abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206887428
Na bijna 100 dagen Een Jaar Van Je Leven tijd voor om een tussenbalans op te maken. Wat vinden we er van? Wat kan en moet er beter?
Ik vond het veel belovend van start gaan, er werden veel opdrachten gedaan, om de dag wel 1 maar je ziet in de laatste weken daarin toch verandering in komen. Er zaten veel deelnemers tussen die veel dynamiek gaven zoals een Johan en Quincy maar die werden al snel weggestemd of zijn zelf vertrokken. Steeds minder opdrachten maar wel veel opgevers die vrijwillig naar huis gaan. Dat is al bijna vanaf de start zo, waardoor er (denk ik) ook geen eliminatieopdrachten uitgevoerd hoeven te worden. Ook steeds maar weer deelnemers te zien die aan het kaarten of andere spelen aan het spelen zijn is niet om door te komen. De Febo (Talpa/regie) vinden het blijkbaar wel best zo en maken zich het er gemakkelijk vanaf. Hierdoor blijven de bewoners 'gepamperd' door verdienopdrachten, opdrachten voor extra's zoals een feestje of een speciaal middagje of avondje of een geldbedrag voor eigen besteding over. Ik mis toch echt veel hardere opdrachten, leuke twists waardoor het leuker wordt om naar te kijken ook als streamkijker. Ook door het uitblijven van eliminatieopdrachten wat een RLS (Real Life Soap) zo leuk maakt om te kijken mis je nu en wat toch de bedoeling was zoals aan het begin werd gecommuniceerd. Al met al vind ik het op dit moment een slechte RLS aan het worden die meer als opvulling dient tot de start van een nieuw seizoen Big Brother vanaf begin januari tot eind maart/begin april en als opvulling voor na die tijd.
Misschien was een nieuw Utopia beter geweest dan deze RLS versie. En dan niet onder de naam Utopia want het opbouwen van een ideale/idealistische samenleving was in Utopia al snel verleden tijd waardoor mede door het te hoge startkapitaal wat men kreeg, het de naam Utopia niet eens meer kon dragen m.i.. Zowel in Utopia 1 als Utopia 2 niet want ook hier werd dezelfde weg bewandeld alleen daar was echt helemaal niets maar uiteindelijk weer een samenleving n een 'bedrijvenpark' met allerlei bedrijfjes in kleding, tattooshop, bakkerij en noem maar op tot een evenementenbureau voor markten en feesten en partijen. En juist met al die aspecten die ik net opnoem zou je als basis kunnen nemen voor een nieuwe RLS want er gebeurde tenminste wel wat en dat te samen met het leven in een samenleving met veel up's en down's en drama maakte het leuke TV om naar te kijken. En ik ben zelf de oude seizoenen van Utopia weer aan het terug kijken, via Kijk.nl en als je het dan vergelijkt met een Big Brother en EJVJL is dit toch wel andere koek hoor. Het is het gewoon net niet allemaal terwijl het toch goed begon. Dus mocht dit project roemloos ten onder gaan en er geen nieuw seizoen van EJVJL meer komen zou ik het zeker in deze richting gaan zoeken voor wat betreft een nieuwe RLS. Of je begint in EJVJL al met wat elementen uit Utopia in te voeren. Je zou b.v. de bewoners al wat meer kunnen laten ondernemen. Laat ze dingen produceren en verkopen, desnoods organiseren om zo aan geld te komen voor de pot. De show zit nog niet op de helft van een jaar; tijd zat om te tweaken. De kijkcijfers zijn best goed en stabiel maar het kan zeker beter dus laat dit de aanzet zijn...tot zover.

[ Bericht 1% gewijzigd door freaky40 op 30-11-2022 22:04:46 ]
Allemaal cabaretteketet!
pi_206888169
Goede analyse en ik ben het met je eens. Kan alleen niks over Utopia zeggen, want dat heb ik nooit gekeken.

Er zit niet echt een heel creatief team aan dit programma te werken. Of het team is enorm uitgedund door het personeelstekort overal.

Ik denk dat er veel meer mensen waren gebleven als er wel iedere week een eliminatie was geweest ondanks een aantal vrijwillige vertrekken. Dan kan je als groep altijd beslissen om de persoon te nomineren die graag naar huis wil, maar de spanning dat het ook iemand anders kan zijn, maakt het leuk ook voor de deelnemers. Nu lijkt het net een bejaardentehuis af en toe.

Ook zou ik het leuk vinden als er meer spellen komen zoals dat planken. Waardoor je een maand moet trainen. Doe je dat niet, dan heb je een stuk minder kans om een opdracht te halen. Of 24 uurs opdrachten. Of om 7 uur ‘s ochtend een zoemer. Nu wordt niemand echt uitgedaagd. De tobbe met ijs was wel grappig, maar dat was het dan en dan kunnen ze weer zoveel dagen wachten op iets.
Doe nor maal
pi_206888710
Het is inderdaad totaal niet creatief en doordacht die opdrachten waardoor het leuker maakt om naar te kijken. 24/84 uur's challenges zijn denk ik veel leuker om naar te kijken. Dit gaat te gemakkelijk. Dus meer twists, addertjes onder het gras en dat soort dingen. Het oogt nog goedkoper dan BB 2021 vaak en daar waren ze zelfs al creatiever, moet je nagaan.
Allemaal cabaretteketet!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')