abonnement Unibet Coolblue
pi_560218
Het flesje van Hieke,

Mij is reeds geruime tijd opgevallen dat Hieke vaak een ¼ liter flesje water bij zich heeft, of in haar hand houd. Regelmatig kleine slokjes drinkend. Het flesje is voorzien van een BB etiket. Het is denk ik, oorspronkelijk een Spa flesje.

Nu ken ik deze situatie vooral van de straatbeelden in de zomer, waar rugzak torsende toeristen met schuivende sandalen, op de wallen in Amsterdam lopend, om zich heen lopen te kijken. Dat maakt natuurlijk erg dorstig. Kan ik begrijpen.

Ik kan me niet voorstellen dat Hieke met een vergelijkbaar gevoel het BB huis in is gegaan, en het flesje gebruikt om aan te geven dat zij daar eigenlijk niet meer dan als een toerist aanwezig is.

Ook herken ik het beeld van mijn oude tante Emmy, alleen was zij zonder dat zij het wist diabeet, en had de hele dag door een onbeschrijfelijke dorst. Het viel nooit zo op omdat haar man een notoire alcoholist was en zodoende ook altijd voorzien was van vele flessen in zijn directe omgeving.

Dan wel Hieke is ook alcoholist geweest, en heeft een wat uitgedroogde lever. Let wel een gedachte en geen beschuldiging.

Nee, het moet iets anders zijn. Is Hieke de periode dat zij haar dochter nog met de fles groot bracht niet vergeten, en is het flesje(hier wordt het zeer psychologisch) soms een projectie, die het gemis van haar dochter tijdens het verblijf in BB vervangt.

Er moeten onder ons toch deskundigen zijn die de juiste verklaring weten te geven. Ik denk dan direct aan onze vriend Moor bijvoorbeeld. Waarbij ik niet iets ten nadele van andere wil zeggen.

Mochten er onder jullie zijn die zeggen, waar heeft hij het over, dan mag ik graag adviseren om de streams deze week eens goed te volgen en te letten op het door mij genoemde flesje.

pi_560231
Goh,
ik loop ook de hele dag met zo'n flesje.
Alleen is mijn flesje rood.
Ik drink per dag minimaal 2 liter water, dat zin 4 flesjes.
makkelijk uit te rekenen en ik hoef niet zo vaak naar de kraan.
Zo als ik al zei; mijn flesje is rood.
Maar het blauwe flesje van Hieke wijst duidelijk op een verborgen verleden..........................
  zondag 17 december 2000 @ 15:19:30 #3
1234 HiZ
Istanbullu
pi_560237
Ik doe het zelf niet, dat de hele dag water drinken, maar ik weet wel dat het goed is voor je lichaam. Daarnaast ken ik ook massa's mensen die het iedere dag doen. Een vaste hoeveelheid water drinken uit een fles die aan het begin van de ochtend wordt gevuld. Denk niet dat er een diepere psychologische reden moet worden gezocht achter het zorgen voor je lichaam.
  † In Memoriam † zondag 17 december 2000 @ 15:23:25 #4
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_560247
't Was mij eerlijk gezegd nog niet opgevallen, Tanjalies, en dat terwijl ik toch veel naar de streams kijk. Zo zie je maar weer, iedereen ziet weer andere dingen en zo vullen we elkaar goed aan.

Ik kan dus nu ook nog niks zinnigs zeggen over het flesje van Hieke. Maar zal zeker extra goed opletten de komende tijd. Gezamenlijk krijgen we de waarheid wel boven tafel!

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Trouwste user 2022 zondag 17 december 2000 @ 15:27:24 #5
7889 tong80
Spleenheup
pi_560259
Veel water drinken (kleine beetjes de gehele dag door) voorkomt hoofdpijn.
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 17 december 2000 @ 15:28:24 #6
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_560264
Een verliefd hart is dorstig.

Neee alle gekheid op een stokje. Ik ken er wel meer, vooral op kantoren waar droge lucht is zie je het veel. Waarschijnlijk komt het dat ze veel rookt en last heeft van de droge lucht, daarom drinkt ze veel. En misschien is ze wel bang voor rimpels.

pi_560301
Collega van mij loopt ook met zo'n flesje

Om af te vallen...

Hatsjoe!
  zondag 17 december 2000 @ 15:49:18 #8
2890 Zanderrr
A Face Made For Radio
pi_560311
Oeh, iemand loopt de hele dag met een flesje water rond. Daar moet toch haast wel een psychologisch trauma achter schuilen?
"You fear Jazz. You fear the lack of rules, the lack of boundaries"
  zondag 17 december 2000 @ 15:49:25 #9
7054 Beertje
Niets is wat het lijkt....
pi_560312
Tanjalies,
De zogenaamde "zuigbehoefte" van Hieke met haar flesje, zou kunnen natuurlijk.
Mits er een speen op zit, maar volgens mij zit die er niet op. Omdat ik toch altijd graag met je meedenk, houd ik het gewoon op na(dorst).
XXX Beertje
niet aaien!
pi_560338
Tanjalies, wat heb je toch met Hieke? eerst haar geheim proberen te achterhalen en nu weer druk doende om de reden achter Hiekes flesje uit te vinden. Niet gaan zoeken naar dingen, hoor

Maar serieus, er is geen psychologische verklaring voor nodig, lijkt me zo.
Ze rookt veel, roken geeft een uitgedroogd gevoel (weet ik uit ervaring). Daarnaast zal het door de lampen in het huis warm zijn en een droge lucht. Ook is het zo dat door veel water drinken sommige mensen de lust tot roken vergaat.
Een mens moet toch minstens 2 liter vocht per dag tot zich nemen. Ik ken bosjes mensen die aan zo'n flesje leuren, vooral in droge kantoren inderdaad. Het flesje van Hieke heb ik meerdere malen voorbij zien komen, maar er nooit 1 gedachte aan gewijdt, tot nu toe.
Dit was dan ook maar weer de laatste

  zondag 17 december 2000 @ 16:10:47 #11
3658 _joepie_
Blijft zoeken.. en zal vinden.
pi_560344
Het BB huis is voorzien van vele lampen (voor de camera's) die behoorlijk wat warmte geven. Dat zie je ook aan de kleding van de bewoners (meestal luchtig , dun truitje/T-shirt) èn vrijwel iedereen loopt op blote voeten in huis, óók een teken dat het niet echt koud is daar. In een dergelijk warme omgeving is dorst een normaal verschijnsel, precies zoals al gezegd werd, alsof het zomer is...

Tinkerbel, je was me net voor..

[Dit bericht is gewijzigd door _joepie_ op 17-12-2000 16:11]

Happiness is like a butterfly sitting on your hand..beautiful and fragile..when it flies away..you never know whether it might return one day..
  zondag 17 december 2000 @ 16:51:01 #12
6680 Dr.Java
fake-specialist
pi_560413
ja, zie je wel, ben ik toch niet de enige die de alcoholverslaving van Hieke heeft opgemerkt... Verder zit Koos heel vaak aan z'n neus te kriebelen, wat volgens mij duidt op ontwenningsverschijnselen door gebrek aan coke. En dat verklaart ook zijn traagheid, hij mist dat extra beetje energie!

Jeetje, ik vind BB absoluut uitdraaien op een flop dit jaar, maar om dan dit soort topics te gaan bedenken...

pi_560480
quote:
Op 17 december 2000 16:51 schreef Dr.Java het volgende:

Jeetje, ik vind BB absoluut uitdraaien op een flop dit jaar, maar om dan dit soort topics te gaan bedenken...


Lekker toch

Ik zat zelf ook altijd met z'on flesje, tot op het moment dat iemand me zij dat het een teken was van gemis aan warmte en genegenheid.... het flesje symboliseert de moederborst.

Ik voelde toch wat géne... (kern van waarheid? arme ik... )

Misschien iets voor Desiree?

pi_560493
Dank jullie alle hartelijk voor de reacties. Allereerst had deze topic de bedoeling om te kijken wat er gebeurd als je een totaal niets topic opent, en ten tweede moet ik bekennen dat ik al een tijdje verliefd ben op Hieke. Dat maakt mij niet geheel objectief ten aanzien van haar gedrag. Maar zo heeft ieder zijn band met het programma.
  zondag 17 december 2000 @ 19:24:09 #15
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_560659
quote:
Op 17 december 2000 17:31 schreef tanjalies het volgende:
ten tweede moet ik bekennen dat ik al een tijdje verliefd ben op Hieke. Dat maakt mij niet geheel objectief ten aanzien van haar gedrag. Maar zo heeft ieder zijn band met het programma.
Jij ook al.
pi_560717
Marky, marky,


Ik wist wel. Nu zit ook jij in mijn vaarwater. En mijn probleem was al, dat wanneer je via de afsluitdijk Friesland binnen rijd, je onmiddellijk geconfronteerd wordt met een woud van windmolens.

Een angstaanjagend wentelen komt op je af. Het is de truc die de Friezen gebruiken om onverstaanbaar te zijn. De door genoemde molens voortgebrachte storm, vervormt de door Friezen uitgebrachte keelklanken zodanig dat conversatie zelden goed mogelijk is.

Hieke in haar eigen woonplaats zal dus anders zijn, dan bij BB. Het kan zowel voor jouw als voor mij niets worden met haar. Met alleen gebaren komen we er niet.

Een tweede probleem is de bekende Friese kruidkoek. Ik weet niet of jij die al eens hebt mogen proeven, maar reeds na het eerste dunne plakje, krijg je, je kaken niet meer van elkaar, en de suiker die in de koek verwerkt zit, maakt van iedere gezonde Nederlander gelijk een diabeet.

Een echte Fries op oorlogspad heeft altijd een kruidkoek bij zich. Wordt hij door de vijand gegrepen, dan neemt hij zelf gauw een plakje, en alle geheimen blijven verborgen.

Nee, Hieke op TV daar moeten we het mee doen. Ik hoop dat ze tot het eind zal blijven. De gedachte aan het nieuwe jaar zonder haar, maakt mij nu al treurig.

  Trouwste user 2022 zondag 17 december 2000 @ 19:59:24 #17
7889 tong80
Spleenheup
pi_560736
Het gaat om het karakter.
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_560753
tong80,

Natuurlijk, daar heb je gelijk in. Maar ik kan er zo verdomd weinig mee.

  zondag 17 december 2000 @ 20:07:33 #19
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_560763
In jou vaarwater. Hoe toepasselijk. Ik heb nog altijd een mazzel dan. Ik breng mijn vakanties op de nederlandsche wateren door en bezoek daardoor regelmatig de friese meren. Ook dit jaar zal ik mijn boot weer richting deze mooie provincie sturen en vol graagte zal ik proberen het mooie plaatsje Stiens te bezoeken. Om daar een blik op te vangen van de mooie maar o zo mysterieuze Hieke. Ik wil voor haar die vreselijke Friese kruidkoek nog wel in mijn mik dauwe en zal voor haar een heerlijke Haasche kakker mee nemen. En haar zo proberen aan boord te lokken van ons liefdes bootje.

Nu komt mijn boot uit de richting van Leiden en zal dus moeten proberen om Ferdi van mijn boot te weren maar dat moet lukken, als ik het begrepen heb is het maar een klein mannetje.

pi_560770
Marky,

Ik geef me over, jij gaat met de eer strijken. Ik heb geen boot, en mijn krakkemikkige Saab 900 turbo zal niet die romantische indruk geven die jij daar voor de deur weet te brengen.

P.s. de kruidkoek is levensgevaarlijk, kijk goed uit.

  † In Memoriam † zondag 17 december 2000 @ 20:34:46 #21
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_560793
Beste jongens (en meisjes), laten we er nu niet een Friesland-afzeik-topic van maken! Ik zie ten eerste de link met BB niet zo en ten tweede slaat het commentaar inhoudelijk ook nog eens nergens op.

Tanjalies, van jou had ik dit niet verwacht.

Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_560802
Cynix, helemaal met je eens. wat een onzin. tjeesus
  zondag 17 december 2000 @ 20:47:03 #23
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_560814
quote:
Op 17 december 2000 20:41 schreef itsme het volgende:
Cynix, helemaal met je eens. wat een onzin. tjeesus
Moet kunnen
pi_560818
Ik had deze topic juist als onzin topic geopend, en om te laten zien dat ook ik niet altijd serieus ben. Nou marky, we bespreken het wel verder in andere topics.
  zondag 17 december 2000 @ 21:01:16 #25
7054 Beertje
Niets is wat het lijkt....
pi_560835
Bovendien, komen wij zo een hoop te weten over Tanjalies.
Hij komt dus vaak op de wallen, heeft een Saab turbo, gluurt vaak bij de buren, is verliefd op Hieke, en heeft een hamstertje dat Peter heet!
Tell me more......
niet aaien!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')