met melk en véél kaneel, en daarin het brood snel onderdompelen, en dan in de pan. Na afloop bestrooien met suiker. Wij smulden. Heb ze later wel eens zelf gemaakt, en dan met een eitje er doorheen. Eigenlijk is dat veel logischer. Zijn ze net wat steviger. Snap niet waarom mijn moeder altijd het ei wegliet ![]() | |
hilliebillie | zondag 1 oktober 2023 @ 00:12 |
Ik maak ze hier altijd met volkorenbrood uit de vriezer. Hoeft niet eens helemaal ontdooid te zijn, als ze een paar minuten uit de vriezer zin. Gaat het al prima (wel even los van elkaar leggen). Ik weeg ook nooit iets af Maar hier Ei Goeie scheut melk Suiker of zoetstof Kaneel Bakken doe ik gewoon in blueband. (Laatst bij gebrek aan blueband zonnebloemolie geprobeerd maar dat vond ik niet zo lekker). En voor het serveren nog even bestrooien met suiker (of zoetstof) en kaneel. (Variatie in suiker kan gewone kristalsuiker zijn, maar ook poedersuiker of evt vanillesuiker kan. Of kaneelsuiker en dan de gewone kaneel weglaten). Evt een snufje zout (maar dat doe ik ook op een pannenkoek en dat vinden mensen al vreemd dus zal hier ook wel als vreemd ervaren worden ![]() | |
Vincent_student | zondag 1 oktober 2023 @ 01:27 |
Ik lees hier allemaal dat er suiker in moet. Waar is dat voor nodig eigenlijk? Ik heb ook wel eens oud brood, maar ik heb een hekel aan zoet. Is er geen alternatief voor suiker? | |
D. | zondag 1 oktober 2023 @ 04:18 |
Er moet geen suiker IN, maar mensen strooien het er achteraf overheen. Gewoon weglaten dus. | |
hilliebillie | zondag 1 oktober 2023 @ 07:53 |
Ik vind er persoonlijk weinig aan zonder suiker. Maar je kan het gewoon proberen inderdaad. | |
Vincent_student | zondag 1 oktober 2023 @ 09:10 |
Dit bedoel ik dus. Er is dus geen alternatief voor suiker. | |
Vincent_student | zondag 1 oktober 2023 @ 09:18 |
Dit probeer wel wat. Ik vind het ook zonde om brood weg te gooien. Ik maakte er wel eens tosti's van, maar dan vond de toast toch wel erg droog. Dat suiker is voor mij een sociaal probleem. Ik kan koffie en thee zonder suiker drinken, maar als ik op visite of op het werk koek of gebak weiger (ik lust dat niet omdat ik het te zoet vind), dan kijken mensen me echt heel raar aan en krijg ik echt opmerkingen van "doe niet zo raar joh". Ik vind dat echt opmerkelijk. Ook als ik vertel dat ik geen suiker lust, kijken mensen alsof ik uit een vliegende schotel kom stappen. Lange tijd geleden kreeg ik ook wel eens opmerkingen als ik alleen een spaatje dronk bij bedrijfsborrels (ik drink niet, ik rook niet en nee, ik ben niet saai). Dan gebruikte ik altijd als smoes: ik moet nog rijden, terwijl ik gewoon met de trein en de fiets was. Je had dan altijd nog wel gasten die zeiden: maar eentje mag wel. Tegenwoordig hoor ik er nooit iemand meer over, gelukkig. ![]() | |
Postbus100 | zondag 1 oktober 2023 @ 09:42 |
Je kan toch gewoon 'nee dank je' zeggen? Zoveel mensen die tegenwoordig bewuster met suiker omgaan. En heel veel van dat gebak is fabrieksmeuk. Zonde van je smaakpapillen, zonde van je calorieën. Dat hoef je echt niet te nemen, hoor. | |
VaderVanJezus | zondag 1 oktober 2023 @ 13:16 |
Fruit eet je ook niet? | |
Vincent_student | zondag 1 oktober 2023 @ 18:43 |
Nee. Wel groente. |