rosita1 | maandag 17 juli 2023 @ 19:28 |
Een tijd geleden kon je verspakketten van Presto kopen bij de Picnic. Ik denk dat Presto een huismerk was. Het is niet meer verkrijgbaar. Ik kocht toen vaak een verspakket voor "Vega paddenstoelen lasagne". Heerlijk, werkelijk. Een vrij dunne lasagne, een écht goed recept. Maar ik heb dit nooit opgeschreven, nooit naar iemand gemaild. Heel stom. Ik heb Picnic nog een mail verzonden. Iemand van de klantenservice heeft nog gekeken of ze iets kon vinden. Nada noppes. Niets te vinden op internet. Ik hoop oprecht dat iemand het recept heeft. Het was iets met Ricotta, Griekse yoghurt (meen ik), Bospaddenstoelen en Rucola. | |
No239SquadronRAF | maandag 17 juli 2023 @ 22:43 |
https://njam.tv/recepten/lasagne-met-ricotta-en-bospaddenstoelen Deze komt misschien aardig in de buurt als je er wat rucola door doet? | |
rosita1 | woensdag 19 juli 2023 @ 20:57 |
Dank voor de link maar het is geenszins lijkend op... helaas. De rucola ging in laagjes tussen de lasagne en van sojasaus was volgens mij geen sprake. De tussenlaag was iets met kwark/Griekse yoghurt en Parmezaanse vlokken. Kookroom? Hüttenkäse? In ieder geval zo'n soort mix. Pijnboompitten? Ik weet het echt niet meer precies. Wat ik wel weet is dat het recept echt super was, precies zoals het moet zijn. Het is mijn missie nu om erachter te komen. Ik ga iemand van Picnic aanschrijven op LinkedIn (ipv klantenservice). Keep you all posted. [ Bericht 9% gewijzigd door rosita1 op 19-07-2023 21:04:51 ] | |
Anosmie | woensdag 19 juli 2023 @ 21:17 |
Ik kon we het een en ander over de presto maaltijdbox terugvinden die Picnic een tijdje heeft gehad. https://www.maaltijdbox.com/presto/ Er staat dat in de picnic app nog veel recepten daarvan staan. Misschien een idee om de app te downloaden en daar rond te snuffelen. Succes! | |
rosita1 | woensdag 19 juli 2023 @ 22:55 |
Dat heb ik allemaal al gedaan ![]() | |
anndb | vrijdag 21 juli 2023 @ 14:11 |
Ben nu ook wel benieuwd er naar | |
rosita1 | woensdag 26 juli 2023 @ 17:54 |
Ik heb het recept via een omweg gevonden. 1 bak Bospaddenstoelen met ui en knoflook fruiten in een koekenpan. Pak een kommetje en doe daarin: 1 ei, 150 gr. volle Yogurt, 200 ml vloeibare slagroom, Parmezaanse snippers en peper en zout. Vet ovenschaal in. Maak laagjes met de lasagnevellen, bospaddenstoelen en yogurt/roommix en doe daarop een pluk rucola, dit herhaal je 3x. Op de bovenste laag mozzarella, verse basilicum en parmezaanse snippers. In de oven en aftoppen met wat rucola nadat het klaar is. | |
Morgane89 | woensdag 26 juli 2023 @ 17:56 |
Nu ben ik toch wel benieuwd naar de omweg ![]() Maar ik kan me niet zo goed voorstellen dat meegebakken rucola lekker is ![]() | |
rosita1 | woensdag 26 juli 2023 @ 17:57 |
Het is dus echt heerlijk. En had ook nooit eerder rucola vers in een baksel gedaan. Daarom is dit recept zo'n succes. Ik heb op LinkedIn naar de receptenmaker gezocht ![]() Ik verneem graag wanneer iemand het recept heeft gemaakt. Ik ga het ook eerdaags weer eens maken. [ Bericht 15% gewijzigd door rosita1 op 26-07-2023 18:02:22 ] | |
rosita1 | woensdag 26 juli 2023 @ 18:00 |
Haha, ik dacht dat er Ricotta of Hüttenkäse in moest. Wrong! | |
anndb | woensdag 26 juli 2023 @ 20:00 |
Hm yoghurt apart. Ik ga m maken van de week en als het lukt (ik het niet vergeet) fotos posten! | |
No239SquadronRAF | vrijdag 28 juli 2023 @ 12:46 |
Klinkt wel interessant ja, hoeveel parmezaanse kaas moet er ongeveer in? | |
rosita1 | zaterdag 29 juli 2023 @ 21:18 |
Van die snippers, zo'n rond bakje. De helft door de mix en de helft erop. | |
anndb | dinsdag 1 augustus 2023 @ 18:04 |
Oke @rosita1 en de rest. Hier gaan (gingen) we. Na al je gedane moeite moeten we hem maken ook. Allereerst alle ingredienten zoals genoemd klaarzetten: ![]() We beginnen met het fijn snijden van de ui en knoflook en deze in wat boter fruiten: ![]() ![]() Ondertussen champignon en shiitake snijden: ![]() ![]() Bakken maar en ondertussen het yoghurt parmezaan ei room mengsel maken: ![]() ![]() ![]() En lasagne opbouwen maar, pasta, champ, mengsel, rucola, parmezaan. En op het eind parmezaan basilicum en mozerella: ![]() ![]() Oven in voor een half uurtje en op het bord: ![]() ![]() Smaak? Ik vond ‘m lekker voor een keer, vrouw vond ‘m uitmuntend. | |
rosita1 | dinsdag 1 augustus 2023 @ 18:07 |
Wat FANTASTISCH dat je hem hebt gemaakt. Ik heb de ingrediënten ook besteld, voor deze week met de boodschappen bezorging! Ik zal de mijne ook delen. Jammer dat je het niet zo lekker vond als je vrouw (en ik). Maar het is toch wel een mooi recept, toch. Liefs, dank voor het delen. | |
anndb | dinsdag 1 augustus 2023 @ 18:13 |
Vond 'm wel lekker hoor, maar houd toch meer van de klassieke versie ![]() | |
rosita1 | dinsdag 1 augustus 2023 @ 18:15 |
De klassieke is ook heerlijk, eens! De reden waarom ik zo naarstig op zoek was naar het recept was vooral omdat het een goede is, als je vegetarische mensen te gast hebt. Het is vrij simpel maar toch echt heerlijk. En om eens af te wisselen. Ik vond de receptuur ook bijzonder, dus moest en wilde het bemachtigen ![]() | |
anndb | dinsdag 1 augustus 2023 @ 18:25 |
Heb nog een portie over dus dat komt goed | |
rosita1 | dinsdag 1 augustus 2023 @ 18:27 |
Mijn versie volgt later deze week. | |
stavromulabeta | vrijdag 6 oktober 2023 @ 18:44 |
Hoe staat het met die versie? | |
lojanda | maandag 9 oktober 2023 @ 11:51 |
Het klinkt heerlijk en ben ook nieuwsgierig geworden. Met hoeveel personen kun je met deze hoeveelheden er van eten? Ik ga het recept overschrijven en zeker een keer maken ![]() | |
Donna | maandag 9 oktober 2023 @ 12:33 |
Dit ziet er lekker uit! | |
rosita1 | vrijdag 13 oktober 2023 @ 18:37 |
2 ongeveer, of 4 met een zeer rijke salade (met bijvoorbeeld verse feta van de turk, tomaat en bosui) en misschien een mini-pistoletje met roomboter ernaast. Voor echt de grote eter, 2 personen. | |
stavromulabeta | vrijdag 13 oktober 2023 @ 19:24 |
Maar hoe staat het met jouw versie? We willen plaatjes! | |
lojanda | vrijdag 13 oktober 2023 @ 19:35 |
Oké.. dan kun je er met twee man goed van eten en eventueel het recept voor vier personen de producten verdubbelen. Een salade hoort er ook wel echt bij vind ik. | |
rosita1 | donderdag 19 oktober 2023 @ 20:35 |
Ik was het de laatste keer vergeten. Ik beloof dat ik het ga doen, eerdaags. Echt. |