abonnement Unibet Coolblue
pi_208395197
Bij de appie kun je van die kant en klare crème brulée kopen waar zo'n zakje caramel bij zit, maar kun je die caramel ook ergens los kopen? in groot verpakkingen?

Gewone suiker, basterdsuiker, rietsuiker zijn niet zo geschikt om te branden (met zo'n keukenbrander) dat verbrand te snel, ruim voordat het een mooie hard laagje wordt en het smaakt ook niet heel lekker.
De caramel of "Eclats de caramel", zoals er op het zakje staat is wel goed geschikt voor branden en krijgt ook niet meteen een hele bittere smaak als je'm iets te lang hebt gebrand.

Iemand enig idee waar je zoiets kunt kopen? Op google vind ik vooral caramelblokjes en siropen, maar niet die kleine korrels die ik zoek.
  woensdag 15 maart 2023 @ 22:24:44 #2
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208397728
Gewoon suiker. Meestal wordt rietsuiker gebruikt. Maar dat wist je al.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_208397758
Geen idee of je het ergens kunt kopen, maar met fijne bastardsuiker lukt het bij mij goed. 'Normaal' gemalen suiker is inderdaad te grof.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_208399628
Ligt niet aan de suiker, ligt aan jouw techniek.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_208408774
Ik gebruik altijd rietsuiker.
Je moet de brander ook blijven bewegen en niet op een plek houden.
persoonlijk ben ik ook niet echt van het kleine tafel modelletje, ik gebruik de brander die ik ook voor sous vide gebruik.

pi_208409151
Volgensmij hou jij de brander er te dichtbij en beweeg je te weinig.
You have to stop the Q-tip when there's resistance!
pi_208416684
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2023 16:24 schreef Sharuun01 het volgende:
Ik gebruik altijd rietsuiker.
Je moet de brander ook blijven bewegen en niet op een plek houden.
persoonlijk ben ik ook niet echt van het kleine tafel modelletje, ik gebruik de brander die ik ook voor sous vide gebruik.

[ afbeelding ]
Ik gebruik een vergelijkbare, als ik de vlam op m'n crème brulée zet neemt'ie al het hele oppervlakte mee, en heb ik vaak binnen een paar seconden een prima gekarameliseerde laag, maar als ik dat met gewone suiker of rietsuiker doe lijkt'ie veel sneller te verbranden en wordt hij heel erg bitter :{
met die kleinere keukenbrandertjes van de blokker duurt het weer veel te lang en is de toplaag vaak al verbrand voordat de korrels er onder gekarameliseerd zijn.


Misschien deze eens proberen :D
pi_208416696
quote:
Ja die bedoel ik, Eclats de Caramel :)
pi_208418055
Het gevaar van die grotere branders is zoals je zelf al aangeeft dat je dan het hele bakje tegelijk hebt.
Daardoor hoef je niet te bewegen en verbrand je het inderdaad snel.
Probeer een volgende keer de vlam op de buitenrand te zetten en dan rond te gaan, het middelste zal iets minder snel smelten en door het bewegen krijg je een egalere smelting zonder verbranding.

Wij hebben wel eens een onkruid brander gebruikt :D
was mijn brander vergeten mee te nemen naar mijn ouders, dus dan maar iets verzinnen om te branden, werkte enigsinds redelijk.
pi_208502839
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 00:21 schreef Mark_nl het volgende:
met die kleinere keukenbrandertjes van de blokker duurt het weer veel te lang en is de toplaag vaak al verbrand voordat de korrels er onder gekarameliseerd zijn.
[ afbeelding ]
Dan heb je gewoon te veel suiker gebruikt. De suikerlaag wordt gekoeld door de custard. Als je een dikke laag suiker gebruikt, verbrand je inderdaad gewoon de bovenste korrels.

Je doet de suiker op je custard, dat verdeel je en vervolgens laat je het teveel aan suiker er weer af vallen.
Als je gaat branden, kan je beter beginnen aan jouw kant van het bakje en dan van je af bewegen, zodat de vlam niet nog een keer over het deel hoeft wat je al voldoende gebrand hebt.

Als je meer karamel wil, moet je niet een dikkere laag suiker gebruiken, maar pak dan een breder bakje wat iets minder diep is. Je hebt dan meer oppervlakte en dus meer karamel.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')