abonnement Unibet Coolblue
pi_208933659
quote:
OS Nieuws

Vandaag, 12:53

Aangepast vandaag, 13:53
Kabinet bevestigt forse stijging verwachte asielaanvragen: waarschijnlijk 70.000

Het kabinet verwacht dat het aantal asielzoekers dat dit jaar naar Nederland komt inderdaad fors hoger uitvalt dan eerder werd gedacht. Waarschijnlijk zullen zich zo'n 70.000 mensen aanmelden. Er wordt gekeken wat er kan worden gedaan aan het hoge aantal verzoeken dat wordt goedgekeurd.

De hoge asielcijfers lekten eerder deze maand al uit naar de NOS en worden nu bevestigd. Staatssecretaris Eric van der Burg heeft de Meerjaren Productie Prognose (MPP) naar de Tweede Kamer gestuurd en daarin staat dat er dit jaar minimaal 49.000 asielzoekers naar Nederland komen, maar dat het aantal waarschijnlijk zal liggen tussen de 67.000 en 77.000 mensen.

Het waarschijnlijkst is dat er dit jaar rond de 70.000 nieuwe asielzoekers komen. Dat zijn er zo'n 17.500 meer dan eind vorig jaar nog werd gedacht. En als er niets wordt gedaan, zal de stijging de komende jaren verder doorzetten, stelt Van der Burg.

Er is niet alleen in Nederland een grote stijging van het aantal asielaanvragen, zegt de staatssecretaris. Die is er ook in de rest van Europa. "Er is veel onrust in landen op en buiten het Europese continent", verklaart hij. Daardoor slaan veel mensen op de vlucht.

Veel meer opvangplekken nodig
De cijfers betekenen dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers met ingang van 2024 77.100 opvangplekken nodig heeft en dat de achterstanden in de beoordelingen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) met tienduizenden dossiers zullen oplopen.

De IND stelt dat het aantal asielaanvragen nu al hoger is dan waar de organisatie op is ingericht. Dat de wachttijd voor asielzoekers verder zal oplopen is dan ook onvermijdelijk, zegt de dienst. Wel gaat de IND 18.000 aanvragen van Syriërs en Jemenieten sneller afhandelen, omdat de kans op asiel in die zaken groot is. En ook weinig kansrijke aanvragen van bijvoorbeeld Algerijnen en Moldaviërs krijgen voorrang en kunnen sneller worden afgehandeld,.

Bij gemeenten leidt de hoge instroom tot de "hoogste taakstelling sinds 2015". Zij zullen huisvesting moeten vinden voor een recordaantal mensen van wie de asielaanvraag wordt goedgekeurd: in de tweede helft van dit jaar zullen 27.300 mensen een verblijfsvergunning hebben gekregen.

"We hebben op dit moment 50.000 plekken, maar heel veel daarvan zijn noodopvangplekken", zegt Van der Burg. De noodopvang is voor een bepaalde tijd en stopt daarna weer. "Met een verwachting van 70.000 mensen het komende jaar snap je dat ik mij de komende tijd niet zal vervelen."

Hij erkent dat er vorig jaar veel is misgegaan. "We zullen stevig de schouders eronder moeten zetten om te voorkomen dat dat weer gebeurt. We zullen dit het hoofd moeten bieden. Anders gaan mensen in onze dorpen en steden op straat liggen en dat willen we niet voor hen en ook niet voor onze samenleving."

Politiek verslaggever Marleen de Rooy:
"We horen vandaag een staatssecretaris die weinig instrumenten in handen heeft om de problemen aan te pakken. Door het gebrek aan arbeidskrachten, opvanglocaties en woningen voor mensen die in Nederland mogen blijven, loopt de asielketen in Nederland vast. Voor concrete oplossingen verwijst Van de Burg vooral naar Europa en gesprekken met andere Europese landen die gaan over het Asiel- en Migratiepact. Maar ook daar zit nog weinig concrete voortgang in. Dat maakt een machteloze indruk."

Van der Burg kondigt in zijn brief aan dat hij in elk geval zo snel mogelijk iets wil doen aan het aandeel asielaanvragen dat wordt goedgekeurd. Dat aandeel stijgt sinds 2020 en ligt inmiddels hoger dan in andere Europese landen.

Dat komt volgens het kabinet onder meer door uitspraken van de rechter, waardoor de IND steeds vaker moet aantonen waarom een bepaalde asielzoeker geen recht heeft op een verblijfsvergunning.

Dit moet veranderen, vindt Van der Burg, omdat Nederland anders te aantrekkelijk wordt als land van bestemming. Hij wil daarom minder naar hele groepen asielzoekers kijken (en waar die vandaan komen) en meer naar individuele aanvragen.

Kabinet wil grip krijgen op migratie
Achter de schermen praat het kabinet al een paar maanden over manieren om meer grip te krijgen op migratie. Het gaat daarbij niet alleen over asielzoekers, maar ook over arbeidsmigranten en studenten. Naar verwachting komt hier in mei iets over naar buiten.

Verder heeft Van der Burg een zogeheten spreidingswet gemaakt, waarmee gemeenten desnoods kunnen worden gedwongen om een bijdrage te leveren aan de asielopvang. Deze wet moet nog worden behandeld door de Tweede en Eerste Kamer.
quote:
Het kabinet trekt tot en met 2026 in totaal 8,7 miljard euro extra uit voor de hogere asielinstroom. Dat blijkt uit de Voorjaarsnota die minister Kaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Eerder vandaag werd bekend dat het aantal asielzoekers dit jaar fors stijgt, waarschijnlijk naar 70.000.
https://nos.nl/artikel/24(...)aarschijnlijk-70-000

https://nos.nl/artikel/24(...)oneel-met-long-covid

De capitulatie is ingezet. Eerst gaat het langzaam, en dan steeds harder.

De 70.000 is exclusief Oekrainers. Tel die erbij op en je gaat richting 200.000 dit jaar. Met het hoogste inwilligingspercentage van Europa.

Plus de arbeidsmigranten.
pi_208933682
Maar geen geld voor het leger, leraren etc. Wat een gaaf land.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 28 april 2023 @ 15:46:32 #3
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_208933729
Btw groente en fruit naar 0 was te duur kennelijk.

:')
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_208933761
quote:
Voor concrete oplossingen verwijst Van de Burg vooral naar Europa en gesprekken met andere Europese landen die gaan over het Asiel- en Migratiepact. Maar ook daar zit nog weinig concrete voortgang in. Dat maakt een machteloze indruk."
Als Nederland kijken we al decennia lang naar Europa en die komen helemaal niet met oplossingen, maar maken het probleem bewust alleen maar groter.

Los dit als land nu zelf eens op. Zelfs Zweden doet dit.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_208933825
Zo attent. Mi casa su casa.
Goed dat er bezuinigd wordt op kinderopvang en dat verder alles wel omhoog gaat qua prijzen. Die mensOn moeten ook eten hebben natuurlijk en een dakje boven hun bolletje. We gaan wel voor de karmapunten dus ik verwacht minstens een mooie warme zomer ervoor terug.
Go hard or go home
pi_208933830
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 15:48 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Als Nederland kijken we al decennia lang naar Europa en die komen helemaal niet met oplossingen, maar maken het probleem bewust alleen maar groter.

Los dit als land nu zelf eens op. Zelfs Zweden doet dit.
De Staatssecretaris wilt nu mensen minder als 'groep' beoordelen, maar meer als individu. Het behandelen als groep zou leiden tot het hoge inwilligingspercentage.

Alleen een paar jaar geleden riepen ze weer dat het als groep behandelen zou leiden tot snellere beslissingen. De Staatssecretaris weet het totaal niet meer.

Een tijd terug werd de optie besproken om artikel 111 van de Vreemdelingenwet 2000 in werking te stellen. Dat zou in buitengewone omstandigheden de mogelijkheid geven om van gewone asielwetgeving af te wijken. Resultaat? Kan niet: EU. Zelfs het staatsnoodrecht wordt beperkt de EU. Dat ze nog durven te spreken over de Nederlandse 'Staat'. Die bestaat de facto niet meer.
  vrijdag 28 april 2023 @ 15:58:16 #7
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_208933864
En tegelijkertijd bezuinigen.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)get-defensie-ontzien

Vooral op die leugenaar blijven stemmen mensen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  vrijdag 28 april 2023 @ 15:58:46 #8
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208933867
Ik kan niet begrijpen waarom Europa zo weinig actie onderneemt om de buitengrenzen beter te beschermen.

Een vrij Europa zonder binnengrenzen kan alleen effectief werken, als de buitengrenzen wel beveiligd zijn.

Anders kan letterlijk elke terrorist uit Libië, met een bootje aankomen, en simpelweg per trein naar West Europa reizen. :')

We hebben gezien wat er rondom 2015 / 2016 gebeurde qua aanslagen in heel de EU. Je zou denken dat dit Europa heeft wakker geschud, en ze voortaan wel beter selecteren wie naar binnen mag en wie niet, zoals het Australische model..

maar nee, de grenzen gaan juist steeds meer open voor ongecontroleerde immigratie. 8)7

Vrijwel iedereen in Nederland vind de instroom te hoog, en toch blijft het maar doorgaan. En dan gek vinden waarom er zo weinig vertrouwen is in de politiek..
pi_208933869
In mei komt er "iets" naar buiten over grip krijgen op migratie...

Dan komen ze wel met iets wat gewicht in de schaal gaat leggen, vanaf mei zijn de problemen voorbij denk ik.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 28 april 2023 @ 15:59:39 #10
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_208933872
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 15:54 schreef Confetti het volgende:

[..]
De Staatssecretaris wilt nu mensen minder als 'groep' beoordelen, maar meer als individu. Het behandelen als groep zou leiden tot het hoge inwilligingspercentage.

Alleen een paar jaar geleden riepen ze weer dat het als groep behandelen zou leiden tot snellere beslissingen. De Staatssecretaris weet het totaal niet meer.

Een tijd terug werd de optie besproken om artikel 111 van de Vreemdelingenwet 2000 in werking te stellen. Dat zou in buitengewone omstandigheden de mogelijkheid geven om van gewone asielwetgeving af te wijken. Resultaat? Kan niet: EU. Zelfs het staatsnoodrecht wordt beperkt de EU. Dat ze nog durven te spreken over de Nederlandse 'Staat'. Die bestaat de facto niet meer.
Zo ver wil ik niet gaan maar het is een goed voorbeeld waarom we absoluut geen greintje soevereiniteit (extra) moeten afstaan aan de EU.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_208933896
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 april 2023 15:46 schreef Straatcommando. het volgende:
Btw groente en fruit naar 0 was te duur kennelijk.

:')
Oudere werklozen aan werk helpen is ook geen geld meer voor:

quote:
Oudere werklozen de klos door bezuinigingen kabinet: twee belangrijke subsidies geschrapt
Oudere werkzoekenden zijn behoorlijk de klos door de bezuinigingen van het kabinet. Zo worden twee belangrijke subsidies geschrapt die bedoeld waren om het werkzoekenden makkelijker te maken om aan de bak te komen.
https://www.ad.nl/politie(...)-geschrapt~a2bfdb32/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 28 april 2023 @ 16:04:46 #12
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_208933920
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 16:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Oudere werklozen aan werk helpen is ook geen geld meer voor:
[..]

Je kunt beter geld uit geven aan een groep waarvan na 5 jaar 2/3e nog steeds in de bijstand zit idd.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_208933934
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 15:41 schreef Confetti het volgende:

[..]
[..]
https://nos.nl/artikel/24(...)aarschijnlijk-70-000

https://nos.nl/artikel/24(...)oneel-met-long-covid

De capitulatie is ingezet. Eerst gaat het langzaam, en dan steeds harder.

De 70.000 is exclusief Oekrainers. Tel die erbij op en je gaat richting 200.000 dit jaar. Met het hoogste inwilligingspercentage van Europa.

Plus de arbeidsmigranten.
_O-
Ze willen graag de bevolking opfokken geloof ik.
Plaats hier uw advertentie
  vrijdag 28 april 2023 @ 16:06:21 #14
366724 inslagenreuring
"The bulletdodger"
pi_208933942
Ligt het aan mij of heeft dit kabinet totaal niet door wat er aan de hand is?

Wekelijks weer een bericht dat er weer ettelijke miljarden naar een 'onvoorzien probleem' gaan. Telkens immigratie, klimaat, stikstof, Groningen.

Ooh ooh wat onverwachts allemaal. En wij maar betalen voor die fantasieën van die hansworsten.
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
  vrijdag 28 april 2023 @ 16:08:13 #15
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_208933962
Gebruik dat geld dan nuttig. Door de grenzen dicht te gooien bijvoorbeeld
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
  vrijdag 28 april 2023 @ 16:12:10 #16
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_208934023
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 16:06 schreef inslagenreuring het volgende:
Ligt het aan mij of heeft dit kabinet totaal niet door wat er aan de hand is?

Wekelijks weer een bericht dat er weer ettelijke miljarden naar een 'onvoorzien probleem' gaan. Telkens immigratie, klimaat, stikstof, Groningen.

Ooh ooh wat onverwachts allemaal. En wij maar betalen voor die fantasieën van die hansworsten.
Allemaal clowns daar in Den Haag.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 28 april 2023 @ 16:12:23 #17
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_208934029
Zelfs de grootste idealist ziet toch ook wel in dat dit een langzaam verlopende treinramp is?

Ik snap er echt niks meer van.
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 16:06 schreef inslagenreuring het volgende:
Ligt het aan mij of heeft dit kabinet totaal niet door wat er aan de hand is?

Wekelijks weer een bericht dat er weer ettelijke miljarden naar een 'onvoorzien probleem' gaan. Telkens immigratie, klimaat, stikstof, Groningen.

Ooh ooh wat onverwachts allemaal. En wij maar betalen voor die fantasieën van die hansworsten.
De kloof tussen burger en politiek is al jaren enorm, maar het is alsof dit kabinet heeft gezegd "hold my beer"

Visieloos miljarden rondsmijten. Dat is het.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 28 april 2023 @ 16:23:23 #18
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208934145
Meer! Meer! Meer! Bij D66 zullen ze inmiddels waarschijnlijk ook wel plannen hebben om allerlei Sudanezen hierheen te halen nu het daar oorlog is. Zo'n aanwinst voor de arbeidsmarkt! En VVD maar zonder ruggengraat instemmen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  vrijdag 28 april 2023 @ 16:25:04 #19
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_208934164
Maar deze mensen gaan het allemaal dubbel en dwars terug verdienen.

Toch?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  vrijdag 28 april 2023 @ 16:26:00 #20
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_208934167
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 16:12 schreef Straatcommando. het volgende:
Zelfs de grootste idealist ziet toch ook wel in dat dit een langzaam verlopende treinramp is?

Ik snap er echt niks meer van.
[..]
De kloof tussen burger en politiek is al jaren enorm, maar het is alsof dit kabinet heeft gezegd "hold my beer"

Visieloos miljarden rondsmijten. Dat is het.
Ik zou graag eens een serieus antwoord willen van een meer-meer-meer type over hoe zij denken dat we dit kunnen schaffen.

Maar opeens zijn die nergens te bekennen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Moderator vrijdag 28 april 2023 @ 16:29:39 #21
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_208934225
quote:
17s.gif Op vrijdag 28 april 2023 15:54 schreef Noek het volgende:
Zo attent. Mi casa su casa.
Goed dat er bezuinigd wordt op kinderopvang en dat verder alles wel omhoog gaat qua prijzen. Die mensOn moeten ook eten hebben natuurlijk en een dakje boven hun bolletje. We gaan wel voor de karmapunten dus ik verwacht minstens een mooie warme zomer ervoor terug.
Ho ho Moblo. Dat komt door de 22 miljard van Groningen. Niet appeltjes met peertjes vergelijken :') !
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_208934375
Walgelijk beleid. Dit kabinet kan niet snel genoeg oprotten.
  vrijdag 28 april 2023 @ 16:48:30 #23
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_208934403
Ja, weg met de Nederlander _O_
Frans Timmermans heeft een hard piemeltje gekregen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_208934449
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2023 16:26 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Ik zou graag eens een serieus antwoord willen van een meer-meer-meer type over hoe zij denken dat we dit kunnen schaffen.

Maar opeens zijn die nergens te bekennen.
Het is heel simpel, gewoon meer moestuinen en fruitboomgaarden aanleggen en voor de vleesliefhebbers meer en grotere stallen.
De liefhebbers mogen dan hun gang gaan met het onderhouden en verdelen van die producten.
pi_208934467
Komt omdat de brave Nederlandse huisvadertjes massaal op Rutte stemden ipv op Geert Wilders.
ipv "minder minder minder" is het nu "meer meer meer!2" geworden.
pindazakje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')