abonnement Unibet Coolblue
pi_207884520
quote:
Updated 26 min geleden 34 min geleden in BINNENLAND

AMSTERDAM - Pim Lammers heeft besloten zich terug te trekken als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht 2023, nadat hij doodsbedreigingen had ontvangen. Dat heeft boekenkoepel CPNB zaterdag laten weten.

Beeld ter illustratie
Ⓒ ANP / HH


Op sociale media werden de afgelopen dagen fragmenten uit een literair verhaal voor volwassenen gedeeld dat Lammers in 2015 schreef, over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer. Dit leidde tot veel boze reacties en doodsbedreigingen aan het adres van de bekroonde auteur. Ook werd hem verweten een „pedofilie-activist” te zijn. De christelijke actiegroep Gezin in gevaar startte een petitie en Wybren van Haga stelde Kamervragen.
„Een gedicht schrijven is mij geen doodsbedreigingen waard”, laat Lammers zaterdag weten. „De aantijgingen over mij zijn pertinent onwaar en ik heb dan ook aangifte gedaan. De enorme hoeveelheid bedreigingen en de agressiviteit ervan richting mij en mijn dierbaren hebben mij doen besluiten om mij terug te trekken.”

Lammers was in 2018 de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit, voor zijn prentenboek Het lammetje dat een varken is.

Literaire vrijheid

Boekenkoepel CPNB laat weten „met grote verontwaardiging en ontzetting kennisgenomen van de bedreigingen en vinden het verschrikkelijk dat een auteur aangevallen wordt. De literaire vrijheid staat hier onder extreme en voor de CPNB onacceptabele druk. We moeten in de nabije toekomst met elkaar het gesprek aangaan over de veiligheid van auteurs.” De organisatie stelde eerder heel bewust voor Lammers gekozen te hebben omdat zijn kinderboeken gaan over „een zeer actueel thema: als kind jezelf kunnen zijn.”

De schrijver kreeg overigens afgelopen dagen ook veel bijval van collega’s. „Pim Lammers is een schrijver”, bepleitte Heleen van Royen op Twitter. „Die schrijft over thema’s die in onze maatschappij spelen. Dit is zijn vak. De golf van haat die hij nu over zich heen krijgt, is onterecht en intens triest. Bescherm onze schrijvers.” Ook Kevin Hassing, die afgelopen jaar de prijs voor de Kinderjury won, nam het op sociale media op voor Lammers. „Dus omdat ik over piraten schrijf ben ik een piraat? Denk even na voordat je rare dingen roept”, stelde Hassing.

© https://www.telegraaf.nl/(...)na-doodsbedreigingen
pi_207884563
De ophef doet me denken aan de reacties destijds op Henry, Portrait of a Serial Killer. Een film over een seriemoordenaar, waarin tevens incest, verkrachting en necrofilie voorkomen. Het is heel low-budget gefilmd, wat er aan bijdraagt dat het eerder overkomt alsof iemand een soort home movie over Henry heeft gemaakt dan dat het een 'echte' film is. Henry wordt bovendien niet gepakt en gedurende de film is er ook geen enkele moraal te bekennen: niks waaruit blijkt dat je dit niet mag doen, of dat het dan slecht met je afloopt of zo. We volgen gewoon Henry, terwijl hij gruwelijke moorden pleegt en er mee weg komt.

Daar was destijds dus ook ophef over. Zo kritiekloos dergelijke misdaden laten zien, dat viel niet bij iedereen goed. Op die manier worden misdadigers immers als helden gezien, wordt geweld verheerlijkt, etc.

Ik vind dat apart. Als je naar die film kijkt en niet fysiek onpasselijk wordt, is er iets mis met je. Een normaal denkend mens heeft echt geen opgeheven vingertje nodig om te beseffen dat dit afschuwelijk gedrag is. Sterker nog: ik denk dat de film aan effect zou inboeten als er wel ergens een moraal in zou zitten: 'let op jongens en meisjes, wat Henry hier doet is niet goed!' Nee, het wordt juist zo walgelijk doordat hij ervan geniet en er steeds mee wegkomt. Voor een normaal denkend mens dus eerder een film die afstoot, dan een film die ertoe aanzet om zelf te gaan moorden. De vraag is dus wat dat zegt over de mensen die er toch zo tegen ageren...

Waarschijnlijk kun je die lijn hier één op één doortrekken.
pi_207890147
Dus als je een fictie boek schrijft over een verkrachter dan ben je automatisch als schrijver ook een verkrachter.
Tegenwoordig haalt men Fictie en realiteit door elkaar.
pi_207890432
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 09:44 schreef KingRadler het volgende:
Dus als je een fictie boek schrijft over een verkrachter dan ben je automatisch als schrijver ook een verkrachter.
Tegenwoordig haalt men Fictie en realiteit door elkaar.
Ja zeker. Even bovendien heb ik ook geen problemen met niet-fictie boeken over verkrachters, pedofielen en moordenaars. Als maar niet wordt opgeroepen om ook dat soort dingen te doen en als er maar niet praktische tips worden gegeven hoe e.e.a. in de praktijk kan worden gebracht.
pi_207890567
Ik stel voor om Ernst Jansz als nieuwe dichter van de kinderboekenweek te nemen.

De man van Belle Hélène.

Ik weet niet of het goed of slecht is
Dat ik met je vrijen wou
En wat een ander ook mag zeggen
Ik vond het fijn bij jou
Zoals je naast me ligt te slapen
Zo heb ik jou nog niet gezien
Je lijkt ineens geen kind meer
Maar zo mooi en minstens zeventien
.

Bij het voetballen heb je huftertjes die bij zowat iedere overtreding het 'kaartgebaar' maken. Scheids, trek een kaart!!
Ik ben al decennia lang een voorstander van de regel: wie vraagt om een kaart voor de tegenstander, mag er zelf één in ontvangst nemen.

Wie een kuil graaft voor een ander, mag er zelf inlazeren.

Wie doodsbedreigingen stuurt richting een medemens, mag zelf de brandstapel op.

If Monique Smit had a heart, would she give it as a gift?
Ik doe het ff rustig aan.
  dinsdag 7 februari 2023 @ 13:30:37 #6
413578 Hahug13
Parttime autist
pi_207892874
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 09:44 schreef KingRadler het volgende:
Dus als je een fictie boek schrijft over een verkrachter dan ben je automatisch als schrijver ook een verkrachter.
Tegenwoordig haalt men Fictie en realiteit door elkaar.
Het valt me al langer op dat mensen tegenwoordig heel veel moeite hebben met beeldspraak en dat soort dingen. Zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die constant het woord "letterlijk" gebruiken terwijl ze "figuurlijk" bedoelen. Echt letterlijk te dom om te poepen.
pi_207893156
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 13:30 schreef Hahug13 het volgende:

[..]
Het valt me al langer op dat mensen tegenwoordig heel veel moeite hebben met beeldspraak en dat soort dingen. Zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die constant het woord "letterlijk" gebruiken terwijl ze "figuurlijk" bedoelen. Echt letterlijk te dom om te poepen.
Dat mag dus gewoon. Het verdient wellicht niet de schoonheidsprijs, maar het is niet fout.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2023 14:00:36 ]
pi_207893789
BREAKING NEWS:
Er is een actiegroep opgestart om ervoor te zorgen dat Theo Maassen geen handtekeningen meer mag uitdelen aan jonge meisjes.
Ook wil de actiegroep dat hij een gebiedsverbod krijgt rondom welke school of jeugdsoos dan ook, zeker tijdens de carnavalsperiode.
En men heeft haast, want het is al bijna feest onder de rivieren.

Terecht, het zal je dochter maar zijn.

Ze maken mij de pis nie lauw,
Ik hou van jonge meisjes want die zijn zo lekker nauw
.

Theo Maassen, Lauwe Pis (2007)
Ik doe het ff rustig aan.
pi_207894704
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 09:44 schreef KingRadler het volgende:
Dus als je een fictie boek schrijft over een verkrachter dan ben je automatisch als schrijver ook een verkrachter.
Tegenwoordig haalt men Fictie en realiteit door elkaar.
Dat was ten tijde van het boek van Thierry Baudet (voorwaardelijke liefde - 2014, en met name bij de latere herdruk) niet anders.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  dinsdag 7 februari 2023 @ 16:50:39 #10
3542 Gia
User under construction
pi_207895015
Punt 1, het is een boek voor volwassenen wat een blik werpt op iets wat gewoon voorkomt in onze samenleving, en vaker dan we denken.
Punt 2, als je het boek niet wilt lezen, hoeft dat niet. Persoonlijk heb ik er geen behoefte aan, omdat ik zelf misbruikt ben als kind. Maar ik vind het niet erg dat er een boek over geschreven is. Hoe meer uit de taboesfeer, hoe liever.
Punt 3, als het beoogde gedicht als boekenweekgeschenk over een grens zou gaan, kan het altijd nog gecancelled worden, lijkt me.

Punt 4, een hoop fophef om niks.
Punt 5, ik ben rechts.
pi_207896039
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 16:33 schreef Belugastroop het volgende:
edit: onzin
Ik heb nog geen feiten gehoord die mij ervan overtuigen dat Lammers pedofilie propageert.

Verder zal het ongetwijfeld niet meevallen om een rechts deugend mens te zijn.
Veel sterkte ermee.

Misschien moet je eens wat boeken lezen van de zeer rechtse en vanuit het communisme tot het conservatisme en het christendom bekeerde voormalige volksschrijver Gerard Reve. 'De Taal der Liefde' of 'Lieve Jongens' lijken me wel wat voor je.

Ik ben trouwens, als overtuigd linkse rakker/rukker, een enthousiast (her)lezer van vele hele heele heeele vieze boeken van de zeer rechtse Gerard Reve.
Dus zal ik de doodstraf ook wel verdienen. Van zowel 'links' als 'rechts'.
Het is me wat.

Uit Op weg naar het einde. Een boek uit 1963, maar in veel opzichten nog verdomde actueel.

Reve reageert tijdens een schrijverscongres in het Schotse Edinburgh op een communistisch angehauchte Schotse schrijver, die (jawel!) vindt dat literatuur over normale en gewone mensen moet gaan, en niet, zoals zijn landgenoot Trocchi doet, over viezeriken; sodomisten, homoseksuelen, je kent ze wel. Zo zie je maar, een linkse rukker die niet van smerigheid houdt... ze bestaan!

Daar heb je ze weer, de boekverbranders, de uitroeiers van miljoenen mensen en van de Entartete Kunst, de roodhemden die weten wat normaal is en wat niet, en die in hun hoogmoed de natuur en God zelf de wet denken te kunnen stellen; die duizenden mensen in een Sportpalast in Moskou bijeenbrengen om hen met donderende ovaties de belastering van een schrijver te laten bekrachtigen zowel als de veroordeling van diens boek, dat echter geen van hen ooit heeft kunnen lezen. Ik vraag het woord.

Ik begin met te zeggen, dat telkens, wanneer ik een verhaal of boek gepubliceerd heb, een familielid klaagt dat er weer ‘geen normaal mens in voorkomt’. Dat ik echter graag eens zo'n normaal mens van dichtbij zou willen zien, als iemand mij er een zou willen brengen. Dat ik het voorts van ondergeschikt belang vind, waarover Trocchi schrijft, maar van meer belang of hij goed schrijft dan wel slecht. Dat homoseksualiteit, ‘lesbianism and sodomy’ sommige mensen als onderwerpen misschien niet aanstaan, maar dat zij menselijke realiteiten vertegenwoordigen, aangezien acht à negen procent van de bevolking, en misschien nog wel meer, homoseksueel zijn. Dat ik mij tot het uiterste zal verzetten tegen elke poging om de auteur zijn onderwerp voor te schrijven en dat ik mij, als homoseksueel, zeker nooit door iemand zal laten verbieden homoseksualiteit tot onderwerp van mijn werk te kiezen. Tenslotte, dat ik gaarne iedereen uitdaag om mij een boek uit de wereldliteratuur voor te leggen, dat geen ‘abnormale’ mensen tot onderwerp heeft.


Reve las trouwens op de televisie ook eens een heel ondeugend Sinterklaasverhaaltje voor, voor een groep van giechelende kinderen. Ja ja, Sint Nicolaas was een grote kindervriend.

[ Bericht 2% gewijzigd door Frutsel op 08-02-2023 09:56:30 ]
Ik doe het ff rustig aan.
pi_207896146
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 16:50 schreef Gia het volgende:
Punt 1, het is een boek voor volwassenen wat een blik werpt op iets wat gewoon voorkomt in onze samenleving, en vaker dan we denken.
Punt 2, als je het boek niet wilt lezen, hoeft dat niet. Persoonlijk heb ik er geen behoefte aan, omdat ik zelf misbruikt ben als kind. Maar ik vind het niet erg dat er een boek over geschreven is. Hoe meer uit de taboesfeer, hoe liever.
Punt 3, als het beoogde gedicht als boekenweekgeschenk over een grens zou gaan, kan het altijd nog gecancelled worden, lijkt me.

Punt 4, een hoop fophef om niks.
Punt 5, ik ben rechts.
Alleen punt 4... ik denk wel dat het belangrijk is dat er een tegengeluid komt tegen zelfbenoemde fatsoenrakkers als bijv. de dames Smit en Feenstra, die, net als de sprekers in het Sportpalast van Moskou destijds (zoals in de passage van Reve), het hele verdomde verhaal nooit gelezen hebben en geen enkele kennis wensen te hebben van de context. Een context die ze juist zou moeten aanspreken. Punt 1 en 2 in jouw reactie spreken mij in ieder geval aan.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_207896173
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 16:21 schreef Montagui het volgende:

[..]
Dat was ten tijde van het boek van Thierry Baudet (voorwaardelijke liefde - 2014, en met name bij de latere herdruk) niet anders.
Toch kreeg dat boek ook positieve kritieken in/van zogenaamde linkse publicaties en recensenten.
Ik doe het ff rustig aan.
  Beste debater 2022 dinsdag 7 februari 2023 @ 18:55:19 #14
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_207896179
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 16:33 schreef Belugastroop het volgende:
edit onzin
1. Het boek/verhaal in kwestie is niet voor kinderen bestemd.
2. Het schrijven over zaken maakt iemand nog geen adept of voorstander van die zaak.
3. Het is voor iedereen met hersens vrij duidelijk dat vooral conservatief rechts meer uit opportunisme dan uit daadwerkelijke bezorgdheid zich steeds focust op 'the children'. Wat heet: gaat het om daadwerkelijke hulp bieden aan ongewenste of arme kinderen en wezen, en geschiedt dat vanuit de overheid, kraaien ze 'communisme'. Zoals je zelf schitterend aangeeft werkt niets beter dan hele volksstammen wegzetten als pedo's wanneer een politieke mening je niet bevalt. Daarmee bekommer je je niet zo zeer om 'de kinderen'; die zijn wegwerpinstrumenten om je eigen uitermate bekrompen en simplistische politieke visie te pushen.

Ergens nogal onsmakelijk.

[ Bericht 5% gewijzigd door Frutsel op 08-02-2023 09:57:18 ]
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_207896222
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 18:55 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
1. Het boek/verhaal in kwestie is niet voor kinderen bestemd.
2. Het schrijven over zaken maakt iemand nog geen adept of voorstander van die zaak.
3. Het is voor iedereen met hersens vrij duidelijk dat vooral conservatief rechts zich meer uit opportunisme dan uit daadwerkelijke bezorgdheid zich steeds focust op 'the children'. Wat heet: gaat het om daadwerkelijke hulp bieden aan ongewenste of arme kinderen en wezen, en geschiedt dat vanuit de overheid, kraaien ze 'communisme'. Zoals je zelf schitterend aangeeft werkt niets beter dan hele volksstammen wegzetten als pedo's wanneer een politieke mening je niet bevalt. Daarmee bekommer je je niet zo zeer om 'de kinderen'; die zijn wegwerpinstrumenten om je eigen uitermate bekrompen en simplistische politieke visie te pushen.

Ergens nogal onsmakelijk.
Veel mensen zijn woest op zowel figuren als Lammers en op 'woke' bibliotheken en schrijversorganisaties, als ook op communisten en islamisten.
Toch zou een communistische of islamistische regering wel raad weten met zo'n figuur als Lammers.
Communisten zouden hem chemisch castreren en in een werkkamp opsluiten.
Islamisten zouden hem ophangen of stenigen.

Moedig voorwaarts.
Ik doe het ff rustig aan.
  Beste debater 2022 dinsdag 7 februari 2023 @ 19:00:16 #16
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_207896229
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 18:59 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Veel mensen zijn woest op zowel figuren als Lammers en op 'woke' bibliotheken en schrijversorganisaties, als ook op communisten en islamisten.
Toch zou een communistische of islamistische regering wel raad weten met zo'n figuur als Lammers.
Communisten zouden hem chemisch castreren en in een werkkamp opsluiten.
Islamisten zouden hem ophangen of stenigen.

Moedig voorwaarts.
Radicalen verschillen in dat opzicht niet zoveel van elkaar.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_207896301
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 19:00 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Radicalen verschillen in dat opzicht niet zoveel van elkaar.
Precies.
Aan de andere kant: veel fanatieke verzetsstrijders (vrijheidsstrijders tegen de nazistische bezetting van NL) waren strenge calvinisten en fanatieke communisten.

Ik 'vrees' dat ik er niet uitkom, uit dat 'goed' en 'kwaad'.

All right, welke film van David Lynch zal ik vanavond nog eens gaan zien? 8)7
Ik doe het ff rustig aan.
  Beste debater 2022 dinsdag 7 februari 2023 @ 19:07:32 #18
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_207896309
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 19:06 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Precies.
Aan de andere kant: veel fanatieke verzetsstrijders (vrijheidsstrijders tegen de nazistische bezetting van NL) waren strenge calvinisten en fanatieke communisten.

Ik 'vrees' dat ik er niet uitkom, uit dat 'goed' en 'kwaad'.

All right, welke film van David Lynch zal ik vanavond nog eens gaan zien? 8)7
Die met roy orbison erin
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_207896342
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 19:07 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Die met roy orbison erin
Blue Velvet is inderdaad wel FOKKING goed.

Chris Isaak zat ook nog in films van Lynch. Zowel muzikaal als agentesque.
De modernere versie van Roy Orbison.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_207896536
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 19:10 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Blue Velvet is inderdaad wel FOKKING goed.

Chris Isaak zat ook nog in films van Lynch. Zowel muzikaal als agentesque.
De modernere versie van Roy Orbison.
Verdorie, nou krijg ik zin om Mulholland Drive weer eens te kijken.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_207896598
Je zou ook eens een leuke novelle kunnen lezen. Bijvoorbeeld L'histoire de l'½il van Georges Bataille.

Lees via het linkje maar eens de plot. Ik denk dat de dames Smit en Feenstra zo ontstemd zouden zijn dat ze het mogelijk niet zouden overleven. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2023 19:30:55 ]
  dinsdag 7 februari 2023 @ 19:29:39 #22
413578 Hahug13
Parttime autist
pi_207896603
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 18:59 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Veel mensen zijn woest op zowel figuren als Lammers en op 'woke' bibliotheken en schrijversorganisaties, als ook op communisten en islamisten.
Toch zou een communistische of islamistische regering wel raad weten met zo'n figuur als Lammers.
Communisten zouden hem chemisch castreren en in een werkkamp opsluiten.
Islamisten zouden hem ophangen of stenigen.

Moedig voorwaarts.
Moah, bij islamisten gaat het dan meer om het feit dat het kind een jongetje was en niet dat het een kind was. Pedofilie vinden zij niet zo erg. Homoseksualiteit daarentegen...
pi_207897019
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 19:29 schreef Hahug13 het volgende:

[..]
Moah, bij islamisten gaat het dan meer om het feit dat het kind een jongetje was en niet dat het een kind was. Pedofilie vinden zij niet zo erg. Homoseksualiteit daarentegen...
Hm, ja en nee denk ik.

Veel van die islamitische 'stamhoofden' in bijv. Afghanistan hebben in hun kampjes ook aardig wat schandknaapjes rondlopen, zo vernam ik ooit van een lang geleden in dat land tijdelijk verblijvende landgenoot.
Ongeacht waartoe die kampjes behoren trouwens: tot de 'gewone' moslims, islamisten, soennieten, sjiieten... het is 1 groot feest. En als je dan weer uit zo'n kamp vertrekt en je omkijkt, verander je niet eens in een zoutpilaar.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_207901765
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 18:40 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Ik heb nog geen feiten gehoord die mij ervan overtuigen dat Lammers pedofilie propageert.

Verder zal het ongetwijfeld niet meevallen om een rechts deugend mens te zijn.
Veel sterkte ermee.

Misschien moet je eens wat boeken lezen van de zeer rechtse en vanuit het communisme tot het conservatisme en het christendom bekeerde voormalige volksschrijver Gerard Reve. 'De Taal der Liefde' of 'Lieve Jongens' lijken me wel wat voor je.

Ik ben trouwens, als overtuigd linkse rakker/rukker, een enthousiast (her)lezer van vele hele heele heeele vieze boeken van de zeer rechtse Gerard Reve.
Dus zal ik de doodstraf ook wel verdienen. Van zowel 'links' als 'rechts'.
Het is me wat.

Uit Op weg naar het einde. Een boek uit 1963, maar in veel opzichten nog verdomde actueel.

Reve reageert tijdens een schrijverscongres in het Schotse Edinburgh op een communistisch angehauchte Schotse schrijver, die (jawel!) vindt dat literatuur over normale en gewone mensen moet gaan, en niet, zoals zijn landgenoot Trocchi doet, over viezeriken; sodomisten, homoseksuelen, je kent ze wel. Zo zie je maar, een linkse rukker die niet van smerigheid houdt... ze bestaan!

Daar heb je ze weer, de boekverbranders, de uitroeiers van miljoenen mensen en van de Entartete Kunst, de roodhemden die weten wat normaal is en wat niet, en die in hun hoogmoed de natuur en God zelf de wet denken te kunnen stellen; die duizenden mensen in een Sportpalast in Moskou bijeenbrengen om hen met donderende ovaties de belastering van een schrijver te laten bekrachtigen zowel als de veroordeling van diens boek, dat echter geen van hen ooit heeft kunnen lezen. Ik vraag het woord.

Ik begin met te zeggen, dat telkens, wanneer ik een verhaal of boek gepubliceerd heb, een familielid klaagt dat er weer ‘geen normaal mens in voorkomt’. Dat ik echter graag eens zo'n normaal mens van dichtbij zou willen zien, als iemand mij er een zou willen brengen. Dat ik het voorts van ondergeschikt belang vind, waarover Trocchi schrijft, maar van meer belang of hij goed schrijft dan wel slecht. Dat homoseksualiteit, ‘lesbianism and sodomy’ sommige mensen als onderwerpen misschien niet aanstaan, maar dat zij menselijke realiteiten vertegenwoordigen, aangezien acht à negen procent van de bevolking, en misschien nog wel meer, homoseksueel zijn. Dat ik mij tot het uiterste zal verzetten tegen elke poging om de auteur zijn onderwerp voor te schrijven en dat ik mij, als homoseksueel, zeker nooit door iemand zal laten verbieden homoseksualiteit tot onderwerp van mijn werk te kiezen. Tenslotte, dat ik gaarne iedereen uitdaag om mij een boek uit de wereldliteratuur voor te leggen, dat geen ‘abnormale’ mensen tot onderwerp heeft.


Reve las trouwens op de televisie ook eens een heel ondeugend Sinterklaasverhaaltje voor, voor een groep van giechelende kinderen. Ja ja, Sint Nicolaas was een grote kindervriend.
Je zou haast gaan denken dat er niks veranderd is :D

Conservatieven in de VS winden zich nu ook vreselijk op over het optreden bij de Grammy's van Sam Smith (gay)/ Kim Petras (trans) met het nummer 'Unholy':

twitter

"Why is it never, like, regular art?”

[ Bericht 0% gewijzigd door Kijkertje op 08-02-2023 00:57:19 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_207902585
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2023 18:54 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Toch kreeg dat boek ook positieve kritieken in/van zogenaamde linkse publicaties en recensenten.
Net zoals dit boek van Lammers niet algemeen door 'rechts' (blijkbaar is het een links/rechts dingetje) wordt verketterd (zie bv de reactie van Gia enkele posts terug).

Mij gaat het wederom om de hypocrisie van de 'linksen' die destijds Baudet vereenzelvigden met zijn schrijfsels, terwijl ze nu met hand en tand verdedigen dat je de schrijver niet met zijn schrijfsels moet vereenzelvigen.

Idem gaat dat op voor de 'rechtsen' die nu Lammers als pedo bestempelen en destijds opkwamen voor Baudet.

8)7
“To destroy a people you must first sever their roots.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')