abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 24 mei 2023 @ 17:22:42 #1
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209265921

Als men de Boeren in de "kwetsbare gebieden verbied de stront uit te rijden is het hele "'stikstofprobleem" opgelost "
maar dat mag je niet zeggen.
een voorstel hiertoe van Dijksma werd angstvallig weggemoffeld door de VVD , er is een heel andere agenda EU breed , Timmermans heeft alweer een nieuw kwetsbare natuur voorstel in de maak

Sharon Dijksma zei, fabrieken staan gereed om er kunstmest van te maken ,

Diepe introductie in het stikstofdossier

quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2022 21:37 schreef Lospedrosa het volgende:
Stikstof gehaltes zijn in nederland gevaarlijk hoog.
Hele gebieden zie je naar de kloten gaan, je komt in het bos geen boom meer tegen.

Dit kan zo niet langer!

Gelukkig wordt er nu keihard ingegrepen met een minster van stikstof.

https://nos.nl/index.php/(...)rd-geen-andere-keuze
Stikstof in de lucht en bodem

Stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3) zijn schadelijk voor de natuur als er te veel van in de lucht, bodem of water terecht komt. Planten als bramen, brandnetels en gras gaan er harder door groeien en overwoekeren andere planten. Daardoor verdwijnen ook insecten, vlinders en vogels.

Ongeveer 80 procent van de lucht die we inademen, bestaat uit stikstof (N2). Dit is een onschadelijk gas. Maar er zijn ook verbindingen met stikstof die wl schadelijk kunnen zijn, zoals stikstofoxiden (NOx) en ammoniak (NH3). Te veel daarvan is ongezond en slecht voor de natuur.

Stikstofoxide (NOx) komt vooral in de lucht door het verkeer (uitlaatgassen) en de industrie. Ammoniak (NH3) komt vooral vrij uit de mest en urine van dieren. Veel mensen gebruiken kortweg het woord 'stikstof' als het over deze verbindingen gaat. Soms wordt het 'reactief stikstof' genoemd.

Wat zijn schadelijke stikstof verbindingen?
Ammoniak (NH3) komt vooral van de landbouw en veeteelt. Het komt uit de mest en urine van dieren. Een deel belandt rechtstreeks in de grond, bijvoorbeeld door uitrijden van mest of als dieren in de wei staan. Een deel verdampt en komt in de lucht terecht. Ammoniak blijft maar een paar uur in de lucht en komt meestal binnen een paar kilometer weer op de grond terecht. Zo belandt het in de natuur of natuurgebieden. Een deel van de ammoniak vormt fijnstof in de lucht en wordt door de wind verder verspreid.

Stikstofoxiden (NOx) komen vooral van het verkeer en de industrie. Bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld in een brandstofmotor) reageert stikstof met zuurstof en komt het als NOx uit de uitlaat of schoorsteen. Vooral langs snelwegen en in steden is de hoeveelheid NOx groot. Op de kaart zie je waar vooral NO2 gemeten werd in 2017.

In de lucht reageert NOx verder met andere deeltjes en vormt dan fijnstof. Deze deeltjes kunnen honderden kilometers met de wind meewaaien voordat ze ergens neerslaan. Een deel waait daarom de grens over, maar ook een flink deel belandt ergens in Nederland op de bodem of in het water.

Waar komt de stikstof vandaan?
Niet alle stikstof die Nederland uitstoot, komt ook in Nederland op de grond terecht: het grootste deel waait naar het buitenland. Nederland is dan ook netto exporteur van stikstof. Van de stikstof die wl in Nederland neerslaat (dit noemen we stikstofdepositie) komt 46% van de Nederlandse landbouw, 32% uit het buitenland en 6% van het Nederlandse wegverkeer. Zie de afbeelding hieronder (bron: RIVM).Te veel stikstof slecht voor natuur
Stikstof is onmisbaar voor de natuur, planten hebben het nodig. Maar te vl stikstof in de bodem is wl een probleem. Planten die van stikstof houden (zoals brandnetels, bramen en gras), groeien daardoor veel sneller en overwoekeren de planten die minder stikstof nodig hebben (bijvoorbeeld heide, maar ook zeldzame planten in natuurgebieden). Daardoor verdwijnen niet alleen die planten, maar ook de insecten en vlinders die van die planten leven. Te veel stikstof zorgt dus voor minder plant- en diersoorten: de biodiversiteit neemt af, de natuur 'verarmt'. Het evenwicht in de natuur (ecosysteem) raakt verstoord. In sloten, plassen en meren zorgt te veel stikstof voor veel algengroei, waardoor er minder zuurstof in het water zit en waterplanten en vissen dood gaan.

Vermesting en verzuring
Deze gevolgen voor de natuur wordt ook wel vermesting genoemd. Vermesting wil zeggen dat er te veel voedingsstoffen in de bodem komen, waardoor planten die van voedingsarme grond houden verdwijnen - en daarmee ook de insecten die van die planten afhankelijk zijn.[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 24-05-2023 21:23:18 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_209275471
De schrijver van 'De stikstoffuik', het boek wat velen gebruiken in deze discussie om aan te geven dat het allemaal onzin is, geeft nu zelf toe dat het een pamflet of polemiek is, en niet een wetenschap-journalistiek boek.

https://www.vwn.nu/nieuws/verslag-stikstofdebat

quote:
Wat Jekel nog wel graag van Jaspers wilde weten: vandaar de aanvallende, ongenuanceerde toon van het boek, waarin zelfs de integriteit van sommige wetenschappers in twijfel wordt getrokken? ‘Als freelancer hoef ik me niet naar mijn werkgever te voegen’, antwoordde Jaspers. ‘En nu ja, het zit ook een beetje in mijn natuur.’ Zijn boek is bedoeld als pamflet of polemiek, stelt Jaspers. ‘Net zoals veel columnisten de boel op scherp stellen door in de aanval te gaan, doe ik dat ook. Als ik een heel genuanceerd boek had gemaakt had er niemand geklaagd, maar had ook vrijwel niemand het gelezen.’
  donderdag 25 mei 2023 @ 17:47:58 #3
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209278562
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2023 12:57 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
De schrijver van 'De stikstoffuik', het boek wat velen gebruiken in deze discussie om aan te geven dat het allemaal onzin is, geeft nu zelf toe dat het een pamflet of polemiek is, en niet een wetenschap-journalistiek boek.

https://www.vwn.nu/nieuws/verslag-stikstofdebat
[..]

nu weer 150.000 hectare kwetsbare natuur erbij maken dat helpt ook niet erg
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 12 juni 2023 @ 09:22:39 #4
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_209484959
Pakt alvast de popcorn :7
Of de sigaar hier op Fok

quote:
Boeren krijgen vandaag meer te horen over de uitkoopregelingen. Ondernemers die met hun bedrijf gaan stoppen en zich willen laten uitkopen, kunnen zich vanaf begin juli aanmelden.
Minister Christianne van der Wal (Stikstof) introduceert vandaag twee langverwachte regelingen die vrijdag in de ministerraad zijn goedgekeurd.

De eerste regeling geldt voor de ongeveer drieduizend grote stikstofuitstoters in de buurt van gevoelige natuurgebieden. Het gaat om de zogenoemde piekbelasters, die het kabinet het liefst op vrijwillige basis wil uitkopen. Deze ondernemers krijgen maximaal 120 procent van hun bedrijfswaarde vergoed.

De minister noemde deze regeling eerder een "woest aantrekkelijke" optie. Voorwaarde is wel dat uitgekochte boeren hun bedrijf niet in Nederland of elders in de Europese Unie voortzetten.

Daarnaast is er een algemene beindigingsregeling voor boeren die willen stoppen met hun bedrijf.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  maandag 12 juni 2023 @ 09:51:11 #5
37248 BertV
Hant ghemaect
pi_209485159
quote:
De regeling gaat in juli in. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) waarschuwt alvast: er komt geen beter aanbod.


[ Bericht 28% gewijzigd door BertV op 13-06-2023 15:31:28 ]
Langhwerpighe Frickedil Speciael
  maandag 12 juni 2023 @ 10:28:15 #6
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_209485514
quote:
Het kabinet maakt vandaag de voorwaarden voor piekbelasters bekend. Boeren die hieraan voldoen, kunnen zich vrijwillig laten uitkopen. De regeling gaat in juli in. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) waarschuwt alvast: er komt geen beter aanbod.
"Er komt hierna geen beter aanbod voor ondernemers die hun veehouderijactiviteit willen beindigen", schrijft Van der Wal in een maandag gepubliceerde Kamerbrief.

De technische uitleg luidt dat een boer piekbelaster is als die jaarlijks minstens 2.500 mol stikstofdepositie bij beschermde natuurgebieden veroorzaakt. Het gaat om het gebied binnen een straal van 25 kilometer van een boerderij.

Via een online tool kunnen boeren hun bedrijfsgegevens invullen. Zo komen ze erachter of ze in aanmerking komen voor de opkoopregeling. De inschrijving begint in juli en blijft tot april 2024 geopend.

Vandaag is ook de uitkoopregeling beschikbaar voor veehouders die geen piekbelaster zijn. Het gaat hier om zo'n tienduizend bedrijven. Boeren kunnen zich hiervoor tot december dit jaar inschrijven.

Het kabinet reserveert voor beide uitkoopregelingen zo'n 1,5 miljard euro.

Uitkopen van boeren belangrijk in stikstofbeleid
De piekbelastersaanpak is een belangrijke pijler van het stikstofbeleid. Het kabinet schat dat er zo'n drieduizend boeren voor in aanmerking komen.

Het gaat om ondernemers die met hun stallen vlak bij stikstofgevoelige natuurgebieden zitten. Dat is vooral in Gelderland rondom de Veluwe en in Noord-Brabant het geval.

Zij krijgen maximaal 120 procent van hun bedrijfswaarde vergoed. Van der Wal noemt dit steeds "een woest aantrekkelijke" regeling.

Daar staan twee harde voorwaarden tegenover: minstens 85 procent van de stikstofuitstoot moet blijvend worden verlaagd en de boeren mogen het bedrijf niet in Nederland of elders in de Europese Unie voortzetten. Je mag dus geen vee meer houden, maar wel een ander bedrijf starten, ook op dezelfde locatie.

Het uitkopen van boeren is een van de regelingen. Een boer kan ook verduurzamen, minder vee houden op dezelfde hoeveelheid grond (extensivering) of het bedrijf verplaatsen.

Als deze regelingen toch te weinig stikstofreductie in een gebied oplevert, dan kan het kabinet overgaan tot verplichte uitkoop.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
pi_209485518
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2023 12:57 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
De schrijver van 'De stikstoffuik', het boek wat velen gebruiken in deze discussie om aan te geven dat het allemaal onzin is, geeft nu zelf toe dat het een pamflet of polemiek is, en niet een wetenschap-journalistiek boek.

https://www.vwn.nu/nieuws/verslag-stikstofdebat
[..]

Die schrijver was uitgenodigd bij een podcast van De Nieuwe Wereld geloof ik. Binnen een minuut was ik al klaar met dat gezwets. Zelfde had ik vannacht met Buitenhof waar de LTO-voorman en een journalistiek verslaggever van de NRC waren uitgenodigd.
  maandag 12 juni 2023 @ 16:27:06 #8
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209489541
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2023 10:28 schreef nils7 het volgende:

[..]

dus je krijgt 120% van de totale waarde in economisch verkeer en je mag toch de grond en gebouwen houden en een akkerbouw- of recreatie bedrijf starten

Dat zou woest aantrekkelijk zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 12 juni 2023 @ 18:46:13 #9
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_209491050
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2023 16:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
dus je krijgt 120% van de totale waarde in economisch verkeer en je mag toch de grond en gebouwen houden en een akkerbouw- of recreatie bedrijf starten

Dat zou woest aantrekkelijk zijn
Meteen je mini camping gefinancierd
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  maandag 12 juni 2023 @ 18:51:07 #10
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209491112
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2023 18:46 schreef nils7 het volgende:

[..]
Meteen je mini camping gefinancierd
recreatie heeft absoluut de toekomst in Nederland , gaat goed samen met natuur en met de klimaat verandering

de Boer kan gelijk de directie uithangen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Overall beste user 2022 maandag 12 juni 2023 @ 18:51:34 #11
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_209491118
Goeie beloning voor vervuilers.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
  maandag 12 juni 2023 @ 23:52:38 #12
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_209494428
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2023 18:51 schreef Ulx het volgende:
Goeie beloning voor vervuilers.
Weet je wie het hardste lacht?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  dinsdag 13 juni 2023 @ 05:46:54 #13
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209494923
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2023 23:52 schreef nils7 het volgende:

[..]
Weet je wie het hardste lacht?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
nee D66 , die krijgt er weer heel veel domme leden bij

Die discussieren of je asielzoekers die niet in diepe nood zitten met terugsturen ja dan nee, terwijl ze heel goed waten dat er geen een terug gaat, omdat ze geld voor de overtocht geleend hebben en die moet eerst terug betaald worden

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 13-06-2023 05:59:49 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 18 juli 2023 @ 23:32:11 #14
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209949616
https://www.msn.com/nl-nl(...)ac1e3fd16cbcc5&ei=12

provincies claimen 58,6 miljard nodig te hebben om alle stikstof uit Nederland te verwijderen

Ja dat is niet eenvoudig al die lastige stikstof verwijderen
Drenthe neemt met 4,5 miljard euro genoegen

Dat de MOB dan tevreden is dat is zeker niet gegarandeerd , dat PAS melders vergunning krijg ook niet,

Wel dat de provincies dan misschien weer vergunningen gaan afgeven voor woningbouw, als de overheid het vriendelijk vraagt
quote:
ASSEN (ANP) - De twaalf Nederlandse provincies denken 58,6 miljard euro nodig te hebben om hun plannen voor het landelijk gebied en het terugdringen van stikstofdepositie te kunnen uitvoeren.
Eerder was al duidelijk dat de wensen van de provincies het fonds met daarin 24,3 miljard euro ruim zouden overschrijden.

Drenthe meldde dinsdag als laatste provincie hoeveel geld het denkt nodig te hebben.
Eerder bleef de provincie daar vaag in, totdat het Rijk aangaf dat Drenthe zo het risico loopt helemaal niks te krijgen, zeker de komende twee jaar niet.
Daarop noemde het provinciebestuur toch een bedrag: 4,5 miljard.

Gelderland legde eerder de grootste claim op tafel.
De provincie met daarin het grootste Natura 2000-gebied, de Veluwe, zegt 10 miljard nodig te hebben voor de transitie van het platteland. Zuid-Holland (9 miljard) en Noord-Brabant (8) zitten dicht achter dat geclaimde bedrag. Limburg wil circa 6 miljard, Overijssel (5,2), Friesland (5,2), Utrecht (3,7), Groningen (3,1), Zeeland (1,7), Noord-Holland (1,2) en Flevoland (1) brengen het totaalbedrag op een ruime verdubbeling van de beschikbare gelden.


[ Bericht 32% gewijzigd door michaelmoore op 19-07-2023 10:14:57 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 19 juli 2023 @ 20:33:54 #15
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_209961288
https://www.telegraaf.nl/(...)-grootste-vervuilers

Of we gaan de houtkachels verbieden, dat kost geen miljarden

quote:
Niet Tata of Schiphol, maar houtkachels lijken grootste vervuilers
PETER SCHAT
1 uur geledenin BINNENLAND

HAARLEM - Vorig jaar nam de concentratie kankerverwekkende pak's in de lucht toe ten opzichte van het jaar ervoor in de IJmond, het havengebied van Amsterdam en Haarlemmermeer.

De GGD Amsterdam vermoedt dat vaker aanmaken van houtkacheltjes en open haarden hier wel eens aan ten grondslag zou kunnen liggen en gaat nader onderzoek doen.

De resultaten worden na de zomer verwacht.
Kan ook zijn dat men in Wijk aan Zee extreem veel met houtkachels stookt , vandaar al die kanker

[ Bericht 28% gewijzigd door michaelmoore op 19-07-2023 20:52:46 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 25 juli 2023 @ 22:56:32 #16
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_210039855
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2023 18:51 schreef Ulx het volgende:
Goeie beloning voor vervuilers.
stront is geen vuil , stront is mest

===========================
Konden we farmers in Afrika maar onze koeien stront geven dat we hier weg willen hebben
zouden ze zo ontzettend blij mee zijn

Dan zijn wij het kwijt van onze o zo kwetsbare schrale natuur en zij hebben hun felbegeerde fertilizer, zodat hun rijst goed kan groeien . ,en mischien ook wel wat bramen ha ha

Nederland heeft de beste stront van de hele wereld, dan gaan zelfs in de woestijn nog worteltjes en bietjes groeien
Het is nu begin van het regenseizoen daar, de rijst MOET de grond in[ Bericht 8% gewijzigd door michaelmoore op 25-07-2023 23:30:06 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 12 augustus 2023 @ 17:06:19 #17
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_210261105

Schier krijgt te veel bomen

ik heb nu al eens gelezen dat er bomen verdwijnen door de stikstof en nu komen er weer bomen bij door de stikstof.
Zijn er nog mensen die het allemaal volgen , of weet alleen Mw van de Wal het precies is met die KDW hoe dat werkt

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 12-08-2023 18:01:40 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 31 augustus 2023 @ 12:56:08 #18
363374 Regilio_
De neug rakken
pi_210486069
De normen worden ng strenger _O_ .

Pushmeldinggenot _O_.

Caroline opent alvast de champagne vermoed ik.
pi_210486381
Helemaal van God los.
vicit vim virtus
---------
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
  donderdag 31 augustus 2023 @ 14:06:39 #20
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_210486730
Succes met die woningnood oplossen.
Ik stel voor om een voortplantingsbeperking in te voeren, max. 1 kind per gezin.
pi_210487585
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 14:06 schreef tja77 het volgende:
Succes met die woningnood oplossen.
Ik stel voor om een voortplantingsbeperking in te voeren, max. 1 kind per gezin.
Het land opheffen is de enige optie nog. Misschien aansluiting bij onze oosterburen. Dan kunnen we het stikstof gemiddelde verdelen over meer oppervlakte.
٩๏̯͡๏)۶
  donderdag 31 augustus 2023 @ 16:44:39 #22
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_210488257
Dus universitair onderzoek is volgens degene die mij boos quoten onzin?
N/A
Disclaimer: ik ben geen expert maar shitposter, dit is geen advies en aan deze post zijn geen rechten te ontlenen
  donderdag 31 augustus 2023 @ 16:49:39 #23
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_210488318
Gaan er nu elke dag een stuk of 3 topics door je geopend worden over "we hebben meer meer meer immigranten nodig" en "stikstof is helemaal geen probleem". Je plaat is al volledig grijs gedraaid man. Ga nu niet ook nog het hele forum daarmee vervuilen :')
  donderdag 31 augustus 2023 @ 16:55:25 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_210488415
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 14:06 schreef tja77 het volgende:
Succes met die woningnood oplossen.
Ik stel voor om een voortplantingsbeperking in te voeren, max. 1 kind per gezin.
wie moet dan jouw AOW gaan betalen ??

Denk jij echt met pensioen te kunnen als je 70 bent ? of 73 ?

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 31-08-2023 17:01:04 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_210488652
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2023 15:35 schreef Ronald het volgende:

[..]
Het land opheffen is de enige optie nog. Misschien aansluiting bij onze oosterburen. Dan kunnen we het stikstof gemiddelde verdelen over meer oppervlakte.
Land opheffen is iets voor over 100-200 jaar, als de zeespiegel 1-2 meter hoger staat.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')