abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208476798
Zijn er nog 'addertjes onder het gras' voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij Insify waar jullie van weten?
zelfde als diginoob
  dinsdag 21 maart 2023 @ 16:19:05 #2
10213 Fe2O3
Ja das roest
pi_208481137
Als ik door die pagina scroll, en dat kost 2 minuten, zonder dat ik ook maar ergens de algemene voorwaarden zie, en alleen maar reclame materiaal, dan gok ik dat die vol zit met addertjes.

https://www.insify.nl/voorwaarden/algemene-voorwaarden/

En daar gaan we al rap

insify bied geen verzekeringen aan, maar is een tussenpersoon. Artikel 2.

En natuurlijk is dat niet gratis. Artikel 4.

Ergo, ga direct bij de/een verzekeringsboer shoppen.
Dum de dum
pi_208483721
Jammer genoeg is een aov een complex product waar je typisch een financieel tussenpersoon voor nodig hebt (lees: verzekeraar wil geen zaken doen zonder tussenpersoon). En ja, die kosten best wat geld. De grootste partijen die AOV doen zijn dacht ik CreditLife en TAF. Wellicht dat je op hun website een goedkopere tussenpersoon kunt vinden?

Overigens zijn AOVs dure producten; een maandpremie over de 500,- is niet ongewoon. Je kunt er ook voor kiezen het in eigen beheer te doen, of samen met anderen in een broodfonds.
pi_208487569
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 19:17 schreef Munchkin het volgende:
een financieel tussenpersoon voor nodig hebt (lees: verzekeraar wil geen zaken doen zonder tussenpersoon). En ja, die kosten best wat geld. De grootste partijen die AOV doen zijn dacht ik CreditLife en TAF. Wellicht dat je op hun website een goedkopere tussenpersoon kunt vinden?

Overigens zijn AOVs dure producten; een maandpremie over de 500,- is niet ongewoon. Je kunt er ook voor kiezen het in eigen beheer te doen, of samen met anderen in een broodfonds.
Broodfonds zou ik zeker afraden, zitten teveel nadelen aan. Afsluiten van een AOV kost je aan advies 750,- dus die kosten vallen nog wel mee. Daarnaast is premie gewoon aftrekbaar :)
pi_208506795
Bij een lage premie hoort vaak een beperkte uitkeringsduur, bijv. twee jaar. Dat lijkt me wel een addertje.
pi_208510368
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 15:12 schreef paardendokter het volgende:
Bij een lage premie hoort vaak een beperkte uitkeringsduur, bijv. twee jaar. Dat lijkt me wel een addertje.
f laag verzekerd bedrag
f lange eigen risico termijn
f dat ze kijken naar gangbare arbeid ipv passende arbeid / beroeps
f maximering leeftijd
f ....

Ik zou in ieder geval even met een adviseur om tafel gaan zitten voor een orientatiegesprek (kostenloos)
pi_208510410
Let op claimbeoordeling beroepsarbeid dat is het belangrijkste.
pi_208759407
Leuk dat jullie onze AOV tegen zijn gekomen! Graag geven we antwoorden op de vragen en opmerkingen die we hier voorbij hebben zien komen:

Kun je een AOV alleen via een adviseur afsluiten? Nee hoor.
Traditioneel kun je een AOV inderdaad alleen via een adviseur afsluiten. Grote verzekeraars hebben een innige relatie met adviseurs en die hebben er belang bij om elkaar in het zadel te houden. Dit heeft geleid tot ingewikkelde producten waarvoor je als klant inderdaad een adviseur nodig hebt. Inclusief een lang aanvraagproces met veel papierwerk en hoge advieskosten.

Is de AOV van Insify wel goed?
Bij Insify staan we voor een goede AOV die eenvoudig genoeg is dat iedere ondernemer ’m zelf kan samenstellen. Bovendien is de aanvraag bij ons helemaal digitaal, waardoor je de AOV gratis kunt afsluiten tegen een scherpe premie die je zelf direct online kunt berekenen. We dekken alles wat een normale AOV bij traditionele partijen ook dekt en je betaalt geen premie wanneer je een uitkering krijgt.

Beroepsarbeidsongeschiktheid verzekeren. Check!
Het klopt helemaal dat het belangrijk is om voor beroepsarbeidsongeschiktheid gedekt te zijn. Dit is dan ook de basis van onze AOV. Ook de andere genoemde punten zijn belangrijk (verzekerd bedrag, eigen risico termijn, eindleeftijd). Bij Insify kun je verder helemaal zelf kiezen wat voor dekking je wil en loop je dus nooit tegen verrassingen aan.

Insify is officieel geen verzekeraar, maar daar merk je niets van.
Om het risico op arbeidsongeschiktheid te kunnen verzekeren stelt de toezichthouder strenge eisen qua kapitaalbuffer. Daarom werken wij samen met kapitaalkrachtige verzekeraars die het risico op hun balans nemen. Om die reden mogen we ons officieel geen “verzekeraar” noemen. Als klant merk je hier echter niks van: je doet op ieder moment zaken met Insify.

Als jullie hier nog meer vragen hebben over Insify, neem dan vooral ook even contact met ons op! Je kunt gewoon appen of bellen: 020 888 1089.

Groetjes, Anton van Insify
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')