abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206127592
In ons huis hebben we op drie verdiepingen vloerverwarming, alleen de implementatie hiervan is niet helemaal zoals gewenst, dus willen we dit wat aanpassen. Het probleem is dat we nu n thermostaat hebben die beneden hangt en dat is dan. Verder is op de vloerverwarming geen zone ingeregeld. Dus als het beneden al warm is springt de verwarming in de badkamer niet aan en als ik het alleen warm beneden wil hebben moet in feite de pomp boven uit. Dit wil ik wat gaan verslimmen.

Huidige situatie is als volgt
Begane grond:
-Thermostaat Honeywell Chronotherm Touch
-Stadsverwarming met vc8015 stadsverwarming regelklep
-Vloerverwarmingspomp met 4 slangen (woonkamer 1, woonkamer 2, woonkamer 3 en keuken)

Eerste verdieping:
-Badkamer
-3 slaapkamers

Zolder:
-2 slaapkamers
-Vloerverwarmingspomp met 7 slangen (slaapkamer 1 - 1, slaapkamer 1 - 2, slaapkamer 2, slaapkamer 3, badkamer, zolder 1, zolder 2)

Nu luisteren feitelijk (op het in- en uitschakelen van de pomp na) alles naar 1 thermostaat en dit wil ik als volgt gaan splitsen:De woonkamer en keuken zijn 1 open ruimte, dus die hoeven niet afzonderlijk bediend te worden. Waarom ooit voor slaapkamer 1 twee slangen zijn gebruikt is me een raadsel, want 18m2 kan volgens mij prima op 1 slang. Hoe dan ook, dit is hoe ik het voor ogen heb.

Aangezien ik aan de stadsverwarming zo weinig mogelijk wil kloten en dus de vc8015 wil laten staan lijkt het me dat ik bij Honeywell moet gaan shoppen om dit te gaan regelen en dan denk ik aan de volgende spullen:
-Evohome thermostaat
-BDR91 om tussen Evohome en de VC8015 te zetten
-Per ruimte een Round wireless thermostaat, dus in totaal 6 stuks (de Evohome komt beneden)
-HCE80 vloerverwarmingsregelaar met uitbreiding naar 8 zones om de zones aan te sturen
-Thermomotoren op de slangen van de vloerverwarmingspomp per groep

Dat laatste is nu een beetje waar ik over struikel. Want ik wil op zolder een twee slangen op 1 zone zetten, dus in feite twee thermomotoren op naar dezelfde thermostaat te laten luisteren en op de begane grond wil ik alle vier de thermomotoren naar dezelfde thermostaat laten luisteren. Het is me niet helemaal duidelijk hoe ik dat makkelijk kan realiseren en of het berhaupt mogelijk is. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Of kan het ook / beter met andere producten dan Honeywell zonder dat ik de vc8015 hoef te vervangen?
pi_206169423
Ik gebruik hiervoor het watts systeem en dat werkt prima :Y
  zondag 2 oktober 2022 @ 09:59:55 #3
64949 Gappie
the one and only
pi_206174043
Neem anders ook even een kijkje bij Heat!App. Met dit systeem hang je in elke ruimte een thermostaat (wifi en op 2 penlites) en op de verdeler thermostaatkleppen (uit mijn hoofd 230v gevoed) elke zone is dan apart te sturen en op temperatuur in te stellen
d(-_-)b
  Redactie Frontpage zondag 2 oktober 2022 @ 10:24:41 #4
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_206174264
Bij onze nieuwbouwwoning hebben we ook 4 zones in de woonkamer/keuken. Die worden gewoon via een enkele servo in de technische ruimte aangestuurd. De leiding van de verdeler in de technische ruimte gaat naar beneden en komt daar bij een nieuwe verdeler die het water verdeelt over de 4 zones die er beneden liggen, die heeft dus zelf geen servo's. Je zou kunnen denken aan eenzelfde constructie.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')