abonnement Unibet Coolblue
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 23 november 2022 @ 03:32:05 #1
485843 crew  Jippie
pi_206784806
Emanuela Orlandi (Rome, 14 januari 1968 – onbekend) was een inwoonster van Vaticaanstad die op 22 juni 1983, als 15-jarige, op mysterieuze wijze verdween. Emanuela zou door de jaren heen nog op verschillende plaatsen gesignaleerd zijn, maar deze observaties bleken niet betrouwbaar. De zaak Orlandi is vooralsnog onopgelost

Verdwijning
Orlandi was de vierde van vijf kinderen van Ercole Orlandi en Maria Pezzano. Haar vader werkte bij het Instituut voor Religieuze Werken (de "Vaticaanse Bank"). Het gezin woonde in Vaticaanstad.

Orlandi ging gewoonlijk met de bus naar de muziekschool. Ze stapte dan van de bus op ongeveer 200 meter van die school. Op 22 juni 1983 was ze te laat voor de les. Ze legde dit later uit aan haar zus via de telefoon, waarbij ze vertelde dat ze een baan aangeboden had gekregen van een vertegenwoordiger van Avon Cosmetica. Na de les sprak ze nog met een vriendin over de aanbieding, om daarna op de bus te wachten in gezelschap van een ander meisje. Orlandi was daarna het laatst gezien toen ze in een grote donkerkleurige BMW stapte.

Om 15 uur belden de ouders naar de muziekschool om te vragen waar hun dochter bleef. Diezelfde dag werd Orlandi als vermist opgegeven en ging de politie actief naar haar op zoek.

In de loop van de volgende weken ontvingen de ouders en een persagentschap minstens vier telefoontjes over hun dochter, die telkens specifieke details over haar bevatten. In enkele van die telefoontjes werd gesteld dat Orlandi ontvoerd was om de vrijlating te bewerkstelligen van Mehmet Ali Ağca, een Turk die twee jaar daarvoor een aanslag had gepleegd op paus Johannes Paulus II.

Onderzoekssporen
Ağca zei in een interview met de Italiaanse staatsomroep RAI dat Orlandi was ontvoerd door de Grijze Wolven, nog in leven was en in een slotklooster verbleef. Een Italiaanse rechter die de zaak onderzocht, meende in 2000 dat Orlandi in een moslimgemeenschap woonde en dat ze waarschijnlijk langere tijd in Parijs had verbleven.

In 2011 verklaarde een lid van de Bende van Magliana dat de ontvoering was opgezet om terugbetaling af te dwingen van een verloren investering in de Vaticaanse Bank. Een vroegere vriendin van een overleden bendelid bevestigde dit.

In 2012 kwam exorcist Gabriele Amorth naar voren met de suggestie dat Orlandi ontvoerd zou zijn door een lid van de Vaticaanse politie om haar te laten misbruiken tijdens seksfeestjes.

Andere gebeurtenissen

Tijdens renovatiewerkzaamheden werden in de ambassade van het Vaticaan te Rome in 2018 menselijke resten gevonden. Al snel werd een verband gelegd met Orlandi, maar de resten bleken meer dan vijftien eeuwen oud.

In 2019 kondigde het Vaticaan aan dat onderzoek zou worden gedaan naar twee graven binnen het Vaticaan. Op basis van een anonieme brief werd gezocht "waar de engel wijst", twee graven met een marmeren beeld van een wijzende engel waarin Duitse prinsessen begraven zouden liggen. De graven bleken echter leeg.

Daags na de opgravingen meldde de woordvoerder van het Vaticaan nochtans dat er onder het plaveisel nabij de graven toch menselijke resten van twee personen waren gevonden. Mogelijk gaat het om twee prinsessen, wiens graven indertijd verplaatst waren.

pi_206788980
Vatican Girl gezien, opvallend dat zoveel mensen zeggen betrokken (direct of indirect) bij de gijzeling. Je vraagt je af of daar niet wat bewuste acties bijzitten om het onderzoek te frustreren.

De (mogelijke) rol van het Vaticaan maakt het verhaal bijna BNW waardig overigens.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  FrontpagER /Mod / Grootste Vredestichter woensdag 23 november 2022 @ 13:58:42 #3
485843 crew  Jippie
pi_206789493
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2022 13:12 schreef MatthijsDJ het volgende:
Vatican Girl gezien, opvallend dat zoveel mensen zeggen betrokken (direct of indirect) bij de gijzeling. Je vraagt je af of daar niet wat bewuste acties bijzitten om het onderzoek te frustreren.

De (mogelijke) rol van het Vaticaan maakt het verhaal bijna BNW waardig overigens.
Veel zaken in CRI zijn zo bizar en verweven met onverwachte wendingen dat ze ook in BNW tot hun recht zouden komen. Het is geen probleem om een onderwerp in meerdere forums te laten lopen.
pi_206794675
quote:
2s.gif Op woensdag 23 november 2022 13:58 schreef Jippie het volgende:

[..]
Veel zaken in CRI zijn zo bizar en verweven met onverwachte wendingen dat ze ook in BNW tot hun recht zouden komen. Het is geen probleem om een onderwerp in meerdere forums te laten lopen.
Ik heb het liever hier, bij BNW heb je kans dat een discussie ondergesneeuwd gaat worden door wat vergezochte complottheorieŽn.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_206794731
Ik denk dat de Paus er wel mee te maken heeft.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_206869813
was natuurlijk ook relatief kort na de opvallende 'zelf'-moord van Roberto Calvi op 18 juni 1982 (op 4 dagen na exact een jaar later), vrijmetselaar bij de P2-loge en bankier van de Banco Ambrosiano, met de bijnaam 'Banchiere di Dio', Bankier van God. (in 1991 is vastgesteld dat het hoogstwarschijnlijk een moord was en in 2007 zijn 5 mensen aangeklaagd op verdenking van het vermoorden van Calvi maar vrijgesproken).

Er worden heel vaak verbanden gelegd tussen deze twee gevallen, alhoewel bij mijn weten noit een heel direkte band vastgesteld is ertussen.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_207781089
Wat me o.a. vooral is bijgebleven van de Netflix documentaire is dat paus Franciscus een bezoekje bracht aan de (waar de Orlandi's verbonden aan waren)Sant'Anna dei Palafrenieri kerk. En toen tegen Pietro Orlandi zei " Emmanuela is in heaven " tot twee keer toe en heel stellig . Pietro kreeg er ijskoud bloed van zei hij in de documentaire. En toen dacht ik wat stellig dat die paus dat tot 2 keer toe zo zegt!

En die bandopname van vermoedelijk Emmanuelle vond ik ook apart ,werd ze nou gemarteld of misbruikt ?

[ Bericht 3% gewijzigd door Mempoes op 30-01-2023 17:44:50 (Grammatica fouten) ]
pi_207781166
En dat die vader van niks wist leek me ook twijfelachtig,hij was een bankmedewerker in dienst van het Vaticaan .

Van Wikipedia; een van de vele theorieŽn

This was not the first time that someone had postulated the theory of Orlandi being hidden in London. On 17 June 2011, during an Italian TV program that included Pietro Orlandi, an anonymous caller, who identified himself as a former SISMI agent, claimed that Emanuela was still alive and being kept in a mental hospital in London, where she was constantly sedated. This man also claimed that the decision to kidnap Emanuela was made due to the fact that her father, Ercole, was aware of the money laundering involving the IOR and the Banco Ambrosiano, giving support to the money theory.[31
  Manager PR/Moderator dinsdag 11 april 2023 @ 23:30:06 #10
269689 crew  Viv
pi_208743377
Vandaag nieuws over deze zaak:

quote:

Hoofdaanklager Vaticaan spreekt met broer van 40 jaar vermiste Emanuela Orlandi

Ze zou nu 55 jaar oud moeten zijn, de inmiddels al veertig jaar vermiste Emanuela Orlandi. Maar voor haar familie is ze altijd 15 gebleven. Ze kwam in 1983 niet thuis bij haar ouders in Vaticaanstad na een muziekles in Rome.

Sinds die dag dat ze naar dwarsfluitles ging is er niets meer van haar vernomen. En dat is onverteerbaar voor de familie, die dan ook blijft strijden om opheldering te krijgen over haar vermissing.

In januari van dit jaar is het onderzoek naar haar verdwijning heropend. Het onderzoek naar haar vermissing was in 2015 officieel afgesloten.

Vijf uur in gesprek
Vandaag sprak haar broer Pietro Orlandi vijf uur lang met de hoofdaanklager van het Vaticaan in het kader van het onderzoek. Wat er precies besproken is, is niet duidelijk, maar de advocaat van Orlandi zei na afloop dat ze hopen dat dit onderzoek een nieuw licht op de zaak werpt.

Voorafgaand aan de ontmoeting zei de hoofdaanklager in de Italiaanse krant Corriere della Sera dat paus Franciscus wil dat "de waarheid zonder enig voorbehoud naar boven komt". De advocaat van Orlandi zei na het gesprek dat de "openheid van het Vaticaan en de vastberadenheid van de paus absoluut positief waren. "

Documentaire Netflix
De vermissing van Orlandi houdt de gemoederen in ItaliŽ al decennialang bezig. Recent kwam de zaak opnieuw in de belangstelling door een Netflix-documentaire. In Vatican Girl, zoals de documentaire heet, worden verschillende theorieŽn belicht. De ene theorie is geloofwaardiger dan de ander, maar veel wijst erop dat hooggeplaatste personen in het Vaticaan betrokken zijn bij haar verdwijning.

In 2018 werd er, in een gebouw van het Vaticaan, nog onderzoek gedaan naar botten die mogelijk van de vermiste Emanuela waren. Die bleken niet van haar. En ook niet van Mirella Gregori, een andere tiener die in hetzelfde jaar verdween.

Ook werden er in 2019 na een tip graven geopend in het Vaticaan om te kijken of haar lichaam daar lag. Ook dat bleek niet het geval.

Na deze vergeefse pogingen om haar lichaam te vinden, was het lange tijd wat stiller. Totdat de documentaire uitkwam en het onderzoek dus werd heropend.

Mensenhandel?
De Italiaanse politie sluit overigens niet uit dat Orlandi is ontvoerd en het Vaticaan daarbij geen rol speelde. Zo zou er ook sprake kunnen zijn van mensenhandel. Behalve justitie doet ook een speciaal opgerichte parlementaire commissie onderzoek naar de vermissing van Orlandi en andere tienermeisjes in de jaren '80.

Wanneer het in januari opgestarte onderzoek wordt afgerond is nog niet duidelijk.
https://nos.nl/artikel/24(...)ste-emanuela-orlandi
pi_209397951
En nog wat nieuws:

quote:
Ex-politieman: Verdwenen dochter (15) van medewerker paus ligt begraven onder burcht


Emanuela Orlandi ligt begraven onder de Engelenburcht, dat beweert een ex-politieman in een brief aan het OM in Rome. Veertig jaar geleden verdween de dochter van een medewerker van de paus spoorloos.

In de gewelven van de Engelenburcht, het voormalige mausoleum van de Romeinse keizer Hadrianus op enkele honderden meters van de Sint Pieter, is een kamer van zo’n 20 vierkante meter met een gepantserde deur. ‘In die kamer kunnen zich menselijke resten bevinden, die resten behoren toe aan Emanuela Orlandi’, schrijft voormalig politieman Antonio Goglia in een open brief aan Stefano Luciani, de officier van justitie in Rome die zich met de zaak bezig houdt.


De Italiaanse justitie heeft half mei opnieuw een onderzoek ingesteld naar de verdwijning van Vatican Girl Emanuela Orlandi, deze maand precies veertig jaar geleden, nadat twee eerdere onderzoeken op niets uitliepen. Het Vaticaan zelf had in januari al een onderzoek ingesteld naar de mysterieuze zaak, voor het eerst. In deze nieuwe zaak gaan de twee openbare ministerie eindelijk samenwerken.

Speculaties
Emanuela Orlandi ging op 22 juni 1983 naar muziekles in de binnenstad van Rome, maar kwam nooit meer terug. Sindsdien wordt er gespeculeerd over wat er met de 15-jarige dochter van een medewerker van de paus, en Vaticaans staatsburger, is gebeurd. Ze zou de inzet zijn van internationale intriges waarbij paus Johannes Paulus II, de Poolse vakbond Solidarinosc, de Italiaanse maffia en een Amerikaanse kardinaal een rol spelen, anderen geloven dat Orlandi is ingezet als drukmiddel tussen twee rivaliserende facties binnen het Vaticaan zelf.

Feit blijft dat na veertig jaar men nog steeds niet weet wat er precies met het toen 15-jarige meisje gebeurd is. Al twee keer eerder werd de Italiaanse justitie getipt over de mogelijke begraafplaats van Orlandi, maar beide keren werd er niets gevonden. Reden voor Emanuela’s oudere broer Pietro, die al veertig jaar probeert de waarheid te achterhalen, om sceptisch te zijn. ,,Helaas lees ik artikelen en theorieŽn die als waarheden worden gepresenteerd en die alleen maar verwarring veroorzaken.”
https://www.ad.nl/buitenl(...)der-burcht~a6c26119/
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  Manager PR/Moderator vrijdag 23 juni 2023 @ 09:19:31 #12
269689 crew  Viv
pi_209614334
Weer nieuws:

quote:
Het Vaticaan gaat bewijsmateriaal in een 40 jaar oude vermissingzaak overhandigen aan het openbaar ministerie van Rome. De zaak gaat over de destijds 15-jarige Emanuela Orlandi, die niet terugkeerde na dwarsfluitles in Rome.

CNN meldt dat de openbaar aanklager van Vaticaanstad heeft gezegd dat het gaat om bewijsmateriaal "dat verdere overweging verdient". De bewijsstukken zijn afkomstig uit verschillende instellingen in Vaticaanstad. Ook zijn er gesprekken gevoerd met medewerkers die destijds op hoge posities in het Vaticaan werkten.

Het is nog onbekend om wat voor bewijs het gaat en of het bewijs nieuw is.
https://nos.nl/artikel/24(...)-jarige-vatican-girl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')