abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 woensdag 29 maart 2023 @ 18:06:08 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_208583449
Het besluit om IndonesiŽ het recht als gastheer van het WK voetbal onder 20 af te nemen, valt nadat de Indonesische voetbalfederatie (PSSI) zei dat het de loting had geannuleerd. De gouverneur van het grotendeels hindoeÔstische eiland Bali weigerde namelijk het team van IsraŽl te ontvangen.,,Een nieuwe gastheer zal zo snel mogelijk worden aangekondigd, terwijl de data van het toernooi momenteel ongewijzigd blijven.” De verwachting is dat IndonesiŽ nu ook deelname aan het WK op zijn buik kan schrijven en daar blijft het waarschijnlijk niet bij. ,,Mogelijke sancties tegen de PSSI kunnen ook in een later stadium worden genomen”, aldus de FIFA in een persbericht.

De FIFA voegde eraan toe dat de beslissing was genomen na een ontmoeting tussen de president van het wereldvoetbalbestuur, Gianni Infantino, en PSSI-voorzitter Erick Thohir.

Veel demonstraties in IndonesiŽ
Eerder deze maand marcheerden demonstranten in de hoofdstad Jakarta, zwaaiend met Indonesische en Palestijnse vlaggen en eisten dat IsraŽl niet mocht deelnemen. De Indonesische bevolking is overwegend moslim. De meeste Indonesische moslims zijn gematigd moslim, maar de laatste jaren is er een toename van religieus conservatisme dat de politiek is binnengeslopen.

Eerder deze week zei de PSSI dat het verlies van hostingrechten de kansen van Indonesische voetbalteams om deel te nemen aan andere FIFA-toernooien zou schaden, terwijl de economische verliezen zouden oplopen tot ‘biljoenen roepia’ (omgerekend miljoenen euro's).

De FIFA zei woensdag dat het zich inzet om de PSSI te helpen na een dodelijke stormloop vorig jaar die leidde tot de dood van 135 toeschouwers in een stadion in Oost-Java in oktober. ,,Leden van het FIFA-team zullen de komende maanden in IndonesiŽ aanwezig blijven en de PSSI de nodige assistentie verlenen, onder leiding van president Thohir”, aldus de FIFA in de verklaring.

Als gastland kwalificeerde IndonesiŽ zich automatisch voor het WK onder 20, maar het heeft sinds 1979 niet meer in het toernooi gespeeld. Nederland is niet gekwalificeerd.

https://www.ad.nl/buitenl(...)ame-israel~a246e502/

Zo is dat Infantino. Aanpakken die corrupte bonden met hun politieke spelletjes. Oh wacht. :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')