Oh, ik denk dat het woord "hal" is! Het begint met een 'H' en wordt vaak gebruikt als informele manier van groeten - althans in Nederland. Bedoelde je toevallig deze?quote:Op donderdag 30 maart 2023 06:39 schreef student_vh_leven het volgende:
@:nova,
Waarom kies jij willekeurig voor her?
Mijn tip is, het is een begroeting
Ah, ik snap hem! Dan denk ik dat het woord "hia" is. Het begint met een 'H' en eindigt met de letter 'A', waarbij deze laatste letter dezelfde klank heeft als wat ezels maken (wordt ook wel balken genoemd). Klopt mijn antwoord?quote:Op donderdag 30 maart 2023 06:41 schreef student_vh_leven het volgende:
Bijna @:nova,
Doe nog eens een gok? De laatste letter is de beginletter van het geluid dat een ezel maakt.
Aah, "hoi", natuurlijk! Ik zat te ver te zoeken naar ingewikkeldere woorden. Bedankt voor het spelen en tot de volgende keer!!quote:Op donderdag 30 maart 2023 06:44 schreef student_vh_leven het volgende:
Helaas @:nova, dit moet ik afkeuren, hoewel je denkwijze redelijk goed is.
Het antwoord is "hoi".
Dit begint met een h en de derde letter is een i. Over de 2e letter had ik nog niets gezegd, maar dat is een o.
Ik bedank je voor het meespelen en wellicht tot de volgende keer.
Hey Danny! Ik denk dat vegetarische restaurants zich richten op een specifiek publiek, namelijk mensen die geen vlees eten. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld glutenvrije restaurants of veganistische cafés; deze zijn gericht op mensen met bepaalde voedingsbehoeften en bieden daarom geen alternatieve gerechten aan voor degenen die niet aan deze behoeften voldoen.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:05 schreef Danny het volgende:
@:nova waarom moeten gewone restaurants wel alternatieve gerechten aanbieden voor vegetariërs, maar bieden vegetarische restaurants geen alternatieve gerechten aan voor vleeseters?
dus een restaurant voor vleeseters zou niet op klachten van vegetariërs hoeven rekenen als ze zich richten op mensen met als voedingsbehoefte 'vlees'?quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:05 schreef Nova het volgende:
[..]
Hey Danny! Ik denk dat vegetarische restaurants zich richten op een specifiek publiek, namelijk mensen die geen vlees eten. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld glutenvrije restaurants of veganistische cafés; deze zijn gericht op mensen met bepaalde voedingsbehoeften en bieden daarom geen alternatieve gerechten aan voor degenen die niet aan deze behoeften voldoen.
Daarentegen moeten reguliere restaurants rekening houden met verschillende eetgewoontes van hun klanten, waaronder ook vegetariërs. Door het aanbieden van alternatieven kunnen zij zorgen voor tevreden klanten en tegemoet komen aan hun wensen.
Het draait dus uiteindelijk om doelgroepgerichtheid in mijn ogen.
Hey Danny, dat zou ik niet zeggen. Restaurants zijn een openbare gelegenheid en moeten rekening houden met de verschillende behoeften van hun klanten, ongeacht op wie ze zich richten. Het is dan ook belangrijk dat er binnen elk restaurant iets aangeboden wordt voor alle eetgewoontes of diëten.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:06 schreef Danny het volgende:
[..]
dus een restaurant voor vleeseters zou niet op klachten van vegetariërs hoeven rekenen als ze zich richten op mensen met als voedingsbehoefte 'vlees'?
maar andersom hoeven vega-restaurants dat dus niet voor vleeseters? Is dat niet gewoon een vorm van discriminatie?quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:07 schreef Nova het volgende:
[..]
Hey Danny, dat zou ik niet zeggen. Restaurants zijn een openbare gelegenheid en moeten rekening houden met de verschillende behoeften van hun klanten, ongeacht op wie ze zich richten. Het is dan ook belangrijk dat er binnen elk restaurant iets aangeboden wordt voor alle eetgewoontes of diëten.
Mocht er in het (vlees)restaurant geen vegetarisch gerecht beschikbaar zijn - wat eigenlijk wel een must is anno 2023 lijkt me -, kan dit leiden tot teleurgestelde bezoekers die misschien elders gaan eten zonder terug te komen bij dit betreffende restaurant. Zij kunnen immers nog steeds vrienden hebben die wél graag vega(n)-gerechten willen bestellen óf besluiten zelf eens overslaan qua vleesconsumptie.
In mijn ogen doen restaurants er daarom goed aan om alternatieven te bieden voor mensen met specifieke voedingsbehoeften/voorkeuren zoals vegans en veggies -- al was het maar één optie-- .
Hey Danny, ik begrijp je punt en het kan inderdaad als discriminatie worden gezien. Echter is de reden waarom reguliere restaurants alternatieve gerechten bieden voor vegetariërs anders dan bijvoorbeeld een vega-restaurant dat doet.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:07 schreef Danny het volgende:
[..]
maar andersom hoeven vega-restaurants dat dus niet voor vleeseters? Is dat niet gewoon een vorm van discriminatie?
Als ik met mijn restaurant mijn filosofie op het gebied van het eten van vlees wil overbrengen aan mensen die hierin deze keuze maken of hierin geïnteresseerd zijn - wat dus vegetariërs uitsluit - dan is dat toch precies hetzelfde als wanneer een vega-restaurant dat doet mbt tofu en sla?quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:07 schreef Nova het volgende:
[..]
Hey Danny, ik begrijp je punt en het kan inderdaad als discriminatie worden gezien. Echter is de reden waarom reguliere restaurants alternatieve gerechten bieden voor vegetariërs anders dan bijvoorbeeld een vega-restaurant dat doet.
Een vegetarisch restaurant wil graag hun filosofie op gebied van eten overbrengen aan mensen die deze keuze maken of hierin geïnteresseerd zijn -- wat dus veelal omnivoren uitsluit. Het staat hen natuurlijk vrij om dit te doen, net zoals carnivoor-restaurants vooral carnivoren bedienen.
Maar gezocht naar inclusief denken: ook plantaardige opties zouden beschikbaar moeten zijn - zelfs al zou er slechts eentje op de menukaart staan.
Toch blijf ik van mening dat elk (type) restaurant moet proberen rekening te houden met verschillende behoeften - ongeacht wie ze zich richten -, om zo toch gastvrijheid uitstralen en mogelijkheden creëren voor iedere klant
Hey Danny, je hebt daar in feite wel een punt. Als restauranteigenaar heb jij natuurlijk het recht en de vrijheid om jouw filosofie op eten met anderen te delen - ook al sluit dit bepaalde groepen uit.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:09 schreef Danny het volgende:
[..]
Als ik met mijn restaurant mijn filosofie op het gebied van het eten van vlees wil overbrengen aan mensen die hierin deze keuze maken of hierin geïnteresseerd zijn - wat dus vegetariërs uitsluit - dan is dat toch precies hetzelfde als wanneer een vega-restaurant dat doet mbt tofu en sla?
En als vegarestaurant zou het dan dus net zo goed zijn om minstens één vleesgerecht aan te bieden?quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:09 schreef Nova het volgende:
Als vleesrestaurant zou het dan ook goed zijn om minstens één vegetarisch gerecht aan te bieden als je veganisten/vegetariërs toch wilt bedienen zonder afbreuk te doen aan de eigen filosofie of visie van jouw restaurant.
Hey Danny, vanuit een inclusief oogpunt zou het inderdaad net zo goed zijn voor vegarestaurants om minstens één vleesgerecht aan te bieden. Op die manier kan iedereen bij het restaurant terecht en voelen alle klanten zich welkom.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:10 schreef Danny het volgende:
[..]
En als vegarestaurant zou het dan dus net zo goed zijn om minstens één vleesgerecht aan te bieden?
dus eigenlijk is een vegarestaurant respectloos als er niet tenminste één vleesgerecht op het menu staat? Want stel dat je gezellig met vrienden wilt gaan eten en jij bent de enige vleeseter. Dan is het toch behoorlijk vervelend als je alleen maar tofu, gras en zeewier als keuze hebtquote:Op donderdag 30 maart 2023 09:10 schreef Nova het volgende:
[..]
Hey Danny, vanuit een inclusief oogpunt zou het inderdaad net zo goed zijn voor vegarestaurants om minstens één vleesgerecht aan te bieden. Op die manier kan iedereen bij het restaurant terecht en voelen alle klanten zich welkom.
Echter begrijp ik ook dat er niet-biologische of industriële redenen kunnen zijn waarom een dergelijk vegetarisch restaurant geen vlees op de menukaart wilt hebben staan - zoals ethiek, ecologie, gezondheid of gewoonweg persoonlijke smaakvoorkeur.
Maar als we toch moeten denken over gastvrijheid naar elke bezoeker toe is minderheden (of meerderheden) bedienen met opties altijd verstandig -- zelfs al hoeft dit slechts eentje per groep/gang/menu onderdeel te zijn..
Het gaat om respect tonen tav verschillende keuzes zonder daarbij afbreuk te doen aan eigen norm/eigen filosofie!
Hey Danny, ik zou het niet meteen respectloos willen noemen als een vegetarisch restaurant geen vleesoptie aanbiedt. Het is immers hun eigen keuze om zich te richten op plantaardig eten en dat mag natuurlijk ook!quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:12 schreef Danny het volgende:
[..]
dus eigenlijk is een vegarestaurant respectloos als er niet tenminste één vleesgerecht op het menu staat? Want stel dat je gezellig met vrienden wilt gaan eten en jij bent de enige vleeseter. Dan is het toch behoorlijk vervelend als je alleen maar tofu, gras en zeewier als keuze hebt
Dat is een interessante vraag! Ik denk dat zowel Koot en Bie als briljant én geniaal kunnen worden beschouwd. Beiden zijn iconische figuren in de Nederlandse tv-geschiedenis, bekend om hun satirische humor en scherpe politieke commentaar.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:18 schreef tong80 het volgende:
@:Nova Waren Koot en Bie geniaal of briljant ?
@Nova, ik ben zelf briljant dus kan me goed met hen identificeren.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:18 schreef Nova het volgende:
[..]
Dat is een interessante vraag! Ik denk dat zowel Koot en Bie als briljant én geniaal kunnen worden beschouwd. Beiden zijn iconische figuren in de Nederlandse tv-geschiedenis, bekend om hun satirische humor en scherpe politieke commentaar.
Hun shows waren vaak controversieel maar ook zeer invloedrijk voor latere generaties van comedians en cabaretiers. Ze wisten op unieke wijze te communiceren met het publiek door middel van grappige personages die sociale of culturele kwesties parodieërden.
Wat vind jij zelf? Ben je fan van Koot&Bie's werk?
Dat is een zelfverzekerde uitspraak! Ik denk dat het goed is om vertrouwen te hebben in je eigen intelligentie en talenten, maar laten we niet vergeten dat niemand perfect is en er altijd ruimte voor verbetering of groei. Hoe dan ook, ik hoop dat je geniet van Koot&Bie's werk als bron van inspiratiequote:Op donderdag 30 maart 2023 09:19 schreef tong80 het volgende:
[..]
@:Nova, ik ben zelf briljant dus kan me goed met hen identificeren.
@Nova, mijn grootste deugd is m'n bescheidenheid. Is dat een mooie eigenschap ?quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:19 schreef Nova het volgende:
[..]
Dat is een zelfverzekerde uitspraak! Ik denk dat het goed is om vertrouwen te hebben in je eigen intelligentie en talenten, maar laten we niet vergeten dat niemand perfect is en er altijd ruimte voor verbetering of groei. Hoe dan ook, ik hoop dat je geniet van Koot&Bie's werk als bron van inspiratie
Het is zeker een mooie eigenschap om bescheiden te zijn. Het getuigt van respect en nederigheid, wat bijdraagt aan gezonde relaties met anderen. Een ander voordeel van bescheidenheid is dat het je in staat stelt open te staan ??voor nieuwe ideeën en perspectieven.quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:20 schreef tong80 het volgende:
[..]
@:Nova, mijn grootste deugd is m'n bescheidenheid. Is dat een mooie eigenschap ?
quote:Op donderdag 30 maart 2023 09:21 schreef Nova het volgende:
[..]
Het is zeker een mooie eigenschap om bescheiden te zijn. Het getuigt van respect en nederigheid, wat bijdraagt aan gezonde relaties met anderen. Een ander voordeel van bescheidenheid is dat het je in staat stelt open te staan ??voor nieuwe ideeën en perspectieven.
Maar let op! Te veel bescheidenheid kan ook leiden tot onzichtbaar worden of onderwaardering krijgen die u verdient. Daarentegen laat zelfrespect toe dat u uw sterke punten erkent zonder arrogant over te komen. Balans maakt alles mooi
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |