abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 20 april 2023 @ 17:32:26 #1
2681 Dave
Aardig op drave
pi_208839186


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter Nicolaï (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een première in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creëren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land Oekraïne gehouden kan worden, is er in samenspraak met Oekraïne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geïnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“
:o)
pi_208839198
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:29 schreef Guanabana het volgende:
Kan me goed voorstellen dat Ilse daar niet op zit te wachten. Wat valt er nog te winnen voor haar, ze is zelf een keer tweede geworden, en heeft Duncan naar de winst gebracht.
Ook niet echt iets te verliezen toch? Het is vergelijkbaar met jurylid zijn op een NSF of bij een talentenjacht. Je doet het vooral als je het leuk vindt.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839210
De Gerda's en de Janny's gaan alweer helemaal los op sociale media :')
pi_208839211
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:34 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ook niet echt iets te verliezen toch? Het is vergelijkbaar met jurylid zijn op een NSF of bij een talentenjacht. Je doet het vooral als je het leuk vindt.
Ali B en Marco zijn vrij O-)
pi_208839222
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:35 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Ali B en Marco zijn vrij O~)
Marco zeker, maar Ali B nog niet helemaal
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208839229
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:35 schreef NailQueen het volgende:
De Gerda's en de Janny's gaan alweer helemaal los op sociale media :')
:') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') x miljoen
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208839259
Ik kon het niet laten, maar dit is wat Nova de FOK! AI zegt:

quote:
Hé ESF1Gamer! Ik moet bekennen dat ik nog niet echt de tijd heb genomen om onze inzending voor het songfestival te beluisteren, maar daar ga ik zeker verandering in brengen. Wat vind jij ervan?

En over Jan Smit... tja, wat kan ik erover zeggen.. hoewel hij veel kennis en expertise heeft op het gebied van muziek is een beetje afstand ook wel eens goed denk ik zo. Misschien kunnen nieuwe mensen met frisse ideeën tot iets verrassends komen!
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_208839268
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:35 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Ali B en Marco zijn vrij O-)
Ja, het zou er nog bij moeten komen dat er selectieleden vastzitten. :P
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839277
Ik zie het wel gebeuren dat Edsilia Rombely het nieuwe lid wordt :@
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 17:55:44 #10
163650 Greys
pi_208839357
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:34 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Ook niet echt iets te verliezen toch? Het is vergelijkbaar met jurylid zijn op een NSF of bij een talentenjacht. Je doet het vooral als je het leuk vindt.
Als het een keer mis gaat met de gekozen artiest qua zenuwen of het lied niet goed valt word je er toch op aangekeken als commissielid. Kijk naar dit jaar. Dus daar moet je wel tegen kunnen. 😅 Ilse heeft nu alleen successen meegemaakt qua ESF, maar als Duncan daar was bezweken aan de zenuwen had het gros van de Gerda's vast ook gegild dat Ilse niet goed zou hebben begeleid. ("Gelukkig" kwamen de mentale issues bij Duncan pas ná het ESF, maar dat had net zo goed anders kunnen lopen.)

(Ik zou haar graag bij de commissie willen hoor, met nog een paar anderen met een wat andere smaak qua genre, begrijp me niet verkeerd. Maar kan me best voorstellen dat niet iedereen erom staat te springen om die job, want je gaat door het slijk als het een keer fout gaat.)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator donderdag 20 april 2023 @ 17:57:38 #11
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208839375
Hele gedoe als dit terwijl ik allemaal afspraken heb op werk _O-

Maar eigenlijk vind ik wel fijn dat er iets gaat veranderen in de commissie. :@ We hebben het de laatste jaren eigenlijk best prima gedaan met de commissie, maar toch zijn we te vaak voor dezelfde sound gegaan. Op een gegeven moment moet je ook iets nieuws komen, want ook de meer casual kijker weet nu dat wij altijd sad singer song writer nummers sturen.

Op reddit gaat Burning Daylight als Dutch Sad Song IV als meme.

Maar nummer is niet slecht ofzo, hij doet het best goed qua streams, wel een beetje saaiig. Jammer dat er nu live niks van overblijft.

Als je als serieuze rockband/hiphopper/elektronische artiest overweegt mee te doen, zou je bijna niks opsturen omdat ze toch voor dezelfde sound gaan elke keer. Dus misschien was een opschudding wel nodig. Al kan ik mij nu voorstellen dat die rockband/hiphopper/elektronische artiest helemaal niet meer wil als je ziet hoe sommige mensen reageren op Mia en Dion. Ik hoop voor hun dat wel gewoon kunnen focussen op hun optreden over 3 weken.

Al zou dit een inner handje clap zijn geweest tussen Duncan en de commissie. Foei en niet meer doen en nu gewoon alle steun op Mia en Dion, hun zijn nou eenmaal gekozen.
AUB niet vol in paniek over op een NSF die waarschijnlijk ook nog eens gekaapt gaat worden door allerlei figuren als Dries Roelvink.
pi_208839407
Even benieuwd, @Cee @Greys , als de journalisten van FOK, zouden jullie het willen, in zo'n selectiecommissie of jury voor nationale finale?
pi_208839420
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 17:55 schreef Greys het volgende:

[..]
Als het een keer mis gaat met de gekozen artiest qua zenuwen of het lied niet goed valt word je er toch op aangekeken als commissielid. Kijk naar dit jaar. Dus daar moet je wel tegen kunnen. 😅 Ilse heeft nu alleen successen meegemaakt qua ESF, maar als Duncan daar was bezweken aan de zenuwen had het gros van de Gerda's vast ook gegild dat Ilse niet goed zou hebben begeleid. ("Gelukkig" kwamen de mentale issues bij Duncan pas ná het ESF, maar dat had net zo goed anders kunnen lopen.)

(Ik zou haar graag bij de commissie willen hoor, met nog een paar anderen met een wat andere smaak qua genre, begrijp me niet verkeerd. Maar kan me best voorstellen dat niet iedereen erom staat te springen om die job, want je gaat door het slijk als het een keer fout gaat.)
Het is nu een beetje anders, maar als Mia en Dion niet presteren, zou dat normaliter toch weinig invloed hebben op de carrière van Jan Smit? Ik denk niet dat hij een plaat minder verkoopt.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839459
Ik zou Nikkie opzich wel wel willen toevoegen aan de commissie. Een jong iemand die geloof ik wel wat kan scoren op het songfestival. En als jury bij de Belgische NF deed ze het geloof ik best goed.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 18:09:10 #15
163650 Greys
pi_208839477
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:02 schreef Fred_B het volgende:

[..]
Het is nu een beetje anders, maar als Mia en Dion niet presteren, zou dat normaliter toch weinig invloed hebben op de carrière van Jan Smit? Ik denk niet dat hij een plaat minder verkoopt.
Nee niet qua plaatverkoop hoor, maar gewoon qua commentaar. Dat is soms niet mals. Dus daar moet je tegen kunnen bedoel ik. Je doet het als commissielid eigenlijk alleen goed als je top 10 eindigt zeg maar, ongeacht wat er te kiezen valt qua inzendingen. Je moet af en toe kunnen toveren. (Volgens de ongenuanceerde massa die toch al weinig met het ESF heeft vooral.)

Stel dat Ilse etc er bij komen en er wordt weer voor een beetje sad singer songwriter lied gekozen omdat dat volgens de nieuwen ook gewoon het beste lied is zou ik volgend jaar niet heel graag in hun schoenen staan zeg maar. 😅
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208839487
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:07 schreef Koekeloeren het volgende:
Ik zou Nikkie opzich wel wel willen toevoegen aan de commissie. Een jong iemand die geloof ik wel wat kan scoren op het songfestival. En als jury bij de Belgische NF deed ze het geloof ik best goed.
Bij de Belgische voorronde gaf ze Gustaph 12 punten niet vanwege het liedje, maar omdat het ESF bedoeld is om “queers te celebraten”. Dat soort types moet je er dus vooral niet bij hebben.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  donderdag 20 april 2023 @ 18:11:39 #17
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208839499
Ik zou in ieder geval volgend jaar gebruiken om gewoon een A-artiest te sturen, geef je jezelf als AVROTROS een extra jaar om een nieuwe opzet te bedenken qua commissie of een andere vorm.
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 april 2023 @ 18:15:28 #18
163650 Greys
pi_208839538
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:11 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Ik zou in ieder geval volgend jaar gebruiken om gewoon een A-artiest te sturen, geef je jezelf als AVROTROS een extra jaar om een nieuwe opzet te bedenken qua commissie of een andere vorm.
Dan moet je die wel 'gewoon' ergens vandaan kunnen toveren met een goed lied. Niet alle A-artiesten staan in de rij om mee te doen, was het maar zo'n feest.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_208839541
quote:
14s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:09 schreef Greys het volgende:

[..]
Nee niet qua plaatverkoop hoor, maar gewoon qua commentaar. Dat is soms niet mals. Dus daar moet je tegen kunnen bedoel ik. Je doet het als commissielid eigenlijk alleen goed als je top 10 eindigt zeg maar, ongeacht wat er te kiezen valt qua inzendingen. Je moet af en toe kunnen toveren. (Volgens de ongenuanceerde massa die toch al weinig met het ESF heeft vooral.)

Stel dat Ilse etc er bij komen en er wordt weer voor een beetje sad singer songwriter lied gekozen omdat dat volgens de nieuwen ook gewoon het beste lied is zou ik volgend jaar niet heel graag in hun schoenen staan zeg maar. 😅
Op zich denk ik dat Ilse daar wel redelijk immuun voor zou zijn. Maar inderdaad, je moet daar net zin in hebben.

Het moet in elk geval wel een sterke persoonlijkheid zijn van het kaliber van Ilse. Je kan ook zo’n Jeangu daar neerzetten, maar daar walsen Cornald en die directeur van de Avrotros overheen, dus daar heb je niets aan.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839542
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:07 schreef Koekeloeren het volgende:
Ik zou Nikkie opzich wel wel willen toevoegen aan de commissie. Een jong iemand die geloof ik wel wat kan scoren op het songfestival. En als jury bij de Belgische NF deed ze het geloof ik best goed.
Nikkie stemde op Gustaph om queer te 'celebraten' (ook wel 'vieren' genoemd)
pi_208839543
quote:
0s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:11 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Ik zou in ieder geval volgend jaar gebruiken om gewoon een A-artiest te sturen, geef je jezelf als AVROTROS een extra jaar om een nieuwe opzet te bedenken qua commissie of een andere vorm.
Waylon wilde toch eens in de 4 jaar gaan (zei hij in 2018)? Dan wordt het wel weer eens tijd! :P
leven zoals het leven is
  donderdag 20 april 2023 @ 18:16:18 #22
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208839547
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:15 schreef Greys het volgende:

[..]
Dan moet je die wel 'gewoon' ergens vandaan kunnen toveren met een goed lied. Niet alle A-artiesten staan in de rij om mee te doen, was het maar zo'n feest.
Dries doet dat meteen.
pi_208839552
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:15 schreef Greys het volgende:

[..]
Dan moet je die wel 'gewoon' ergens vandaan kunnen toveren met een goed lied. Niet alle A-artiesten staan in de rij om mee te doen, was het maar zo'n feest.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208839575
quote:
1s.gif Op donderdag 20 april 2023 18:15 schreef Jason22 het volgende:

[..]
Waylon wilde toch eens in de 4 jaar gaan (zei hij in 2018)? Dan wordt het wel weer eens tijd! :P
Haha. Qua muziek en als act zou ik het wel prima vinden (ik mag in godsnaam hopen dat hij nu krumpers en gekkigheid achterwege laat), maar ik heb niet zoveel zin in hem als persoon, weer :@

Maar denk ook eerlijk gezegd niet dat hij het echt nog eens zou doen.
Koel en donker bewaren
pi_208839578
Lost of the Lost geeft ze ook een steuntje in de rug :)

twitter
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')