maily | vrijdag 23 september 2022 @ 22:28 |
Ik heb laatst caramel gemaakt volgens dit recept: snelle caramelIk heb de caramel in een ovenschaal gegoten en af laten koelen. Het leverde een stevige dikke plak op van 18 x 12 cm. ![]() Ik heb daar regelmatig een stukje afgesneden/-gehakt om van te snoepen. Heerlijk! Er zat nog wel een beetje de smaak aan van die gecondenseerde melk, niet de caramelsmaak die je proeft bij caramels die je koopt in de winkel. Maar dat mocht de pret niet drukken. Wie heeft ook weleens caramel gemaakt om van te snoepen? Met andere smaakjes of nootjes of chocola? En dan in vormpjes? Of in blokjes gesneden voordat het helemaal uitgehard was? [ Bericht 2% gewijzigd door maily op 23-09-2022 22:45:09 ] | |
marc0871 | vrijdag 23 september 2022 @ 22:41 |
Staat zeker nog eens op het programma ![]() | |
miss_sly | vrijdag 23 september 2022 @ 22:45 |
Ik heb een aantal keren fudge gemaakt, ook met gecondenseerde melk. Was ook heerlijk om te snoepen. Wat ik nog we eens wil, is juist harde caramelsnoepjes maken. Zoals Werther’s echte. | |
maily | vrijdag 7 oktober 2022 @ 22:23 |
Nieuwe poging: Zelfde snelle caramel (recept in OP) Op de bodem van de beboterde ovenschaal gehakte ongezouten amandelen, cashewnoten, pinda's en hazelnoten ![]() Daaroverheen een laagje gehakte melkchocola ![]() Daaroverheen de caramel ![]() Het eindresultaat ![]() ![]() ![]() *Note to self; volgende keer bakpapier in de vorm doen, óf de laagjes er andersom in doen ..... | |
quirina | maandag 10 oktober 2022 @ 09:46 |
Je kan ook brigadeiros maken. Dan maak je het caramel recept maar dan met wat cacao erin. Af laten koelen en met beboterde handen balletjes ervan draaien. Vervolgens rol je de caramel balletjes door hagelslag, of geraspte cocos, of fijngehakte nootjes, disco dip etc. | |
herverwijderd | maandag 10 oktober 2022 @ 12:54 |
Ik kan die gecondenseerde melk dus nergens vinden, ik wilde laatst iets bakken waar dat in moest. Niet bij de AH, niet bij de Jumbo, niet bij de Aldi.... waar koop je dat? | |
maily | maandag 10 oktober 2022 @ 12:56 |
Alle supermarkten hebben het; ik vind het bij de appie bij de kokosmelk enzo, bij de oosterse ingrediënten. Succes! | |
herverwijderd | maandag 10 oktober 2022 @ 12:57 |
Hmm, dan ga ik daar eens zoeken, dank je wel. | |
miss_sly | maandag 10 oktober 2022 @ 12:58 |
Het is niet altijd even gemakkelijk te vinden en duidelijk waar je het moet zoeken, maar ik heb het inderdaad in verschillende supermarkten bij de exotische maaltijdcomponenten gevonden. Niet bij de houdbare melk, in ieder geval. | |
#ANONIEM | maandag 10 oktober 2022 @ 13:50 |
Stuur maar op ![]() | |
Natalie | zondag 16 oktober 2022 @ 18:22 |
Oh jummie!! Dat moet ik ook eens maken! Dat gaan ze hier thuis zéker lekker vinden. Ben geen zoetekauw, maar voor caramel maak ik graag een uitzondering. | |
Seven. | zondag 16 oktober 2022 @ 18:43 |
Ik maak altijd karamel als volgt: Suiker Water erbij Al roerend aan de kook brengen Als het kookt, niet meer roeren maar alleen aan de pan schudden (laag vuurtje) Na een tijdje verdampt het water en dan wordt het bruin En ik gebruik altijd dit recept voor toffeesaus: TOFFEESAUS 100 gram ongezouten roomboter 200 gram donkerbruine basterdsuiker 1 el pannenkoekenstroop 150 ml slagroom ongeklopt Verhit boter, suiker en stroop in een pannetje tot de suikerkorrels zijn opgelost. Voeg dan de slagroom toe. Blijf enkele minuten roeren tot de saus wat begint in te dikken. Je wilt dat de saus niet te dik wordt in de pan, want tijdens het afkoelen zal deze saus nog verder indikken. Hoe langer je kookt, hoe dikker en harder de saus uiteindelijk is. | |
Farenji | zondag 16 oktober 2022 @ 19:19 |
Op zich iets anders maar toch vergelijkbaar, ik heb wel eens butterscotch saus gemaakt, dat is met gekarameliseerde bruine suiker, room, boter en best wat zout. Nu is salted caramel wel een enorm platgetreden pad, maar deze saus is wel gevaarlijk lekker, als in, je blijft er van snoepen. | |
Natalie | maandag 17 oktober 2022 @ 15:22 |
Da's juist wat het zo lekker maakt: die combinatie met zout. Caramel & zout is een heerlijke combinatie. Ook bij chocolade ![]() | |
AnneX | dinsdag 6 december 2022 @ 23:25 |
Die met nootjes lijkt mij lekker. Thanks voor de tip! |