Wat lul je dan over 3.5 ton als er geen bron is.quote:
Laten we zeggen dat ik heeeeel dicht op de bron zit😉quote:Op vrijdag 12 mei 2023 09:17 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Wat lul je dan over 3.5 ton als er geen bron is.
Hallo Sachaquote:Op vrijdag 12 mei 2023 10:16 schreef superpro het volgende:
[..]
Laten we zeggen dat ik heeeeel dicht op de bron zit😉
Mwah, onderschat ook niet de groep mensen die medelijden heeft met haar tranen en juist daar nu gaat eten om haar een hart onder de riem te steken. Zo van: tja, je hebt misschien geen gelijk, maar we hebben toch met je te doen. Die groep is best groot en zit niet op Twitter.quote:Op vrijdag 12 mei 2023 09:20 schreef de_boswachter het volgende:
Ik weet niet of dit zo verstandig was van Sacha om op deze manier in het nieuws te komen. Als ik de reviews op google zie dan is het echt overwegend positief, dus ze doet op de een of andere manier wel iets goed met haar vegan restaurant. Deze aflevering kan alleen maar tegen haar gaan werken, denk bijvoorbeeld aan een mindere gunfactor van mensen uit het dorp etc. Niet een bijster snuggere beslissing van haar/hun om zich zo te profileren.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ze zegt het geld niet te hebben, dus met alleen lunch gaat ze het waarschijnlijk niet redden.quote:Op vrijdag 12 mei 2023 13:18 schreef JanGroen het volgende:
Mwa, een horecazaak de hele dag openhouden als je alleen lunch serveert is ook niet slim. De openingstijden zijn wat dat betreft dus wel logisch.
Of het slim is om alleen lunch te serveren is een ander verhaal. Maar voor een smakelijke avondhap heb je weer een kok nodig en die kost weer geld en dat moet je weer terugverdienen. En een kok in dienst nemen die alleen zichzelf terugverdiend is ook niks.
Misschien doet ze dit er wel bij en heeft ze nog een andere baan.
En ik was niet echt onder de indruk van wat ze te bieden hadden. Het enige eetbaar dat je zag waren drie muffins die Victor naar binnen werkte. Dat was de lunchroom.quote:Op vrijdag 12 mei 2023 13:18 schreef JanGroen het volgende:
Mwa, een horecazaak de hele dag openhouden als je alleen lunch serveert is ook niet slim. De openingstijden zijn wat dat betreft dus wel logisch.
Of het slim is om alleen lunch te serveren is een ander verhaal. Maar voor een smakelijke avondhap heb je weer een kok nodig en die kost weer geld en dat moet je weer terugverdienen. En een kok in dienst nemen die alleen zichzelf terugverdiend is ook niks.
Misschien doet ze dit er wel bij en heeft ze nog een andere baan.
OPENINGSTIJDENquote:Op vrijdag 12 mei 2023 13:55 schreef koemleit het volgende:
[..]
ze zegt het geld niet te hebben, dus met alleen lunch gaat ze het waarschijnlijk niet redden.
Dat ze nog een baan ernaast heeft lijkt me sterk met deze openingstijden.
woensdag & donderdag 12 – 17 uur
vrijdag t/m zondag 11 – 19 uur.
Verder vond ik het hele gepraat over concept en missie (ook te zien op de site) nogal gebakken lucht.
Je hebt het over een lunchroom, het is een lunchroom. Niks mis mee maar het blijft een lunchroom met je concept en missie. Das yuppen/randstad gewauwel.
Nee natuurlijk nietquote:Op vrijdag 12 mei 2023 17:42 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
OPENINGSTIJDEN
woensdag t/m zondag: 11:00 - 17:00
maandag & dinsdag: gesloten
Ik zat het menu te bekijken, maar dan moet je echt een superveggie zijn. Er staan wel bitterballen tussen, maar zijn dat vleesbitterballen?
Het gaat erom wat je op je bord krijgt.quote:Op vrijdag 12 mei 2023 17:49 schreef -Sigaartje het volgende:
Het grappige is dat het pannenkoekenrestaurant de Koekenpan heette, terwijl er geen koekenpan was te bekennen, maar een carrousel. Die krengen zijn trouwens nieuw echt zo duur: 30.000 euro.
Ik snap het daarom ook niet. ¤ 25.000 betalen voor een (goed lopend) pannenkoekenrestaurant terwijl je daar helemaal niet mee verder gaat. Dan betaal je dus de inventaris + goodwill (klantenbestand) voor niks, want die mensen zie je met een vega lunchroom natuurlijk niet terug en van de inventaris wist ze voor het tekenen van het contract al dat het niks waard was.quote:Op vrijdag 12 mei 2023 17:34 schreef -Sigaartje het volgende:
Ik vond dit een totaal onbegrijpelijke uitzending, om meer dingen.
- Eerst werd er verteld over de verkoop van een restaurant. Ok. En dan de prijs. 50.000 dat 25.000 euro werd. Whaaattttt??? Dat is een grijpstuivertje voor een restaurant. Ik dacht eerst: Limburg loopt zeker zwaar achter in de koloniën, ik zou direct een restaurant kopen voor 50.000. Blijkt het later alleen om het interieur te gaan.
- Het waren alleen stoelen, tafels, bestek, een kassa en een "pannekoekencarroussel". Die carroussel bleek niks waard te zijn nog voor het tekenen van een contract. Je gaat 25.000 euro betalen voor stoelen en tafels van 25 jaar oud???
- Ik had nog nooit van een illegale kassa gehoord. Alsof de belastingdienst je kassa gaat controleren. Je bent zelf verantwoordelijk voor een eerlijke belastingaangifte. Toen ik die kassa zag, dacht ik: wat moet je met dat oude prul??
- Als je een lunchroom begint denk je aan lekkere dingen. Als je naar een restaurant gaat, doe je dat om te zondigen, niet om bloemen te eten. Dan wil je gewoon een vette hamburger met patat met een klodder mayo.
- Er moest 7000 euro worden opgehoest. Dat is nada, niets. Dat mens had dat helemaal niet liggen!! Onbegrijpelijk. Al sowieso raar dat je geen spaarrekeningetje hebt, al was het maar met 7.000 euro, dat hark je in een paar weekjes bij elkaar. En, je begint een bedrijf en je hebt gewoon helemaal niks?? Er hoeft maar iets heel kleins te gebeuren en je valt gewoon om, zoals dit dus.
- Eén van de dingen die je weet dat als je een contract tekent, is dat je hem na moet komen. Ze hebben daarvoor alles bezichtigd, dus de leveringskant was geen oplichterij. Dan weet je gewoon dat je moet dokken. Bij zo'n zaak weet je vantevoren dat je gaat verliezen.
Ik had trouwens nog nooit gehoord van een pannenkoekencarrousel. Daar gaat ons romantische idee van een pannenkoekenhuisje waarin je de kok pannenkoeken in een koekepan ziet bakken. Nu hoeven ze alleen beslag te roeren, wat appeltjes te snijden en dat allemaal te gieten in die carroussel. De rest gaat automatisch.
Het punt wat denk ik meespeelde is dat de twee dames de keuze maakten wie hun opvolgers werden. Niet de verhuurder. Zij verkochten de inventaris. Als de vega-dame 0 had geboden met de mededeling ruim de boel maar op, dan had ze het nooit gekregen.quote:Op vrijdag 12 mei 2023 20:09 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Ik snap het daarom ook niet. ¤ 25.000 betalen voor een (goed lopend) pannenkoekenrestaurant terwijl je daar helemaal niet mee verder gaat. Dan betaal je dus de inventaris + goodwill (klantenbestand) voor niks, want die mensen zie je met een vega lunchroom natuurlijk niet terug en van de inventaris wist ze voor het tekenen van het contract al dat het niks waard was.
Laat die dames de toko lekker sluiten en doe direct zaken met de verhuurder. Scheelt je veel geld.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |