abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207897881
Op een speciaal ingerichte plek daarvoor in huis, met alle slaapstanden en dergelijke uit en het scherm altijd aan.
Hoe lang zou het dan duren voordat het scherm uitgaat? Of is altijd écht voor altijd? Er moet toch een moment komen dat er iets bezwijkt lijkt me. Of dat Windows besluit om af te sluiten oid?
  dinsdag 7 februari 2023 @ 21:22:24 #2
289617 rosita1
Hey Hey, My My
pi_207899130
Gaat vanzelf in sluimer modus
pi_207899256
Ligt aan de instellingen.
  VIVA dinsdag 7 februari 2023 @ 21:29:56 #4
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207899273
Mits je ook echt alle instellingen blokkeert, dus naast energie settings ook Windows updates etc zo instelt dat deze niet zorgen voor een automatische installatie of reboot....Dan ja permanent aan 24/7 365 dagen per jaar is ook echt permanent, totdat je mogelijk een crash van het OS ervaart, echter is dat tegenwoordig vrij zeldzaam.

Er draaien wel een hoop services/tools/applicaties op de achtergrond wat er vaak voor zorgt dat het OS na een lange periode permanent aan, toch gaan zorgen voor traagheid en daarmee instabiliteit. Als alternatief om dat te voorkomen is met iets uitgekledere versies van het OS te komen, of zo te tweaken dat je alleen het hoognodige draait.
What lies behind makes no sense in my mind
  woensdag 8 februari 2023 @ 08:25:58 #5
6897 Chandler
prof. dislecticus
pi_207902950
Dus je wilt weten hoe lang je monitor/pc aan het stroom kan hangen totdat hij voor de laatste keer uit gaat?
Dat is niet te bepalen, er zijn monitoren die 24/7/365 draaien en dat al voor vele jaren, zoals bij beveilgingsbedrijven...

Dus als je een lange adem hebt en geen probleem vind dat het een berg met centjes kost, just try it out! :)
Indien je tekstuele foutjes vind, jammer dan, ik ben dislectisch en maak foutjes, snap je mijn teksten met foutjes niet dan is het tijd dat je rap weer naar school gaat.
sublist
pi_207902952
Ik heb een oude laptop met W7 met externe schijf zo in gebruik als server voor e.e.a. Energiebeleid staat op non actief, dus 'slaapstand nooit' en 'klep dicht doe niets' auto update staat uit, al is dit inmiddels niet meer van toepassing bij W7. Dus corrupte updates die de boel crashen zijn niet meer aan de orde, ze komen gewoon niet meer. En ik benader alles met \\LTP02\H$ en het blijft gewoon 24/7 draaien.

Wat wel eens is gebeurd is dat de WIFI verbinding o.e.o.a. reden verbreekt en niet opnieuw aanmeldt, maar dat is zelden het geval misschien 2 x op paar jaar tijd. Dan even klep open opnieuw verbinding maken en klaar. Hangt ie aan de kabel heb je er helemaal geen omkijken naar.

Of er ooit eens wat bezwijkt hangt af hoe je het gebruikt. Is het slechts als opslag server dan gebeurd er niet veel en blijft vrij stabiel. Ga je met remote desktop o.i.d. er op werken dan spreek je ook software en veel services aan die kunnen crashen.
  woensdag 8 februari 2023 @ 09:59:03 #7
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_207903840
Als je alle slaap-/sluimer-intellingen uitzet dan zal het scherm pas uitgaan als er een storing optreedt. Zelfs als je nog updates krijgt zullen die een herstart veroorzaken, maar niet afsluiten. Tegenwoordige Windows-versies hebben geen maximale uptime (er is er ooit eentje geweest waar dat wel in zat, foutje).

Dus het scherm zal uitgaan :
• Als er een stroomstoring optreedt die langer duurt dan de levensduur van de accu (en die wordt steeds kleiner naarmate die ouder wordt).
• Als er iets in de laptop zelf, of de lader, kapot gaat. Meestal is dat een of andere condensator die besluit zijn carriere voort te zetten als weerstand of diode.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_207906713
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 20:28 schreef Centenbak het volgende:
Op een speciaal ingerichte plek daarvoor in huis, met alle slaapstanden en dergelijke uit en het scherm altijd aan.
Hoe lang zou het dan duren voordat het scherm uitgaat? Of is altijd écht voor altijd? Er moet toch een moment komen dat er iets bezwijkt lijkt me. Of dat Windows besluit om af te sluiten oid?
Als je alle energieinstellingen zodanig hebt ingesteld dat niets uit mag gaan, dan zal niets uit gaan. Hoogstens herstarten als het besturingsssteem op die manier is ingericht.

Vanzelfsprekend zal de laptop een keer dood gaan als de accu te oud is en de stroom uit valt. Het is geen UPS.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')