abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208574285
FOKZOOI

Zoals jullie bekend doe ik graag nagellak. Dat is een heel proces, en soms ben ik er 5 tot 6 uur mee bezig. Want je begint eerst met base coat - dat moet dan 30 minuten drogen - dan nagellak - weer 30 minuten drogen - gaat er een vinger mis, mag je weer opnieuw, gaat er weer een ander mis, mag je weer opnieuw....zo ben je al gauw 3 of 4 uur verder - top coat - weer 30 minuten drogen

Tja, ik werk 40 uur per week, en dit is dus zeer tijdrovend. Inmiddels heb ik een "dry within 60 seconds nagelspray in huis van Essence" maar ben altijd als de dood dat het mijn ogen in vliegt, ook vind ik het wel oke. Heb ook nagel druppels van de Hema, 1 of 2 drupjes, en dan zou het droog in 60 secondes moeten zijn, ook wel oke.

Maar vandaag (inmiddels gisteren terwijl ik dit typ) stond ik in de So Low, mijn oog valt op een UV Lamp, nagels onder de lamp en nagellak binnen 60 secondes droog. DAT IS FIJN!

Mee naar huis, batterijen erin, en gaan met die banaan O+ Tenminste ik wou het dus even testen. Ik doe wat nagellak op 1 vinger, en dan moet ik mijn hand in zo'n apparaat stoppen:



En dan met mijn hand naar beneden drukken en dan komt er wind uit en licht. Had weinig vertrouwen, maar wat een techniek!!! Na 2 minuten eruit gehaald, en wow droge nagellak! Geen gerommel en stank van droogspray, geen oliedruppels. Ik ben fan!

Helaas wou ik naar recensies zoeken, en toen stuitte ik eerst op dit angstaanjagende artikel:

ONDERZOEK WIJST UIT DAT UV-LAMP OM GELLAK MEE TE DROGEN MOGELIJK HUIDKANKER VEROORZAAKT

01.03.2023 | 13:06 UUR | MISHA MARGARITTHA

Laat jij een paar keer per maand je gellak bijwerken? Dan is dit goed om te weten: nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de UV-lampen die de lak uitharden niet zo onschuldig zijn als ze eruitzien.
Regelmatige blootstelling zou mogelijk zelfs tot huidkanker kunnen leiden. Ook de organisatie KWF Kankerbestrijding beaamt dit nu.

UV-LAMP
Een manicure op z’n tijd kan geen kwaad, maar regelmatig je nagellak laten uitharden onder een UV-lamp wel. Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van San Diego die de behandeling onlangs onder de loep namen. Blootstelling aan het blauwe licht zou slechts na één sessie van twintig minuten leiden apoptose (celdood). Daarnaast zouden de cellen zich tot een kankerverwekkende vorm kunnen muteren.

‘We zagen meerdere dingen: allereerst zagen we dat het DNA beschadigd raakte’, vertelt professor bio techniek Ludmil Alexandrov aan Nature Communications. ‘We zagen ook dat een deel van de DNA-schade na verloop van tijd niet herstelt en dat het leidt tot mutaties na elke blootstelling met een UV-nagellakdroger.’

Ook zouden de bestraalde cellen exact dezelfde patronen van mutaties vertonen die werden gezien bij patiënten met huidkanker.

MEER ONDERZOEK VEREIST
Verder onderzoek moet uitwijzen of dergelijke UV-straling een verhoogde kans op huidkanker veroorzaken. Dat wil niet zeggen dat het recente onderzoek niet geslaagd was. Eén ding staat als een paal boven water: de machines beschadigen menselijke cellen.


Bron: https://www.linda.nl/meid(...)amp-nagellak-kanker/

Ik google verder en kom meer van dit soort verontrustende artikels tegen en zelfs hele nieuwsitem video's hieraan gewijd -O-

Maar goed, wat boeien vingers? UV...UV waar ken ik dat van....UV zijn dat niet die dingen waar kotkinderen weleens mee in ogen van onschuldige voorbijgangers proberen te schijnen :o

NEE. NEE. NEE. NEE. NEE. FOK.

Wie heeft er vrolijk naar dat UV lichtje gekeken dat uit dat apparaat kwam?

Snel google ik....EN HET IS HEL:

UV exposure is a main cause of cataracts, and may even contribute to macular degeneration, the leading cause of blindness in older people. Manicurists may be at a higher risk for developing these UV-induced eye problems because they're exposed to the light for frequent, prolonged periods of time.24 jul 2015

8)7 waarom worden dit soort dingen verkocht? Op de verpakking staat er geen enkele waarschuwing. En iedereen kan dit kopen, het is ook gewoon voor 6 euro ofzo bij de Action te krijgen. Kinderen van 15 kunnen dit dus ook kopen en misschien wel te lang met hun hand in zo'n apparaat zitten? Er gewoon naar kijken en blind worden.

Wat een dom land is dit. In India komen dit soort praktijken niet voor.
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 29 maart 2023 @ 00:17:19 #2
485843 crew  Jippie
pi_208574300
Promotie naar VER ^O^
pi_208574867
Kotkinderen in dit kotland, maar Jeroen weet er wel raad mee. Heb je foto's van jouw gelakte nageltjes?
#freeWillemM
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2682522/1/25#p209511850" target="_blank" >woensdag 14 juni 2023 19:05</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/221644" target="_blank" >timmmmm</a> het volgende:[/b]
Ik heb in ieder geval liever huidkanker dan dit topic lezen
pi_208575079
quote:
2s.gif Op woensdag 29 maart 2023 00:17 schreef Jippie het volgende:
Promotie naar VER ^O^
Promotie :D _O_
pi_208575912
Je hoeft je nagels niet te verven pop
Als je mij een handje helpt maak ik ze wel wit ;)
Waardeloos in COR.
Als een topic je niet bevalt blijf dan lekker weg.
Wat een kansloze figuur ben je toch. Laat hem met rust. Moeilijk is het niet
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')