capuchon_jongen | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:05 |
![]() Wat doe ik verkeerd ![]() 2 eieren 2 bananen 100gram bloem Het probleem is dat de pannekoeken erg dik zijn (het beslag) waardoor er aan de binnenkant nog deeg is. Of heb ik te hoog vuur gebruikt? of moet ik minder bloem in doen? | |
TargaFlorio | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:09 |
Dun laagje deeg in pan, dunne schijfjes banaan erop en daarna beetje deeg over de schijfjes. Tot slot pannenkoek omdraaien tot die gaar is. | |
de_boswachter | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:09 |
Anders snij je ze eens open om te zien wat je precies bedoelt. Ik zie alleen pannenkoeken die je sowieso al te lang in de pan hebt gedaan. | |
Thaddeus | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:11 |
Waren ze wel lekker? Alleen als t niet lekker is/was is het mislukt natuurlijk | |
Lucky_Strike | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:15 |
Dit is gewoon hoe bananenpannenkoeken horen te zijn. Je krijgt natuurlijk geen pannenkoek waar we mee opgegroeid zijn als je er veel banaan en geen melk doorheen doet. Je kunt ze wat gezonder maken met volkorenbloem of havermout in plaats van witte bloem. Dat geeft ook wat extra smaak waardoor het minder weeïg is. | |
anndb | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:17 |
Waarom is dit gezonder? Alleen vanwege geen melk? Als het dan ook nog niet (super) smaakt… | |
Doedezemaar | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:20 |
Ik verving een deel bloem door amandelmeel, dat gaf het net wat meer smaak. En ja, zo horen ze te zijn. Lang niet meer gemaakt, goed idee om weer eens te doen. Ik maakte ze meestal met overrijpe bananen uit de diepvries, die ontdooien vanzelf al tot een soort moes, lekker makkelijk. | |
Ponsai | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:21 |
Zijn dit de eerste modellen? Die mislukken vaker is mijn ervaring Ook niet teveel boter of te lang in de pan | |
miss_sly | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:22 |
Doe je dan bananen als ze te rijp zijn zonder schil in de vriezer? | |
Doedezemaar | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:25 |
Met of zonder maakt eigenlijk niet uit, meestal lui gewoon met schil en daar heb ik dan weer spijt van bij het ontdooien vanwege het geklieder | |
Azula2.0 | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:26 |
Je kunt een beetje water door het beslag doen, dan spreidt het makkelijker door de pan heen. Ik mix het trouwens gewoon in een blender. Veel sneller, makkelijker en gladder. | |
Farenji | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:26 |
Werkt het beste met erg rijpe bananen, anders wordt het beslag een stuk dikker. | |
mvdejong | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:30 |
Van buiten verbrand, van binnen niet gaar ? Dan heb je inderdaad een te hoog vuur gebruikt. Iets minder hitte, en dan wat langer zou het probleem moeten oplossen. Maar het is trial and error, met deze ingredienten heb je weinig aan eerdere ervaringen met normale pannekoeken. | |
Centenbak | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:39 |
Tip voor TS, koop kant-en-klare pannenkoekenmix waar alleen nog water bij hoeft. Gegarandeerd succes! Eerst mislukte ook altijd 80% van m'n pannenkoeken, sinds ik deze mix gebruik gaat het gewoon altijd goed ![]() | |
maily | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:50 |
Het is hier CUL .... | |
marc0871 | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:56 |
Dat de eerste mislukt, ligt er meer aan dat de pan nog niet heet genoeg is. Gewoon eerst kneiterheet laten worden. Niet eigenwijs beslag in een lauwwarme pan gooien. Ik maak ze van tarwemeel met een beetje bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) en eieren, vanillesuiker, kaneel, melk en een snufje zout en dat gaat meestal ook van de eerste goed. Ervaring doet ook een hoop ![]() Verder geen ervaring met pannenkoeken á la capu. | |
Doedezemaar | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:58 |
Oh ja, kaneel door het beslag heen is ook een goed idee | |
marc0871 | zaterdag 29 juli 2023 @ 12:59 |
![]() | |
Centenbak | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:07 |
Toch proef ik geen verschil tussen deze mix en mix waar verse eieren en melk bij moet. Terwijl ik toch best wel een fijnproever ben die vaak A-merk koopt omdat B-merk smerig is. En ze zien er een stuk beter uit dan de pannenkoeken uit de OP ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:11 |
Minder hoog vuur, maar ik mis een rijsmiddel zoals bakpoeder als je zulke dikke pannenkoeken maakt. Nederlandse pannenkoeken gebruiken een dunner beslag, dus dan zou ik een scheutje melk of water toevoegen. | |
marc0871 | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:19 |
Daar zit, anders dan de eieren en bananen, geen vocht bij. | |
Centenbak | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:21 |
Dat is ook het probleem, er moet melk bij. | |
Azula2.0 | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:38 |
Waarom zou je dat halen? Meer betalen voor hetzelfde. Meel Ei Melk Zout Suiker optioneel | |
yinu | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:40 |
Er is echt wel een verschil tussen bananenpannenkoekjes en gewone pannenkoeken hoor. Ik vind allebei lekker! Maar wel heel anders. Bananenpannenkoekjes maak ik inderdaad met ei, banaan en een soort ‘meel’. Ik doe meestal havermout of amandelmeel of half-half. En dan 1 banaan op 2 eieren en iets van 60-80 gram meel. En een snufje zout. Vaak doe ik er nog wat andere nootjes zoals walnoten in, en wat rozijntjes. Dan minder meel. Of ik blender er nog wat andere dingen doorheen zoals een stukje avocado of wat groene bladgroente. Als ik ze luchtiger wil doe ik er een halve theelepel bakpoeder in. Omdat er geen gluten in gaan en geen extra vocht worden ze wat dikker dan Nederlandse pannenkoeken en hebben ze wat minder samenhang dus maak je kleine dikkerds. Dan het vuur niet te hoog zodat de binnenkant kan garen zonder dat de buitenkant verbrandt. Je kunt het ook met 1 banaan, 2 eieren, halve theelepel bakpoeder en een grote eetlepel boekweitmeel maken voor poffertjes ![]() | |
Centenbak | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:42 |
Als ik speciaal melk en eieren moet kopen voor die pannenkoeken ben ik veel duurder uit. En het is nog meer werk ook. Zo'n pak kost 1,50 kan ik 2x van eten. Doe er dan nog vaak stroop op. Heb ik een prima maaltijd voor minder dan een euro, veel goedkoper gaat het niet worden. Een half pak melk + een ei + meel is duurder dan die 75 cent. Met je grote mond... | |
maily | zaterdag 29 juli 2023 @ 13:53 |
Nou nou nou | |
Azula2.0 | zaterdag 29 juli 2023 @ 14:07 |
Hoewel het totaal niet hetzelfde is qua ingrediënten (eipoeder, melkpoeder, meel, weet ik veel wat voor troep nog meer), geaccepteerd. | |
FlippingCoin | zaterdag 29 juli 2023 @ 14:09 |
Als je ze te donker vindt terwijl de binnenkant nog niet goed is, zou ik denken dat je het vuur te hoog had. | |
Azula2.0 | zaterdag 29 juli 2023 @ 14:11 |
En in de koffie. ![]() | |
Cause-mayhem2 | zaterdag 29 juli 2023 @ 14:14 |
Je kan vocht toevoegen om het beslag dunner te maken. Maar een lager vuur werkt ook prima. Deksel over de bananen pannekoekjes heen ook (in combi met niet te overdreven heet zetten). Wat meer geduld hebben dan bij gewone pannekoekjes. | |
rosita1 | zaterdag 29 juli 2023 @ 21:35 |
Doe een scheutje water in het beslag. En vuur misschien iets lager. | |
_flore | maandag 31 juli 2023 @ 14:36 |
Ik kreeg ze eerst ook nooit goed. Maar tegenwoordig doe ik: Beetje water 2 bananen 1 ei Gebroken lijnzaad (dat bindt ook een beetje) Kaneel Kikkererwtenmeel Door dat laatste is de smaak wel echt anders. Maar dit bindt beter dan amandelmeel en ik kan niet tegen gluten en hou van peulvruchten overal inproppen want voedzaam ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 31 juli 2023 @ 14:40 |
Dat klinkt goed ![]() Ik heb n.a.v. dit topic ook banaan pannenkoekjes als ontbijt gepland voor later deze week. | |
_flore | maandag 31 juli 2023 @ 14:48 |
Als je bakt in niet ontgeurde kokosolie is het trouwens ook een aanrader om er kokosrasp doorheen te doen! Banaan en kokos ![]() | |
herverwijderd | maandag 31 juli 2023 @ 14:54 |
Ik maak ze zonder bloem, alleen ei en banaan. Gaat als een tiet. |