sigme | vrijdag 17 februari 2023 @ 09:36 |
Ik heb afgelopen weken wat veel sinaasappels binnengekregen en weinig opgegeten. Dus nu moesten ze maar eens op. Ik hou niet van sinaasappelsap. Mijn idee is om er curd van te maken, maar dat wordt dan wel véél curd. Iemand anders nog leuke recepten waar een behoorlijke hoeveelheid sinaasappel in gaat? | |
Symphonic | vrijdag 17 februari 2023 @ 09:40 |
https://yoo.rs/sinaasappelwijn-zelf-maken-1502362480.html Erg lekker, maar drink niet gelijk een hele fles leeg. | |
herverwijderd | vrijdag 17 februari 2023 @ 09:44 |
Marmalade maken? Ik weet niet of je daarvan houdt. | |
Lucky_Strike | vrijdag 17 februari 2023 @ 09:53 |
Sorbetijs van maken? | |
FlippingCoin | vrijdag 17 februari 2023 @ 09:54 |
https://www.seriouseats.c(...)for-cocktails-recipe | |
FlippingCoin | vrijdag 17 februari 2023 @ 09:55 |
Oh dat zou ook wel lekker kunnen zijn ja. | |
Viesdik | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:08 |
je kan er sap van maken en in je omgeving uitdelen ik deel eten ook vaak met mensen als ik het over heb | |
sigme | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:14 |
Heel interessant, dank! | |
sigme | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:15 |
Heerlijk, maar het zijn geen bittere sinaasappels, dus niet echt geschikt voor marmelade. | |
sigme | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:17 |
https://www.carolabaktzoe(...)en-zonder-ijsmachine Ook interessant, thanx! | |
Gripper | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:19 |
Sinaasappel likeur in grote weckflessen. Leuk om weg te geven ook. Liter inmaak jenever of brandewijn, 2 sinaasappels erin, volgeprikt met kruidnagels, paar scheppen suiker. Maar goed, dat zijn nog steeds maar een paar sinaasappels... En verder kan je ze nog drogen om later te gebruiken in baksels, confijten, je kan er winegums van maken. | |
herverwijderd | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:22 |
Oooh, dan zou ik misschien een gedeelte gebruiken om gewone sinaasappeljam te maken. Mijn oma maakte vroeger ingelegde sinaasappels, die aten we bij van alles en nog wat. Ik weet het recept niet maar dit lijkt in de buurt te komen als ik naar de ingrediënten kijk: https://njam.tv/recepten/ingelegde-sinaasappels | |
sigme | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:22 |
Ik maar zoeken naar waar die sinaasappels dan zijn... Ingredients 1/4 cup (25g) zest from 3 small navel oranges 1 tablespoon (3g) dried bitter orange peel 1 cup (237ml) brandy 1 cup (237ml) vodka 4 whole cloves 2 cups (402g) sugar 1 1/2 cups (356ml) water Daar gaan dus geen sinaasappels in ![]() Wel leuk recept verder, en ook al weer bittere sinaasappel bij betrokken. Die zou ik hier eens moeten aanplanten, het is ook de meest winterharde citrusboom. | |
yinu | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:23 |
‘Marmelade’ of sinaasappeljam! Deze bijvoorbeeld. Met citroen- of gewone tijm. Of inmaken zoals citroenen. Dat heb ik nog nooit zelf gedaan (jam wel) maar ik ben er erg benieuwd naar. Dit recept lijkt me lekker. Of deze van Mounir Toub. | |
FlippingCoin | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:24 |
Oh. ![]() Ik had even snel een sinaasappellikeur recept gezocht maar dit valt wat tegen dan. ![]() Maar dat leek mij wel mogelijk omdat limoncello ook best lekker is met warmte. | |
sigme | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:25 |
Goeie suggestie, want in jouw likeur gaan tenminste wel sinaasappels ![]() Deze ga ik een keer doen als ik weer eens naar Duitsland ben geweest en wat goedkope jenever heb gehaald. Ik heb wel vaker sinaasappels over - ik krijg wekelijks een fruittas maar de sinaasappels gaan maar moeizaam op. Drogen kan ik ook wel eens proberen, mijn houtkachel met oven is daar heel geschikt voor. | |
Doedezemaar | vrijdag 17 februari 2023 @ 10:40 |
Schillen kun je hiervoor gebruiken https://www.instagram.com(...)rce=ig_web_copy_link Die kerel heeft veel ideetjes over hoe je alles van je oogst kunt gebruiken, leuk om te volgen En inderdaad drogen. Ik drink ook geen sinaasappelsap, maar ik zou toch wat persen en in ijsblokjesvormpjes invriezen om te gebruiken in recepten met wortel | |
Aberkullie | vrijdag 17 februari 2023 @ 12:01 |
Mimosa van maken | |
golfer | vrijdag 17 februari 2023 @ 12:20 |
Cointreau van maken? https://weckenonline.eu/recepten/cointreau-maken/ Oh...daar gaan ook maar weinig sippesappels in. ![]() | |
arvensis | vrijdag 17 februari 2023 @ 19:07 |
Ik ging ook even Googlen ![]() Dit ziet er leuk en lekker uit. ![]() kan je vast ook lang bewaren (zonder de chocola). Geen marmalade zei je, maar dit kan wellicht wel? (Video spreekt voor zich, maar wil best vertalen!) | |
sigme | zondag 14 mei 2023 @ 19:10 |
Zo, vandaag had ik weer sinaasappelverwerkingsdag.Dit idee heb ik uitgewerkt: In een pot 2 sinaasappels met kruidnagel + paar plakjes gember, 150gram kristalsuiker en 8dl jenever In de andere pot 1 sinaasappel met wat kruidnagel, veel koffiebonen en 2 kardamommen, 75gram basterdsuiker en 3dl weinbrand + 2 dl rum Sinaasappeljam ![]() En dan nog een paar potten curd, van grapefruit.
![]() | |
yinu | zondag 14 mei 2023 @ 19:36 |
Dit klinkt allemaal heerlijk! | |
BokitoHarambe | zondag 14 mei 2023 @ 19:42 |
Alcohol maken. | |
Watuntrik | vrijdag 19 mei 2023 @ 15:47 |
Chutney ![]() https://vegetarischbarbeq(...)aasappel-chutney.pdf Er zijn best veel recepten te vinden van verschillende fruitsoorten. Het is dus zoiets als een pittige Jam, maar dan met heel wat minder suiker en vooral geen Geleisuiker. | |
sigme | vrijdag 19 mei 2023 @ 21:41 |
Ik ken chutney wel, maar zeker niet van sinaasappel. Reuze interessant, ga ik vast een keertje maken ![]() | |
Watuntrik | zaterdag 20 mei 2023 @ 08:39 |
Moet eerlijk toegeven ik kon het recept wel maar heb het zelf de sinaasappel Chutney nog nooit gehad. Maar die ik gehad heb waren allemaal heel lekker. Heb er nog eentje uit de uitgebreide "Mezze" collectie, een tafel vol schaaltjes met 10 tallen kleine gerechtjes (zoiets als Spaanse Tapa's) met een grote homp vers (turks) brood. Maar dan uit de Arabische, Midden-Oosten, Turkse en Griekse keuken. Heel erg gevarieerd en heel erg lekker. In een van de schaaltje kun je dan de https://homemadechefs.nl/(...)-olijven-sinaasappel vinden. (Mandarijn/Sinaasappel) Kan natuurlijk als salade alleen bij andere hoofdgerechten. Je hoeft dan niet meteen een Mezze tafel te maken maar is beslist een aanrader. https://www.culy.nl/inspiratie/mezze-tafel/ https://deliciousmagazine(...)te-mixen-en-matchen/ [ Bericht 4% gewijzigd door Watuntrik op 20-05-2023 08:49:50 ] | |
Weltschmerz | zondag 21 mei 2023 @ 16:03 |
Witlofsalade met sinaasappel, kerrie en mayonnaise. |