Ja zeker! Thanks. Maar een soep heb ik er niet van gemaakt, gewoon lekker met ham, 3 gekookte eieren en een saus. En ja ik woon alleen, dus de nieuwe aardappel met boter heb ik maar niet gemaakt.quote:Op dinsdag 21 maart 2023 08:50 schreef NaarMensje het volgende:
Bwoh dat zou dan wel een duur soeppie worden. Hoop dat het je gesmaakt heeft, maat.
Wat is duur? 500 gram maak je een pan van die je niet in je uppie leeg eet in een avond.quote:Op dinsdag 21 maart 2023 08:50 schreef NaarMensje het volgende:
Bwoh dat zou dan wel een duur soeppie worden. Hoop dat het je gesmaakt heeft, maat.
Minus de onderste 4 of 5 centimeter die niet in mijn pan passen, van de asperges, had ik geen probleem met het in 1 dag leeg eten van de 3 dikke en de 4 dunnere asperges. Inclusief 3 gekookte eieren, 3 plakken ham en een vol zakje aspergesaus van de Jumbo! incl. 25 gram bakboter en vloeistof dat ofwel melk dan wel water kan zijn.quote:Op dinsdag 21 maart 2023 23:09 schreef KlapMongeaul het volgende:
[..]
Wat is duur? 500 gram maak je een pan van die je niet in je uppie leeg eet in een avond.
Ik heb vorige keer met 800 gram een pan gemaakt die ik in 3 dagen lekker heb weggeslurpt, maar ik ben dan ook een zware soepaddict.quote:Op dinsdag 21 maart 2023 23:09 schreef KlapMongeaul het volgende:
[..]
Wat is duur? 500 gram maak je een pan van die je niet in je uppie leeg eet in een avond.
Als je soep maakt kan je het bv met een roux maken, waardoor het zwaarder op de maag ligt dan wanneer je ze los eet.quote:Op woensdag 22 maart 2023 02:00 schreef Also-von-Oder het volgende:
[..]
Minus de onderste 4 of 5 centimeter die niet in mijn pan passen, van de asperges, had ik geen probleem met het in 1 dag leeg eten van de 3 dikke en de 4 dunnere asperges. Inclusief 3 gekookte eieren, 3 plakken ham en een vol zakje aspergesaus van de Jumbo! incl. 25 gram bakboter en vloeistof dat ofwel melk dan wel water kan zijn.
Ja ik blijf dit benadrukken omdat ik haast wel zeker weet dat de Knorr sauzen en andere A producten veel potentiële andere saus producten de smaak van witte asperges verpest hebben; te overheersend.
En ja hoor 500 gram nieuwste asperges was het mij waard om de eerste nieuwe asperges te proeven. Okay, de volgende asperges die ik ga eten zullen weer onder de 5 euro per halve kilo zijn. Een paar weken later.
Maar reken er maar op Klapmongeaul, dat ik er wel veel te voor wil betalen, om bij die 1% wil horen, die als eerste witte asperges kan eten van uit de Nederlandse of vooral uit (Groningse bodem).
Tja, dat is iets waar de Groninger boeren zowel Limburg als alle andere asperges boeren al zich meerdere laten de loef kunnen afsteken.
Soep is erg gezond en lekker. Ik probeer bijna iedere week wel een soepje te maken. Er zijn ook zoveel soorten soep dat het altijd leuk blijft.quote:Op woensdag 22 maart 2023 06:42 schreef NaarMensje het volgende:
[..]
Ik heb vorige keer met 800 gram een pan gemaakt die ik in 3 dagen lekker heb weggeslurpt, maar ik ben dan ook een zware soepaddict.
Bij die boer uit Borgercompagnie? Die gebruikt restwarmte van een biovergister om z'n perceel asperges te verwarmen zodat er vroeg asperges zijn.quote:Op woensdag 22 maart 2023 02:00 schreef Also-von-Oder het volgende:
[..]
Minus de onderste 4 of 5 centimeter die niet in mijn pan passen, van de asperges, had ik geen probleem met het in 1 dag leeg eten van de 3 dikke en de 4 dunnere asperges. Inclusief 3 gekookte eieren, 3 plakken ham en een vol zakje aspergesaus van de Jumbo! incl. 25 gram bakboter en vloeistof dat ofwel melk dan wel water kan zijn.
Ja ik blijf dit benadrukken omdat ik haast wel zeker weet dat de Knorr sauzen en andere A producten veel potentiële andere saus producten de smaak van witte asperges verpest hebben; te overheersend.
En ja hoor 500 gram nieuwste asperges was het mij waard om de eerste nieuwe asperges te proeven. Okay, de volgende asperges die ik ga eten zullen weer onder de 5 euro per halve kilo zijn. Een paar weken later.
Maar reken er maar op Klapmongeaul, dat ik er wel veel te voor wil betalen, om bij die 1% wil horen, die als eerste witte asperges kan eten van uit de Nederlandse of vooral uit (Groningse bodem).
Tja, dat is iets waar de Groninger boeren zowel Limburg als alle andere asperges boeren al zich meerdere laten de loef kunnen afsteken.
Whut?quote:Op dinsdag 21 maart 2023 23:09 schreef KlapMongeaul het volgende:
[..]
Wat is duur? 500 gram maak je een pan van die je niet in je uppie leeg eet in een avond.
Ja precies, ik denk dat ze daarvandaan kwamen. Ik kocht ze bij de Jumbo, maar Doornbos staat er in de provincie wel om bekend dat hij bijna altijd als eerste is met zijn asperges.quote:Op woensdag 22 maart 2023 21:06 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bij die boer uit Borgercompagnie? Die gebruikt restwarmte van een biovergister om z'n perceel asperges te verwarmen zodat er vroeg asperges zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |