Ik gebruik een vergelijkbare, als ik de vlam op m'n crème brulée zet neemt'ie al het hele oppervlakte mee, en heb ik vaak binnen een paar seconden een prima gekarameliseerde laag, maar als ik dat met gewone suiker of rietsuiker doe lijkt'ie veel sneller te verbranden en wordt hij heel erg bitterquote:Op donderdag 16 maart 2023 16:24 schreef Sharuun01 het volgende:
Ik gebruik altijd rietsuiker.
Je moet de brander ook blijven bewegen en niet op een plek houden.
persoonlijk ben ik ook niet echt van het kleine tafel modelletje, ik gebruik de brander die ik ook voor sous vide gebruik.
[ afbeelding ]
Ja die bedoel ik, Eclats de Caramelquote:Op donderdag 16 maart 2023 16:46 schreef Maerwynn het volgende:
Karamelstukjes dus
https://www.bouwhuis.com/gezouten-karamelstukjes-1-5-4mm-1kg
https://happypatisserie.be/1305287-eclats-de-caramel.html
https://www.denotenshop.nl/butterscotch-crunch.html
Paar boterbabbelaars of Werther's Echte aan gruzelementen slaan?
Dan heb je gewoon te veel suiker gebruikt. De suikerlaag wordt gekoeld door de custard. Als je een dikke laag suiker gebruikt, verbrand je inderdaad gewoon de bovenste korrels.quote:Op vrijdag 17 maart 2023 00:21 schreef Mark_nl het volgende:
met die kleinere keukenbrandertjes van de blokker duurt het weer veel te lang en is de toplaag vaak al verbrand voordat de korrels er onder gekarameliseerd zijn.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |