abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 4 december 2022 @ 13:40:19 #1
414189 stropdaz
Pas op. Zwenkt uit.
pi_206938605
quote:
Het is zaterdag 31 maart 2012 als familie en vrienden zich serieuze zorgen maken over het wel en wee van Hugo Charles. Logisch, want Charles is die dag niet komen opdagen bij de crematie van zijn bloedeigen moeder.
Dat is raar, want Hugo en zijn ma waren vier handen op n buik. Zijn naasten slaan dan ook alarm en schakelen de politie in, die dan al vrij snel een opsporingsbericht naar buiten brengt. Tevens begint de recherche met een uitgebreid onderzoek.

De gangen van Charles worden nagegaan, zoals waar hij de laatste uren voor zijn verdwijning is geweest. Tientallen rechercheurs buigen zich sinds zondag 1 april, als Hugo Charles officieel als vermist is opgegeven, over deze verdwijningszaak. Want door verkregen aanwijzingen weten de speurders het dan al vrijwel zeker: er is sprake van een misdrijf. Aan de buitenwereld vertellen zij dat het vermoeden bestaat dat de Limburgse autodealer mogelijk is ontvoerd en daarna om het leven gebracht. De opsporingsdiensten weten echter nog niet precies van de hoed en de rand. Waar s het lichaam van Hugo Charles – zoon van een Nederlandse moeder en Engelse vader – en wie is verantwoordelijk voor zijn verdwijning n dood? Daarom looft de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Roermond in mei 2012 10.000 euro uit voor de gouden tip in deze zaak. Er is dan inmiddels, enkele maanden na zijn verdwijning dus, wel al meer duidelijk geworden over de laatste uren van Charles.

‘Ik hou van je’
De Echtenaar, die sinds 1995 een autogarage met de naam Charles Automobielen runt aan de plaatselijke Rijksweg Noord, is op 29 maart na de avondwake van zijn overleden moeder en een kort samenzijn met zijn familie thuis vertrokken met zijn auto. Vermoedelijk naar een afspraak in het Gelderse Waardenburg.

Op bewakingsbeelden is te zien dat Charles die avond tankt bij pompstation De Lucht aan de A2 bij Zaltbommel. Charles doet op de beelden zichtbaar niks vreemds en oogt ook niet nerveus of gespannen. Hij lijkt met alledaagse dingen bezig. Ook is uit onderzoek gebleken dat hij in de buurt van de zendmast bij Meteren (Geldermalsen) kort voor half tien ’s avonds nog heeft gebeld met zijn oudste dochter.

Dat korte gesprek, waarin Charles onder andere vraagt om wat te eten voor hem te bewaren, sluit hij af met de woorden: “Ik hou van je, niet vergeten, h?” Lieflijke en tedere woorden tussen vader en dochter. Het blijkt achteraf gezien hun laatste, korte gesprekje te zijn geweest. Een laatste levensteken van de pater familias van het gezin Charles.

Kogelgat in Porsche
De recherche speurt nauwgezet verder en op 2 april 2012 vindt men Charles’ zwarte Audi A6 afgesloten terug op een parkeerplaats bij het AC Restaurant aan de A12 in De Meern.
Na een tip doen rechercheurs op 18 april 2012 een inval in een loods aan de Bleekwal in Susteren. Een en ander heeft te maken met een incident van twee weken eerder aldaar, waarbij mogelijk is geschoten. Een drugskwestie, wijzen sporen uit.
In de loods treft men op 29 maart, kort voor de plotselinge verdwijning van Charles, namelijk een Porsche aan met een kogelgat in de carrosserie van de kofferbak.
Ook is in het motorblok van de peperdure bolide een kogel gevonden. En daar blijft het niet bij. Tijdens verder speurwerk van de recherche duiken in de Susterse loods ook sporen op van harddrugs n een etiket met de naam van het autobedrijf van Hugo Charles. Een op zijn minst opmerkelijk gegeven.

Dit is logischerwijs reden voor de politie om aan te nemen dat de autohandelaar misschien iets heeft geweten over wat zich in de loods heeft afgespeeld of iets heeft gezien wat hij niet mocht zien. Anders gezegd: dat er een criminele link is met Charles. Dat de vader van een zoontje en twee dochters uit een eerder huwelijk – gewild of ongewild – in een wereld terecht moet zijn gekomen waar andere wetten gelden. En dat dat hem uiteindelijk fataal is geworden.

Het onderzoek schiet niet op. In de zomer van 2012, vier maanden na de verdwijning van Hugo Charles, komen vrienden van de autohandelaar in actie; goede bekenden van hem uit de racewereld, waarin de Limburger als coureur jarenlang actief en succesvol is geweest. Een schreeuw om hulp zou je het kunnen noemen, een noodkreet. Hugo’s vrienden leggen 100.000 euro bij elkaar voor de tip die leidt tot een doorbraak in het onderzoek. De hoop is dat hierdoor mensen die iets weten over het lot en de verblijfplaats van Charles – en die moeten er zijn – over de streep getrokken worden om te praten. Om antwoord te geven op eigenlijk een heel simpele vraag: waar is Hugo?

Maar de gouden tip komt er niet. Het wordt doodstil in deze zaak. Even is er nog een flinke opleving als de recherche op woensdag 1 mei 2013 een groot onderzoek start bij een garagebedrijf aan de Kromhoutstraat in IJmuiden. De speurders kammen elke centimeter in het pand uit, met behulp van speurhonden. Maar wat er ook gevonden wordt, geen enkel spoor leidt naar de verdwenen autoverkoper.

Niet veel later verklaart de rechtbank het autobedrijf van Hugo Charles failliet. Een ellendige nasleep van de verdwijningszaak. Waar klanten er in eerste instantie nog begrip voor hebben dat de voor hen bekende baas er niet is, stappen ze hier na verloop van tijd overheen, waardoor de inkomsten van de onderneming aan de Rijksweg in Echt ver teruglopen en er niks anders rest dan de deuren definitief te sluiten.

Brisante informatie
Het onderzoeksteam komt niet veel verder. Alle beschikbare informatie is nageplozen, de mensen die ze wilden spreken, zijn gesproken. De eindstreep is echter nog niet helemaal in zicht. Als laatste strohalm besteedt het –inmiddels niet meer bestaande tvprogramma Tros Vermist eind maart 2014 aandacht aan de zaak- Charles. Zijn vriend Wim Vintges vertolkt in de studio de gevoelens van Hugo’s familie en vrienden en doet ook hier weer een oproep voor nieuwe en broodnodige informatie.

Het levert wonderwel twee nieuwe tips op. Een en ander legt de recherche nauwgezet onder de loep, maar ook hier zit het gouden exemplaar niet bij. Waar het in de recherchekamer van de politie inmiddels al jaren stil is over het verdwijningsmysterie van Hugo Charles, bereiken Panorama vanuit de onderwereld geluiden over wat er daadwerkelijk met de spoorloze autoverkoper uit Limburg gebeurd zou zijn.
https://panorama.nl/artik(...)imburgse-autocoureur

Een zaak die ook nooit opgelost is helaas voor familie en vrienden.
Wat zou er gebeurd zijn met Hugo blijft nog steeds de vraag.

Iemand deze zaak destijds gevolgd?

[ Bericht 1% gewijzigd door Viv op 04-12-2022 13:46:54 ]
  Manager PR / Moderator zondag 4 december 2022 @ 13:47:37 #2
269689 crew  Viv
pi_206938704
Heb de bron er even bij gezet. :)

Destijds niet meegekregen overigens, maar interessante zaak.
pi_206939608
Vervolg van het artikel.

quote:
Ergens in het diepe zuiden van Nederland neemt een contact, een man die de spreekwoordelijke klappen van de zweep onder de duistere radar wel kent, plaats aan een tafel. Hij schraapt zijn keel en steekt van wal: “Ik heb gehoord wat er kort na zijn verdwijning met Hugo Charles is gebeurd.”

Dan is het even stil. De informant kijkt veelbetekenend. Hij neemt een slokje van zijn bakje pleur. Op fluisterende toon klinkt het dan: “Hugo Charles is kort na zijn verdwijning vermoord en gestukkerd, zoals men dat weleens zegt. Zijn lichaam is in stukken gezaagd en daarna ergens gedumpt. Helaas weet ik niet waar.”

De informant zucht. Hij wil deze brisante informatie alleen maar delen onder de strikte voorwaarde dat hij anoniem blijft. En met de politie hierover praten wil ie al helemaal niet. Want een verrader zijn, daar houdt de tipgever absoluut niet van.

Gierput bij een boer
Zijn vertrouwelijke informatie is echter wel interessant om op door te rechercheren door de verslaggever. Toeval of niet, maar enige tijd later meldt zich een informant uit een geheel andere hoek. Iemand die geen banden heeft met de onderwereld. Min of meer toevallig is hij gestuit op iets dat ‘mogelijk interessant kan zijn’, zo klinkt het althans aan de andere kant van de lijn.

De nieuwsgierigheid is gewekt want de zaak-Hugo Charles blijft ook na al die jaren nog altijd triggeren n desbetreffende tipgever is in de tijd daarvoor met zijn informatie altijd betrouwbaar gebleken. Een face to face afspraak volgt kort daarna, ergens in Limburg. In een restaurant achterin aan een ietwat verscholen tafeltje. De informant is er als eerste en doet wat geheimzinnig als het gesprek begint.

De belangrijkste vraag die op dat moment rijst is: over we gaat de informatie die hij heeft? Na een korte stilte volgt het verlossende antwoord: “Hugo Charles, over zijn zaak weet ik meer.” De tipgever buigt ietwat voorover. Hij smiespelt nog net hoorbaar: “Volgens mijn informatie is hij gedumpt in een gierput.” Dat lijkt informatie over de verdwijning die op het eerste gezicht overeen zou kunnen komen met die van de eerste tipgever.

Informant nummer 2 slurpt even aan zijn glaasje bronwater, waarna zijn relaas een vervolg krijgt.

“Hugo Charles is vermoord en zijn lichaam is een kopje kleiner gemaakt, als je begrijpt wat ik bedoel. Die gierput is op een erf van een boer in een dorp ergens in Zuid-Limburg.” De spanning wordt steeds meer opgebouwd. De informant wil nog ietsjes specifieker zijn. Mits hij helemaal buiten beeld blijft.

Die afspraak staat in verband met de bronbescherming natuurlijk als een huis. De geheime informant vertelt verder: “Het zit zo: een boer in Zuid-Limburg heeft tegen mensen verteld dat ‘de verdwenen Hugo Charles bij mij in de mestput is gedumpt’. Dat waren zijn letterlijke woorden, zo heb ik begrepen.” Naar de politie stappen hiermee durft de tipgever niet, bang dat de betreffende boer erachter komt wie die informatie dan heeft doorgegeven. “Dat zou te veel opvallen.”

Naam en woonplaats
De tipgever weet ook de naam en de woonplaats van de uit de school geklapte boer. Om een eventueel onderzoek niet stuk te maken, melden wij die gegevens hier nu niet. Wim Vintges, beste vriend van Hugo Charles en sinds jaar en dag woordvoerder namens de familie, reageert opgetogen als Panorama hem informeert over de nieuwe informatie die bijna tien jaar na de verdwijning van de autohandelaar is binnengekomen.

“Deze zaak houdt mij nog steeds dagelijks bezig,” verzucht Vintges. “De recherche heeft tijdens het langlopende onderzoek een paar minuten op de avond van zijn verdwijning niet inzichtelijk kunnen maken. Een vlucht van Hugo? Daar geloof ik niet in. Het meest aannemelijke scenario is dat hij ontvoerd is en daarna om het leven is gebracht. Ik schrik dus niet van de informatie die nu bij Panorama is binnengekomen, het zou zomaar kunnen dat Hugo levend of niet na zijn verdwijning terug is gebracht naar Limburg.” Vintges besluit om in het diepste geheim de nieuwe sporen die alsnog knnen leiden tot een oplossing eind oktober dit jaar door te geven aan de Limburgse recherche, met wie hij in de afgelopen zes jaar geen contact meer heeft gehad. “De verdwijning van Hugo blijft een vreemd verhaal en ik hoop natuurlijk nog altijd dat er een oplossing gaat komen en Charles dus gevonden wordt.”

HEEFT U AANVULLENDE INFORMATIE OVER DIT VERDWIJNINGSMYSTERIE? TIPS KUNT U STUREN NAAR: REDACTIE@PANORAMA.NL. ER ZAL VERTROUWELIJK MET UW INFORMATIE WORDEN OMGEGAAN.

DE DOODVERKLARING VAN HUGO
Zo’n zeven jaar na de verdwijning van Charles wordt er iets gevraagd van de twee volwassen dochters van Hugo Charles wat je eigenlijk niemand kunt vragen, maar toch gebeurt het: laten zij hun spoorloze vader officieel dood verklaren? De bittere realiteit dringt zich dan op, de vermissing van de veertiger uit Echt moet ook juridisch afgehandeld worden. Hoe pijnlijk en moeilijk dit voor Charles’ dochters ook is.

De doodverklaring volgt uiteindelijk nadat de rechtbank in Roermond heeft besloten dat die stap in deze zaak inderdaad gezet mag worden. De rechters zijn van oordeel dat een ‘rechtsvermoeden van overlijden’ bestaat op het moment dat meer dan vijf jaar zijn verstreken sinds een vermiste persoon voor het laatst levend is gezien. Met de doodverklaring vam Hugo Charles kan de gemeente Echt-Susteren, waar hij zijn laatste adres had, hem inschrijven in het overlijdensregister. En dat gebeurt vervolgens ook.

  maandag 5 december 2022 @ 07:14:56 #4
414189 stropdaz
Pas op. Zwenkt uit.
pi_206947193
Oef zou wel heel tragisch zijn :(
Maar ook verklaarbaar waarom hij nooit is gevonden.

Geval van foute moment verkeerde plek? Of criminele zaken?
pi_206947216
Klein TVP’tje omdat die kerel niet zo heel ver van me vandaan woonde. Toch wel een heel excentriek figuur met een autozaak langs de Rijksweg in Echt waar vaak de duurste auto’s in stonden. Stond bekend als een beetje een louche zaak. Van de buitenkant niet een typisch ‘autohandel’ pand maar toch was het zo omgebouwd dat wanneer je er langs reed je de Ferrari’s of Lamborghini’s duidelijk in de showroom kon zien staan. Had vanalles qua auto’s maar dan vooral het duurdere segment: Mercedes, Hummer, Audi. En het gekke was: je zag er eigenlijk bijna nooit iemand. Hugo Charles zat ook in de autosport (Porsche geloof ik) dus ergens moest hij wel flink centjes hebben gehad. En ineens was hij foetsie…
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  maandag 5 december 2022 @ 07:29:54 #6
414189 stropdaz
Pas op. Zwenkt uit.
pi_206947243
quote:
1s.gif Op maandag 5 december 2022 07:21 schreef de_boswachter het volgende:
Klein TVP’tje omdat die kerel niet zo heel ver van me vandaan woonde. Toch wel een heel excentriek figuur met een autozaak langs de Rijksweg in Echt waar vaak de duurste auto’s in stonden. Stond bekend als een beetje een louche zaak. Van de buitenkant niet een typisch ‘autohandel’ pand maar toch was het zo omgebouwd dat wanneer je er langs reed je de Ferrari’s of Lamborghini’s duidelijk in de showroom kon zien staan. Had vanalles qua auto’s maar dan vooral het duurdere segment: Mercedes, Hummer, Audi. En het gekke was: je zag er eigenlijk bijna nooit iemand. Hugo Charles zat ook in de autosport (Porsche geloof ik) dus ergens moest hij wel flink centjes hebben gehad. En ineens was hij foetsie…
Hmmm interessant.
Niet gewoon een nieuw leven ergens begonnen als je zoveel geld hebt?
Of de autozaak was wit wassen?
pi_206947301
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2022 07:29 schreef stropdaz het volgende:

[..]
Hmmm interessant.
Niet gewoon een nieuw leven ergens begonnen als je zoveel geld hebt?
Of de autozaak was wit wassen?
Nogmaals, in de volksmond werd die autozaak een beetje als ‘louche’ getypeerd. Of dat daadwerkelijk ook zo was, die conclusie ga ik hier niet trekken, dat is niet aan mij. Maar ikzelf vond het ook altijd wel een bizarre verschijning daar dat bedrijfspand vol met de dikste auto’s terwijl je er eigenlijk nooit iemand zag. Maar volgens mij was Hugo Charles ook geen onbekende van de politie… althans dat heb ik wel eens begrepen.

Een nieuw leven opbouwen werd min of meer uitgesloten bij Opsporing Verzocht toentertijd, dus dat zal het dan ook niet zijn.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_206948838
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2022 07:29 schreef stropdaz het volgende:

[..]
Hmmm interessant.
Niet gewoon een nieuw leven ergens begonnen als je zoveel geld hebt?
Of de autozaak was wit wassen?
Er is een auto gevonden met een kogelgat erin en die auto is gelinkt aan zijn verdwijning.

Dat de deur niet plat wordt gelopen bij een zaak met hele dure auto's is niet zo gek. Die auto's zijn voor de meeste mensen niet te betalen en die mensen hebben er dan ook niks te zoeken.

[ Bericht 20% gewijzigd door Halcon op 05-12-2022 11:20:14 ]
  donderdag 8 december 2022 @ 10:51:14 #9
501675 bekkerjacqy
hoi linda hou je bek linda
pi_206991934
Ook al 10 jaar geleden, tijd gaat snel. Weet nog dat er ook sporen van drgen zijn gevonden in een loods ergens, die gelinkt werden naar zijn autobedrijf. Heb lang gedacht dat dit ook te doen had met Andy de Heus, maar dat bleek niet. Voornamelijk door jaar van vermissing van beiden, en zelfde woonplaats.
pi_207025985
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2022 10:51 schreef bekkerjacqy het volgende:
Ook al 10 jaar geleden, tijd gaat snel. Weet nog dat er ook sporen van drgen zijn gevonden in een loods ergens, die gelinkt werden naar zijn autobedrijf. Heb lang gedacht dat dit ook te doen had met Andy de Heus, maar dat bleek niet. Voornamelijk door jaar van vermissing van beiden, en zelfde woonplaats.
Werd een labeltje van zijn bedrijf in die loods gevonden en sporen van drugs. En 'n Porsche met een kogelgat erin. Die schietpartij was wel voordat hij verdween. Dag eerder of zo geloof ik.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')