abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 20 maart 2023 @ 12:33:51 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_208464332
Bezwaarmakers Groningen moeten maanden langer wachten op reactie

Aandachtige lezers,

''Er wordt deze week op diverse belangrijke locaties opnieuw gesproken over alle ingediende bezwaren van daadwerkelijke gedupeerden in het Groningse landschap'', aldus vanmorgen vroeg op locatie onder genot van een espresso. :7~

Hierover is uiteraard ook regelmatig overleg met de grote organisatie in Amsterdam Zuid *), evenals op kleinere locatie ergens in de Haarlemse binnenstad. :Y)
Soms kan men het niet mooier maken dan het is, en dat moet men ook niet willen, mij dunkt. :{ Het behandelen van diverse bezwaren neemt soms veel tijd in beslag :s) :s) :s), waarover hieromtrent de laatste update helaas niets aan het toeval overlaat. :lijstje:

Enfin, de beslissing van de Nationaal Co÷rdinator Groningen over het eventueel versterken van huizen aldaar was volgens ingewijden *) dan ook vrij goed onderbouwd. :{
Helaas voor alle wachtenden op de uitslag van aangetekende bezwaren geeft de voorlopige stand van zaken nog geen zekerheid. Nu moet verschillende functionarissen als wij *) , waaronder verschillende mensen die actief zijn in de juridische wereld, van het hart :S___D dat het een en ander nu eenmaal ook de nodige tijd vergt. ;)

Wat kan ik zeggen? Met de beste wil van de wereld om juist hen van dienst te kunnen zijn die de meeste schade hebben geleden, kan men onder meer in Den Haag alleen maar zeggen dat er spoedig uitsluitsel voor hen komt.
''Een reactie op de vele bezwaren zal niet heel lang meer uitblijven, is het ambtelijk streven in een zeer progressieve Randstad'' volgens ingewijden. :s) :s) :s)
Op verschillende plaatsen, waaronder op juridische locaties waar in de regel rechtsgang welig tiert ;), heerst niet zelden gebrek aan juridisch personeel. Vaak heeft men de handen vol aan andere zaken of belangrijke kwesties welke net wat meer prioriteit hebben en vol aandacht op de juiste manier gemanaged moeten worden. :7~

Eerder bezigde iemand al deze woorden: ''men kan niet alles tegelijk regelen, want wanneer verschillende zaken door elkaar heen gaan lopen als het geval was bij de Belastingdienst met de toeslagen-affaire nog vers in het geheugen, is daarmee uiteindelijk niemand gebaat.'' :{ Daarbij sluit men zich geheel aan op zowel goedgeluimde zaken als maatschappelijk gezinde locatie :Y) :9, waar onder andere ik rondga. *)
Er moet mij toch van het hart dat er geconstateerd is dat veel huizen daar al bouwvallen waren :o, en wellicht niet voor schaderegeling en versterking in aanmerking kunnen komen. *)

Je hebt ze dus die helaas pogen 'mee te liften' op coulante schadevergoedingen en financiŰle hulp voor het versterken van hun woningen. Maar er is natuurlijk best veel bevingsschade te betreuren, waarvoor het kabinet recentelijk door het stof ging en vooral Rutte dapper het boetekleed aantrok. :)
ˡk schadeposten vormen daarbij 'n klein maar significant onderdeeltje van mijn prima functie c_/, waarbij onder auspiciŰn van meerdere dito professionals overleg plaatsvindt met alle meest betrokken en tevens uitvoerende organen. :7~

Zij vinden het uiteraard net als ik uitermate vervelend, en doen er immers alles aan om de meest getroffen medemens in Groningse contreien zo snel van dienst te zijn. :lijstje: Het liefst dit jaar nog, is het streven. :)

Fijne dag!

Scjvb

~~~~

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 08:39

ANP

Mensen in het Groningse aardbevingsgebied die bezwaar maken tegen een beslissing van de Nationaal Co÷rdinator Groningen, moeten maanden langer wachten op een reactie. Dat komt onder meer door een tekort aan juristen, meldt RTV Noord.

De Nationaal Co÷rdinator Groningen (NCG) beslist over de preventieve versterking van woningen in het bevingsgebied. Volgens een woordvoerder hebben zo'n 200 mensen bezwaar aangetekend tegen besluiten van de NCG. Daarvan is de helft nog niet in behandeling genomen.

Driekwart van de bezwaren die binnenkomen na een besluit van de NCG gaat over het afwijzen van de noodzaak van versterking van een woning.

Bezwaren zouden binnen twaalf weken behandeld worden, maar de NCG redt dat niet. "Houd rekening met een beslistermijn van zeven maanden", schrijft de organisatie aan bewoners die bezwaar maken.

'Uitermate vervelend'

"We vinden het voor deze bewoners uitermate vervelend dat ze zo lang moeten wachten op de behandeling van hun bezwaar. We doen er daarom alles aan om onze behandeltermijn te verkorten", aldus de Nationaal Co÷rdinator Groningen.

Volgens een woordvoerder is er een tweede verklaring voor de langere wachttijd. "We nemen meer besluiten, dat leidt ook tot een toename van bezwaren."

De NCG is voornemens om het proces te versnellen en om meer juristen aan te trekken. De Nationaal Co÷rdinator Groningen wil in 2023 alle bezwaren afhandelen.

ę https://nos.nl/artikel/24(...)r-wachten-op-reactie
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  Moderator/Verstandigste crewlid 2022 maandag 20 maart 2023 @ 12:42:59 #2
383969 crew  Erasmus
pi_208464471
quote:
6s.gif Op maandag 20 maart 2023 12:33 schreef Scjvb het volgende:
Eerder bezigde iemand al deze woorden: ''men kan niet alles tegelijk regelen, want wanneer verschillende zaken door elkaar heen gaan lopen als het geval was bij de Belastingdienst met de toeslagen-affaire nog vers in het geheugen, is daarmee uiteindelijk niemand gebaat.''
Dus hun probleem moet ons probleem worden? _O- :') Als je dit als burger zegt bij een vordering van de BD krijg je een dikke middelvinger met alle gevolgen vandien.

Typische bullshit van TS weer om dit recht te lullen.
pi_208465134
Terecht
U MAD?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')