abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208625797
Het is u waarschijnlijk niet ontvallen dat er nogal wat te doen is om klimaatverandering.

Dat neemt niet weg dat veel andere zaken gewoon door gaan zoal ze ongeveer altijd deden.

Maar sommige mensen zien in elke gebeurtenis een teken van klimaat verandering. Als je erop gaat letten neemt het belachelijke vormen aan.

TS trapt af.
twitter


https://www.nu.nl/klimaat(...)en-is-opgewarmd.html
Onjuist artikel want 1911 was zonniger en 1976 veel natter.
Vakman pur sang
pi_208626337
Water gaat omhoog en weer naar beneden, soms hier soms daar. Hoe warmer des temeer verdamping wat elders weer naar beneden komt. Zo gaat het al miljoenen jaren.
pi_208760635
Geen sneeuw in de bergen. Wordt droge zomer
https://www.nu.nl/298886/(...)reigt-in-europa.html
quote:
. Europese landen kampen nu al met enorme droogte door weinig neerslag of weinig sneeuw. En omdat er nu zo weinig valt, zijn er al zorgen om aankomende zomer.
Veel sneeuw in de Alpen:
quote:
. Het wintersportseizoen is zo goed als afgelopen in de Alpen, maar het weer houdt zich daar niet aan. De komende dagen valt vooral in Oostenrijk bijzonder veel sneeuw voor midden april.
https://amp.weerplaza.nl/(...)mp-in-de-alpen/8202/

quote:
. Morgen is in Oostenrijk en de oostelijke Italiaanse Alpen bewolkt. De sneeuwval houdt hier de hele dag aan en de sneeuwgrens begint te zakken van 1300 naar uiteindelijk 800 meter. In een groot gebied gaat in 36 uur tijd 80 tot maar liefst 120 centimeter sneeuw vallen. Dit zijn bijzonder grote hoeveelheden voor nŠ het winter(sport)seizoen. In sommige gebieden houdt, aangevuld door een tweede storing vanuit het westen, de sneeuwval tot zeker vrijdagochtend of zelfs vrijdagmiddag aan. Met name in de Hohe Tauern en Karawanken valt de meeste sneeuw.

In de loop van vrijdagmiddag wordt het droger en ook zaterdagochtend is het in dit deel van de Alpen tijdelijk rustiger. Maar vanuit het westen volgt een nieuwe storing en in de Franse en Zwitserse Alpen begint het opnieuw te sneeuwen. Ook nu weer trekken de storingen hier vrij vlot door om zaterdagmiddag te vertragen boven Oostenrijk.

In het hele Alpengebied valt tot en met zondag 100 tot 150 centimeter sneeuw, in een beperkt gebied in Oostenrijk kan zelfs meer dan 150 centimeter sneeuw vallen.
https://www.sneeuwhoogte.nl/kaarten

[ Bericht 23% gewijzigd door Lospedrosa op 13-04-2023 17:54:50 ]
Vakman pur sang
pi_208773205
Gardameer “onheilspellend” lage waterstand door aanhoudende droogte.
*spannend muziekje erbij

https://www.nu.nl/299639/(...)droog-gardameer.html

Maar staat nog boven de minimale stand sinds 1950 gemeten

https://www.laghi.net/homepage.aspx?tab=3&subtab=2&idlago=5

[ Bericht 33% gewijzigd door Lospedrosa op 14-04-2023 20:20:43 ]
Vakman pur sang
pi_208780002
quote:
Naast koud was de eerste helft van de lente ook erg nat. Van 1 maart tot en met 15 april is in totaal 144 millimeter neerslag gevallen, tegen 68 normaal. Het natst was het in het Limburgse Schinveld, met 146 millimeter neerslag. Met 98 millimeter regen was vooral maart kletsnat. Ook sneeuwde het regelmatig.
https://www.nu.nl/binnenl(...)oud-en-kletsnat.html
KNMI neemt bijna activistische vormen aan
29 maart 2023:
quote:
Droogteseizoen begint, neerslagtekort neemt toe door klimaatverandering
quote:
.Door klimaatverandering neemt het neerslagtekort toe. Vorig jaar, maar ook enkele jaren daarvoor, waren de lente en zomer uitzonderlijk droog.
https://www.knmi.nl/over-(...)b2-85ef-30e4351944b4

Rijkswaterstaat
quote:
. Goede uitgangssituatie droogteseizoen 2023
De uitgangssituatie voor het droogteseizoen in Nederland is goed. Dit is gunstig voor de scheepvaart-, landbouw-, natuur- en drinkwatersector.

Terugkijkend naar het afgelopen half jaar hebben vooral de gemiddelde natte herfst en de natte maanden januari en maart bijgedragen aan herstel van de droogte van 2022. Grondwaterstanden zijn grotendeels hersteld en de peilen zijn op de meeste plekken rond of boven gemiddeld. Waterbeheerders hebben in de winter waterpeilen op veel plekken hoog gehouden om zo veel mogelijk water vast te houden.

Het oppervlaktewater van kanalen, sloten en meren is op peil. De waterkwaliteit is op orde. Er is voldoende water beschikbaar om zoutindringing tegen te gaan. De watervoorraad in Nederland is goed. De watervoorraad in de stroomgebieden van de Rijn en Maas is redelijk. De stuwmeren in de Alpen zijn goed gevuld


[ Bericht 20% gewijzigd door Lospedrosa op 15-04-2023 13:37:24 ]
Vakman pur sang
pi_208780148
Droogte monitor kaartje neerslag tekort
(Blauw is overigens neerslag overschot)
Vakman pur sang
pi_208866072
quote:
Overigens staan de lage temperaturen van dit moment helemaal los van de klimaatverandering, verduidelijkt de weerman. "Het weer zal altijd uitschieters naar boven of naar onder houden", stelt hij. "Maar als je kijkt over de afgelopen decennia, blijven de temperaturen netto stijgen. Ik verwacht dat we in de zomer weer een langere periode temperaturen van 30 graden bereiken."
https://www.nu.nl/binnenl(...)erdaad-erg-lang.html

Een warm voorjaar zou direct gevolge zijn van klimaatverandering
Een koud voorjaar is heel normaal. Er zijn altijd uitschieters naar boven of beneden.
Vakman pur sang
pi_208872544
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 april 2023 20:48 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
https://www.nu.nl/binnenl(...)erdaad-erg-lang.html

Een warm voorjaar zou direct gevolge zijn van klimaatverandering
Een koud voorjaar is heel normaal. Er zijn altijd uitschieters naar boven of beneden.
Volgens mij wordt er beweerd dat er altijd uitschieters zijn maar dat de gemiddelde waarden over de loop van decennia omhoog gaan. Lijkt me volkomen duidelijk dat dus gemiddeld gezien de temperatuur omhoog gaat maar een eigenschap van gemiddeld is dat het op detail niveau dus anders kan zijn.
pi_208903294
Van 1 jan tot nu.
Natste jaar sinds alle metingen, op 1988 en 1937 na.
https://weerstatistieken.nl/de-bilt/2023Noemenswaardig lijkt me ?

[ Bericht 3% gewijzigd door Lospedrosa op 25-04-2023 22:58:52 ]
Vakman pur sang
pi_208903523
Ah nog een.
https://www.nu.nl/klimaat(...)in-italie.html#nujij

De tekst klopt niet, waterpeil is juist net 5cm gestegen naar 50,5cm onder gem.
En boven het langdurige minimum.

https://www.gardawebcam.net/nl/water-niveau-gardameer.html

Paniekberichten van mensen die geen data kunnen analyseren.
Vakman pur sang
pi_208911946
Waterpeil Gardameer vandaag 2,3cm hoger. Dan gisteren.
Al 52,30 cm *O*

Nu.nl bericht spreekt van 45,8cm (ja op hetzelfde punt)
Vakman pur sang
pi_209073944
Natste lente in NL ooit gemeten.
https://www.weer.nl/nieuw(...)oe-natste-lente-ooit
Vakman pur sang
pi_209154788
Hij is van een flink aantal jaar geleden (2011) maar ik vind 'm wel zo bizar dat ik 'm jullie niet wil onthouden

quote:
NASA: Beperk CO2-uitstoot om oorlog met buitenaardse wezens te voorkomen

Nog een reden om klimaatverandering tegen te gaan: er bestaat een kans dat buitenaardse wezens de mensheid deels of in zijn geheel zullen uitroeien, omdat zij het belang zien van een grote biodiversiteit. Dat schrijven onderzoekers van NASA in een scenarioanalyse over wat er gebeurt wanneer buitenaardse wezens contact met ons zoeken.
Emma van der Wateren 19-08-11, 10:05 Laatste update: 17-02-16, 04:00

Aliens, zo schrijven de onderzoekers, hebben mogelijk gezien dat wij mensen met onze hoge CO2-uitstoot en vervuiling zeer schadelijk zijn voor onze wereld. Als buitenaardse intelligentie universalistisch is, en dus zichzelf als doel heeft gesteld al het leven in het universum te beschermen, lijkt het misschien onwaarschijnlijk dat ze ons met opzet zullen schaden. Maar als ze tot de conclusie komen dat de mensheid de wereld en andere beschavingen in het heelal meer schade aandoet dan wij aan biodiversiteit opleveren, kunnen ze besluiten dat het toch beter is ons te elimineren.

Buitenaardse wezens zien mogelijk pas net dat de atmosfeer op aarde aan het veranderen is. Dat kan hun aandacht op aarde vestigen en een reden zijn om eens te gaan kijken wat er hier aan de hand is. Als wat ze zien hen niet bevalt, gaan ze over tot agressie. Aliens kunnen ook besluiten dat we te snel groeien en ons ontwikkelen. Dat nu stoppen, voorkomt dat we in de toekomst moeilijker tegen te houden zijn.

Dit zeer speculatieve scenario is ťťn van verschillende scenario's over wat er kan gebeuren als er contact plaatsvindt tussen aliens en mensen. De onderzoekers stellen zichzelf de vraag, is contact voordelig of schadelijk voor mensen?

Ze overwegen hierin ook de mogelijkheid dat buitenaards leven ons kan helpen onze problemen, zoals honger, armoede en ziekte, op te lossen. Maar mocht het toch tot een conflict komen, dan zou een overwinning op de aliens ons een breed scala aan nieuwe technologie kunnen opleveren. Misschien dat wij tijdens onze oorlog met een bepaald soort alien, worden gered door een andere groep.

De onderzoekers doen een aantal aanbevelingen om agressie van buitenaards leven te voorkomen. Zo moeten we niet de indruk wekken dat onze beschaving heel snel groeit. 'Deze scenario's geven ons een reden om onze groei te beperken en onze impact op wereldwijde ecosystemen te verminderen. Het is vooral belangrijk om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, omdat de samenstelling van onze atmosfeer vanuit andere planeten kan worden gezien.'
https://www.ad.nl/wetensc(...)-voorkomen~ad5e3e6e/
I'm sliding like a lizard on my belly and back
pi_209187067
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 april 2023 23:11 schreef Lospedrosa het volgende:
Ah nog een.
https://www.nu.nl/klimaat(...)in-italie.html#nujij

De tekst klopt niet, waterpeil is juist net 5cm gestegen naar 50,5cm onder gem.
En boven het langdurige minimum.

https://www.gardawebcam.net/nl/water-niveau-gardameer.html

Paniekberichten van mensen die geen data kunnen analyseren.

Man wat droog in noord ItaliŽ.
Man wat nat in noord ItaliŽ

https://www.nu.nl/buitenl(...)in-noord-italie.html

Allemaal klimaatverandering!

Hoe mensen in reacties op nu.nl reageren :')
quote:
. Dit houdt niet op. Niet vanzelf.

Vreselijk dat mensen nog steeds blijven roepen dat er niks aan de hand is met onze aarde.
Gardameer is in ieder geval weer lekker op peil.
Of was dat nou niet de bedoeling? :?
Vakman pur sang
pi_209223805
NU weer over de droogte in Noord ItaliŽ, de regen zou niks helpen tegen de droogte.
https://www.nu.nl/300480/(...)ien-heeft.html#nujij

In de comments wel mensen die er wonen die melden dat het helemaal niet zo droog was (in bepaalde gebieden rond de meren)

Hier iemand die het m.i. wel snapt.
quote:
. U kunt gewoon meteorologische sites raadplegen.
U kunt op Laghi.net de waterstand van de grote Italiaanse meren raadplegen.
Al wekenlang boven het langjarige gemiddelde. Alleen het Gardameer zit daar iets onder maar is in de afgelopen vier weken gestegen van 45 cm naar 75 cm (boven het 0-punt)
U kunt aan de waterstanden via grafieken de laatste maanden inzien. De waterstand wordt op de mm nauwkeurig van uur tot uur gemonitord. Veel nauwkeuriger dan sensatieverhalen uit onnauwkeurige satellietwaarnemingen.
Bij ons in Oostenrijk (8 km van de Italiaanse grens) ligt nog extreem veel sneeuw. De boeren moeten de Viehauftrieb zelfs uitstellen. U kunt dit via diverse real time webcams controleren.
Misschien hoort u wel tot de beste stuurlui. Iemand die niet de moeite neemt om officiŽle instanties met hun data te raadplegen.


[ Bericht 52% gewijzigd door Lospedrosa op 20-05-2023 22:55:18 ]
Vakman pur sang
pi_209316604
https://www.nu.nl/klimaat(...)alsmaar-sneller.html


Op dit moment woont zo'n kwart van de wereldbevolking in de buurt van een krimpend meer. In Nederland hoeven we ons over drinkwater nog geen zorgen te maken. "Het IJsselmeer hebben we tot nu toe altijd op peil kunnen houden", zegt Bierkens. "Maar je weet niet wat er gebeurt als we de komende tijd alleen nog maar extreem hete en droge zomers achter elkaar krijgen."

Dit krijg je dus als je activisten betaalt om onderzoek te doen. Man wat gringe en er klopt geen hout van.

Tevens zou door het klimaatverhaal: toename CO2, daardoor temp op aarde, de neerslag gigantisch moeten toenemen en overstromingen zullen optreden.

quote:
. Door verbranding van fossiele brandstoffen is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer toegenomen en is de temperatuur op aarde in een eeuw tijd gemiddeld met 1 graad Celsius gestegen. In Nederland ongeveer 1,8 graad Celsius, want op land gaat de opwarming sneller.
Door de opwarming van de aarde verdampt er meer water en neemt de hoeveelheid neerslag toe. In 170 jaar tijd een toename van ongeveer 25 procent.
https://www.nieuweoogst.n(...)r-klimaatverandering

[ Bericht 19% gewijzigd door Lospedrosa op 28-05-2023 16:28:09 ]
Vakman pur sang
pi_209330803
Ook een mooie: :P

twitter
Vakman pur sang
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')