abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 12 februari 2003 @ 05:58:29 #1
43842 snerd
I Come To Serve
pi_8428780
Ik eet nu mijn eerste broodje filet americain. Het is niet bepaald iets wat ik gewend ben, het smaakt zo... anders
Overigens eet ik het omdat ik vrienden ken die het heerlijk vinden. Dus na een aantal jaartjes piekeren en peinzen, nam ik de proef op de som en probeerde ik het zelf. ;{

Ik kan het niet echt lekker noemen, maar ik blijf proberen. Ik moet en zal het eens ook delicatesse vinden !!!

Wat vinden jullie van (een broodje) filet americain?

n_n
pi_8428782
Ik vind dat er altijd een gore kotsgeur aan zit
pi_8428800
ik heb geen idee waarom ze het Filet Americain, hier zouden ze het namelijk nogal uit hun hoofd laten om rouw vlees naar binnen te werken.
Free people own guns! Slaves do not!
  woensdag 12 februari 2003 @ 06:36:35 #4
12780 Dutch
This is redonculous!
pi_8428820
Heb ook geen flauw idee, ze serveren m'n steak niet eens medium-rare want "that could cause health hazards"... nou dat is toch mijn probleem.
Representing Red Sox Nation!
pi_8428841
Ik vind filet americain wel te pruimen, eigenlijk.
Laten we van de dood iets aangenaams maken en geen drakenspel.
pi_8428857
Het maakt wel verschil waar je het koopt vind ik. In sommige winkels ziet het er echt onsmakelijk uit en koop ik het daar niet................prut dus

Maar over het algemeen is het wel jammie

  FOK!fotograaf woensdag 12 februari 2003 @ 07:37:20 #7
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_8428926
Filet american

Die van de C1000 (iig die in Almere-Buiten) of die van de keurslager zijn het best!

pi_8428953
lekker op stokbrood of witte boterham
´prut·ser (de ~ (m.)): iem. die erg onhandig en knoeierig werkt => broddelaar, knoeier
  woensdag 12 februari 2003 @ 07:55:21 #9
14477 kaio
348 best club in town
pi_8428966
leekkkur

veel uitjes en op een stokbroodje
al 3 jaar niet meer gegeten

Surfing with P266mhz,256mg,Radeon7000,Voodoo2SLI, SbLive
  woensdag 12 februari 2003 @ 07:57:01 #10
45339 GHansie2
Wie ik ben? Een k*tkloon
pi_8428978
Men neme: een geroosterde boterham, smeert er een royale hoeveelheid filet american op, een plak kaas, een plak ham evt. een gebakken/gekookt ei. "Eet smakelijk" .
Don't think you are, know you are.
  FOK!fotograaf woensdag 12 februari 2003 @ 08:05:18 #11
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_8429017
met veel uitjes en peper!

* Ronhui weet wat ie voor de lunch neemt!

  woensdag 12 februari 2003 @ 08:05:30 #12
36884 Hells_Angel
Ik ben Gruis, geen bikermuis!
pi_8429021
mmmm bij bakker bart in de stad (den haag) een bartje met filet americain met veel uitjes beetje zout veel peper!!
JAMMIE!!!!
Een engel uit de hel, klinkt als iets moois uit beide werelden.
Lost in the 4400
Know thyself
pi_8429033
Filé American is lekker , ik maak/koop het regelmatig wel eigenlijk.
  woensdag 12 februari 2003 @ 08:11:37 #14
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_8429054
Filet is
Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
pi_8429058
De pest is dat die filet zo snel bederft en dan vreemd gaat smaken (en ruiken) maar vers spul is echt wel lekker vind ik; meestal check ik of de kleur mooi donkerrood is in plaats van bruinig/uitgedroogd.
fluff for life
  woensdag 12 februari 2003 @ 08:22:00 #16
10331 Plonz
De slingerpad?
pi_8429102
Met veel uitjes, zout en peper smaakt zelfs een stuk rotte vis nog lekker.

Echte culinaire fijnproevers eten:
1) Filet Americain puur, dus zonder toevoegingen
2) Geen Filet Americain

Gebakken ei met peperkoek!
  FOK!fotograaf woensdag 12 februari 2003 @ 08:28:58 #17
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_8429145
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 08:22 schreef Plonz het volgende:
Met veel uitjes, zout en peper smaakt zelfs een stuk rotte vis nog lekker.

Echte culinaire fijnproevers eten:
1) Filet Americain puur, dus zonder toevoegingen


Bij gebrek aan uitjes en peper doe ik dat ook!
pi_8429221
Als iedereen hier zegt dat het lekker is moet ik het toch ook maar eens gaan proberen......
  FOK!fotograaf woensdag 12 februari 2003 @ 08:48:31 #19
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_8429277
Ingredienten

400 gram rundertartaar
2 sjalotjes
1 augurk
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel peterselie
1 theelepel mosterd
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
paar druppels tabasco

Bereidingswijze

Hak de sjalotjes, de augurk, de kappertjes, de peterselie, de mosterd, mayonaise, de ketchup en de tabasco in de blender en meng dit. Meng dit door de tartaar, en maak dit af met wat zout en peper. serveer dit op stokbrood of toast. Eventueel met een hardgekookt ei en sla garneren Eet smakelijk

  woensdag 12 februari 2003 @ 08:56:03 #20
1434 Oxazepam
Signature ©Dr.Daggla
pi_8429336
Het werkwoord hoeren betekent hetzelfde als hoereren..(ontuchtig leven leiden)De meest logische vertaling voor ophoeren is dus"Weg hier en ga een ontuchtig leven leiden.."Beetje raar advies;ga slapen of ga hier weg om een ontuchtig leven te leiden
  woensdag 12 februari 2003 @ 09:22:31 #21
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_8429572
er is al een filet american topic
  woensdag 12 februari 2003 @ 10:21:44 #22
24339 amnesiac
mooi was die tijd
pi_8430323
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 08:22 schreef Plonz het volgende:
Echte culinaire fijnproevers eten:

2) Geen Filet Americain


Ik ben dus een fijnproever
er is een tijd van komen en gaan, en de tijd van gaan is nu gekomen :+
pi_8437468
LEKKER!!
  woensdag 12 februari 2003 @ 15:45:41 #24
43842 snerd
I Come To Serve
pi_8437472
Ok, sorry voor het roekeloos posten. Ik zal voortaan beter uit mijn doppen kijken en geen topic posten waar al een topic voor bestaat.

Overigens had ik het broodje op z'n "fijnproevers" tot me genomen, zonder toevoegingen dus. Ik wist niet eens dat je het kon serveren op andere manieren!

Mijn bakje filét americain was mooi roodachtig, het zag er zeer goed uit, en het was nog ongeopend (gisteren gekocht door mn moeder). Dat was de reden dat ik het eens ging proberen.

Mod's, gooi hier maar een slotje op, er is al een andere topic

n_n
pi_8437952
heeeeeerlijk

lekker met roomboter en uitjes erop ofzo

pi_8438001
ik heb het nog nooit aangedurft ik vertouw dat gemale rauwe vlees niet zo
  woensdag 12 februari 2003 @ 17:32:30 #27
2671 Aaargh!
Gebruik op eigen risico.
pi_8439935

Het lekkerst is een broodje met daarop een dikke laag filet, uitjes, peper, zout en een paar plakjes ei

It is impossible to live a pleasant life without living wisely and well and justly.
And it is impossible to live wisely and well and justly without living a pleasant life.
  woensdag 12 februari 2003 @ 17:34:13 #28
25162 LLCoolR
This is a love song...
pi_8439963
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 17:32 schreef Aaargh! het volgende:

Het lekkerst is een broodje met daarop een dikke laag filet, uitjes, peper, zout en een paar plakjes ei


I believe in Heaven, I hope you understand...
pi_8442529
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 16:09 schreef poentje het volgende:
ik heb het nog nooit aangedurft ik vertouw dat gemale rauwe vlees niet zo
mieetjuuh

ik vind dat het ook best kan verschillen per merk/soort. Dat het bruin is wil nog niet gelijk zeggen dat het slecht is, het wordt sneller bruin dan slecht

pi_8442557
Ik weet hoe het gemaakt wordt en toch vind ik het nog lekker..
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
  woensdag 12 februari 2003 @ 20:06:31 #31
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_8442749
Ik vind de filet americain van AH het lekkerst
pi_8442871
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 06:22 schreef Vampier het volgende:
ik heb geen idee waarom ze het Filet Americain, hier zouden ze het namelijk nogal uit hun hoofd laten om rouw vlees naar binnen te werken.
Op half gare steaks na dan
Ik vind filet Americain niet te vreten, snap dan ook niet wat mensen er in zien
pi_8443033
LEKKERRRRRRR!!!

vooral die ene versie met iest meer knoflook! gaat wel vanuit je muil meuren maar dan eet je t maar niet voor bepaald gelegenheden

  woensdag 12 februari 2003 @ 22:02:29 #34
43842 snerd
I Come To Serve
pi_8445447
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 19:56 schreef IrfieJ het volgende:
Ik weet hoe het gemaakt wordt en toch vind ik het nog lekker..
Hoe wordt het gemaakt dan?

Ow en ik durfde het voor een héle lange tijd niet te eten, vanwege dat rauwachtige runder"gehakt" ofzo. Ik wist niet wat het was, maar het zag eruit alsof het nog bereidt moet worden... dat mensen het zó eten!!!

Maar goed, morgen ga ik het weer op mijn brood doen. Eens zal ik het lekker vinden

n_n
pi_8445550
* Angeles lust het ook wel.

Dan wel verse filet americain van de verse vleeswarenafdeling, ik heb het ook een keer gehad van Unox of zo en dat zat in zo'n soort worstvormige plastic verpakking, dat was niet lekker, veel te zout en het had een rare kleur.

In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_8445633
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 19:55 schreef metalbazzz het volgende:

[..]

mieetjuuh

ik vind dat het ook best kan verschillen per merk/soort. Dat het bruin is wil nog niet gelijk zeggen dat het slecht is, het wordt sneller bruin dan slecht


als je wat vediept in de bio industrie en wat er allemaal gerotzooit word dan piep je wel anders
pi_8447396
Filet Americain is lekker!!!!! Maar dan wel die belgische goede. en niet die ranzige smaakloze troep die je hier kan kopen.

Btw als ik het goed heb is filet americain frans en dankt het alleen maar de naam americain aan de kruiding die wordt gebruikt bij het maken van het spul.

A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_8448765
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 22:10 schreef poentje het volgende:

[..]

als je wat vediept in de bio industrie en wat er allemaal gerotzooit word dan piep je wel anders


bullshit, zelfde verhaal als met frikadellen enzo. Waarom zou ik het niet meer eten als ik weet dat het allemaal restvlees enzo is, is gewoon degelijke etenswaar wat verkocht mag worden dusja. Proeven doe je met je mond, niet met je hersens.
  donderdag 13 februari 2003 @ 00:12:00 #39
44165 RaBlaBla
Ratelt maar raak
pi_8448816
filet americain is beter voer. ze verkopen het hier op school ook maar alleen is het dan meteen zo reten duur, anders weet ik wel wat ik elke middag zou eten.
. <---- nee het ligt niet aan uw toestel, deze pixel is niet stuk, onze excuses voor het ongemak
  FOK!fotograaf donderdag 13 februari 2003 @ 10:50:21 #40
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_8452137
een half, hardgekookt eitje met een flinke "kwak" Filet american er op, wat peterselie er op en voila, een lekker happie voor tijdens verjaardagen of zo!
  donderdag 13 februari 2003 @ 10:52:34 #41
3566 micha
Sankt Nimmerlein
pi_8452179
Ooow heeeeerlijk!! Lekker pistoletje, filet erop, paar plakjes gekookt ei.
  donderdag 13 februari 2003 @ 12:52:35 #42
43842 snerd
I Come To Serve
pi_8454883
Wat doen jullie allemaal blij zeg over die filet americain! Jullie lusten er wel pap van lijkt me zo! haha
n_n
pi_8463461
Heerlijk spul!!!
pi_8463751
Filet American is tha bomb!!
  FOK!fossiel vrijdag 14 februari 2003 @ 09:34:52 #45
2628 Karin
pi_8472954
Ondanks dat de insteek van het topic misschien iets anders is, is 1 topic met titel Filet américain. in de topiclijst voldoende. Graag daar verder dus
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')